Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 171
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 920
  • Разпиляна във въображението
Гледам полк. Митева по бтв. След като виждам как съпругът й расте в кариерата по време на ГЕРБ, неговата част е едва ли не №1 с наливане на пари в техника, ремонти и т.н. , я гледам как се опитва да бъде неутрална спрямо гераджиите. Това, което той постигна без яки високи връзки не знам как би станало. Иначе браво на мъжката армия, която й е дала възможност да расте в кариерата. Станала полковник и благодарение на силния старт при раздаване на плакетни звания като заслужила в спорта. Но все пак с усилие и много учене и каузи е успяла. За което браво.

# 37 921
Нещата не стават от днес за утре. Поразиите на комунистите още не можем да ги оправим и 12г. няма да се изчегъртат лесно.
Не 12, а 32 години, ако ще говорим за комунистите.

На мен ми хареса представянето на Митева при Църцарова и нейните успешни житейски борби. Пълен антипод на Йотова.

# 37 922
Най-накрая по-читава калинка, нищо повече.

# 37 923
Скрит текст:
Да си дойдем на въпроса за съдебната реформа.
От днешните новини, съдът е пуснал боксьора от Световрачане, защото още имал да лежи присъда "домашен арест" от предишно провинение. Щели да му сложат полицаи пред вратата лично да го пазят великия герой! Значи и за това ще плаща данъкоплатеца?!

Имам въпрос към представителите на ДБ, които са за т.н. съдебна реформа. Защо не чувам нищо за натрупване на вина и по-тежки наказания, присъдени от съда, вследствие от това?

Как така съдът сега пуска разбойника, защото не си е доизлежал предишната присъда, вместо да му отсъди още по-тежко наказание, в случая вместо домашен арест, да отиде в затвора за по-дълъг период?!
До кога ще ни заблуждават уважаемите кандидати за управляващи с някаква си измислена съдебна реформа, без всъщност да предлагат нищо ползотворно?

Какъв е този съд, който вместо да присъди по-тежко наказание, пуска престъпника да си доизлежи предишното вкъщи, след като е извършил вече ново престъпление?!

Благодаря за този пример.
Точно заради това има нужда от реформа.

Съдиите се ръководят само и единствено от Правото, а то не винаги е справедливо
И затова искат промяна

И това всички го усещат

Какво значение има какви други закони ще приемат, проемни и мерки, когато всичко това се крепи на една калпава основа

Първо трябва да се направи съдебната реформа и после да се гради нагоре
Преди това всичко е замазване на очи, защото няма справедливост

Общи приказки. Конкретно как, какво? Ето и сега слушам Лозан Панов по БНР - независими съдии, корупция, бла-бла. Недоказани твърдения, внушения, на чувства го удря. Иначе е съдия по професия. Опорки, както му казват.

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 10:36 от Анонимен

# 37 924
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Конкретно ги има разписани на сайта точка по точка и алинея по алинея, но не искаш да ги прочетеш,
но и всеки, който не е юрист, ще се затрудни

Нямаш нужда от конкретни, защото не разбираш и тях

# 37 925
Конкретно ги има разписани на сайта точка по точка и алинея по алинея, но не искаш да ги прочетеш,
но и всеки, който не е юрист, ще се затрудни

Нямаш нужда от конкретни, защото не разбираш и тях
По-лошото е, че и масовият избирател не ги разбира. А повечето, без да се изтъквам, са по-ниско образовани от мен. Но това не пречи да се обяснят нещата по достъпен начин.

Мисля, че пристрастното отношение на Диана Янкулова е видимо. С Панов говори само за съдебната реформа, той това си и може, изглежда няма мнение по нито една от останалите важни теми. С Герджиков се обсъждат абсолютно всички теми. На мен лично ми харесват отговорите му. Много е конкретен и достъпен за разбиране. Харесва ми, че не се свива и гъне заради подкрепата на ГЕРБ, не се срамува, не се оправдава, отчита обективните успехи. Същевременно не се държи коленопреклонно, не прикрива нещата, които според него не са наред. Не се нахвърля с внушения и обвинения към опонентите, демонстрира уважение. Мисля, че който и от двамата да се яви на дебат с Радев, последният ще изглежда жалък. Ето сега, пуснал Йотова да говори, на него му е по-трудно Grinning. Но и нея не я питат по съществените теми, само общи приказки. Защо така се щадят едните? И плювки, плювки...в това им е силата Grinning А, и тя почна да говори за "разединители" Grinning. И тръгна с откровените лъжи...ами добре...Върховенството на закона...как има очи да говори за него, след като нейният президент престъпи върховния закон и дори не желае да се извини? Отсъствието на Радев в този разговор е крещящо.

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 11:34 от Анонимен

# 37 926
Съдиите се ръководят само и единствено от Правото, а то не винаги е справедливо
И затова искат промяна

И това всички го усещат
Може ли да дадеш линк към мнение на съдии или поне от компетентни в тази сфера, за реформата, която се предлага от ДБ сега.
За тази от 2015 г., която Хр. Иванов е направил като министър на правосъдието, нито съдии, нито прокурори са  били очаровани.

# 37 927
Обясненията са скучни, все едно счетоводни казуси да разискваме, но
изгледай двете видеа, които пуснах, в началото, от Правосъдие за всеки, там са се изказали съдии, адвокати, за ситуацията, но си говорят пак вътрешно.

Няма да ги пускам тук пак

Но ще напиша въпросите на Кристиян Таков към Христо Иванов от 06.07 2015, когато Христо Иванов е бил министър на Правосъдието
А за който не знае,  доц. Кристиян Таков беше юрист и университетски преподавател, доцент по гражданско, семейно и търговско право в Юридическия факултет на Софийския университет и в Юридическия факултет на Великотърновския университет, но почина, уви

Ето ги

" Здравейте

Моите въпроси са малко по- отвлечени и не са непременно за подробности от Реформата, а относно това как се чувства човек, който прави реформа, защото е важно за тези, които ви подкрепят, искат да помогнат, но понякога се отчайват, защото отчаянието е най- лесното.

И така
Толкова много съпротива може да отчае човек.
Как се преборва човек с отчаянието?
Вас не ви е отчаяла и кое ви държи лично вас над водата?
Защото твърде много са противниците, твърде малко са поддръжниците и едно впечатляващо огромно мнозинство са пасивните

Въпросът ми е-
не са ли страшни първите- противниците, достатъчни ли са вторите- поддръжниците и струват ли си онези- пасивните, заради които всъщност правите реформате и достойни ли са те за нея, защото знаем, че те рано или късно, ще се присъединят към оня, който победи ?

Това е първият ми въпрос

Другия е-
Дори така най- големите или
най- ранните елементи от реформата, а именно промените в Конституцията и в закона за съдебната власт да успят и да минат през НС, знаем, че реформата е всъщност много по- широкообхватна и по тази причина много по- бавна.
Дори тези първи промени в Конституцията и в Закона за съдебната власт да успеят,
те няма да покажат някакво незабавно въздействие.
Хората няма на другия ден да усетят, че нещо се е променило.
По какъв начин смятате да държите буден този обществен ентусиазъм
и как смятате да гарантирате той да не потъне в пясъка на ежедневието
и какви са механизмите за продължаване на Реформата,
след като вие вече няма да бъдете министър?
Тъй като тя е твърде дългосрочна, за да си прави който и да е илюзията,
че през мандата на това правителство, а може би и на следващото ,
реформата ще е свършила.
Не знам дали имате амбиция да сте вечен министър, по- скоро май не.
Та как смятате, вашия следовник да не може да отстъпи?

Благодаря! "

Има и видео с отговори на въпроси от тази платформа на Христо Иванов,
след като НС са отхвърлили предложенията, от следващия ден

Ако искате ще го шерна тук

# 37 928
Роузи, това отново е пропаганда и общи приказки.

# 37 929
Тук видео от следващия ден, 2015

на който му се гледа

# 37 930
Излиза,че съдебната реформа най накрая ще се случи. Ще поправят конституцията заради Кирето

Това къде се тиражира/говори?

ПП: интересна статия за зелената енергия която коментирахме по-рано:
https://trud.bg/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D1%8A%D1%82 … 0%B5%D1%82%D0%BE/
За съжаление статията показва истинското лице на зелените човечета. Това се знае от години, но лобито им във всички важни институции вече е толкова голяма, че никой и нищо по демократичен начин не може да ги спре. Вече цял свят им сърба кашата, която забъркаха.

# 37 931
Радев не може да приказва, но пък Йотова приказва за двама Grinning. Чак прекалено. И съска, съска, Николай Младенов намеси, защо? С какво точно е ощетил той българския данъкоплатец? Толкова е прозрачна политическата употреба, и като няма какво да каже човек, почва да вади вода от 9 кладенеца.

Двете левичарки Янкулова и Йотова хвалят модела на отстрелването - хвърлят се едни обвинения, доказани, недоказани, няма значение, оставки трябва да се хвърлят моментално. Невинен до доказване на противното не важи. Герджиков също се произнесе в защита на този модел, което аз смятам за грешка.
Лошото на либералните апологети на правото е, че защитават този модел само когато той засяга техните опоненти. Иначе г-н Петков нямаше да стои 4 месеца министър, нито г-н Радев все още да е президент.

# 37 932
Не може нещо, написано от ТРУД да е интересно, докато не се докаже че е вярно

# 37 933
Не може нещо, написано от ТРУД да е интересно, докато не се докаже че е вярно
Но от Дневник може. Казвам го иронично, ако е неясно за някого.

# 37 934
Да, Дневник, доказно е медия, списвана от истински професионалисти, анализатори, след чиито публикации, отдавна не търся допълнителни доказателства. Спечелила е доверието ми на 90 %

Офф нюз също никога не публикуват непроверена информация, за сега, затова понякога публикуват малко по- късно от други, но пак са доста бързи

Медиапуул също са доста безпристрастни и винаги публикуват източник или автор

в-к Сега- онлайн медията им е супер,
а печатната същински боклук,
не мога да разбера едно подобно разминаване.
Не съм запозната там с нещата

24 часа са ми 50/50

Но едно 90 % от публикациите на ТРУп са лъжа, примесена с 10 % истина, за объркване на аудиторията. Да следиш такава медия е загуба на време. Защото получаваш повече лъжи, от истини, за мен е обидно подобно отношение към аудиторията и професията

Аз лично ако някой ме излъже повече от два пъти, никога повече не го прочитам, ни веднъж

Общи условия

Активация на акаунт