Отговори
# 270
привет септемврийски мами!
В този слънчев ден ви поздравваме със Спаси и ви пожелаваме чудесно настроение през уикенда. ние сега се подготвихме за пикник и след малко отиваме из Витоша. Спаси напоследък с едържи като голямо момче Heart Eyes не плачка толкова когато е сам, а може би аз го познавам вече по-добре и знам как да го обгрижа така че д ае щастлив Rolling Eyes Grinning снощи го къпахме към 20.30. Спа до 3.00. После хапване към 5.30 и отпушване на нос плюс гушене до 6.20 и после нанкане с мама на спалнята до...9.00!!! Хапна и го сложих в шезлонга му /мой спасител и негов любим атрибут/ . Подредих малко, направих 2-3 упражнения за дупе, маска на лицето и сега се облякох за навън, а той спинка!
Въпросът ми е - имате ли някакви предложения - как да сменя часовете на продължителния мусън след баня. Искам тази 5 часова пауза да е от 00.00 докъм 5-6, а не от 21.00 до 3?! Не искам д аго будя в 12 през нощта - така сладко и дълбоко спи. Пробвали сме и с късна баня - към 23.00 - не става - пак се буди към 2-3... Та така - очаквам предложенията ви!   bouquet
Спарки, много ми е мъчно за Мая.  Cry Аз само от хремата и оченцето на Спаси се натъжих и притесних много, а представям си какво е при по сериозно неразположение. Всичко ще мине - дано по-скоро!!!  Praynig
МариІанка, то е повече от ясно, че ако бяхмев друга държава дотова положение нямаше въобще да се стигне. Аз съм възмутена от факта, че си раждаш в частна клиника, плащаш си и пак рискуват живота ти  #Cussing out Както и да е - най-важното е, че все пак са те спасили и че се оправяш... Ако се решиш за трето - идваш в София!  Hug Изненадана съм от това че бял език=гъбична инфекция. На Спаси езичето също е беличко , но му няма нищо, слава богу - док го гледа всеки път. Хубаво е, че това не ви прачи на папкането.
Весселка, Яни, браво, че се възстановявате, момичета! Пожелавам ви все по-добре да ставате и скоро споменът от тежките ви раждания да избледнее напълно.
Десси, лохиите ми спряха напълно на 40тия ден точно. /Нали за малко ми бяха спряли и после като се появиха, реших, че ми идва цикъла/ \все още нямам менструация Mr. Green

# 271
Здравейте мили майчета!  bouquet  Heart Eyes
Днес е прекрасно времето Simple Smile дано се задържи още мъничко така!
Vessselka, mari_anka  –вие  се измъчихте толкова  много !!! Дано всичко отшумява  бързо .Прегръдки!  Hug Вие сте големи герои
sparki – миличка,дано се оправи мъничето,че е ужасно когато им има нещо,направо ти се къса сърцето!Прегръдки и за двете ви! Hug
stes – Благодаря!  Peace Ще взема матраче,че досег аму постилах разни нещица,но той вече си тежи и явно не му е много удобно или е хитрец и предпочита да е на нашето легло!
Ирини – радвам се че отивате на пикник  на въздух .Искам да споделя от личен опит,че каквито и врътки да прилагаш за разместване на графика на Спаси ,той пак ще си го направи такъв какъвто си иска.Аз пробвах с даване на вода,късна баня,игри и занимавки да го държа буден .....и т.н.Арен първо сам си спря това ядене в 12 и като Спаси се будеше след това 3-3.30,после започна да удължава сам часовете и постепенно издържаше до 4.30-5 ч.После сам започна да мести графика и започна да хапва последно към 22.30-23 ч и да спи до 6 .Тази нощ за 1 път яде в 21.30 и се събуди 6.30.Просто бъди търпелива и след 2 седмици той сам ще си прави паузите по-големи.Въпрос на килограмки е и възраст.Спаси е на месец и 24 дни а те се променят толкова бързо.Ето вече будува,не плаче толкова и ще откриваш,че с всеки следващ ден може повече и по-интерестни неща и не плаче ей така за нищо и ще спинка повече и то нощем.Арен за целят ден спи общо 2 часа разпределени между храненията като леки дремки и вечер му се спи ужасно ,а и е натрупал толкова преживявания.Ядеше между 8 и 9 пъти на ден,после 7 и сега сам си ги направи 6 което си е постижение!Вярвам ,че мъниците ни са с характер и знаят добре кога какво искат ! Hug Търпение  Hug  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

# 272
Ирини и аз доста мислих по този въпрос за разместване на часовете, но и при мен е неуспешно. Ядеме в 19.30-20.00ч и се будим или в 00.00ч или към 3.00, а после към 6.00. Само веднъж ми направи номер от 21.30 до 5.30ч. Но и аз съм забелязала, че и в 00.00 да яде се буди понякога и в 3.00-4.00 ч. Дано Денис да е права и всички да си наместим графика в най-скоро време.

