Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 910 243
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 36 525
И аз смятам парламентарните избори за по-важни. Сигурна съм, че Радев ще спечели президентските. Притесненията ми са да не стане като 45 и 46-ия парламент и пак да нямаме правителство, защото пак много партии, аз вече не знам коя е лява, коя дясна, и най-важното - коя е център?

# 36 526
Е, как кое е център? Кирил  е център нападател. Всички останали около него са или ляво , или дясно. Герб и ДБ са десни. УЖ. Особено Дб. Корнелия, Мая, Слави вече към дясното на лявото или лявото на дясното не го знам. Абе има избор, ама лош. Тренер на отбора Румен Радев. А кой каза , че той трябвало да си прави партия.Ами че той вече си направи. Така ги виждам аз нещата. На тоя фон професора по латински да видим къде точно ще се включи.

Кирчо не само че е важен ами се държи хулигански също Стоичков. Не ще да дава документите само дето не е изпсувал и ще обере 40 процента.
Луна я пиша мажоретка.

# 36 527
Марин Райков, който беше служебен премиер. Има чудесен изказ и е прям, но без злобни съскания. Подходящ за обединител.
Не съм съгласна, "подходящ" е единствено за посланик.
Скрит текст:
През 2001 година -посланик на Република България във Франция.
След 2010 година - за втори път е посланик във Франция.
От 13 март 2013 г. до 29 май 2013 г.  - министър-председател и министър на външните работи  в служебното правителство
От 2013 г. до 2019 г. е посланик в Италия - не знае италиански. При посещение на заместник-министъра на правосъдието в Рим се покри умишлено - не пожела да се види с нея, бил зает през всичките 5 дни...
От 2019 г. е посланик в Обединеното кралство.

Кой друг може да се похвали, че е бил посланик във Франция два пъти, после в Италия, а сега в УК? Дали няма други заслужили, как мислите?
Имаме ново попълнение в надпреварата за стола на Радев - Валери Симеонов. 😊
Изборът става “труден”.
Е, вече е крайно време да си се убедил, че ще има втори тур. Валерката окончателно насочва към такава развръзка. Отдавна мисля, че ще има втори тур.

# 36 528
Цецка пък изобщо не харесвах, точно нея ли намериха да сложат за кандидат тогава? Поне да ги бяха разменили - адмиралът да е кандидат за президент, а тя да е вицето.
С Цачева за президент ГЕРБ бяха наясно, че няма да спечелят. Защо я издигнаха и каква им беше играта, не ми я ясно.

# 36 529
И аз смятам парламентарните избори за по-важни. Сигурна съм, че Радев ще спечели президентските. Притесненията ми са да не стане като 45 и 46-ия парламент и пак да нямаме правителство, защото пак много партии, аз вече не знам коя е лява, коя дясна, и най-важното - коя е център?

Според както аз го виждам в най-елементарни очертания - Слави е най-десен. Приватизация, намаляване на плоския данък, леко сваляне на ДДС без да се диференцира, балансиран бюджет на всяка цена /това по Николай Василев, по Мика Зайкова не разбрах много/. ГЕРБ са по- в центъра. Балансиран бюджет, същия плосък данък. ПП са също там откъм данъчна политика, но балансираният бюджет не им е най-важен приоритет, въпреки че доколкото разбирам според тях е напълно осъществимо социалните разходи да се осъществяват без да се нарушава баланса. После са ДБ - плосък данък, но с необлагаем минимум. И най-вляво БСП - прогресивен данък.

Отвъд икономиката според мен ДБ, ПП и са либерали,  ГЕРБ по-скоро е според случая, БСП са консервативни.

# 36 530
  • София
Цецка пък изобщо не харесвах, точно нея ли намериха да сложат за кандидат тогава? Поне да ги бяха разменили - адмиралът да е кандидат за президент, а тя да е вицето.
С Цачева за президент ГЕРБ бяха наясно, че няма да спечелят. Защо я издигнаха и каква им беше играта, не ми я ясно.
Борисов каза в интервю тогава, че толкова концентрация на власт не е добре. Със сигурност беше преди изборите, но не помня беше ли и преди номинацията, но и аз смятам, че умишлено загуби. Цачева няма грам харизма, а професионална биография и липса на скандали не стигат.

# 36 531
Как ще са издигнали Цачева, за да загубят, забравихте ли какви драми бяха след загубата в ГЕРБ.
Това, че бяха крайно арогантни и мислеха, че и магаре да вържат, ще стане президент, е друг въпрос. Не помните ли какви бяха социологическите проучвания още преди да бъде обявен  кандидата на ГЕРБ - печелеха дори без име...
Радев тогава тръгна от под нулата и спечели срещу ГЕРБ и цялата им държавна машина.
Това, че днес някой иска да омаловажи фактите, е друг въпрос.

# 36 532
  • София
Проверка по ЕГН за лица, които се появяват в разработки възложени от Специализирана прокуратура на ГДБОП за следене на протестиращи граждани срещу Борисов и Гешев през 2020-2021 г. Подслушванията и разработките са по досъдебни производства за държавен преврат. Въведете ЕГН или телефонен номер, кликнете на Кодирай и после на Търси.
https://bird.bg/prevrat/

# 36 533
Как ще са издигнали Цачева, за да загубят, забравихте ли какви драми бяха след загубата в ГЕРБ.
Това, че бяха крайно арогантни и мислеха, че и магаре да вържат, ще стане президент, е друг въпрос. Не помните ли какви бяха социологическите проучвания още преди да бъде обявен  кандидата на ГЕРБ - печелеха дори без име...
Радев тогава тръгна от под нулата и спечели срещу ГЕРБ и цялата им държавна машина.
Драми имало, циркове за пред електората. Радев спечели, защото нямаше за кой да се гласува. За кого да гласуват хората? За Митьо пищова? За Марешки? Имаше ли някой свестен. Не, че Радев е свестен, но на фона на останалите.

