Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 983
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 36 855
Чудя се в кристални топки ли гледат някои, че виждат неща, дето на съответните хора и през ум не са им минали.

Симеон Дянков
Съпругата му е американска гражданка, това едва ли има значение. Яне Янев тогава се беше заел да доказва недоказуеми неща.

# 36 856
Simple Smile Няма нужда от кристални топки, човекът сам си го каза тогава, след като стана министър - ще се откаже от американското си гражданство, за да изпълни изискванията на Конституцията.
Все пак повечето тук сме били пълнолетни тогава, би трябвало поне половината да помнят.

# 36 857
Напротив, Симеон Дянков сам казва като министър в началото на първото правителство на ГЕРБ, че възнамерява да се откаже от американското си гражданство. Отне му ок. 1 година.
Съвсем по казуса с лицемерието.

Кога и къде го е казвал, покажи

https://news.bg/politics/dyankov-ne-e-amerikanski-grazhdanin.html

# 36 858
  • София
Е, поне за КП е лесно - за който е непростим казуса с гражданството му, не гласува за него и туйто.

# 36 859
Явно сте свикнали на ежедневни компромиси с честта, честността и законността. Щом един е така, може и другите така. Ако се каже нещо за Радев, КП или друг от новите - веднага изкачат хора да дават за пример старите.
Безумно е.

самоцитирам се, защото EmmaT и Viviana91 реагират безумно - щом старите така, значи новите са ок. Но понеже са нови, умни, красиви, образовани и симпатични - за тях може...

Simple Smile Ние питаме каква е разликата. Понеже пак беше подета темата за лицемерието.
Наистина ми е интересно защо при един и същ казус не е проблем, когато е за човек от ГЕРБ, но става проблем, когато не е човек на ГЕРБ.
Ясно ми е, че ГЕРБ и Дянков разчитат на късата памет на обществото, но все пак.

Напротив, Симеон Дянков сам казва като министър в началото на първото правителство на ГЕРБ, че възнамерява да се откаже от американското си гражданство. Отне му ок. 1 година.
Съвсем по казуса с лицемерието.

Кога и къде го е казвал, покажи

https://news.bg/politics/dyankov-ne-e-amerikanski-grazhdanin.html

Нагоре е даден линк.

# 36 860
Герджиков наистина ли е ерген? От чисто любопитство питам, понеже не успях да намеря информация за жена и деца.

# 36 861
По въпроса с детинските обяснения на Кирил Петков по отношение на канадското му гражданство има два варианта - да си вярва наистина, че подаването на документи му е било достатъчно (невъзможно, щом е толкова умен), или, че не му пука и разчита с приказки и замазване да се отърве от отговорност.

И двата варианта са лош атестат и кофти перспектива. Реално - попълнил е фалшива декларация, за да заеме пост.
За което носи наказателна отговорност по чл. 313 от Наказателният кодекс и така както се смее може да получи ефективна присъда "лишаване от свобода до 3 години". Друг е въпросът, че е нагло точно такъв човек под път и над път да говори за почтенност и да заявява, че ще държи членовете на партията му да подписват декларация за почтеност!

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 15:54 от fatalina

# 36 862
Той някога бил е "тежък" във вашите очи? Според мен от моментът, в който се е обявил като алтернатива на статуквото, той е олекнал.
Това е и най-големият му грях, че баце няма да помирише повече властта.
[/quote]

Абсолютно вярно! Доскоро най-големият враг на герб беше БСП. Огън и жупел се сипеше по тях, възхваляваха Борисов как държал комунистите далеч от властта(сякаш в герб масово не са бивши комунисти).Сега, когато новата партия на КП е втора  според проучванията, цялата герберастка злоба и помия се лее върху тях. Данчо ментата дори бълнуваше за общо управление на старите партии-ГЕРБ, БСП и ДПС. Само и само да се запази статуквото. Нинова е опитен политик и не би се хванала на този номер, та е много вероятно ГЕРБ и ДПС да не могат да съставят правителство. Много им разбъркаха схемата тези момчета. За това в капка вода се опитват да ги удавят. След изборите дано всички без ГЕРБ и ДПС да направят кабинет-експертен ли, коалиционен ли-няма значение. Важното е да не допуснат ГЕРБ на власт.

# 36 863
Ако заемат пост и нарушават конституцията,да.

# 36 864
Аз пък не чувам нищо по-различно от това, което е казвал до момента по казуса. 1:1 си е.

Второ правителство вече Радев показва, че леви и десни могат да работят успешно заедно и да вършат работа. Сплотени са, виждаме ги често заедно по пресконференции и брифинги. Едни по-успешни от други, но работят добре и те са на преден план, а не Янев. В неговия ИК има хора от ляво и от дясно. Докато зад Герджиков и Панов са само десните. Трябва да разширят обхвата и да не се средоточват само в дясно.

Не знам нищо за жената на Панов, но и във фейса се коментира нещо за миналото й.

"Разединителят на нацията" показа нагледно как е възможно хора с различна политическа ориентация да работят заедно в екип в името на обща кауза.

Ако "общата им кауза" е от двукратно до трикратно поскъпване на цените за периода на радевото правителство - тогава да, справят се блестящо. Simple Smile

Не очаквх подобни елементарни разсъждения от интелигентен човек. Двета неща нямат нищо, ама наистина нищо общо. Дали ни харесва или не България не е изолиран остров и това, което се случва в Европа няма как да ни подмине. И е крайно време да се спре с тези нелепи спекулации и манипулации. А уж сме мислещи хора.

Хм, не е точно така. Защото когато имаше други кризи, през 2009-10, след това гръцката, ние не ги усетихме, но никой не каза браво на тогавашното правителство. А и нали е смешно това да сме "отличниците на Европа", много се гъбаркахме с него и с рязането на лентички.

# 36 865
Ако Герджиков наистина е стар ерген,не разбирам въобще защо се е кандидатирал точно за поста президент?!

Защо? Няма изискване да е семеен доколкото знам. Първа дама официално нямаме, в Закона за протокола не фигурира такова понятие.

# 36 866
Не се усетила кризата 2009 г. ли? Такъв срив беше в строителството и всички по веригата, свързани с него...

# 36 867
Не се усетила кризата 2009 г. ли? Такъв срив беше в строителството и всички по веригата, свързани с него...

Аз не помня чак такъв срив в строителството. Помня високите цени на имотите, които пак си се купуваха.

# 36 868

Аз не помня чак такъв срив в строителството. Помня високите цени на имотите, които пак си се купуваха.
Тъй, тъй що се отнася до управлението на боко трябва да помним само хубавите неща макар преиначени.
Някои помним как се отрази на бизнеса. Е вероятно има някои, които не са усетили нищо по разбираеми причини.

# 36 869

Тъй, тъй що се отнася до управлението на боко трябва да помним само хубавите неща макар преиначени.
Някои помним как се отрази на бизнеса. Е вероятно има някои, които не са усетили нищо по разбираеми причини.

Разликата е, че сега всички усещаме. Не, че усещането не е нещо индивидуално, обаче стане ли групово усещането за назляване, нещата в държавата не вървят на добре. При предишните кризи в света и в Гърция нямах усещането, че нещата са зле, а сега го имам. Значи не е виновно само международното положение.

Общи условия

Активация на акаунт