Ирини, а какви упражнения правиш за дупе?

Аз искам да споделя, че при мен ходенето по голяма нужда е доста болезнено все още. Случва ми се даже като отида сутринта, да не мога да си седна на задника цял ден. Извинете ме за прякото изказване, но ако някой има лек за това, моля да сподели.

# 273
  • Стара Загора
Здравейте септемврийчета Flutter
Аз съм октомврийка...по стечение на обстоятелствата станах септемврийка защото моя син щеше да е секцио но изпревари секциото и се родихме нормално на 21.09 Mr. Green та имам питане ако може да ми отговорите.
Става въпрос за овлъжнителите за въздух...ползвате ли и какви? И доволни ли сте? Въпроса не е в 60лв. цена на овлажнителя а дали върши поне работа. На Слави му е много запушен носа и педито каза да увеличим влажността. Сега топля спалнята с духалка но скоро ще палим камината /топлим се зимата с камина с водна риза/ но тя също изушава въздуха.
Благодаря предварително  Hug

# 274
Привет момичета! newsm51
Ивелина,Яни,Иринии,Деси и Денис,много благодаря за вниманието и подкрепата.Бързам да пиша за да не се чудите какво става с нас.Много се радвам че Мая се възстанови бързо и сега отново е моето сладко и добричко слънчице.Коликите също доста поотихнаха и сега си хапва много добре и си спинка спокойно,а като е будна се кокори и си се смее на нещо въображаемо.Дано и коликите да не се завърнат отново с този интензитет и сила,че е много неприятно.
 По отношение на режима ние нямаме такъв и не виждам как мого да и го наложа.Няколко вечери вече Мая заспива в 9 часа и се буди в 3-4 часа после в 7 или 8 и за мен си е страхотно облекчение и успявам да се наспя добре.
 Мари анка непрекъснато забравям да изкажа съболезнованията си за тежката загуба,прегръщам те.Много ми е мъчно и че страдаш и се измъчваш сега заради лекарска грешка-Дано по-бързо отново да се почустваш добре и да се радваш само на дечицата.

# 275
Ирини, за твоя  въпрос  мога да  предложа само , едно, да  го  будиш към 12 часа, да  му дадеш да  папка  и после  да се  надяваме , че  ще  спи до 5-6 сутринта  Simple Smile
Аз понеже мойта я  будя също, за да  яде, към 12 вечерта  и около 3 часа  през  ноща, нали сме с ниско тегло  и да не  си  пропускаме манджата,  иначе, ако я  оставя  тя  ще си спи и или ще  пропусне  яденето в  12 или в  3 ... Жал  ми е  много, особено , като я  гледам  как сладко си е  заспинкала  Heart Eyes ама няма  как Wink
А за  игрирте, съм сигурно , че Софи, много  ще  се радва да си има Спаси за  приятелче  Grinning Ние  вече  се запознахме с  Тино, Емма и Арен в  парка Simple Smile
Само дето  малко ни е далечко тоя  парк и ще  видим как ще  ходим до там ...

Яни, като гледах снимките  в  албума, ми се струва , че  имате  като  нашата  количка Wink Само, че  ние  сме с  червена  Simple Smile Доволна  ли си?
Аз за сега - много, само дето е  малко тежичка, като е  със  зимния  кош...

А за  овлажнител и мен  ме  интересува, че тая  нощ си имахме  проблеми със запушена  ноздричка  Rolling Eyes Започнах да слагам капки физиологичен разтвор в  нослето горе долу всеки  път  преди да  ядеме.