# 36 534
Скрит текст:
Явно ГЕРБ, в частност и Борисов, нямат афинитет към президентската институция.

Скрит текст:
Драми имало, циркове за пред електората. Радев спечели, защото нямаше за кой да се гласува. За кого да гласуват хората? За Митьо пищова? За Марешки? Имаше ли някой свестен. Не, че Радев е свестен, но на фона на останалите.
Така беше и сега е така, затова казвам, че Радев печели служебно, а не в "битка" или защото е много харесван.

# 36 535
ББ никога не е казвал, че ще се кандидатира за президент, но явно има брат близнак Joy

https://youtu.be/2s13KVa1UgQ

# 36 536

Точно така беше, преяждане с власт и арогантност.
ББ играе винаги, за да спечели, при него няма такова нещо като умишлена, стратегическа загуба, абсурд.

Просто сега му е страшно сложно и няма полезен ход. Който и да предложи, няма как да надвие Радев, който си е почти сигурен кандидат за втори мандат.

# 36 537

Радев спечели, защото достатъчно хора гласуваха за него. И защото Нинова  изхарчи цялата годишна субсидия за застъпници, които да стоят във всяка секция - за да не се повтори случая с Ивайло Калфин - допускам, че не знаете за какво става дума.

Сега можете да омаловажавате избора му, но това не променя нищо. Нито ГЕРБ, нито Цецка Цачева тогава излязоха, за да загубят - сегашното са приказки за наивници как Бойко Борисов не искал президентството да бъде на ГЕРБ, понеже еди какво си.

# 36 538
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Е, все пак да не забравяме, че сме в ЕС и в НАТО. При нужда от армия, има кой да ни защити. Че то и с президент - генерал, и с президент - професор, ако ни нападнат, с тази слаба армия, ако нямаме външна подкрепа, сами нищо не можем да направим.

На тая кълка ли лежиш?
Защото Турция отдавна е в НАТО и не крие мераците си към българската територия.

Скрит текст:
Greek City Times цитира съветник на Ердоган: Ще влезем в Гърция през Александруполис или България

Турски анализатори, едни от тях съветниците на президента Реджеп Ердоган по сигурност и външна политика, обсъждат начини за нахлуване в Гърция по една от най-големите телевизионни мрежи, като журналистът-водещ координира, сякаш е нормално, пише Greek City Times.

24.09.2021 16:59:18
Това не са само опасни изявления, отправени от националисти, търсещи няколко минути публичност, а от пенсионирани офицери и академици, които се обявяват за "анализатори в областта на отбраната" и участват в проекти и позиции в големите турски телевизионни мрежи.

Те често са поканени в големи новинарски канали, за да разпространяват пропаганда.

Говорейки пред проправителствената CNN Türk за концентрацията на американските военни сили в Еврос, лейтенантът в пенсия Ердоган Каракуш, който преди това твърди, че имената "Егейско море" и "Агамемнон" са "древнотурски", коментира, че Турция е готова да нахлуе в Западна Тракия в Гърция.

https://news.bg/world/greek-city-times-tsitira-savetnik-na-erdog … li-balgariya.html

Армия си имаме. Поръчахме самолети, купихме и кораби.
Щом някой смята, че е по-добре за българската нация начело на въоръжените сили да стои безгласна писарушка на Борисов, вместо натовски пилот-изтребител, признат и уважаван от американците...
еми това си е лично негово мнение.

А ако ни нападнат извънземни, ще се качи на изтребителя и ще порази кораба майка на пришълците.

------------------------------------
Радев е натовски пилот, и поне може да се качи на изтребител,
а на Борисов писарушката какво ще направи примерно ако пламне конфликт в черноморския регион?
Ще се скрие, и ще се заключи у тях, или ще води преговори с Ердоган на латински?!

Умението да водиш преговори хич не е за подценяване. Със сигурност върши повече работа отколкото умението да се качиш на изтребител. Че и за повече хора може да е полезно.

Скрит текст:
Не само това, през цялото си президентстване не спря да намила колко лошо е всичко, как сме били последни във всичко, как наникъде не отиваме, такъв даунър е тоя човек, че не зная как въобще диша. Предполагам е въпрос на светоглед, но аз не искам такъв мрънкалник начело на държавата.
Което не значи че не е прав.
Предпочитам мрънкалник, отколкото някой да ми дрънка че сме отличниците на Европа и ме заплашва "да не станем като в Гърция" Joy
[/spoiler]Не може ли компромисен вариант - без мрънкалници и дрънкалници, просто работещ човек. Thinking

Mama_Nana, ако знаеш такъв, давай го! Да му спретваме един ИК и да му издигаме кандидатурата, че време не остана. Simple Smile
[/quote]

Бонго не става ли? Той искаше да го избираме за кмет и за депутат. Laughing

# 36 539
Скрит текст:
Борисов каза в интервю тогава, че толкова концентрация на власт не е добре. Със сигурност беше преди изборите, но не помня беше ли и преди номинацията, но и аз смятам, че умишлено загуби. Цачева няма грам харизма, а професионална биография и липса на скандали не стигат.

Аз го помня това. Освен това, Борисов "в крак с тренда" издигна кандидатурата на жена. Е, не мина.
Има доста жени в политиката в България, обаче не са особено, как да кажа по-меко, ползотворни.

Общи условия

Активация на акаунт