Създаване на група за близки на болни от Алцхаймер 3

• 33 637
  • 538
  •   2
Отговори
# 525
  • Washington,USA
Правиха ли Ви пункция, изследваха ли ликвор?  Симптоматиката може да е на психична основа. Не си поставяйте такива тежки диагнози сама.

Ще ходя да си правя генетичен тест... Нищо не са ми изследвали... От доктор на доктор се разхождам...

# 526
След толкова години от създаването на тази тема съм в потрес, че нищо... ама нищичко не се е променило, особено в Бг, за диагностика и лечение на болестта. Не мърдаме и на милиметър. Та, ще кажа следното. Явно все още основното, което се ползва за лечение си е мемантин. Препоръчвам ви да не ползвате генерици. Отделно дори и официалните брандове са някои по-леки, други по-силни. И трябва да се напасва дозата от гледащия. Никой доктор няма никога сам да ви нацели дозата. Ще ви изписва каквото му хрумне. Местете времето на даване и дозата и наблюдавайте.

# 527
Може би на някои хора това няма да се хареса, но лечение за деменцията все още няма...за безкрайно съжаление на всички засегнати, независимо дали са болни или роднини на пациента. Има някои препоръки, които могат да се следват, поне докато човекът е с всичкия си.

# 528
След толкова години от създаването на тази тема съм в потрес, че нищо... ама нищичко не се е променило, особено в Бг, за диагностика и лечение на болестта. Не мърдаме и на милиметър. Та, ще кажа следното. Явно все още основното, което се ползва за лечение си е мемантин. Препоръчвам ви да не ползвате генерици. Отделно дори и официалните брандове са някои по-леки, други по-силни. И трябва да се напасва дозата от гледащия. Никой доктор няма никога сам да ви нацели дозата. Ще ви изписва каквото му хрумне. Местете времето на даване и дозата и наблюдавайте.

Някой пил ли го е за деменция? Има ли подобрение?

# 529

Някой пил ли го е за деменция? Има ли подобрение?

# 530
Почти всички го пият за деменция. Тоест някои близки просто ги оставят без лекарства, други дават това, защото друго няма. Не лекува. Забавя хода на болестта.

# 531
В нашия случай Мексията отключи халюцинации, високо кръвно и учестен пулс, също така силно объркване, до степен да не може да намери тоалетната, да не знае как се ползват прибори и да стане напълно зависим. Истински съжалявам, че я давах с надежда, че ще забави наистина прогресирането на болестта, но преди да я започне, излизаше сам на разходка, нямаше нужда от никаква помощ за нищо - къпане, бръснене, сутрешен тоалет, всичко си правеше сам. Аз разбирам, че някой веднага ще каже, че болестта прогресира, но ако кажем, че е бил във фаза 1, сега все едно е на финала, имам една жива кукла, единствено диша сам, нищо друго не може да прави сам и е напълно зависим.

# 532
Много неприятно. За жалост обаче нямаме никаква яснота реално лекарството ли го предизвиква. Не споря, че е възможно да е то. Обаче аз съм наблюдавала и случай на деменция, която се случи от-до в рамките точно на една година без едно хапче да е изпито. Действието се развива преди доста години и нямаше тогава никакви лекарства. И човека си отиде в крайна фаза на деменцията в края на тази една година. Ако отговора беше категоричен щеше да е супер, но не е.

# 533
Майка пие мексията трета година и няма  никакво прогресиране. Проблемите са и от обездвижоване и слабост. Но откъм ума не е мръднала надолу слава Богу. Е, не помни с кого е говорила по телефона преди минута, но си ни познава, знае къде е, коя е и е адекватна. Просто ужасно немощна.

# 534
Майка пие мексията трета година и няма  никакво прогресиране. Проблемите са и от обездвижоване и слабост. Но откъм ума не е мръднала надолу слава Богу. Е, не помни с кого е говорила по телефона преди минута, но си ни познава, знае къде е, коя е и е адекватна. Просто ужасно немощна.
Има ли анемия, как й е хемоглобина?

# 535
Има ли анемия, как й е хемоглобина?
Няма анемия, добре и е хемоглобина.

# 536
pamdorina, имаш предвид, че е слаба ли, защото и моята майка е така, храни се иначе, но е слаба, не наддава на килограми. 43 килограма е, вярно че 155 см,, но все пак изглежда много слаба. Иначе е в движение, ходи до магазина даже. Каза ми онзи ден, че много добре знае какво иска да ми каже, но не може. Забравя думите и не винаги става смислено изречение. И се държи много детински, иска всичко сега и на момента, плаче за глупости и така трудна работа.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 06:15 от ranimi

# 537
Не се храни добре и не се движи. Мускулите почват да закърняват. Едва се държи на краката си. А и зъби и паднаха. Чудихме се какво да правим защото ако тръгнем да правим протеза е много сложно. Трябва вадене на корени,  а тя е на кръворазреждащи, упойки, мерки.. а и дали изобщо ще свикне тепърва е съмнително..и решението беше да остане така. Та и това допринася за лошото хранене предполагам.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 07:42 от pandorina

# 538
Давате ли й някакви антипсихотици? Моята майка е по-същия начин в момента, но тя пък е на Хедонин.

Общи условия

Активация на акаунт