Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 519
  • 38 566
  •   2
Отговори
# 37 335
Скрит текст:
Цитат
ясно е, че не би се отказал от гражданство заради временно правителство,

Той точно това е направил. В началото това беше обвинението на ДПС и ИТН, че той лъже че се е отказал от гражданството, паспорта му е в джоба, не е попълвал документи и е излъгал че се е отказал от гражданството си, защото не иска да се отказва от канадското гражданство заради временно правителство. Т.е. попълнил е декларация с невярно съдържание. Той обаче извади документите че наистина се е отказал преди да стъпи в длъжност. Сега обаче казуса стана, в кой момент от еднопосочната процедура той спира да е канадски гражданин.

Цитат
Всичко казано обаче не е в полза на КП.
Не мисля, мисля точно обратното, колкото по голяма олелия вдигат всички политически противници на Петков за гражданството му, му правят услуга, и им ускоряват растежа.
Скрит текст:
Създават впечатление че задкулисието в нашата политика е решено на всичко да окаля ПП. Защо, хората ще си направят изводите. А хората които няма да гласуват за тях, те и без казуса с гражданството на Петков няма да гласуват за тях. Казуса не вреди на електоралната им възможности.

Не съм сигурна. Предполага се, че хората, които биха гласували за него, не са глупци и със сигурност разбират какво се случва. Има и такива с двойно гражданство, които много добре знаят процедурите. Та накрая може и да останат само фенките, които ще гласуват за него. Тъкмо ще ги преброим.

# 37 336
  • София
Скрит текст:

Може ли конкретно име, някаква конкретика. Естествено, ако имаш желание Simple Smile
Видяла съм лично част от листите и това е причината да видя какво разпространяват жълто-кафявите.
Име няма как да кажа, човека ми е близък. Говоря за провинцията, не за София.
Скрит текст:
Няма как да знаеш кои са в листите в цялата страна, освен, ако не ги редите двамата с Кирчо.
[/quote]

Благодаря Flowers Hibiscus
Ясна, конкретна и достоверна информация.
Скрит текст:
ЧовекЪТ

# 37 337
Скрит текст:
Цитат

Той точно това е направил. В началото това беше обвинението на ДПС и ИТН, че той лъже че се е отказал от гражданството, паспорта му е в джоба, не е попълвал документи и е излъгал че се е отказал от гражданството си, защото не иска да се отказва от канадското гражданство заради временно правителство. Т.е. попълнил е декларация с невярно съдържание. Той обаче извади документите че наистина се е отказал преди да стъпи в длъжност. Сега обаче казуса стана, в кой момент от еднопосочната процедура той спира да е канадски гражданин.

Цитат
Не мисля, мисля точно обратното, колкото по голяма олелия вдигат всички политически противници на Петков за гражданството му, му правят услуга, и им ускоряват растежа.
Скрит текст:
Създават впечатление че задкулисието в нашата политика е решено на всичко да окаля ПП. Защо, хората ще си направят изводите. А хората които няма да гласуват за тях, те и без казуса с гражданството на Петков няма да гласуват за тях. Казуса не вреди на електоралната им възможности.

Не съм сигурна. Предполага се, че хората, които биха гласували за него, не са глупци и със сигурност разбират какво се случва. Има и такива с двойно гражданство, които много добре знаят процедурите. Та накрая може и да останат само фенките, които ще гласуват за него. Тъкмо ще ги преброим.

Е да де, ама се случва обратното, казуса с гражданството е от преди да влязат в политиката. Той започна още докато беше министър. Аз съм на мнение че летящият им старт в политиката за отрицателно време да са втора политическа сила, без никаква история, (да речем ДБ им трябваха няколко години последователно градене на политически образ в о-вото за да набъбнат до това което са днес), се дължи именно на мнобройните атаки срещу него. Именно олелията която вдигнаха политическото им противници за гражданството му е основна причина за летящият им старт в политиката. В очите на обществото тя е логичното продължение на задкулисието, заради действията им като министри. За това казвам че колкото по голяма олелия вдигат за гражданстово на Петков политическите им противници им стимулират растежа.

# 37 338
Браво на Радев!
Кратко, точно и ясно.
Което е за хвалба, ще го хваля.
Нищо, че ще гласувам против него
Хахаха, за Панов ли ще гласуваш, ако отидат двамата на балотаж ?
😉

# 37 339
А самият факт, че изобщо има двойно гражданство, какво. Не ви притеснява. Ми като иска да се занимава с политика, да се беше отказал по рано. А какво сега, отказа се от чуждото гражданство и ние сме длъжни да го компенсираме, като го изберем в управлението. Нещата не става ли по друг начин. Той се доказва като политик, загрижен за България, един вид, носи я не само в сърцето, Ами и на дела е на първо място ...

