Отговори
# 255
Афродита - аз съм учила, че за деца влажността на въздуха трябва да бъде между 65-70.

Вики 81 - Аз обличам бебко с едно боди без ръкав или с къс ръкав, ританки, ризка, търлъчки, а вечер и чорапки, защото се случва да са му студени крачетата. А да не пропускаме и шапка към екипа. Когато излизаме слагаме и по-дебела жилетка и се увиваме с една съвсем тънка пеленка и една по-дебела.

Светлодара - пишлето трябва да бъде надолу, за да не се мокрят. Аз също съм на мнение като Ирини, че трябва да се забелва малко пишлето по време на баня и аз го правя (когато се сетя).

Ние засега третираме коликите с милувки и прегръдки, все още не смея да му давам нищо, въпреки, че имаме Еспумизан.

Въпросче: Колко на брой са храненията ви на бебковците за едно денонощие - 24часа?

Ние след като ни изписаха се хранехме по 7 пъти на ден, постепенно преминахме на 6, а сега от 2 дни повечко спи и са 5 пъти. Дали пък не са му малко само 5 хранения за денонощие? При вас как е?

# 256
Здравейте ,мили мами  newsm53

Как сте вие и мъниците?Ние днес се отдадохме малко на почистване на дома  1dishes wash 1ironing
Арен вече се заиграва в леглото с въртележката  newsm07 по 20 минутки сам и не му липсвам.Смее им се и маха с ръце и крака.От 2 дни започна да се преобръща от корем по гръб.Има ли и други бебоци които го правят вече?Да ви кажа за лигичките,че са свързани със зъбите и с никакви там изстудявания или претоляния,но това не е обвързано със срокове кога точно ще излязят.
Днес обединихме 2 любими неща на Арен в едно-бибероната завързахме за крачето на един лъв-кърпа от ТСМ и сега хем не си губи бибата и си я смуче,хем си гушка лъва и ръмжейки заспива..много е сладка гледката  Hug
За обличането,аз обличам Арен с боди,каси чорапки и отгоре пуловер и дънки или някакво друго панталонче,слагам го в количката и отгоре ежентуално на сянка мятаме едно одеалце.Шапка неслагам като не е студено,че се изпотява и почва да нервничи.Вечер като спи е с боди с дълуг ръкав и мушнат в спалния си чувал и ако е хладновато мятам отгоре одеалцето.Но установих ,че му е малко твърдо в легълцето и ще трябва да му взема някакво матраче,така няма да стане без.Мамите които са със сгъваемите легълца какво матраче имате вътре?
mari_anka да ти кажа честничко виждам ,че доста баби подразбират под оказване на помощ говорене с бебока ,а домакинството си го считат за задължение на домакинята.И аз няколко пъти попаднах в твоята ситуация още в самото начало и затова се справяме самички и всякаква "помощ"сме отказали!Така се занимавам с Арен и когато и ако остане време с домакинството щото вече нямам нерви да се ядосвам и да бъда перфекционист в това отношение.
Целувки и хубав ден!

# 257
Писах, писах...и накрая не можа да се публикува постинга. Sad Сега накратко:
dennis, Браво, много сте големи. Едричък е тигърът май, да е жив и здрав! Въпрос за спалното чувалче: С дупки за ръцете ли е? Аз имам такова, но много големи ми се виждат дупките за ръцете, не е ли недобре завито бебето?
Дессси, папкаме 6 пъти - 5 денем и 1 нощем. бебетата си знаят колко да ядат.
За обличането - боди, панталони, чорапки /дебели/ и отгоре ватиран суичър /или яке, или жилетка/. Завиваме се с поларена пелена, и ние шапки не обичаме. Wink
mari_anka, убива ме вашата лекарка! #CrazyКак да не сте наддали достатъчно! ShockedЗа 6 седмици /месец и половина/ 1200 гр са даже много /или поне нормално/. Това прави по 200 гр на седмица. Ние качихме първия месец 700 гр, а за месец и половина - 900 гр. и ни казана, че е нормално. Не се притеснявай излишно и не се връзвай на лекари, които са си останали със знанията от преди 20 години. Сега нрмите са други.
Момичета, въпрос: Пътували ли сте на по-големи разстояния с бебоците? Изкушавам се да отидем за 3 дни до Банско. Какво мислите по въпроса? Някой има ли подобен опит?