# 276
Леле майчета никакви ви няма
Едно време темите летяха а сега тая 14 страница 3 дния я пишем
Спарки стискам палци Майчето да влезе бързо в крачка То за режим не можем да говорим но поне да не реват Praynig
Зия нашата количка е Jane и съм много доволна само столчето за кола не ни е никак удобно но предполагам че просто трябва да порасне мойта мишка
Аз бях до метро да похарча малко парички и сегачакам Алексчето да се наспинка да водим дечицата в Коколандия
Искам да се възползваме от хубавото временце
На всички желая лек и успешен ден и да ви слушкат бебоците
 Hug

# 277
Момичета,някой може ли да ми препоръча хубав матрак?Ние имаме от леките легла,но ще поръчаме дървено,тъй като сглобяемите имат мрежа и бебчо не може да гледа интересният свят навън.ТА предпочитаме с решетка,а другото-за пътуване...И не знам дървените дали ги продават заедно с матрак или дали въобще са хубави.

# 278
  • Русе
ама наистина сме много слабо активни в тази тема Thinking
но така е-бебешки тревоги и неволи, Crazy
моята Ема е станала голяма глезла,иска да я гушкаме по много,да си граем винаги след ядене.тя се смее,"говори ми", и нормално прие новото астрономическо време Laughing
и ние в русе се срещаме с някои мами,но са от Августинките,живеят близо до нас и скоро коментирахме новите ваксини ,тривалентна(Инфанрикс)--Дифтерия,Тетанус и Коклюш
петвалентна(Пентаксим)-Дифтерия,Тетанус, Коклюш, Хемофилиус инфлуенце тип Б(което си е менингит).и аз реших да си купя 3-валентната.на едната мама,детето му за втори път вдига температура (за втори прием на ДТК) и този път 38,5 температура и 3 дена болки в ръката,въпреки налагането с риванолен компрес.немогат да я обличат дори спокойно.и не искам да рискувам.във форума има много изписано по темата и го изчетох и се реших Crossing Arms
хайде,дано сме по - активни във втората тема

# 279
Здравейте ,мамчета!
Много се радвам на случайната среща с Леси,Зия и Жана Дарк,беше ми приятно ,макар че ми се стори супер кратко.В събота вечер за първи път от както се е родил Арен излизахме вечерта без да го вземем с нас.Братовчедка ми го гледа и учудващо за мен нареждах 40 мин и писах какво да прави,как да го прави,ако плаче защо би могло да е.Ужасна бях! ooooh! Но веднъж излязли си прекарахме чудесно,а и милото ми детенце е било добро и като е хапнало и заспало в 22 се събуди сутринта в 7за щастие на всички ни!Толкова бях доволна като се прибрах да го целуна и видя как спи сладичко.След като се разтоварих порядъчно вечерта,днес мога да кажа че бях една много по-добра мама.По-спокойна и по-търпелива и неможах спра да го нагуша!
muckata отностно ваксините.Ние сложихме 5 валентната именно защото има вътре и имунизация за менингит.Защото преди години имаше бум на менингит и много смъртни случаи както на бебета так аи на по-големи хора и знам как треперих и звънях да питам ваксинирали ли са ме някога.Реакция след слагането на 5 валентната ваксина нямахме никаква.Никаква Температура или някаква болка - слага се в крачето.Тази мама чието дете е вдигнало температура и го боли ръката не е от 5 или 3 валентната ваксина ,а от ДТК/Дефтерит,Тетанус и Коклюш/ както ти сама си написала,които стандартно си се отпускат от здравната каса!Преценката е твоя разбира се!
За овлажнителя на въздух не мога да окажа съдействие,защото ние не  ползваме и нямаме такъв.Проветрявам много често ,а ако не е много студено както не е било до сега,прозореца на спалнята е лекичко открехнат.Имахме проблеми със запушено носле в самото начало първите 2 седмици,слагах физиологичен разтвор,но от тогава не сме!Дано не се налага!
ileo незнам дали продават дървените легълца с матраци,но така или иначе там където има легълца има и матрачета иначе няма начин да го сложиш в легулце дървено без матрак!Дали са хубави - хубави са ,според мене дали да вземеш дървено или преносимо легло е просто въпрос на предпочитание и вкус,но смятам че и двата вида са си хубави!Но за дървеното може би ще ти трабва и обиколник ,за да не се удря на първо време,така ,че отностно видимостта не съм сигурна  newsm78
Желая много хубава нова седмичка за всички от утре!   bouquet

# 280
Добър вечер, момичета и бебчета!

Не съм писала цяла вечност! Освен, че страдам от недоспиване - какво ново под слънцето, много ме болят и китките и палците на ръцете и се подлагам на физиотерапия. Иначе Сашко е добре, което е най-важното и ви праща едно "а-гу" за поздрав. Днес му правихме погача и си изкарахме чудесно. Трогнах се от ритуала, който милата свекърва на сестра ми е издирила от Етнографския музей във Враца преди години, и който е прилаган вече на много дечица в семейството. Сестра ми игра ролята на добрата орисница. Много ми хареса народната традиция и бих искала да я споделя с вас, та който не си е правил погача да може да се възползва, ако иска. Май ще пусна отделна тема, че е дългичко. Вече я пуснах http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=137514.msg2608049#msg2608049

Мила Марианка, моите най-искрени съболезнования за тежката ти загуба!