# 37 340
Скрит текст:
Цитат

Скрит текст:

Цитат
Скрит текст:
Скрит текст:
Не съм сигурна. Предполага се, че хората, които биха гласували за него, не са глупци и със сигурност разбират какво се случва. Има и такива с двойно гражданство, които много добре знаят процедурите. Та накрая може и да останат само фенките, които ще гласуват за него. Тъкмо ще ги преброим.[/spoiler]

Е да де, ама се случва обратното, казуса с гражданството е от преди да влязат в политиката. Той започна още докато беше министър. Аз съм на мнение че летящият им старт в политиката за отрицателно време да са втора политическа сила, без никаква история, (да речем ДБ им трябваха няколко години последователно градене на политически образ в о-вото за да набъбнат до това което са днес), се дължи именно на мнобройните атаки срещу него. Именно олелията която вдигнаха политическото им противници за гражданството му е основна причина за летящият им старт в политиката. В очите на обществото тя е логичното продължение на задкулисието, заради действията им като министри. За това казвам че колкото по голяма олелия вдигат за гражданстово на Петков политическите им противници им стимулират растежа.
Ще им видим растежа и на тях.
Голяма пушилка.
Никой вече не брои ИТН, а аз очаквам от там поредната порция изненади.
Социология, трибуни и накрая - ще гледаме. И ще броим.

Скрит текст:
Браво на Радев!
Кратко, точно и ясно.
😉
Разбира се, че за Панов. Пък и за Панов досега дума лоша не съм казала. Чакам го да се изяви и ако ми хареса най-много, още на първи тур ще гласувам за него.
Не зная защо имам усещането, че няма да набере популярност, малко ми е бутиков и той за масовия вкус.

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 18:54 от tays

# 37 341
Цитат
А самият факт, че изобщо има двойно гражданство, какво. Не ви притеснява. Ми като иска да се занимава с политика, да се беше отказал по рано. А какво сега, отказа се от чуждото гражданство и ние сме длъжни да го компенсираме, като го изберем в управлението.

Никой не е длъжен нищо. Всеки е свободен да гласува както иска. Аз просто коментирам обществени процеси, на какво се дължи феноменалният им старт в политиката. Защото такъв летящ старт българската политика не познава. Партия на има няма няколко седмици, само с 2 познати лица в обществото, всички останали непознати, втора политическа сила. Такова чудо аз не помня.

# 37 342
Скрит текст:
Браво на Радев!
Кратко, точно и ясно.
😉
Разбира се, че за Панов. Пък и за Панов досега дума лоша не съм казала. Чакам го да се изяви и ако ми хареса най-много, още на първи тур ще гласувам за него.
[/quote]

Гледам го в момента. Започна с нечистоплътното говорене. "Г-н Борисов, не предавайте съдебната система на ДПС"?! Моля? За какво говори този човек? ДПС си е отделна партия и супер се оправя и без Борисов по всяко време в българския преход. А пък ако Панов ми казва, че съдебната система принадлежи на някой, а самият той я е оглавявал 7 години, веднага да вземе да се скрие.
Нещо не ме кефи и ми се струва, че в момента има заговор. Издигнаха Панов, който като отпадне, неговите жълтопаветни привърженици да бъдат призовани да гласуват за Радев.
Ако по някаква случайност Панов победи Герджиков и се изправи срещу Радев, аз няма да гласувам на втори тур. Не съм овца.

# 37 343
Е то царя и по голям успех имаше...за кратко. Чуждопоклоничеството ни, за съжаление, не е кратко, като паметта

# 37 344
Не може да се сравняват с царя. Царя има ореол, по онова време на народа му е бил писнал двуполюсният модел СДС-БСП, царя не е някой непознат. Завръщането му е било посрещнато с огромни надежди от целият народ. Това което те правят е по впечатляващо от царя. Несравними са нещата. Те бяха никои преди да се появят в политиката. Царя не е бил никой преди това.

# 37 345
Lachesis,
къде се е изявил ?
Интересно. Ще го гледам непременно.
Като започнат да се изявяват, ще ги разберем по-лесно.

# 37 346
Гледам го в момента. Започна с нечистоплътното говорене. "Г-н Борисов, не предавайте съдебната система на ДПС"?! Моля? За какво говори този човек? ДПС си е отделна партия и супер се оправя и без Борисов по всяко време в българския преход. А пък ако Панов ми казва, че съдебната система принадлежи на някой, а самият той я е оглавявал 7 години, веднага да вземе да се скрие.
Нещо не ме кефи и ми се струва, че в момента има заговор. Издигнаха Панов, който като отпадне, неговите жълтопаветни привърженици да бъдат призовани да гласуват за Радев.
Ако по някаква случайност Панов победи Герджиков и се изправи срещу Радев, аз няма да гласувам на втори тур. Не съм овца.
И аз го слушах. Няма да е следващия президент.
По БНТ - Още от деня.

Настоящият и следващ президент:
Конституционният съд трябва да отклони искането на групата народни представители от 46-ото НС срещу указа на президента за назначението на Кирил Петков като министър в първото служебно правителство, а образуваното производство да бъде прекратено поради отпаднал предмет. В случай, че КС разгледа делото по същество, искането да бъде отхвърлено като неоснователно.
https://dnes.dir.bg/politika/prezidentat-pishe-do-ks-che-deloto- … va-da-se-prekrati

# 37 347
Lachesis,
къде се е изявил ?
Интересно. Ще го гледам непременно.
Като започнат да се изявяват, ще ги разберем по-лесно.

Току що приключи по БНТ1. Мисля, че започна около 18.45 някъде след Каракачанов.

# 37 348
Отивам да го гледам, мерси и на двете!

# 37 349
  • София
Е, не! И на Конституционен съд ли си позволи да спуска наставления как и какво да решат?!

Общи условия

Активация на акаунт