# 258
Здравейте.
Нямам много време да ви пиша понеже сме по цял ден навън.Като гледам и при вас е така.
Ние правихме погача в неделя.Мина много добре само дето бяхме много кисели.Купих си едно тефтерче,в което всеки написа по нещо.Имаме си и подарък златна гривничка с името  Wink (от майка ми т.е. бабата)
За обличането-аз гледам да не я навличам с много дрешки.Чорапки,боди с къс ръкав и панталонки с якенце(плюшени)отгоре.Не се завиваме,защото излизаме с кенгуро.Научихме се на ръце и това си е,даже в количката не иска да седи.Аз не правя трагедия от това,понеже друга работа си нямам и ми доставя удоволствие да се гушкаме постоянно.Щом се нахрани към 10.00-11.00 и почва да плаче докато неизлезем навън.Немога да се облека от нея  Heart Eyes
Домакинската работа я върша като заспи към 18.00 докато не се събуди да се къпем.Тогава веъеряме с мъжа ми и си слагаме къщата в ред.А когато е свободна идва и майка ми да ми сготви и поизчисти.
Бяхме на консултация в понеделник и сме качили от изписването до сега 1,290кг-само от кърмаПораснали сме само със един сантиметър.Направо сме герой.Биха ни ваксината и се държахме много смело.Сега ще ходим чак другия месец да ни бият другата.Аз се спрях на петвалентната,а вие какво сте решили?
Ирини надявам се Спаси вече да е добре.
Момичета няма ли някой,който да се разхожда на НДК?Търся си компания  Wink
До скоро да се порадваме още малко на хубавото време   bouquet

# 259
ВиСпалният ни чувал е с дупки за ръцете,но не ни е никък голям.Те са най-различни размери чувалчетата.Незнам твоето какво е?Но нашето скоро даже ще ние  тясно в него,то е хавлиенко и напоследък ако съм пуснала парното е даже потен,ако оставя прозорчето леко отворено тогава отгоре мятам и едно дебело одеалце.Ето такова е  чувалчето
http://www.family-bg.com/catalog/prX_848.htm?osCsid=6ceea0b87ed4 … c5ca0350bccaa7bc8

За пътуване .Да преди месец ходихме до Пловдив и от там в родопите на едно китно хотелче на язовир Въча.Изкарахме прекрасно.Никакъв проблем с пътуването.През целият път Арен спа вързан в кошницата за кола,събуди се чак като пристигнахме.В хотела нямахме проблем с къпането,защото той е свикнал и в корито и под душа,за спането му носихме неговото си сгъваемо легло.С кошницата го носехме и си стоеше с нас в ресторанта цялата вечер до каминката /хубавото е че никой не пушеше/.Чистият въздух му понесе много добре,нямаше нерви и спа и хапва подобаващо.Сигурна съм,че ще се разнообразите и ще си изкарате супер!

# 260
Здлавейте.
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА МАЛКИЯ НИ ДИМИТЪР И НА ВСИЧКИ ИМЕНЯЦИ!
Цял ден със Спаси сме навън... Ходихме до Арт Деко за подарък на брат ми. После оставих колата д асе мие и обядвахме в един открит ресторант, после на фризьор, после на разходка в парка около 17.00ч... и сега сме в къщи. Цял ден момченцето ми се държи като голям човек - будува и си гледка - изобщо не  е спал. Към 20.30 сме на гости и малко ми е кофти, че ще му разваля програмката на Спаси /банята винаги си е към 20.30/, н онищо...
Мила84, май сме по-добре - благодаря ти. Днес в едното око имаше малко беличък секрет,но утре ще разберем резултата от изследването. За ваксината - купих Пентакс - за БГ пазара това е най-доброто.Държим я в хладилника и след 10тина дни живот и здраве - ще я бием.
Облекло - в къщи - боди с къс ръкав и отгоре памучен гащеризон - пижамка. Така нанкаме. Навън - боди с къс /дълъг при студовете/ ръкав и плюшено екипче от 2 части, или дънки и суитчер, или гащеризонче. Завивам с мека поларена пелена и ако е по-студено  олекотеното чувалче.
Мари-анка, голям дразнител си имаш, но и това ще мине. СДано само оздравееш по-бързо. Иначе за качването сте с исупер. По-добре си смени педиатъра.
Деси, не се тревожи за броя хранения щом сте на поискване - бебчо си знае най-добре /и щом качвате килца, всичко е наред/ Иначе ние сме някъде около 8-9 хранения.