Спарки, и на теб мила, нашите молитви за малката ти племенница!

Да почиват в мир!

Муцка, и аз взех Инфанрикс за Сашко по съвет на педиатъра. Ще му я бият на 15 ноември.

А относно овлажнителите може просто да се сложи мокър пешкир върху радиатора през нощта. Чувала съм, че след време овлажнителите започват да развъждат разни бактерии.

Лека вечер и много целувки от нас!  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 29 окт 2006, 20:47 от Ави

# 281
ПРИВЕТ МАМИ
НИЕ ВЕЧЕ СМЕ С ПИТА СТЕД 40ТЕ ДЕНА Flutter
ПОЛУЧИ СЕ КОМПАНИЯТА  Simple Smile ИМАММЕ МНОГО ПОДАРЪЦИ И СЛАДКИ ХРАНИ КОИТО НЕ ИЗНАСЯМЕ ОТ КЪЩИ Wink  /КАЛОРИИИИИ Stop/

ПИТАНКАТА МИ Е ОТ КЪДЕ ДА СВАЛЯ ИНФО ПО КОЛКО ПАПКАТ  ПО МЕСЕЦИ КЪРМЕНИТЕ? Stop

ЗАЩОТО ИМАМ ПРОБЛЕ  ОТ 21 ДО 0 ЧАСА МЛЯКОТО МИ Е МАЛКО ЗАЩОТО МЕ ИЗСМУКВА НА ЗАКУСКИ ПРЕЗ 15 МИН ПРЕДНИЯ ПЕРИОД #Cussing out ИЗЯЖДА МЕ, А НОЩЕМ ПЪК ИМАМ МНОГО КЪРМА?

# 282
Ави, а от какво те болят китките и пръстите? Аз съм така вече повече от месец...  Sad
Овлажнител - вече писах. Купихме на делонги, н осчитам, че е прекалено мощен. За цяла нощ в стаята става сауна...
Ваксина - купихме пентаксим
\Алфи, мисля че някъде 70-130гр на хранене

много съм уморена - цял ден навън и посещение на бебшки рожден ден... лека нощ, пък утре щ егледам повече да напиша...

пп добавих  разни сайтове на първата ни страница  Heart Eyes

# 283
Ирини, китките и пръстите ни болят от претоварване на определени мускули и сухожилия. Претоварването идва съответно от любимите ни бебчета - кърмене, гушкане, повиване, миене, къпане и бутане на количките с часове наред из паркове и градинки. Тъй като бебчетата ще стават все по-тежки, а ние трябва, и искаме, да ги вдигаме поне докато проходят, скоро няма да се оправим. Аз реших да направя малко физиотерапия преди да се скапя напълно. Ходя вече седмица, ще продължа и втора, но истината е в щаденето, което ми се струва почти невъзможно, и заради което преустанових дългите преходи в Южния парк.

Лека нощ и целувки!

# 284
Здравейте момичета,

Много време не съм писала, а и не успявам да чета редовно  Sad , от което много страдам, но докато вляза в ритъм ще е така.

Ние вече се преместихме с малката Стефания в София и от една седмица сме си тук самички (и с таткото разбира се, но той работи до късно - та направо сме си сами).
Хубаво ни беше при бабата във Варна, но свършиии.
Пътуването от Варна до София беше за мен много изморително, тъй като се притеснявах за Стефи, но пък тя спа през цялото време като изключим спиранията за хранене. Направо си ми е герой детето  Simple Smile

Та сега свиквам на новия ритъм, а и използвах последните слънчеви дни да стоим по цял ден навън. Много ми тежи, че няма много къде да се разхождаме, че парковете са ни далеч за ходене пеша до там.

Прегръдки  Hug за всички бебешори от мен и ще се опитам да наваксам пропуснатото!

Общи условия

Активация на акаунт