Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 418
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 455
  • София
...Мунчо, пишеш към 14 ноември да е изпълнил изискванията на Конституцията и той го е направил - има документ. Май не се четем както трябва. Коментирала съм почерненото.

Напротив, четем се точно както трябва - това, че СЕГА(към днешна дата) има някакъв документ(чието съдържание все още не е публично известно), не го оневинява за подаването на декларация с невярно съдържание. А Канада дава 6 месечен срок за разглеждане на подобни молби (защо ли?) . Като съответно от август до сега трудно ще се приеме, че са минали 6 месеца Joy

П.П. Явно и този господин не знае, че Кирчо е бял и пухкав - https://news.bg/bulgaria/i-v-grao-kiril-petkov-tryabva-da-predst … danstvoto-si.html

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 09:27 от Mунчо

# 37 456
Скрит текст:
Брей, направо неизчерпаема е темата за гражданството на Кирил Петков, а всъщност се дъвчи едно и също.
Обикновеният човечец не го и интересува това, гражданството на КП не му бърка в джоба. Обикновения човечец вижда в КП млад, надежден и образован бъдещ лидер. Това, че някой от тук ще се изяде от злоба, че КП трупа симпатиите на хората за сметка на стария, изхабен, втръснал до болка и т.н. Борисов, няма никакво значение.
Ако след изборите КП продължава в същия дух, ще събере още по-голяма подкрепа. Борисов си заминава, стар е, време му е, колкото и да го харесвате. Жлъчта към КП няма да промени това.

Ами той и Делян Пеевски е млад, гледам, че са набори с Кирил Петков.
40+ години не е младост, а средна възраст.

# 37 457
  • Разпиляна във въображението
...Мунчо, пишеш към 14 ноември да е изпълнил изискванията на Конституцията и той го е направил - има документ. Май не се четем както трябва. Коментирала съм почерненото.

Напротив, четем се точно както трябва - това, че СЕГА(към днешна дата) има някакъв документ(чието съдържание все още не е публично известно), не го оневинява за подаването на декларация с невярно съдържание. А Канада дава 6 месечен срок за разглеждане на подобни молби (защо ли?) . Като съответно от август до сега трудно ще се приеме, че са минали 6 месеца Joy

П.П. Явно и този господин не знае, че Кирчо е бял и пухкав - https://news.bg/bulgaria/i-v-grao-kiril-petkov-tryabva-da-predst … danstvoto-si.html

Прочети какво е мнението ти. Пишеш към 14 ноември дано е. Той е. Не знам какви 6 месеца от август имаш предвид, но документът, който ще представи е, че към август вече не е канадски гражданин. Всичко зависи от тълкуването и становището на КС. Канада явно е действала бързо.

# 37 458
Те от санкциите на Магнитски не се трогнаха и резултатите са нулеви, та от моите доказателства ли. 🤣🤣🤣
Да видим какво ще стане с Пандора гейт, подозирам същото.
Пак апелирам да уважаваме правото като фундамент на здравото общество.
Законите на САЩ нямат никаква представителност у нас и за всички последици от действия на Държавата срещу физически и юридически лица, само и единствено на база Магнитски, то България ще бъде осъдена логично и закономерно.
Аз и вие ще платим за некомпетентността на непорочните и почтените.
Защото със същата тежест за България, Афганистан може да издаде закон с който всички жени по света да са обща собственост на афганистанските мъже, да нямат право на професия и образование. Пак ли ще ръкопляскате? Подчертавам : тежестта на евентуалния афганистански закон и тази на Магнитски, от правна гледна точка са еднакви за България. Тоест нула.

Аз бих отишла по-далеч и бих казала, че САЩ използва Магнитски като бухалка срещу неудобни за тях личности и политици. Интересното е, че не дават никакви доказателства, а само обявяват "виновните" и се очаква, че ние, презрените парии, трябва да приемем думата им като закон.

# 37 459
  • София
Някаква мода ли е вицетата да са жени? Общо взето, съм повече ЗА, но ми се струва по-скоро някаква мода - да дадем вид, че оценяваме достатъчно жените.
Ако Моасето стане вице, може да ни проведе курс по етикет, нали сме прости балканци.

# 37 460
Ми неубедителен беше Панов. Малко вяло беше. Но има време. Може пък да се разгърне

# 37 461
Скрит текст:
Броени дни остават до крайната дата за регистрация в ЦИК, Мирел, напиши им едно писмо да не искат документ от КП, с който да се докаже, че няма друго гражданство,, защото още не е 14-ти ноември. Ще те послушат.

Не те разбирам какво писмо да пиша. Щом има документ да докаже, че не е канадски гражданин към 14 ноември , ще го предостави на ЦИК. Ако му го поискат. Въртим се в кръг. Всичко вече е на масата и се чака КС и намирам за излишно да пълним темата. А Румен Радев не виждам да е в нарушение - изисква се декларация, получена е.

