Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 967
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 36 825
  • София
Викате някои, да изберем "почтените", защото те почтено ще крадат - ща ни забаламосват по-сладко и много ще си вярват, че не крадат. КП започна с лъжа и сега се държи арогантно и обяснява как не го е страх и нямало нищо, омаловажава и продължава да шикалкави. Какво му е почтеното?

# 36 826
Simple Smile Нека някой от ГЕРБ излезе по телевизора и да обясни на широката общественост защо за Симеон Дянков може това, което сега не може за Кирил Петков. Виждам, че има интерес, даже може да подпомогне така кампанията на Герджиков.

Ако искате, вместо за Симеон Дянков, който не е продал дружество с милионни печалби за 4500 лева, може да поговорим за канас ювиги Крум. Или за Кубрат. Но най-добре да се съсредоточим върху Кирчо и Кокорчо. Simple Smile

Той направи немислимото - заедно с другата видна герберка Кристалина издигнаха корупцията на световно ниво, националното не му беше достатъчно - https://www.svobodnaevropa.bg/a/31464501.html
Това след като беше ректор в Русия.

# 36 827
  • Разпиляна във въображението
Ако гледаме откъм него, скандали и т.н. Радев само с едно назначение на бъдещата си съпруга го въртят.
Не, не ставаше въпрос толкова за това назначение, по-скоро за това, че подчинената му му беше любовница - най-вече за морала ставаше въпрос..

Явно на мъжете жените им са слабото място - на Герджиков - мама му, на Панов - жена му Simple Smile

"Искам да стана президент, за да бъда този, който ще назначи или няма да назначи следващия председател на ВКС" - Панов.  От чутото от него след като стана кандидат-президент е амбициран за съдебна реформа, но не виждам ако стане Президент как ще се случи.

# 36 828
"Искам да стана президент, за да бъда този, който ще назначи или няма да назначи следващия председател на ВКС" - Панов.  От чутото от него след като стана кандидат-президент е амбициран за съдебна реформа, но не виждам ако стане Президент как ще се случи.
Е, след като не стане президент, поне главен прокурор ще стане. Това ще е като да заменим Гешев с Пешев.

# 36 829
  • Пловдив
На мен Кирил Петков ми изглежда като напушен младеж - както визуално, а и когато говори. Асен Василев ми е доста по-адекватен. Тови ми е личното приемане на двамата почтени.
От интервюто на Кирил Петков разбрах - Ако КС се произнесе се, че към момента на встъпване в длъжност Министър е с двойно гражданство - той няма да поеме политическата отговорност, защото  за него е по-важно това, което е неговото възприятие на казуса. А не решението на съда. Решението на съда било важно за други като него - да си знаели. Тук вече олекна съвсем.

# 36 830
Лозан Панов официално ли е кандидат-президент? Много конспирация се върти в главата ми, ако наистина се е включил.

# 36 831
Мили дами, бъдете интелигентни и разберете, че поскъпването на стоките не е, защото имаме СП, а защото цените в цял свят летят.. На прага сме на  продоволствиена криза! Ама световна!
Тази година въпреки добрата реколта от слънчоглед цената му е още нагоре! Бисер са се оляли с 4,75, вчера си купих олио на 3,40

И след като е унищожена държавната политика за запаси всичко се изнася, всеки частник гледа да кешира и да се подготви за догодина!

# 36 832
Той някога бил е "тежък" във вашите очи? Според мен от моментът, в който се е обявил като алтернатива на статуквото, той е олекнал.
Това е и най-големият му грях, че баце няма да помирише повече властта.

# 36 833
  • Разпиляна във въображението
На мен Кирил Петков ми изглежда като напушен младеж - както визуално, а и когато говори. Асен Василев ми е доста по-адекватен. Тови ми е личното приемане на двамата почтени.
От интервюто на Кирил Петков разбрах - Ако КС се произнесе се, че към момента на встъпване в длъжност Министър е с двойно гражданство - той няма да поеме политическата отговорност, защото  за него е по-важно това, което е неговото възприятие на казуса. А не решението на съда. Решението на съда било важно за други като него - да си знаели. Тук вече олекна съвсем.

