Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 910 196
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 36 645
Панов и Герджиков са по-добри кандидатури от Радев.
За мен всичко издигнато от герп е лоша кандидатура. Способни са и Исус Христос да го изфабрикуват за собствените си цели. Не че не го правят с това постоянно навиране в очите колко са вярващи, набожни и т.н.

# 36 646
Градската десница не е само и единствено ДБ, Rosita Simple Smile
Самите ДБ най-вече се обявяат за градска десница, а точно Христо Иванов, Радан Кънев и Атанас Слаов са близки с Лозан Панов, предполагам знаеш.
По малък удар по РР, отколкото по Герджиков е със сигурност.
Така или иначе ще ходим на втори тур.
Хората, които ще гласуват за Лозан Панов на първи тур - част от тях ще подкрепят Радев на втори такъв, ако е срещу Герджиков. Другата част няма да гласуват изобщо.
Това, при положение, че се очерта, че ще има втори тур как ще навреди на РР.
Ако го няма Лозан Панов, то тези, които ще подкрепят РР на втори ще го направят още на първи, а другите отново няма да гласуват.
Казвам, че е удар по РР, защото можеше да спечели в един тур примерно, това имам предвид, колкото повече кандидати, толкова повече се увеличава вероятността за втори тур. За Панов не предвиждам повече от 5-6 %, но чак балотаж с Радев - мисля, че е силно преувеличено.
Защо по Герджиков да е ударът? Той ще бъде на втори тур с Радев при всички положения, т.е. и без Лозан Панов ще се случи така, не виждам разлика.
Със сигурност е така.

# 36 647
  • София

Какво по-хубаво от това да имаме избор.
Колкото повече (и по-качествени), толкова повече (и по-качествени).

Всеки ще направи лична оценка за себе си кой е по-добър.

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 01:57 от Не се сърди, човече

# 36 648
Радев , ще ги спечели тези избори, не се палете толкова/ Алена ми го нашепна/ Къде се скри герберската шаманка Алена?

Алена: Кармата на Бойко е да управлява България! Радев е с лоша карма води България към дъното

– Бойко Борисов има карма и тя е да управлява България. Той е избраният от звездите да се грижи за българите и родината ни, не случайно вече управлява дори повече и от Стамболов и от Живков, това не става без помощта на звездите. Човек си има карма и докато при Борисов е да гради около себе си и да мисли за бъдещите поколения българия, то опонента му Румен Радев не може да се радва на такава карма, неговата е да руши.

В момента сме свидетели как звездите се пренареждат и как всичко си идва отново на мястото, след като имаше няколко месеца разместване се видя, че нищо не се случи, затова звездите отново заемат своите позиции и Борисов отново ще се върне начело на страната ни.

A защо не публикува коректно предсказанието поне  'на 11 юли Борисов отново ще се върне начело на страната ни' Joy ( https://www.informiran.net/%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BA … %B2%D0%B0-%D0%B1/)
Точно на 11 юли беше провалът на ББ.

# 36 649
Богдана Карадочева е типичната седесарка. Омъжена за комунист и живяла в Париж. После жертва на комунизма и богато реституирана.

Доколкото зная от нейните интервюта, Карадочева е била принудена да отиде да живее извън България, заради баща си. В чужбина е доста по-известна, отколкото е в България, където не пускаха много нейни песни по време на соца. Не зная кой от съпрузите й музиканти, е комунист.

# 36 650
Всъщност, най-вече съм запомнила Маргарита Попова, която приключвайки мандата им с Плевнелиев отбеляза, че държавата е тежко разделена, насаждат се омраза и агресия /странно, че беше преди "разединителят Радев"/ и без да се предолее това, няма път напред, защото "Халът на народа ни не е добър и никой не е в състояние да заблуди хората, че нещо друго преживяват в последното десетилетие и че ни чака много красиво бъдеще" - направих си труда да намеря точните й думи, защото интересно съвпадат с "прокобите" на Радев, а това единение около приоритети, което би трябвало да има, го е нямало тогава и още не сме го постигнали - надявам се, че сме на път.

https://bntnews.bg/bg/a/margarita-popova-razdelenieto-v-obshches … a-na-drzhavata-ni

Не мисля, че жената направи кой знае какво, освен да се заяжда с Плевнелиев, и дори да му намеква, че президентството не бива да е партийна централа, но поне говореше смислено.
И как точно президентската институция, по времето на Радев,  се погрижи това разединение между хората да намалее? Омразата и агресията взеха връх. Изобщо проблемите, описани в линка, споделени от М. Попова, след нея, не са мръднали, а през последната година и нещо, са ескалирали до нива, довели ни до това, което е в момента, а то никак не е оптимистично.
Две предизборни кампании се изградиха на тази основа - омраза, агресия, разделение. Два парламента се занимаваха с всичко друго, но не и с важните неща за живота на хората. Да не говорим, че не се справиха с основната си задача.
Не хората/народа поставят "червени линии", не хората разделиха парламента на "партии на протеста" и "партии на статуквото".
Обединение е дума, крайно непонятна за тези, които искат да бъдат начело на държавата. "Обединяват" се, но без първи, втори, трети .....
А ние просто си говорим кой е обединител и кой не, на нацията.

# 36 651
Е, как ще е известна повече в чужбина Богдана? Тук е една от соц. иконите на естрадата.

За Панов - смятам, че е по-необходим в съда. Даже може да се пробва за глав. прок., ще е добро лице на реформата там (ако ще я правим някога).
За президент - ами липсва му необходимото силно излъчване. Той е бледен юноша, тънък глас, измъчен интелектуален вид. След 7 години тормоз от системата си личи, че е емоционално крехък.
Не, не. Не така си представям президента. Все пак му желая успех, де.

# 36 652
  • София
Богдана Карадочева е типичната седесарка. Омъжена за комунист и живяла в Париж. После жертва на комунизма и богато реституирана.

Доколкото зная от нейните интервюта, Карадочева е била принудена да отиде да живее извън България, заради баща си. В чужбина е доста по-известна, отколкото е в България, където не пускаха много нейни песни по време на соца. Не зная кой от съпрузите й музиканти, е комунист.
Да бе, музикант. Бившият мъж на Богдана е син на Лъчезар Аврамов, голям партиен функционер. Хич не е била принудена да скита по чужбина като снаха на член на ЦК.

# 36 653
Скрит текст:
Да споделя какво мисля аз по повод кандидатурата на Лозан Панов. Ако ВСС му приеме оставката и по този начин не му попречи на регистрацията.
Лозан Панов е в полето на Герджиков, т.е. така нареченото дясно, с което Бацкото ни се бие в гърдите. Просто издигането на Панов е нож в гърба на ББ и ДПС, които са дали благословия за Герджиков. Изобщо това е добър ход на ДБ, с който надцакаха "играча" в играта на изчакване.
Така шансовете на Герджиков ще се свият до твърдия електорат на ГЕРБ, каймакът (не обикновените избиратели) на ДПС, академични поддръжници (които в България не са много, за съжаление).
Електоралната тежест на Панов е малка, да. ДБ, градската десница. Ясно.
Но ще свърши чудесна работа в конкретния случай.
И накрая ще спечели този кандидат с най-широка периферия.
А пък, ако от ВСС ги саботират, ще ни чуят и отвън Океана, нали знаете колко сме шумни жълтопаветните Simple Smile
И ще се отрази добре и на резултатите за парламентарните избори за ДБ, пореден път зле за зависимия ВСС.
Може и да греша, но съм доволна от Христо. Еееееее, един път Simple Smile
Дано, че винаги съм с едно наум 😊

Хубавото в случая е, че се показаха зависимостите. Значи викаме срещу Гешев и прокуратурата, но не викаме срещу Панов и съда. А народа ще очаква съдебна реформа на куково лято. С други думи, явно протестиращите ползват най-старата римска формула разделяй и владей, в съдебната система. Кофти работа е това, кофти.
Мислят ни за тъпи, прокуратурата била бухалка, а съда, който реално решава, не е. Странна логика или не чак толкова, малко ми прилича на "ние ги хващаме, те ги пускат". Доста започва да ме дразни тази работа, защото ми писна от оправдателни присъди на отявлени престъпници.

# 36 654
  • София
Скрит текст:
Да споделя какво мисля аз по повод кандидатурата на Лозан Панов. Ако ВСС му приеме оставката и по този начин не му попречи на регистрацията.
Лозан Панов е в полето на Герджиков, т.е. така нареченото дясно, с което Бацкото ни се бие в гърдите. Просто издигането на Панов е нож в гърба на ББ и ДПС, които са дали благословия за Герджиков. Изобщо това е добър ход на ДБ, с който надцакаха "играча" в играта на изчакване.
Така шансовете на Герджиков ще се свият до твърдия електорат на ГЕРБ, каймакът (не обикновените избиратели) на ДПС, академични поддръжници (които в България не са много, за съжаление).
А пък, ако от ВСС ги саботират, ще ни чуят и отвън Океана, нали знаете колко сме шумни жълтопаветните Simple Smile
И ще се отрази добре и на резултатите за парламентарните избори за ДБ, пореден път зле за зависимия ВСС.

Хубавото в случая е, че се показаха зависимостите. Значи викаме срещу Гешев и прокуратурата, но не викаме срещу Панов и съда. А народа ще очаква съдебна реформа на куково лято. С други думи, явно протестиращите ползват най-старата римска формула разделяй и владей, в съдебната система. Кофти работа е това, кофти.
Мислят ни за тъпи, прокуратурата била бухалка, а съда, който реално решава, не е. Странна логика или не чак толкова, малко ми прилича на "ние ги хващаме, те ги пускат". Доста започва да ме дразни тази работа, защото ми писна от оправдателни присъди на отявлени престъпници.

Много корумпирани съдии има със сигурност. Но не съм съгласна автоматично да им се прехвърля вината. Можем да кажем, че прокуратурата не си е свършила работата и не е предоставила доказателства за вината на престъпниците. Затова ги оправдават.

# 36 655
Скрит текст:
Скрит текст:

Много корумпирани съдии има със сигурност. Но не съм съгласна автоматично да им се прехвърля вината. Можем да кажем, че прокуратурата не си е свършила работата и не е предоставила доказателства за вината на престъпниците. Затова ги оправдават.

Моля да не подценявате интелигентността ми.

# 36 656
ГЕРБ са само 1/4 от НС, къде са другите 3/4?  Нали щяха да "изчегътат" мръсотията, а всъщност я парфюмираха и до там.
И все някой друг е виновен.
Това, че все някой друг е виновен, е реториката на герп, не се бъркай.
Какво са "парфюмирали"? Ние работещо редовно правителство не сме имали, последното беше на герп. Ако имаш предвид СП, в моите очи свършиха достатъчно за краткото време и сили, които имаха. Дано с появата на ПП на политическата сцена, резултатите, които гледахме на последните два избора се поразбъркат малко и да се наредят така, че съставянето на редовно правителство да стане възможно. След това ще гледаме какво ще свършат и ще си дадем оценката.

# 36 657
Татяна Дончева по БНТ май за първи път даде на заден. Обади се Герджиков и я обвини в лъжа, а тя каза, че си е взимала инфомацията за него от Интернет. Интересно сега ако й се заведе дело за клевета, дали оправданието й ще издържи в съда на Панов?

# 36 658
Татяна Дончева по БНТ май за първи път даде на заден. Обади се Герджиков и я обвини в лъжа, а тя каза, че си е взимала инфомацията за него от Интернет. Интересно сега ако й се заведе дело за клевета, дали оправданието й ще издържи в съда на Панов?

Гледах тази част от предаването на Жоро Любенов. Татяна изчете от листче уж "славословията" на проф. Герджиков към ГЕРБ, явили се по-рано и в тази тема, изсмукани отнякъде, за да се плюе по сериозния опонент на РР. Поредната измислена опорка. Професорът я обвини в лъжа и настоя незабавно да му се извини. Тя се сконфузи и каза, че го е чела в интернет и щяла да провери и да му се извини тогава. Фейк нюз е очевАдно.

# 36 659
Татяна пак ли стана лоша за гербаджийте тук? Докато се нищеше предлага ли е подкуп или не на Василев, голяма защита беше, ама сега пак обърнахте капака на тенЖерата.

Общи условия

Активация на акаунт