Нещо се представянето на Панов пред бтв? Радев лесно ще го обори. Жалко, че тръгва с опорки и неистини, които едва успяваше да изрече. Трябва да потърся интервюто и с Герджиков.

Рашков не е придобил имотите си сам. Има съпруга с доста доходоносна професия.
Скрит текст:
Явно наистина няма какво да коментираме щом се връщаме на стари коментирани до болка неща.

Значи държавата се е погрижила нотариусите да имат доходоносна професия. Ами да вземе да се погрижи и за останалите? Нещо твърде ме съмнява нотариусите да изкарват толкова много пари, че да имат по 19 имота. Но блажени са вярващите.

П.С. Не зная дали тук е мястото, но забелязвам, че като натисна бутона "полезно" на хората, харесали дадено мое мнение вижам, че са повече, отколкото излизат като бройка на самия бутон във форума. Защо така, някакъв глич в системата ли има? Ето и сега, виждам, че двама са харесали мнението ми, а на бутона пише един.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 12:05 от Lachesis

# 37 462
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ми неубедителен беше Панов. Малко вяло беше. Но има време. Може пък да се разгърне

Мда, съгласна съм.
Сякаш му се е случило нещо,
нямаше я вътрешната енергия, пламъкът, в който гореше

Явно са успели да го посмачкат с всички тези безсмислени дела, които водеха срещу него, с тази цел

И пак му пожелавам успех, понеже само той и ДБ припознават съдебната реформа като стожер за цялостната промяна.
Всеки реве срещу несправедливостта, неосъдените престъпници, огромните кражби, мръсниците във властта и пак не виждат, че в основата е калпавото правосъдие и правораздаване

# 37 463

Мда, съгласна съм.
Сякаш му се е случило нещо,
нямаше я вътрешната енергия, пламъкът, в който гореше

Явно са успели да го посмачкат с всички тези безсмислени дела, които водеха срещу него, с тази цел

И пак му пожелавам успех, понеже само той и ДБ припознават съдебната реформа като стожер за цялостната промяна.
Всеки реве срещу несправедливостта, неосъдените престъпници, огромните кражби, мръсниците във властта и пак не виждат, че в основата е калпавото правосъдие и правораздаване

Аз все пак не разбирам каква е точно тази съдебна реформа? В какво по-конкретно ще се състои? Да ни дадат някаква конкретика, примерно това и това ще направим първо, второ ще направим това и това, трето и т.н. Бих искала да зная как по-точно смятат да ни оправят и моля без елитарност, защото съдебната реформа не касае само съдебната система, а всички нас, обикновените хора.

# 37 464
  • Разпиляна във въображението
Скрит текст:
Броени дни остават до крайната дата за регистрация в ЦИК, Мирел, напиши им едно писмо да не искат документ от КП, с който да се докаже, че няма друго гражданство,, защото още не е 14-ти ноември. Ще те послушат.

Не те разбирам какво писмо да пиша. Щом има документ да докаже, че не е канадски гражданин към 14 ноември , ще го предостави на ЦИК. Ако му го поискат. Въртим се в кръг. Всичко вече е на масата и се чака КС и намирам за излишно да пълним темата. А Румен Радев не виждам да е в нарушение - изисква се декларация, получена е.

Нещо се представянето на Панов пред бтв? Радев лесно ще го обори. Жалко, че тръгва с опорки и неистини, които едва успяваше да изрече. Трябва да потърся интервюто и с Герджиков.

Скрит текст:
Явно наистина няма какво да коментираме щом се връщаме на стари коментирани до болка неща.

Значи държавата се е погрижила нотариусите да имат доходоносна професия. Ами да вземе да се погрижи и за останалите? Нещо твърде ме съмнява нотариусите да изкарват толкова много пари, че да имат по 19 имота. Но блажени са вярващите.

Имаше участия Рашков за имотите си. Ако Ви е интересно ги намерете. Една част от имотите му са гаражи, мазета и т.н., описани на отделни редове. И за 30-40, не знам точно, трудов стаж и на двамата, особено на нотариус, хич не ми се струва невъзможно. Може би не сте имали работа скоро с такъв, особено известен и много добър, за да се сблъскате с техните такси и проценти.

# 37 465
Щом има документ да докаже, че не е канадски гражданин към 14 ноември , ще го предостави на ЦИК. Ако му го поискат. Въртим се в кръг. Всичко вече е на масата и се чака КС и намирам за излишно да пълним темата. А Румен Радев не виждам да е в нарушение - изисква се декларация, получена е.
Това е в бъдеще пожелателно време. Засега не е показал нищо на никого, въпреки че следва да беше показал пред няколко институции - Президентството, КС и ЦИК. Разполагаме единствено с неговите уверения (и усещания).
Ако Радев не е в нарушение, щеше да публикува прословутата декларация. Той обаче я крие и нарежда на КС как да си гледа делата. Такова поведение едва ли навява на мисли за невиновност.