# 261
Влизам набързо,за съжаление пак да се оплача.От няколко дни направо не мога да позная Мая,не спира да плаче от мига ,в който се събуди,а тя не спи по-дълго от час и направо изпада в истерия и каквото ида правя не мога да я успокоя.Не мисля че са само коликите.Днес просто е върха,дори и на гърдата ми плаче,но не я пуска.Няма температура,но вече сериозно ме притеснява.Предните дни беше  така до 16 часа,а днес преди малко едвам заспа.Ако се успокояваше като я гушкам нямаше да се тревожа,но сега...Ох отново плаче

# 262
Здравейте и от мен.
Ние сме добре.Малкия бебок расте и наддава много добре,за 1 месец 1,300кг и 7 см.Биха му ваксина хепатити Б.След месец ще слагаме полиомиелит,дифтерия,коклюш и тетанус.И аз се чудя за Пенаткс,има време да си помисля,макар че няма да е грешка-тя включва и ваксина против менингит.
Аз съм горе-долу ок.Вчера ходих на гинеколог,макар че още не са минали 45 дена.Като ходя непрекъснато усещам да ми се пишка,като по време на бремеността,все едно нещо натиска мехура.ВИкам си да нямам някви сериозни спадания.Д-ра каза че матката още не се е рпибрала напълно и може би тя леко притиска.Иначе имам леко спадане на влагалището,но било в рамките на нормалното-май почти всички имали.
Все още имам слабост в аналния сфинктер,най-вероятно от разтягането на мускулите на тазовото дъно.Усилено правя упражненията на Кегел,д-ра ми каза да си купя голяма топка за гимнастика и да се търкалям в/у нея Joy,да правя у-я за коремната преса и дупето.Дано се стегна иначе има операция  с която се повдигали някакси тазовите мускули.Не ми харесва перспективата да се изпускам(ако ще и газове да са) ,много е депресиращо.След 6 месеца ще се прецени състоянието.
Аз започнах действиа по спиране на кърмата-по нормален път-взех да изцеждам по по-малко,да пия чай от Салвия,едни хомеопатични гранулки,обаче пак се появи проблем в едната гърда и дигнах температура.Но кърмата намаля наполовина почти и скоро се надявам да спре.Сега не му давам,а я замразявам за по-натам ако се разболее-нали съдържа антитела и спомага за по-бързо оздравяване.
Ами това е засега,лека и спокойна вечер на всички   bouquet

# 263
Здравейте Мами  Grinning
ИИскам да ви по4ерпя виртуално,моят бебок Димитър има имен ден  smile3510  ura newsm67 Tada
Лека ве4ер на всио4ки.

# 264
Честитито на именника да е жив и здрав и да е едно много щастливо дете  Hug
sparki , да не би да не и стига кърмата  newsm78 и да е гладничка? Моя приятелка с първото си дете имаше такъв момент. Бебката и плачеше почти през цялото време и много трудно я успокояваше. Накрая като отидоха на консултация и казаха че не е наддала достатъчно и че кърмата не и достига изобщо.
Ако мога утре ще пиша за нас, сега отивам да спинкам   bouquet

# 265
Здравейте момичета
Хайде и аз да се отчета За един месец сме качили 1,4 кг и сме пораснали с 9 см Мойто малко Алексче ми взе акъла Пу да не съм му уруки биха ни ваксина и си поръчахме 5 валентната
А тия тъпи памперси почнаха много да ни изпускат Ние сме на ню борн Може да са му малки но може и да ги сменя  newsm78

Ние пишлето също го държим на долу и забелваме вечер след баня Педито каза че сме с пълна фимоза и не знам какво ще го правим
Ние се храним през 2,5-3 часа на поискване и горе долу 8 пъти на денонощие

Днес за пръв път излизахме с татито и мойта мама и тати гледаха децата /как само звучи толкова ми е чудно и мило че вече си имам две дечица / Малкият е изял 100 грама кърма Поне вече му знам дозата
Като се прибирах видях че нямаме асансьор
Как ли ще излизаме утре Ще помоля тати да ми свали количката и да ми я остави в колата а ние с бебо ще се носим до там Супер неудобно но дано го оправят

Ириини стискам палци спаси да се оправи и резултатите днес да са добри

Спарки мила и моето Алексче е много ревливо Вечер реве с часове Понякога един час без да спира независимо че го носим и му пеем и го друскаме и всичко Даже и на лекар го водих Тя каза колики Внимавай да не я прехранваш Ако и даваш много често да суче за да се успокоява може да преяжда и да я боли коремче

Марианка и ние много искаме трето детенце но и на мен доста ми се струпа на главата и още не мога да се оправя така че не знам Татито е решен да ме мъкне по всякакви доктори само и само д аму кажат че можа да си имаме бебче но за това е много рано Сега имам бойната задачка да си гледам дечицата пък по нататък ще му мислим Само да сме живи и здрави  Praynig

Момичета със секцио вие от кога мислите да започнете гимнастика или фитнес или нещо такова
Поздрави и лека вечер

# 266
Привет момичета,явно всички са по разходки,а ние за съжаление сме болнички.Оказа се че Мая е лепнала някакъв гаден ентеровирус с повръщане и разстройство и това в комбинация с коликите направо я прави вяла и без тонус и понеже много я боли затова постоянно плачка,а днес и въобще не иска да се храни,или като хапне малко започва рев и гърчене, по късно вземе че повърне.Толкова страдам заради това,че място не мога да си намеря.Моля се да се оправи бързо и да започне да папка,защото иначе не знам.