Според мен той наистина вярва, че стъпките, които е предприел, са били достатъчни. КС ще реши каквото реши. Ако излезе, че не е заел поста според Конституцията - това е минало, няма да му отменат актовете. Но решението на КС ще е важно за следващите, да знаят Simple Smile И ИТН и ПП заявяват, че имат хора с двойно гражданство, които искат да се впуснат в политиката. Ще трябва да знаят колко трае административната процедура в съответната държава, да се надяват, че не е такава с политически/военни проблеми, тромава процедура и т.н. Simple Smile

Лозан Панов официално ли е кандидат-президент? Много конспирация се върти в главата ми, ако наистина се е включил.

Да, официално.

# 36 834
В момента представят официално Герджиков и Митева. Предават го на живо във ФБ БНТ1

# 36 835
  • София
В момента представят официално Герджиков и Митева. Предават го на живо във ФБ БНТ1
Значи наистина е Митева. Интересно кой му я избра, след като ИК на Герджиков не я познават.
Съпругът явно няма таван на амбициите си.

# 36 836
Не знам кой я е избрал, обаче е много хубава жена. Наблегнаха на това, че силно се интересува от правата и равнопоставеността на жените и че усилено работи в тази насока.

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 12:37 от Lady Cassiopeia Duval

# 36 837
Не ми се цитира, но не разбрах боко ще го включите ли в лустрацията ?
Щом и Алена се включи в оплюването на ПП значи работата е сериозна Joy

# 36 838
  • София
Т.е. според тебе може да премахнем всички закони, начело с основния закон - Конституцията на България. И да действаме не според законите и конституцията, а, както казват руснаците, "по понятия". Simple Smile Сиреч, ако нещо ти се вижда и го "чувстваш" да е законно - значи е законно. Simple Smile
Това е толкова псевдо-маралистко, предвид, че защитавате хора, които 12 години тотално погазваха всякакви закони и беззаконието беше основния им принцип на управление.
Сега се сетихте, че законите трябвало да се спазват. АйдИ, молА вИ сА.
Този псевдо морал можете да го проповядвате на децата си, които ще ви се вържат.

Ще може ли да представиш колко пъти ГЕРБ са нарушили Конституцията на България и кои точно членове и алинеи са нарушили?

"Забележете обаче, че Борисов дори не си направи труда да се оправдае със скъсания менискус, за да не отиде на работа. Той явно „просто” няма желание. Според депутати от ГЕРБ, които защитиха лидера си, Борисов не искал да отиде в парламента, защото политическите му противници щели да го обиждат и да му се подиграват. Самият той описа мелодраматично предстоящото заседание като „народен съд”.

Лидерът на ГЕРБ обаче все още е министър-председател, макар и в оставка. България, според чл. 1 от Конституцията, е република с парламентарно управление. Дори като обикновен гражданин, а още повече като глава на изпълнителната власт, Борисов е длъжен да отиде в парламента, за да изслуша, а ако трябва и да изтърпи, критиките на депутатите. По този повод явно трябва да припомним на г-н Борисов, че институциите не са длъжни да се съобразяват с прищявките и настроенията му. Нито са длъжни, когато той най-сетне благоволи да им се представи, да разпънат червеното килимче и да го хвалят. Напротив. Контролът на парламента над правителството е иманентна част от демократичния политически процес."

https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B … %D0%B5/a-57272849

# 36 839
Не ми се цитира, но не разбрах боко ще го включите ли в лустрацията ?
Щом и Алена се включи в оплюването на ПП значи работата е сериозна Joy
И аз това питах, ама глас в пустиня, не казват. Сигурно е само за Радев.

Общи условия

Активация на акаунт