Ваденето на някакви скелети от гардероба на Герджиков от преди 10 и 20 години ми се струва меко казано хумористично. Особено съпоставено с настоящите "грешки" на "почтените". Типичен черен ПР и компроматна война, изсмукани от пръстите обвинения без доказателства.

За Панов. Личното ми мнение е, че човек, който е нечистоплътен в личните си дела, е такъв и по принцип. Когато става дума за публични личности, личният живот не е толкова неприкосновен, както при обикновените хора. В този смисъл донякъде оправдавам съобщаването на определена информация от личната сфера - като например такава за поддържането на извънбрачни връзки, очевидно в тайна и лъжа спрямо официалния партньор. Хора като Радев и Панов са ми несъвместими с понятието за "почтеност". Може да са прекрасни специалисти, но не и да се кичат с приза за ангелска чистота.

В предлаганата от Панов съдебна реформа няма нищо, което да засяга масовия избирател. Той не се бори за бързо и ефективно съдопроизводство, нито за подобряване на работата на съда, нито за внасяне на повече справедливост по наказателните дела. Единственото, за което се бори, е да махне един неудобен главен прокурор.

# 37 466
Слушам интервюто на Панов по бтв. Скучно, мудно, едва-едва. Останах с впечатлението, че изведнъж му е хрумнало кой да му е вице, едва ли не на момента. Не я познава. Напомня ми на Борисов, който забра здравния си министър от кръстовището. Отделно като че ли не е фен на идеите на ДБ за правосъдието, а само за посоката.

Иначе има време да се поочука, да започне да говори с малко повече енергия. Увърта на въпросите, и муден.
А, има и две много интересни неща в изказването му. Ако бил на мястото на РР нямало да подпише указа за Гешев, с пълното съзнание, че нарушава конституцията - и това е съдия номер едно в държавата!
Второто - трябвало да приемем "бежанците" и да се грижим за тях!
Заедно с възгледите на вицето му за ЛГБТ и други неща всичко това ми идва в повече.

# 37 467
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:

Имаше участия Рашков за имотите си. Ако Ви е интересно ги намерете. Една част от имотите му са гаражи, мазета и т.н., описани на отделни редове. И за 30-40, не знам точно, трудов стаж и на двамата, особено на нотариус, хич не ми се струва невъзможно.
Може би не сте имали работа скоро с такъв, особено известен и много добър, за да се сблъскате с техните такси и проценти.

Таксите и процентите са определени от държавата. За това казвам, че е добре държавата да се погрижи и за всички останали, а не да привилегирова частници, каквито са нотариусите.

# 37 468

Прочети какво е мнението ти. Пишеш към 14 ноември дано е. Той е. Не знам какви 6 месеца от август имаш предвид, но документът, който ще представи е, че към август вече не е канадски гражданин. Всичко зависи от тълкуването и становището на КС. Канада явно е действала бързо.
Дали! Някъде видя сертификатът от канадското посолство ли? Ако имаше такъв документ, отдавна да го е развял и да си е подал документи в ГРАО, за да си промени гражданското състояние. Явно обаче в КС ще представи онзи документ, който повочете от нас прочетохме и до който бързо беше премахнат достъпът, а имено деловодната регистрация на заявлението за отказ от канадско гражданство към ... август 2021г. и че респективно от тази дата е стартирана процедурата по разглеждане на заявлението му, която трае 6 месеца. Ако бившият вече министър беше толкоз безпогрешен и сигурен в отговорът от Канада, отдавна да е се беше възползвал от възможностите на дипломатическата поща на Министерство на външните работи и да му бяха доставили документи 100 пъти до сега. Обаче той много добре знае какво всъщност има в плика и за това дори не си направи труда да скокне до Букурещ, за да си получи лично документите. Още малко остана и ще се види какво е истинското му шмекерджийско лице. Похватите са му точно като търговец, прилагащ агресивен маркетинг, за да си продаде ненужната на всички измамна стока и като гледам успява.

# 37 469
Явно някой има силно желание да се закрие темата Simple Smile.

У нас конституцията по принцип не е на почит. Парламентът издаде противоконституционен акт, но това не доведе до никакви последици - не само правни, но и морални. Та не очаквам нещо по-различно и около казуса с незаконното назначение на Кирил Петков.
Също така не очаквам г-н Спецов да разследва особено ревностно г-н Василев предвид техните близки колегиални и приятелски отношения (не говорим за зависимости Grinning).
Принципно притежаването на офшорна компания не е престъпление, но попълването на декларации с невярно съдържание е. Не че някой се интересува от това.

Общи условия

Активация на акаунт