Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 820
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 050
Казвам само, че има и други, извън обичайните заподозрени. Не си ли съгласна, buttercake?

Ама разбира се, специално за България още обмислят кого да накиснат за офшорките.
Ама те в България разследват имената ...

# 37 051
Казвам само, че по принцип има и ягодов и сметанов, ама сега казват само Пеевски.
Ъъъъ, не си ли съгласна ? 🤔

# 37 052
Цитат
Колко удобно, те са единстевните мутри в цялата държава.
Не са единствените, най големите са, затова изскачат. Да видим кой ще е другият.

# 37 053
Казвам само, че по принцип има и ягодов и сметанов, ама сега казват само Пеевски.
Ъъъъ, не си ли съгласна ? 🤔
Няма с какво да съм съгласна, изложих какво мисля, като го съпоставих с чутото. Мисля, че зад Бойко има и други, зад Пеевски също, това е задкулисието, не е само Бойко.
То това е проблемът - Бойко виновен - но няма обвинение - заради Гешев, други виновни няма. Пеевски за цвят се слага тук-там. Мен това не ме удовлетворява, а теб?
И от колко места  още трябва да се каже, че ББ е виновен, за да се направи нещо?

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 00:05 от Rosita

# 37 054
Когато се прави разследване от подобен мащаб, участват журналисти от безброй страни. По досиетата Пандора е работено 2 години от няколко стотин журналисти. От страна на България са участвали бърд бг. Обявяването на резултатите релевантни за една държава обикновено се случва от сътрудниците от същата държава.

Малко ме съмнява едни правителства да пазят хора от други страни, при положение че и собствените си послушковци не могат да опазят.

# 37 055
Когато се прави разследване от подобен мащаб, участват журналисти от безброй страни. По досиетата Пандора е работено 2 години от няколко стотин журналисти. От страна на България са участвали бърд бг. Обявяването на резултатите релевантни за една държава обикновено се случва от сътрудниците от същата държава.
Малко ме съмнява едни правителства да пазят хора от други страни, при положение че и собствените си послушковци не могат да опазят.
Hope4C, запозната съм как се прави разследване от такъв мащаб.  Но мен нищо не ме съмнява вече.

# 37 056
Цитат
То това е проблемът - Бойко виновен - но няма обвинение
За да има обвинение първо трябва да има разследване, на въпрос докъде са стигнали разследванията срещу Борисов, за пачките и кюлчетата (чиито законен произход той едва ли може да докаже за това разправя че една лоша Мата Хари била вкарала през охраната му пачки, кюлчета и пистолет за да ги сложи при него и да ги снима), и за казуса Барселона за който материалите вече са предадени от Испания в Българската прокуратура Гешев се гъне като варен макарон и не може да даде отговор на ЕС докъде са стигнали разследванията. Като го питаха евродепутатите. Не бил запознат докъде са стигнали разследванията. Ако той не е запознат кой да е запознат, аз ли да съм запознат. На Борисов трябва да му бъде повдигнато обвинение от воле веднага преди всякакви разследвания за корупция дори само за пистолета, пистолет на нощното шкафче е нарушение на закона. Съхранява се само в метална каса.

# 37 057
Цитат
То това е проблемът - Бойко виновен - но няма обвинение
За да има обвинение първо трябва да има разследване, на въпрос докъде са стигнали разследванията срещу Борисов, за пачките и кюлчетата (чиито законен произход той едва ли може да докаже за това разправя че една лоша Мата Хари била вкарала през охраната му пачки, кюлчета и пистолет за да ги сложи при него и да ги снима), и за казуса Барселона за който материалите вече са предадени от Испания в Българската прокуратура
Да, де ... То разследване има,  но има ли резултат. Рашков го призова веднъж да го разпита за Мата Хари. Мина половин година, откакто не е министър-педседател, а и от имунитета си се отказа, след като не пожела да бъде народен представител. След такива съмнения, по-точно - знания за корупция, трябваше веднага да му щракнат белезниците, още през април. Но кой да го направи това?
Защото  са все такива големи сладури, като например любимият ми министър Минеков, който искал оставките на всички ректори, станали част от Инициативен комитет на Герджиков.
Познато звучи, нали, особено на нас - живелите по-дълго.https://trud.bg/%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%B … 1%88%D0%BA%D0%B0/

# 37 058
Не го знам закона за висшите учебни заведения, ако в него пише че ректорите трябва да са деполитизирани значи трябва да си подадат оставката ректорите от ИК на Герджиков. Впрочем колеги на самият Герджиков го призоваха самият той да си подаде оставката като ректор ако ще влиза в политиката. Предполагам защото такъв е закона. Закона трябва да се спазва, какъв е проблема. Ако не е такъв закона, тогава може да обвиним Минеков в политически гонения.

