За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 37 479
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • София
..............

Марчева, послушах те - размразих хубаво сливите и ги оставих върху кухненска хартия. Поиграх си доста, т. е. там, където имаше лед леко го премахнах къде с ръка, къде с нож... че не знам на какво щяха да приличат ако ги бях оставила с часове. Ето и резултата:
............................
Ееееее, ама виж как перфектно ти се е получил, дано да го харесате, у нас е много на почит, един такъв влажен,  сочен, хубав сладкиш си е.  Също махам там къде има лед с ръка отстранявам, подсушавам в дом хартия и готово. Браво!!!!!!! Страхотен се е получил!

# 136
Здравейте, имам проблем с приготвянето на крокан. Като стане готов карамела с орехите го изсипвам върху алуминиево фолио. Чакам да изстине и втвърди и почвам да го натрошавам на парченца с дървен чук. И тук идва проблема-криво ляво се натрошава, но парченцата залепват от долната стран с алуминиевото фолио и няма махане на същото това фолио.... съвети приемам всякакви.

# 137
  • Шумен
Здравейте, купих си пакет царевичен грис за качамак. Никога не съм правила/опитвала това ястие. На пакета има рецепта за царевични крокети, именно това ме привлече да го купя. Замислих се дали мога да им сложа някаква плънка и точно какво би им подхождало?

# 138
Цитат
Здравейте, имам проблем с приготвянето на крокан. Като стане готов карамела с орехите го изсипвам върху алуминиево фолио. Чакам да изстине и втвърди и почвам да го натрошавам на парченца с дървен чук. И тук идва проблема-криво ляво се натрошава, но парченцата залепват от долната стран с алуминиевото фолио и няма махане на същото това фолио.... съвети приемам всякакви.
Преди да изсипеш карамела, съвсем леко, намажи с олио. Отлепва се без проблем. Начупваш на по-големи парчета, които слагаш в хаванче и натрошаваш на пясък( по-едър или дребен).
Вместо фолио може директно да намажеш тавичка или др.съд.

# 139
  • Sofia
Здравейте, купих си пакет царевичен грис за качамак. Никога не съм правила/опитвала това ястие. На пакета има рецепта за царевични крокети, именно това ме привлече да го купя. Замислих се дали мога да им сложа някаква плънка и точно какво би им подхождало?
Ще трябва да приготвиш по-гъст качамак и като се охлади да завиеш плънка. Каква - е въпрос на вкус. Може сирена, месо (сготвено), зеленучци...

# 140
Цитат
Преди да изсипеш карамела, съвсем леко, намажи с олио. Отлепва се без проблем. Начупваш на по-големи парчета, които слагаш в хаванче и натрошаваш на пясък( по-едър или дребен).
Вместо фолио може директно да намажеш тавичка или др.съд.
Аз изливам карамела върху хартия за печене. Нищо никога не ми е залепвало.

# 141
  • София
.............
Аз изливам карамела върху хартия за печене. Нищо никога не ми е залепвало.
Точно! Изливам само върху хартия за печене ,но леко, много леко намадлена с масло, хващам парчето масло и минавам отгоре, колкото да има лек слой, начупвам и след това смилам в блендер.

# 142
Как приготвяте пуешко филе? По-дълго време ли иска термична обработка, дали е така крехко като пилешкото?

# 143
Не мога да разбера къде бъркам с крем карамела-пека го на 150 градуса над час на водна баня и става на все по-безобразни шупли?Имате ли наистина изпитана рецепта,че вече много ме депресира да не мога да го направя гладък уж се води лесен десерт.
Вчера пробвах по различен начин и стана за 45 минути без нито една шупла. Готовата смес се прецежда и изсипва в купичките. Пече се на водна баня 45 мин на 160 градуса. За водната баня налях Вряла вода, да вряла, до нивото на сместа. Не вярвах, че ще стане, но се получи. Оставих го в тавата с вода докато изстина напълно

# 144
  • София
Как приготвяте пуешко филе? По-дълго време ли иска термична обработка, дали е така крехко като пилешкото?
Обичам пуешко филе, повече от пилешкото и го приготвям, така както е рецептата за пилешко, няма никакв проблем да си го завъртиш, както си искаш.
.............
Вчера пробвах по различен начин и стана за 45 минути без нито една шупла. Готовата смес се прецежда и изсипва в купичките. Пече се на водна баня 45 мин на 160 градуса. За водната баня налях Вряла вода, да вряла, до нивото на сместа. Не вярвах, че ще стане, но се получи. Оставих го в тавата с вода докато изстина напълно
Независимо кой десерт проготвям  и печенето е на водна баня винаги добавям вряла вода и до момента не съм имала грешки. Това с добавянето на лед по време на печенето изобщо не го практикувам , а е и грешно, но кой както си иска да си пече крем-карамел или нещо друго на водна баня.

# 145
Докато сте на вълна крем карамел, в керамични купички може ли да се направи карамел? Купих си хубави керамични и изхвърлих старите метални и се чудя дали не се прецаках?!

# 146
Скрит текст:
Обичам пуешко филе, повече от пилешкото и го приготвям, така както е рецептата за пилешко, няма никакв проблем да си го завъртиш, както си искаш.

Благодаря, Марчева Flowers Hibiscus Значи, ако правилно съм разбрала - всяка рецепта за пилешко става и с пуешко.

# 147
  • София
Скрит текст:

Благодаря, Марчева Flowers Hibiscus Значи, ако правилно съм разбрала - всяка рецепта за пилешко става и с пуешко.
Да. Поне аз така си действам и до момента не съм имала провал.

# 148
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2019/02/blog-post_17.html

# 149
Скрит текст:
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2019/02/blog-post_17.html

Благодаря, i_peych. И времето за приготвяне ми е подходящо, ще го приготвя тази вечер за утрешната вечеря.

Общи условия

Активация на акаунт