# 267
Спарки, важното е сега да се успокоиш (знам, че това е много трудно в такъв момент), но всички притеснения се прехвърлят и на бебенцето. След хранене оригва ли се добре? Аз в началото неумеех да го правя и моят бебко също се случваше да върне поетото количество кърма.

Майки, кога ви спряха лохиите напълно? Имам предвид колко време след раждането (ако си спомняте, разбира се...  Wink )?

# 268

Здравейте и от нас!
Ние днес бяхме на консултация и Рая е качила за един месец 1150гр и 3 см и в момента е 5200 и 56см.  Според лекарката е доста, но понеже е само на кърма това не я притеснява, но препоръча да понамалим храненията на 6 като пропускаме нощното. Това ми се струва невъзможно. Тя в момента яде по 8-9 пъти , а нощем се буди и яде 2 пъти. За сега не смятам да променям нещата.
Ваксина не ни сложиха сега, защото избрахме Пентаксима, а тя е добре да се слага на 3 месеца.
Рая днес рева цяла сутрин. Какво беше това чудо не знам! Луднах да я разнасям насам-натам, не че имаше някакъв резултат. Дори и като я качих в колата да я закарам на консултация не млъкна, а обикно много обича да се вози. Слагам и столчето на предната седалка и я люшках докато карах, а тя се дереше чак посиня от рев. Успокои се чак като се прибрахме вкъщи и метнах я в количката и направо в парка. Заспа и още спи - вече 6 часа. Товенова не се беше случвало досега.
Спарки, кураж миличка. Най-лошото нещо е детенцето да ти е болничко, стискам палци много бързо да озсравява. Hug
Yany, относно фитнеса - мисля, че най-рано 5-6месец можем да започнем. Чакам с нетърпение този момент.
Mila84, ние ходим често в градинката която е срещу НДК.
Деси, на мен 5 хранения ми изглеждат малко за толкова малко бебче. Това, че спи и изглежда спокойно не винаги е показател, че детето е сито. Понякога спи, защото няма сила, а няма сила защото не е яло достатъчно. Точно за това в началото трябва дори да се будят на определено време. Но най-точният показател е колко пишка и как качва. Сподели все пак с педиатъра си.
dennis, ние сме с такова легълце и още от началото взехме матраче. Нашето е от тези с кокос. Струваше около 120 лева доколкото си спомням, но аз съм голям фен  и на латексовите - страшно удобни са , но само не знам дали има толкова малки. Матрачето го купи таткото в последния момент, докато бяхме в болницата, защото и аз смятах, че може да минем и без и не бях проучила въпроса.
Момичета, май нашите колики започнаха да намаляват. След като купихме всички възможни капки се оказа, че Лафекса ни действат. Както бях чела в някъде май наистина действат последните капки, които пробваш. ПРосто защото коликите почват да си минават сами! Laughing
Лека и спокойна вечер от нас!

# 269
Здравейте, майчета!
Малко ме успокоихте , че Веси ми е наддала нормално за месец и половина. Вчера отново бяхме на консултация, нали така ни препоръча педиатърката. Оказа се, че за седмица е наддала 200гр, което наистина е достатъчно. Видя ни и ортопед и всичко е наред, с изключение на езичето и вътрешната страна на бузките и устичката. Лепнали сме някакви гъбички. И друг път бях забелязала, че езичето и е цялото бяло, но си мислих, че е от изкуственото мляко, а то какво се оказа... Изписаха ни едно мехлемче, с което да мажем езичето и дано и мине.
Обличам я с боди с къс ръкав или боди потник и отгоре с плюшено боди тип космонавт (от тези целите). Така сме у дома, така сме и на вън, само че количката ми има спално чувалче и я слагам в него.
Ви пътували сме с голямата ми дъщеря (когато беше бебе) на голямо разстояние. Тя беше на 3 м., когато се качихме за седмица на Широка поляна в Родопите. Нямаше проблеми. В ремаркето на колата натоварихме коритцето и количката и заминахме. Така, че действайте! Ще се отрази чудесно на вас и бебо.
Времето е чудесно и направо ме е яд, че заради моята болест не мога да съм навън по цял ден. Нали трябва да лежа... Онзи ден док ми каза, че ако живеехме някъде в Европа например сме можели да осъдим клиниката и гинеколога заради спестените инжекции Хепарин, които се поставят профилактично на раждалите с Цезарово сечение именно с цел да се предотврати появата на тромбофлибит. Толкова ме е яд #Cussing out
Целувки!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт