Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 932 602
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 35 820
Всички, улични в престъпления по времето на ББ са на свобода - Митьо Очите, Миню Стайков, Бобокови, Лилана, Арабаджиеви, Банев. Много бяха болни и отидоха да се лекуват на женевското езеро.

И за това кой е виновен? "Ние ги хващаме, те ги пускат ли?"

Chocolat_, ти говориш, че на президентските избори няма да гласуваш, нали, не по принцип?
Да. Принципно гласувам.
Има време да пообиколя де Simple Smile))

Мери, досега никога не съм с "не подкрепям никого", но и това е опция права си
Е, че той лични пари ли ще дава..Сашо го пита доста неща. Началото изтървах, по Евроком беше от хотел в Пловдив явно вчера. Каза, че тръгват към Стара Загора. Мене от всичко дето приказва най ми е странно това с почтеността и декларациите. Ако си вярва на тия неща нещата са зле. То и Бойко завчера гледам на клип пита Тотев почтен ли бил и Тотев вика да уверено и смело Simple Smile)))
Явно не иска да дава личния милион … после след изборите с кво ще живее … или ще чака да кешира като политик !!

Какъв е смисълът да се занимава с политика иначе?

# 35 821
Всички, уличени в престъпления по времето на ББ са на свобода - Митьо Очите, Миню Стайков, Бобокови, Лилана, Арабаджиеви, Банев. Много бяха болни и отидоха да се лекуват на женевското езеро.
Предварително да кажа, че съм доста далеко от съдебната система.
От много години / много повече от 20/ лично за мен е проблем работата на съдиите.  Как всички отишли на съд са все невинни? За мен, там има проблем и то не малък. Кога ще започне реформа и там и каква се предвижда да бъде тя? И предварително да кажа, че закриване на специализиран съд не решава този проблем. Явно има нещо в законите на страната. Чакаме решение за убит човек в катастрофа и то заснета. Но и тук още няма доказателства и решение. Представяте ли си какво е с дела, в които трябва да доказваш нещо друго. Но не чувам някой да говори за промяна на закони. Много си ги пазим престъпниците, да не вземе някой да попадне в затвора. Да са говорили по въпроса Христо Иванов, Хаджигенов? Аз не съм чула. Как се доказват престъпления, улики по какъв начин придобити? С тези закони толкова. Дали ще има съд или няма, няма никакво значение.
Знам, че в момента съм много крайна. Ще съм благодарна на тези, които това им е професия да вземат отношение и ако може за информация, коя партия предлага промяна точно в тези закони. Това може и да е решаващо за моя вот на изборите.

# 35 822
  • София
Страхотен Москов, много ми хареса всичко, което каза тази сутрин.

А на мен ми изглеждаше като човек, на когото му липсва общественото внимание и търси начин и другите да го харесат толкова, колкото сам си се харесва.

# 35 823
  • Разпиляна във въображението
А може проблемът да е в събраните доказателства, липсата на доказателства, доколко прокурорите успяват да докажат вината.

# 35 824
  • София
"Изпълнителното бюро на БСП взе решение в Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент да се включат Ирена Анастасова, проф. Радослав Гайдарски и аз. Благодаря за доверието!"
Кристиан Вигенин, БСП.
Какво казваха някои. Че БСП ще издига нов кандидат и, че изобщо не била сигурна подкрепата.
Корнелия Нинова и Свиленски чакаха отговори на многото зададени към Радев въпроси от тях.
Аз отговор на въпросите не чух, но пък подкрепата вече е факт.
Още един факт, заради когото ще подкрепя Радев.
"Разкрачената поза", в която постави госпожата, която е вредна за БСП.

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 12:37 от ninnann

# 35 825
А може проблемът да е в събраните доказателства, липсата на доказателства, доколко прокурорите успяват да докажат вината.
Miriel, не споря. Но случаят на милен Цветков. Заснето е всичко. И сега какво се доказва? Не знам дали е удачен пример.
Нещо не е наред в съдебната зала. А тя работи по определени закони. Някое златно ключе е заровено там.
Никоя партия не коментира това. Сега виновен Гешев. Преди кой беше виновен? Никога съдиите.
Коя партия иска да промени съда?

# 35 826

Е как така толкова много и то най-различни дела при толкова много различни прокурори, пък резултатите от тях са...оневиняване? Толкова ли са некадърни нашите прокурори? Ето го на, делото на Милен Цветков? Какво се мотаят по него?

# 35 827
Каквото се мотаеха и с делото на прокурорския син, който уби момче и момиче на площад”Ручей” и бул.”България”. С условна присъда е.

# 35 828
Това за мен е обективен поглед. Не му е първа приятелка, но не се влияе от едните емоции.
А.Мозер за Борисов и не само за него
Интересно дали си съгласна с това, което е казала за Кирил Петков или само с частта за Борисов.

# 35 829
  • Другата България
"Изпълнителното бюро на БСП взе решение в Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент да се включат Ирена Анастасова, проф. Радослав Гайдарски и аз. Благодаря за доверието!"
Кристиан Вигенин, БСП.
Какво казваха някои. Че БСП ще издига нов кандидат и, че изобщо не била сигурна подкрепата.
Корнелия Нинова и Свиленски чакаха отговори на многото зададени към Радев въпроси от тях.
Аз отговор на въпросите не чух, но пък подкрепата вече е факт.
Още един факт, заради когото ще подкрепя Радев.
"Разкрачената поза", в която постави госпожата, която е вредна за БСП.
Самата Нинова се опита да го внуши в онова участие при Ризова, писахме тогава.
Което, както отново писахме, си беше чист опит за извиване на ръце на Радев, но се получи обратен ефект.
Някои гарги може и да са се поуплашили, но с Радев не ѝ се получи.
Обаче, тази подкрепа поне на мен ми "говори", че наистина БСП, /въпреки поредния опит за "травми на нечии крайници"/ ще влязат в коалиция с ПП след изборите. Което ИТН надали ще направят.
Което поне за мен е добра новина.

Гледам по новините, че ББ веднага изпратил емисари на Камен бряг, които разбира се, обвиняват Радев за случващото се с турския кораб /то някакво шлепче това/. Радев ами, кой друг! Joy Нямало достатъчно финансиране на МА, нямало адекватни действия, екокатастрофа, олеле мале.....really?
Сега ли другарите от ГЕРБ се сетиха, че МА нямат достатъчно финансиране, и не само те? Че при всяка една такава бедствена ситуация държавата буквално спира, защото всяка една институция, която следва да реагира адекватно и веднага е зле не само финансово, а и чисто логистично? И това не е от месеци, това е от години. Ами ПСС? Колко хора измряха заради липсата на ЕДИН поне спасителен хеликоптер, който да помага в екстремни ситуации? Каква и къде е разликата? Не знам наистина ли толкова се подценява интелигентността на електората, за да се правят такива евтини опити за внушения и манипулации? Риторично питам, разбира се.

# 35 830
Преди малко в нашия парк една симпатична дама от ДБ ме помоли да се подпиша, викам аз не гласувам за вас.
Тя настоя, защото не са се регистрирали.
Колко подписа им трябват ?