# 37 059
  • Другата България
Днес четох, че ще си запази поста до изборите.
Не смята да напуска.

# 37 060
Според Изборния кодекс - не си длъжен да напускаш, а само да си в неплатен отпуск от датата на регистрацията. Този неплатен отпуск дори се зачита за трудов стаж.
За учителите предложиха такива изисквания - да не се занимават с политическа дейност, но законът още не е приет, за ректорите не съм срещала такова изискване - утре специално ще погледна, но Минеков да не би да е върховен орган, че да им иска оставки?
Днес четох, че ще си запази поста до изборите.
Не смята да напуска.
Да, и Лозан Панов също, имат право по закон да са в неплатен отпуск. Митева, след като вече за втори път прекратява дейността си като председател на НС, пак си е директор.

# 37 061
Цитат
Да, де ... То разследване има,  но има ли резултат. Рашков го призова веднъж да го разпита за Мата Хари. Мина половин година, откакто не е министър-педседател, а и от имунитета си се отказа, след като не пожела да бъде народен представител. След такива съмнения, по-точно - знания за корупция, трябваше веднага да му щракнат белезниците, още през април. Но кой да го направи това?
Защото  са все такива големи сладури, като например любимият ми министър Минеков

Впрочем не е работа на Рашков, нито на Минеков, да щракат белезници на Борисов, а е работа на прокуратурата да си свърши работата по разследванията срещу Борисов, а не Гешев да отговаря на Европа, не съм запознат докъде са стигнали разследванията срещу Борисов. (Ако изобщо са ги започнали). При този прокурор, и при нереформирана прокуратура от съветски тип със всемогъщ главен прокурор който може да решава какво да се разследва и какво не, и не подлежи на никакъв контрол от никого, така ще бъде. Но на теб проблема са ти Рашков, Минеков, а не Гешев и прокуратурата. Впрочем ако беше решен проблема Гешев и съдебна реформа, Рашков и Минеков нямаше да са на власт. Grinning Нямаше да има протести, и т.н.

Като говориме за прокуратурата.

Съдът в Страсбург пита България какво цели разследването срещу Елена Йончева

Скрит текст:
Българското правителство има срок до 18 януари да отговори на три съществени въпроса пред Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) по делото на Елена Йончева, съобщава "Капитал".

Съдът в Страсбург пита нарушена ли е спрямо нея презумпцията за невиновност, по-специално чрез прессъобщението на спецпрокуратурата от 23 януари 2019 г. за образуваното срещу нея разследване, в което не се поставя под съмнение вината на Йончева за пране на пари, получени чрез финансиране от КТБ, имала ли е тя ефективно правно средство за защита, чрез което би могла да подаде жалба срещу това нарушение и най-важното - използвано ли досъдебното производство срещу нея за други цели извън наказателното производство.

В края на миналата седмица ЕСПЧ комуникира на властите у нас жалбата на Йончева по повод на разследването срещу нея за пране на пари, започнало през есента на 2018 г., което все още е на етапа на досъдебното производство, пише "Капитал".

"Това е жалба, която засяга един изключително сериозен въпрос и самият съд отбелязва, че това дело има потенциал за значително въздействие", коментира адвокат Михаил Екимджиев, който представлява Йончева по това дело в Страсбург, заедно с адв. Катина Бончева. По тази причина и делото ще бъде разгледано в съкратени срокове, пише още в публикация по темата "Капитал".

По думите на адвокат Екимджиев случаят касае журналист, който е дискредитиран чрез измислени наказателни производства, за да бъде дискредитирана неговата политическа позиция и резултатите от негови журналистически разследвания, разкриващи корупционни практики. В жалбата се прави оплакване именно за това, че всъщност наказателното производство срещу Йончева е образувано с паралегална цел - дискредитиране на журналист и политик, пояснява Екимджиев.

# 37 062
  • Другата България
Няма жена, но има майка. И тя горката душа носи, що да не й дадеш едни пари?
Няма жена  и деца ректора.
Това и аз го знам. За майка му също четох, но пък е очаквано.
Тепърва ще се вадят всякакви компромати и опити за такива.
Важно е човек да си подбира източниците на информация.

# 37 063
Няма жена, но има майка. И тя горката душа носи, що да не й дадеш едни пари?
Няма жена  и деца ректора.
Това и аз го знам. За майка му също четох, но пък е очаквано.
Тепърва ще се вадят всякакви компромати и опити за такива.
Важно е човек да си подбира източниците на информация.
Да, много е важно това.
Професорът има жена и син - Виолета и Георги.
Поне така е декларирал официално и е записано в регистъра:

https://register.caciaf.bg/2018y/EF5DEA1E-5A51-4EB1-B1E6-91B4799C63B788996.xml

Гнус ме е от всичко, което се случва в нашата политика. Със здраве.

# 37 064
  • Другата България
А, мен отдавна ме е гнус. От години.
Не съм се ровила на хората в личните данни, казах какво знам, не претендирам за достоверност.
Нищо повече.
Със здраве.

Общи условия

Активация на акаунт