Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 590
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 275
Проблема е, че на мен вече и тримата взеха да не ми харесват. Никой от тях не е моят човек. Все някакъв компромис.
Като гледам Байдън,се замислям,ако гласувам против, на какво се натрисам. То и с Цачева така стана де. Но пък досега за толкова години не съм гласувала ЗА, все против.

# 37 276
  • Пловдив
На мен също много ми хареса семейството на професора.

Не бързам да решавам - нека видим самите кандидати. Дрънканици и опорки на приближени не ми действат.
Чакаме КОД, но ДПС са ми по-интересни.

# 37 277
Лозан Панов
Влизам в президентската надпревара точно, за да извадя България от контекста на този тип политически пазарлъци, които доведоха до
зависимостите не само в съдебната система, но на всички ключови институции, достигнало до пълното им овладяване
Интересна реч, само дето ако не беше участвал в пазарлъци, още щеше да е никому неизвестен съдия от Административния съд.

Няма начин без пазарлъци. Ако някой започва кампанията си по този начин, значи лъже.
Също така ако някой казва, че нещо е овладяно от някой, също лъже или по-точно не казва цялата истина от кого е овладяно? Кой? Политиката е сложна игра, зависимостите си ги има и ще ги има, не може без тях - бизнесът и политиката са неразривно свързани. Важното е от тези зависимости да произлиза нещо добро и за обикновения човек. Не ме интересува кой с кого се гуши, интересува ме как това ще се отрази на живота ми, а не да ми разправят приказки от хиляда и една нощ. Интересува ме конкретика, какво конкретно ще променят така, че на мен като обикновен гражданин, да ми е добре.

# 37 278
Преди дни слушах интервю на новоназначения шеф на ББР. Човекът ясно каза, че е бил поканен от К. Петков, без да се познават, но много преди да стане известно, че КП ще е министър на икономиката.
От тук на сетне, какво значение има кого ще избираме! Явно някой, някъде е подредил правилните хора на съответните позиции.
Съмнявам се вече и в честността на изборите и не заради търговете на гласове, а за договорките, чиито резултати просто ни се представят.
Нека ми говорят, къде трябва да са мутрите. По интересно е това, което не се говори, а се прави.

# 37 279
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Така е Нана, най- добре не гласувай

# 37 280
Днес ББ завидял на починалите от Ковид вчера, че се отървали от Радев. Дъно е малко да се каже по отношение на тази пълна нелепица, която е изтърсил. То и глупостта и наглостта си имат някакъв лимит. Като не знае какво да говори поне да се скрие някъде и да млъкне.

# 37 281
Не може, егото му е много голямо. Впрочем егото точно го провали като политик. Защото Борисов е типичен пример за провален политик. Превърна партията си в чумава за останалите. Изолиран от цялото общество извън Герб. Ако имаше по малко его не се буташе непрекъснато той да е на върха на държавата, нямаше да е сега в тази ситуация. Ако беше отстъпил изпълнителната власт през 2016 г. и той се беше кандидатирал за президент вместо Цачева, едно че Радев нямаше да е президент, защото тогава Борисов беше много по популярен от Радев и щеше да го победи, а самият Радев нямаше да е фактора в политиката, който е днес. А Радев е причината Борисов напрактика да е извън голямата политическа сцена. Но егото му да управлява все той, да е в изпълнителната власт, не в президентството, където по малко неща ще зависят от него, в крайна сметка му причини твърде дълго оставане на власт, което го ликвидира политически.

# 37 282
  • София
За Панов имах добро мнение, обаче с избора на Касимова направо ме отказа.
А тя ще се отказва ли от френското си гражданство, ако има такова? Че Кирчо вече проправи пътеката за нарушения

# 37 283
# 37 284
  • инфантилно и разглезено хлапе

Ами харесва ни или не ни харесва, но това са функциите на президента по Конституция. Служи за украса и отвреме навреме да назначава служебно правителство. Разбира се хората, които са писали Конституцията, не са се сещали, че може да има такъв като Радев, който кара-вара да скара хората, за да може той да си прави служебни правителства, а да няма читав парламент. Точно за това му се казва, че е разединител, което той много добре знае, но не му пука, че народа страда поради липсата на политическа стабилност. Защото политическата нестабилност води след себе си икономическа нестабилност, която се отразява на обикновения човек. Ето за това не го харесвам този Радев, защото мисли само за собствения си...аз.
За теб може да служи само за украса,
в действителност президентът е върховен главнокомандващ на българските въоръжени сили.
Това е човек, който ще трябва да взема стратегически решения за българската нация в случай на извънредни, или форс-мажорни обстоятелства.

Радев отговаря на този профил, има качества и може да се справи със задачата.

За разлика от карикатурите, които боко-чекмеджето се опитва да ни натресе за президенти през последните години... Роско, Леля Цецка... 
...тия ли клоуни ще ръководят въоръжените сили и ще вземат решения за бъдещето на България при извънредни ситуации?! Айде всяка жаба да си знае гьола!

# 37 285
И колко пъти за последните 5 години му се е наложило на Радев да се справя с подобна ситуация? А на предишните президенти?

# 37 286
  • София
Оо, я стига - президентът едва ли не ще поведе конницата или пехотата на нож ли?
Във форсмажорни обстоятелства преиздентът ще събере съветници, генерали и... който е по-убедителен или по-близък -- него ще послуша.
Жена е военен министър в С. Македония и не само там.
Ох, тази снимка на Роско не бях виждала, голям талант да се криви и лендзи.

# 37 287
  • София
Луна президент и това е.
Или Йоло Денев, толкова години чака човекът, ще ударим в земята САЩ с техния младеж Байдън.

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 15:32 от Cuckoo

# 37 288
Днес нищо ли няма като проявни форми на политиците, че един друг съфорумци се коментират?
Много рано излязох и нито линкове, нито новости в темата.
Рр днес ли трябваше да е някъде ?
Бб си е опозиция, не е бил и сега се изживява в новата си роля. Хич не е забавен , но доминира в темата. А и актуален не е

# 37 289
И колко пъти за последните 5 години му се е наложило на Радев да се справя с подобна ситуация? А на предишните президенти?
Е, как, президента е летец. Качва се на самолета, излита и армията тича под самолета за атака. Даже няма нужда и да пилотира. Да им прочете една от речите си и врага  или ще заспи или ще избяга.

Общи условия

Активация на акаунт