Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 910 191
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 36 675
Янаки Стоилов добре е обобщил ситуацията с Герджиков:

„Проф. Герджиков е утвърден учен и преподавател. Сега той ще бъде оценяван като политик. Основната дилема на предстоящите избори е дали да бъдем „за” премахване на сегашния порочен модел на управление или за неговото запазване. Всеки, който призовава за обединение на партии и хора, трябва да попита дали мнозинството от българските граждани са съгласни да се обединят с олигархията”, поясни Стоилов."
https://nova.bg/news/view/2021/10/02/341574/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D … e4YH0wxEtIMaSoXeI

# 36 676
Да вземем последното да го предложим в ЕС и да стане официално "Радевата зима 2021/2022". В крайна сметка не само тук растат цените, тока, газта...

Иначе "супер" - цената на газта е с 36,2 % нагоре от днес.

Ама да, разбира се, че "международното положение е виновно". Simple Smile

Долу-горе като екотрагедията с турския кораб - оказа се, че радевите министри на екологията и транспорта изобщо никак не били виновни, виновните били съвсем други и то - преди много време. Simple Smile

Сега някои ще научат по трудния начин каква е магията на политиката. Например преди години, когато населението получи изведнъж големи сметки за тока, бяха дадени напълно резонни обяснения по въпроса. Но бай Пеньо и леля Пена това изобщо не ги стопли и те излязоха на тежки протести и почнаха да горят касови бонове за ток по площадите. Ако сега някой мисли, че ще мине с обяснения за лошите световни пазари, той много се е объркал. Simple Smile

# 36 677
  • Другата България
Да кажа мнение по темата.
Така, както преди 5 години Радев беше избран с много, "адски много" хора, които гласуваха ПРОТИВ Цачева, така и сега ще има "адски много" хора, които ще гласуват ПРОТИВ Радев. Не само заради политическа принадлежност, която е задължителна, а и заради някакъв вид финансова или друга зависимост към ГЕРБ или ДПС, както и по някакви други, различни от горните мотиви. Това нито е прецедент, нито е нещо, което не се е случвало до момента.
Личното ми мнение е, че малко хора ще отидат до урните заради титли и езици на някой, било то и ректора на СУ. В момента, според мен, водещето е всичко друго, но не и академичност, образование, обосновка или каквото и да е, различно от омраза. Толкова негативизъм има в "народа", съвпадането на двата избора в едно отъждествява кандидатите с партиите, които ги подкрепят, и в случая е много трудно да се разграничи реален избор от такъв според други мотиви.
Радостното за мен е, че за момента фокусът се измести от Кирил Петков и ПП.

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 12:56 от Merri_An

# 36 678
Богдана Карадочева е типичната седесарка. Омъжена за комунист и живяла в Париж. После жертва на комунизма и богато реституирана.

Доколкото зная от нейните интервюта, Карадочева е била принудена да отиде да живее извън България, заради баща си. В чужбина е доста по-известна, отколкото е в България, където не пускаха много нейни песни по време на соца. Не зная кой от съпрузите й музиканти, е комунист.
Да бе, музикант. Бившият мъж на Богдана е син на Лъчезар Аврамов, голям партиен функционер. Хич не е била принудена да скита по чужбина като снаха на член на ЦК.
Богдана не е живяла в Париж като емигрант, а е пяла там изпратена от тогавашната дирекция музика. Самата тя казва, че не е пожелала да остане там, а България я тегли.
Като дъщеря на лагерник е ясно как са я пускали са пее в чужбина. Много имотна и от развода си със сина на Лъчезар Аврамов и от реституцията впоследствие.
Младите я знаят от концертите на СДС, впоследствие се дистанцира от политиката.
Доскоро здраво недоволстваше от Бойко и сега се оказа в инициативния комитет поддържащ Герджиков.
Вече е доста на възраст, в нея винаги съм усещане някаква неудовлетвореност и тъга и някак не е успяла да вземе сърцата на публиката като други икони на естрадата от онова време - това е мое лично усещане. Около много други също е имало адски много пиперливи истории, но са имали любовта на публиката и властта не ги е закачала. Прекалено се обвързва политически за един творец от някакви подбуди нейни си.

# 36 679
Дончева се е извинила на Герджиков. Този човек просто няма полезен ход.

"Поднасям своите най-искрени извинения на професор Анастас Герджиков за твърдението ми в предаването "Денят започва" по БНТ, че под негово ръководство Софийският университет "Св. Климент Охридски" е направил Бойко Борисов доктор хонорис кауза и му желая успех в предизборната кампания!"

# 36 680
  • София
Тази хронология ми харесва Simple Smile
1. "Разговарям с мои приятели от дясното и дясноцентристкото пространство от месеци. През последната седмица разбрах, че ГЕРБ е готова да подкрепи тази кандидатура. Ще разговарям с всички партии. Най-вече с десните и дясноцентристките партии."
2. Богдана Карадочева - дано, дано, дано...
3. Лозан Панов - да, добре.

От тук нататък, за мен лично е интересно.

# 36 681
Ако сега някой мисли, че ще мине с обяснения за лошите световни пазари, той много се е объркал. Simple Smile

Това не ми е съвсем ясно какво трябва да значи - че е хубаво партиите засега да се стараят да не съставят правителство, за да не оберат негативите на "лошите световни пазари", а да оставят някое служебно правителство да се бори с трудна зима и протести? Ако политическите ни лидери разсъждават в такава посока, значи ни чакат още доста избори, докато се закрепи положението - според доста икономисти сътресенията ще се уталожат за около година.

# 36 682
  • София
Служителите на БАН и СУ не са достатъчно голям електорат (отвъд ядрото на ГЕРБ). Иначе казано - главата си залагам, че 90+% от хората в България за пръв път са чули това име вчера.

За някой си Анастас може малко хора да са чували и за него малко биха гласували. Но адски много хора искат да гласуват за ректора на Софийския университет, учен с няколко титли и владеещ 4 езика.

Лично ще следя предизборната кампания на всички и ще гласувам за този, който не включи черен ПР, хейт и плюене по опонентите си в нея. Защото на мен лично вече ми писна да им слушам глупостите!
А иначе болднатото придава доста сериозна тежест - спор няма.

От българска титла вече не се впечатлявам, уви.

# 36 683
Аз вярвам, че много хора ще гласуват против Радев. Обаче ако вота им е разпилян,е безсмислено. Трябва да бъде концентриран в някого. Да видим в кого.

# 36 684
Според мен Радев ще бие заради пандемията. Тези, които го харесват не вярват много-много в нея и ще гласуват.
Симпатизантите на опонентите му изобщо няма да припарят до секциите при очакваното разпространение на вируса.
Даже си мисля, че е възможно нарочно да не се вземат мерки, та повече хора да се откажат.
А, аз ще ходя и на двата тура точно за да имаме друг президент. С маска с висока степен на защита и може от горе хирургични да сложа. Не гласуването ми в последните два избора бяха заради липса на нещо читаво дясно (във всички случаи "умните красиви" изобщо не са такива).

# 36 685
  • Другата България
За моя радост няма как някой да даде насока на хората за кого "трябва" да се концентрират, защото все пак не всички са от ромските гета и паланки. Съвсем нормално е на първи тур вота да е разпилян, на втори всеки, който е ПРОТИВ, ще има възможност да изрази това в единствения кандидат, който ще е срещу Радев.
Е, че някой "неутрален" или такъв, който смята, че всички са "маскари", или пък разочарован ДеБе-ец ще натисне копчето на кандидата на ГЕРБ - това няма да е нещо нечувано.
Защото аз вярвам, че на втори тур именно той ще е опонента на Радев.

# 36 686
От снощи си мисля, че подкрепата на ГЕРБ за проф. Герджиков някак не импонира на изказването на Борисов :
"Студентите да стават овчари, много се търси агнешкото. А те к`во ИТ специалисти били....." . А и не разбирам как
"ректора на ректорите" приема тази подкрепа.

# 36 687
Ако Герджиков стигне до втори тур, Радев може да е спокоен. Но не знам какво трябва да стане, за да може Герджиков да изпревари Лозан Панов. Примерно, да не гонят така усърдно купувачите на гласове както на предишните два избора, за да може ГЕРБ да навакса... не е невъзможно, но би било жалко.

# 36 688
  • София
Според мен Радев ще бие заради пандемията. Тези, които го харесват не вярват много-много в нея и ще гласуват.
Симпатизантите на опонентите му изобщо няма да припарят до секциите при очакваното разпространение на вируса.
Даже си мисля, че е възможно нарочно да не се вземат мерки, та повече хора да се откажат.

Ако беше така, АБВ щеше да е в парламента. Да, ама не.

# 36 689
Има някаква интересна зависимост - повечето ковид хардлайнери са анти Радев. Не мога да разбера защо.

Ректорът на ректорите е поредната калинка. При Боко друго просто няма.
е как защо, защото не се е набол публично и не реве от сутрин до вечер като Кунчевия примерно

Лозан Панов не би събрал широк вот. ДБ ще ореве света колко е подходящ, но за Президент не е.

Общи условия

Активация на акаунт