За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 195
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 404
За рязането на блатове - при мен се получават много добре с конец за зъби.

# 466
  • Русе
  • Мнения: 5 223
Скрит текст:
Моля за изпитана рецепта за торта Червено кадифе,преди известно време правих,но не ми се получи добре блатът.

https://ipeychev9.blogspot.com/2020/12/blog-post.html

# 467
  • Sofia
  • Мнения: 21 699
... Имам патладжани, кайма, месо ориз и разни др. работи, въпросът ми е как да  оползотворя ( така ли се пише тази дума Simple Smile?) патладжаните? Пък ако става и за основно ядене - цена няма да имате Simple Smile.
Мислех да ги опържа на филийки и в тях да завия нещо като катък с чесън, но са само мои фантазии, а и незнам дали е достатъчно насищащо за основно ...

Пробвай с класическа гръцка мусака с патладжани.
+ 1
И още предложения от мен за патладжан - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%9F%D0%B0%D1%82%D … D0%B6%D0%B0%D0%BD

# 468
  • Русе
  • Мнения: 5 223
Скрит текст:
Здравейте.
Нямам време да ровя из форума и нета, моля ударете едно рамо на пишман- готвачката Simple Smile.
Имам патладжани, кайма, месо ориз и разни др. работи, въпросът ми е как да  оползотворя ( така ли се пише тази дума Simple Smile?) патладжаните? Пък ако става и за основно ядене - цена няма да имате Simple Smile.
Мислех да ги опържа на филийки и в тях да завия нещо като катък с чесън, но са само мои фантазии, а и незнам дали е достатъчно насищащо за основно .
Трябва ми за вечеря, ще съм благодарна, ако споделите  идеи.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_9822.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/06/blog-post_8.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2018/09/blog-post.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2016/07/blog-post_31.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_20.html

# 469
  • Мнения: 9 120
Здравейте.
Нямам време да ровя из форума и нета, моля ударете едно рамо на пишман- готвачката Simple Smile.
Имам патладжани, кайма, месо ориз и разни др. работи, въпросът ми е как да  оползотворя ( така ли се пише тази дума Simple Smile?) патладжаните? Пък ако става и за основно ядене - цена няма да имате Simple Smile.
Мислех да ги опържа на филийки и в тях да завия нещо като катък с чесън, но са само мои фантазии, а и незнам дали е достатъчно насищащо за основно .
Трябва ми за вечеря, ще съм благодарна, ако споделите  идеи.
+1 глас за гръцката мусака https://pep-4o.blogspot.com/2016/08/blog-post_8.html , но си е пипкава работа.  И още:
пълнен патладжан с кайма и ориз в доматен сос https://pep-4o.blogspot.com/2017/08/blog-post_29.html
шницел върху канапе от картофи и патладжани https://pep-4o.blogspot.com/2015/08/blog-post_26.html
патладжанените сандвижи са доста бързи https://pep-4o.blogspot.com/2014/06/blog-post_22.html
патладжан кебап https://pep-4o.blogspot.com/2012/07/blog-post_13.html

# 470
# 471
  • София
  • Мнения: 4 717
По 24 kithen в Момента дават ястие с пилешко, но изпуснах рецептата къде мога да я прочета?

# 472
  • София
  • Мнения: 11 729
За рязането на блатове - при мен се получават много добре с конец за зъби.
Нямам конец за зъби и не съм се сещала, че може да се ползва, да и с конец от ибришим съм пробвала, ама ми се къса гадината....

# 473
  • Пловдив
  • Мнения: 40 839
Къде да вложа готов бял, задушен ориз?
Сещам се за оризови кюфтенца, клин и до там...

# 474
  • Мнения: 9 120
нещо зелено - спанак, лапад, задушаваш, нареждаш в тавичка и правиш заливка като за мусака.
Или задушаваш гъби, смесваш ги с ориза и пак заливка
Но аранчините са за предпочитане Simple Smile

# 475
  • Пловдив
  • Мнения: 40 839
нещо зелено - спанак, лапад, задушаваш, нареждаш в тавичка и правиш заливка като за мусака.
Или задушаваш гъби, смесваш ги с ориза и пак заливка
Но аранчините са за предпочитане Simple Smile
м да...а какво мога да добавя към ориза? Да не е така "постно" Simple Smile

# 476
  • Мнения: 9 120
за аранчините ли? Месо, моцарела https://pep-4o.blogspot.com/2016/03/blog-post_29.html 
А за горните предложения нищо друго освентях,  сол и  мазнина не ти трябва

# 477
  • Русе
  • Мнения: 5 223
Скрит текст:
Къде да вложа готов бял, задушен ориз?
Сещам се за оризови кюфтенца, клин и до там...

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/02/blog-post_23.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2015/02/blog-post_12.html


Можеш да направиш тази манджа, като ориза прибавиш най накрая когато всички останали продукти са сготвени.
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/02/blog-post_4.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/05/blog-post.html

# 478
  • Мнения: 1 208
Изключително съм благодарна на всички за споделените рецепти!

Жребия е хвърлен - подготвям се за патладжан- кебап на Пепчо. Ако не забравя, преди да го нападнем, ще снимам да видите какво съм сътворила Simple Smile. Звучи ми много вкусно, дано е така и моето кулинарно произведение.

Всички рецепти ми харесват, но за някои не ми достигат продукти в момента, други ми се струват по - завъртяни. Запазвам си ги и с удоволствие ще ги пробвам в подходящо време.
Още веднъж благодаря на всички и хубава вечер!

# 479
  • Мнения: 10 412
За ориза - ако не ми се занимава с по-сложно готвене, бих задушила зеленчуци (може и някакъв микс от замразени) в мазнина и бих объркала ориза в тях. Може да добавиш и всякакви месца - готвени или колбаси и да объркаш с настърган пармезан или побългарено - с кашкавал.
Имаше във форума "Гответе с мен" една рецепта, която беше записана като патладжан кебап. Няколко пъти съм я правила, но не мога да я открия никъде. Беше със задушени парченца патладжан, пържена кайма, цедено кисело мляко, препечен хляб и се редеше на пластове. Някой има ли идея откъде мога да я намеря?

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 23:49 от Poni69

Общи условия

Активация на акаунт