# 35 831
  • Другата България
Борисов: До последния ден няма да излъчим кандидат за президент Joy
https://nova.bg/news/view/2021/09/26/340913/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D … 0%B5%D0%BD%D1%82/
„Само искам да напомня на Минеков, че има текст от Закона за политическите партии и ние го спазваме. Да спре да лъже, ако искат с Рашков да дойдат и да изгонят хората от офисите, ние също ще запознаем Брюксел и комисията ЛИБЕ с безобразията на един служебен кабинет, който би трябвало само да организира избори. Радев праща "бухалката" си Рашков, Радев праща Минеков. Те не могат иначе да спечелят избори. Репресии, затова сега искат да докопат кандидата за президент на ГЕРБ-СДС, за да се саморазправят с него още преди да има имунитет. Това е зорът”, подчерта Борисов."
Joy Разбрахте ли сега защо няма кандидат на ГЕРБ? За да не се "саморазправят" с него пък! Те, които и да са те.
Имунитетът, имунитетът е важен. Иначе някак ГО е страх от саморазправа. Дали защото знае как отново ТЕ, ама едни други ТЕ, са се опитвали да се саморазправят с едни други хора, с подставени "бухалки"? Че е зор, зор е, и то голям зор, щом до жените опряхме.....
„Надявам се жените да дойдат на власт, за да може мъжете с голямо его да си стоят вкъщи", коментира той. По думите му, най-много жени гласуват за ГЕРБ и партията се старае да откликне на това, като дава възможност на дамите да се изявяват на ръководни постове. Той е на мнение, че няма друга партия, в която да има толкова много жени."
Доживях да се съглася с него, чак не е за вярване. Въпреки нескопосаните опити за убеждение, граничещи с опити за откровена манипулация, на именно герберския електорат, да изкарат харесващите ПП заради чара на КП, то ето на - жените в ГЕРБ са мнозинство, а вероятно има доста голяма част от тях, които са там единствено заради бившия чар на бившия премиер. Аз много дами на ръководни постове не знам да има в ГЕРБ, доста "видни" такива вече не са в "елита" поради различни причини, но ако реши да даде личен пример със стоенето вкъщи - сега е момента. За да излезе, че е доброволно, а не както се говори - доброзорлем.
Поне се посмях неделно.

# 35 832
То вече неговите изявления само за забавление ги ползвам - нищо вярно няма в тях.

# 35 833
Издигналите Радев може и да си спестят средствата за предизборна агитация. Достатъчно е ББ всеки ден да плюе по него и рейтингът му се качва. Такива небивалици валят, че и да каже нещо вярно, няма да му повярват, като на лъжливото овчарче.

# 35 834
Скрит текст:
Всички, уличени в престъпления по времето на ББ са на свобода - Митьо Очите, Миню Стайков, Бобокови, Лилана, Арабаджиеви, Банев. Много бяха болни и отидоха да се лекуват на женевското езеро.
Предварително да кажа, че съм доста далеко от съдебната система.
От много години / много повече от 20/ лично за мен е проблем работата на съдиите.  Как всички отишли на съд са все невинни? За мен, там има проблем и то не малък. Кога ще започне реформа и там и каква се предвижда да бъде тя? И предварително да кажа, че закриване на специализиран съд не решава този проблем. Явно има нещо в законите на страната. Чакаме решение за убит човек в катастрофа и то заснета. Но и тук още няма доказателства и решение. Представяте ли си какво е с дела, в които трябва да доказваш нещо друго. Но не чувам някой да говори за промяна на закони. Много си ги пазим престъпниците, да не вземе някой да попадне в затвора. Да са говорили по въпроса Христо Иванов, Хаджигенов? Аз не съм чула. Как се доказват престъпления, улики по какъв начин придобити? С тези закони толкова. Дали ще има съд или няма, няма никакво значение.
Знам, че в момента съм много крайна.
Скрит текст:
Ще съм благодарна на тези, които това им е професия да вземат отношение и ако може за информация, коя партия предлага промяна точно в тези закони. Това може и да е решаващо за моя вот на изборите.
Ако това е крайна позиция, то много хора сме крайни.
Случая с М. Цветков. Снимано, доказана употреба на наркотични вещества .... Какви доказателства са нужни, за да вземе отношение съда?
Дела, които се точат десетки години. Какви доказателства ще да се събират 10 години по - късно. /това да не е роман на Дюма/.
Предложенията на  Хр. Иванов, изобщо не е промяна в съдебната система и издигане върховенството на закона, а просто разместване в съдебната система и нови влияния, било на гл. прокурор, било на ВСС.
Разбирам хората, които гласуват за ДБ - искат дясна политика. Не разбирам обаче, това ли е дясно, което е написано в програмата на ДБ /2-3 пъти четох тази за съдебната реформа и установих, че е напълно нереализуема без ВНС и няма да направи съдебната система по експедитивна и независима/.

Общи условия

Активация на акаунт