Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 447
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 665
  • СИ

Предполагам, че като изгубят надежда да се разберат цивилизовано с неизправната държавна институция, ще заведат и дела. Но междувременно тия хора нямат с какво да си посрещат разходите. Протестират за свършена и незаплатена работа. За съжаление не се предвиждат бъдещи строителни дейности, така че секторът като цяло си заминава. Трудно ми е да си представя, че това е в национален интерес, но от СП ще намерят начин да го обяснят по-разбираемо за избирателите.
Имаше протести на ресторантьорския бизнес, вероятно ще има и други.

Аз продължавам да не съм убеден, че само държавната страна е неизправна. Шефовете на фирмите ги няма, бачкаторите на стачка. Много плоско...!
Много хора нямат с какво да си посрещат разходите. И това не е проблем от вчера. В ГЕРБ сега ли го разбрахте? Какво направихте, когато вашият любимец Пеевски съсипа Булгартабак, разпродаде го на парче и остави няколко хиляди души без работа? Защо не поплакахте и за тях...?!
Секторът не си заминава, но е добре да си заминат некадърните фирми, които бяха абонирани за печелене на обществени поръчки. Добре е некадърниците, които строят пътища на вълни и правят калпави ремонти да изчезнат. Ако може даже и да ги осъдят да връщат пари заради калпавата си работа. Ама едва ли...!

# 37 666
Скрит текст:

Предполагам, че като изгубят надежда да се разберат цивилизовано с неизправната държавна институция, ще заведат и дела. Но междувременно тия хора нямат с какво да си посрещат разходите. Протестират за свършена и незаплатена работа. За съжаление не се предвиждат бъдещи строителни дейности, така че секторът като цяло си заминава. Трудно ми е да си представя, че това е в национален интерес, но от СП ще намерят начин да го обяснят по-разбираемо за избирателите.
Имаше протести на ресторантьорския бизнес, вероятно ще има и други.

Аз продължавам да не съм убеден, че само държавната страна е неизправна. Шефовете на фирмите ги няма, бачкаторите на стачка. Много плоско...!
Много хора нямат с какво да си посрещат разходите. И това не е проблем от вчера. В ГЕРБ сега ли го разбрахте? Какво направихте, когато вашият любимец Пеевски съсипа Булгартабак, разпродаде го на парче и остави няколко хиляди души без работа? Защо не поплакахте и за тях...?!
Секторът не си заминава, но е добре да си заминат некадърните фирми, които бяха абонирани за печелене на обществени поръчки. Добре е некадърниците, които строят пътища на вълни и правят калпави ремонти да изчезнат. Ако може даже и да ги осъдят да връщат пари заради калпавата си работа. Ама едва ли...!

По лични впечатления, Комитова е голяма надувка. Чий човек е?

# 37 667
  • София
Много хора нямат с какво да си посрещат разходите. И това не е проблем от вчера. В ГЕРБ сега ли го разбрахте?
SeaHorse, нали сме ЗА върховенството на закона? Значи има ли договор - има. Трябва ли да се плати по него - трябва. Или върховенството се прилага само когато става дума за наши хора?
В България най-големият проблем е, че всичко е на лична основа и познанства. Няма 100% безпристрастност, обаче при нас ми се струва 1%. Кой крив, кой прав - всичко е въпрос на не/харесване.
А тези шефове на големи фирми са донори на партийните каси. Един е с едни, друг - с други.
Ето, шефът на Еконт вече се е уредил, само ППППППППда спечели

# 37 668
Не знам към кого се обръщаш, не съм чула някой от темата да е член на ГЕРБ, още по-малко в ръководството. Любимецът Пеевски е по-скоро легенда, отколкото доказана реалност, но добре се продава с пропагандна цел. Така или иначе до ден днешен той не е по-голям закононарушител от любимеца Пропокиев - поне доказано.

На протеста има и собственици на транспортни фирми.
Не мисля, че България като цяло има някакъв интерес от масови фалити на стотици фирми и безработица на стотици хиляди работници, но може би от СП виждат нещата различно. Засега не са посочили убедително обяснение.

