Създаване на група за близки на болни от Алцхаймер 3

• 32 583
  • 507
  •   1
Отговори
# 330
Да, някои видове деменции могат да се проточат в продължение на 20 години.

Впрочем имам развитие по моя случай, но ще пиша по-подробно като приключим с всичко. Сега чета, че има още един куп бумащини, след като човек стане попечител. Не знам защо са го измислили толкова сложно. То човекът може да си замине от цялото това чакане.

# 331
Здравейте! Искам да ви попитам нещо за мемантина. Обмисля се изписването му, обаче гледам че се пледлага на различни фирми. Та има ли някаква разлика по отношение на ефикасността, страничните ефекги? Ще съм Ви многа благодарна, ако някой може за помогне.

# 332
За Мемантин. Купувайте Аксура. Не приемайте генерици, това е моят личен опит. Нашата каса дава генерици, а повечето са по-слаби от Аксура и наблъскани с всякакви ненужни добавки вещества. Реално по-евтино може да ви излезе ако го купувате примерно от Италия, Франция, но имайте предвид, че там пък е по-силно веществото в повечето случаи. Дозите трябва да се коригират спрямо марката, но определено препоръчвам само официалните марки и никой генерик.

# 333
На майка и препоръчаха Мексия но аптекарят ми препоръча да взема Аксура защото е на по-добра фирма.

# 334
Забелязах, че десния крак на майка ми става червено - лилав долу при глезена и стъпалото. Това гангрена ли е и към какъв лекар да се обърнем. Вече е на легло, не се храни и пие вода, съответно няма да може да пие лекарства. Ако на някой се е случвало моля да сподели

# 335
Това е от застой на кръвта поради обездвижаване и предшества образуването на декубетални рани. Ако може да я вдигате поне до седнало положение и да прави някакви движения защото тези рани образувят ли се много трудно се лекуват  ако изобщо може да се говори за лекуване.

# 336
На майка и препоръчаха Мексия но аптекарят ми препоръча да взема Аксура защото е на по-добра фирма.
Аксура определено е по-добрият избор.

# 337
Забелязах, че десния крак на майка ми става червено - лилав долу при глезена и стъпалото. Това гангрена ли е и към какъв лекар да се обърнем. Вече е на легло, не се храни и пие вода, съответно няма да може да пие лекарства. Ако на някой се е случвало моля да сподели
Вижте да не е съдово. Тромб. Снимайте крака и отидете при съдов хирург. Баща ми беше така. Ако лилавее и е подут особено внимавайте.

# 338

Има ли някаква опция да я настаните в болница или хоспис, след като майка ви не се храни и не приема течности?

# 339
Извиках Бърза помощ, отзоваха се. Казаха, че е за съдов хирург, но тя вече е в термално състояние и всичко е безмислено, дори пулс не се улавяше, мн. ниско кръвно , даже не можеше да се измери.
Сутринта рано почина.

# 340
Съболезнования!

# 341
Съболезнования, поне вече не се измъчва Sad

# 342
Бихте ли ми препоръчали клиника и невролози, които диагностират дегенеративни и съдови деменции за  София и Пловдив? Ще ми е от полза всяко мнение.
Благодаря!

# 343
Александровска, имат отделение за това. Лежи се няколко дни за пълни изследвания и от тях може да се извади и телк.

# 344
Solaris, как се развиват нещата при теб и майка ти?

Общи условия

Активация на акаунт