За качеството на пътищата си има отделна структура - Пътен контрол. Те би следвало да си изпълнят задълженията.
За съжаление обаче, като цяло в България не остана много качествен работещ персонал - и проблемът стои в различна степен пред много държави.

Комитова ...чий човек е?
Всички министри са назначени от Радев.
https://www.mrrb.bg/bg/ministerstvo/ministur/violeta-komitova/
Комитова е зам. министър и в предишното правителство на Радев. Преди това е получила 200 000 евро европейска субсидия по Програмата за развитие на селските райони, с които е построила по една вила на себе си и на дъщеря си на морето.
https://breaking.bg/novini/skandal-radevata-ministarka-komitova- … hni-rezidenciiya/

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 11:51 от Анонимен

# 37 669
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Не е вярно, че всеки който иска може да се рови в Пандора. Има си медии, на които са акредитирани някакви права. За България са тези от bird.bg

Е защо така?

Това не е вярно

Ето аз влязох и браузнах България
Ето какво ми излезе:

Panama, Bahama...

# 37 670
  • СИ

SeaHorse, нали сме ЗА върховенството на закона? Значи има ли договор - има. Трябва ли да се плати по него - трябва. Или върховенството се прилага само когато става дума за наши хора?
В България най-големият проблем е, че всичко е на лична основа и познанства. Няма 100% безпристрастност, обаче при нас ми се струва 1%. Кой крив, кой прав - всичко е въпрос на не/харесване.
А тези шефове на големи фирми са донори на партийните каси. Един е с едни, друг - с други.
Ето, шефът на Еконт вече се е уредил, само ППППППППда спечели

М-да...! Има договори, които са сключени със заобикаляне на закона. И това стана много ясно. Освен това се пита и как да не нарушим Закона за бюджета, защото плащанията по тия договори не са предвидени. Това е основният проблем. А определено СП не иска и не може да действа като Борисов. Тоест да пръска изкуствено заложените излишъци с ПМС-та. Знаем, че това Борисов много го обичаше. Още повече обичаше да казва: Аз дадох...! Все едно от неговия джоб ги е извадил!

Като спомена за партийни донори... Пътните строители да не би да бяха донори на ГЕРБ?

# 37 671

Вулгарният тон на Радев едва ли е нещо, което човек трябва да имитира, особено публично, но то е въпрос на личен избор. Не съм сигурна доколко въобще сме в позиция да имаме твърда позиция. Съвсем спокойно това може да ни обърне и без това силно разклатения кораб. Иначе съм съгласна, че над 80% от българите са за твърда позиция, и че една такава твърда позиция печели много силна избирателна подкрепа. Нормално е предизборно да се говори с такава реторика - същото правят и в Македония, и в Гърция. Един от членовете на Историческата комисия даде за пример Гърция, която чакала 30 години македонците да приемат условията им. Само че никой не оказваше никакъв натиск върху Гърция. Твърдата позиция изигра лоша шега на Борисов. Да видим дали ще има последствия и какви ще са те за настоящия държавен глава. Най-много да ни натиснат и принудят да признаем македонското малцинство, въпреки че противоречи на конституцията ни.
По тази логика пишман петрЕотите и каракачанката трябваше да имат мнозинство и вече да са съставили кабинет.
Смешно е да оправдаваме тоталния спад на доверие към Борисов със пасивната му лична позиция по въпроса. Просто той се опита отново да седне на два стола, но не в името на държавата, а за своето собствено. Нито искаше да губи добрата си комуникация със Заев, обаче го беше толкова страх от обществото да заяви твърда позиция по мекаденския въпрос, особено когато се задаваха избори, имаше протести срещу него и т.н. Пак казвам, мантрата, че боко поема отговорност е абсолютна лъжа. Той се скри.
С. Македония и до момента не е допусната до преговори за членство в ЕС, не виждам да има последствия за нас от това, за да твърдиш, че такова нещо би разклатило държавата. Цялата позиция или липса на такава по този въпрос, беше за личен интерес.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 12:00 от Blackbling

# 37 672
  • СИ

Всички министри са назначени от Радев.
https://www.mrrb.bg/bg/ministerstvo/ministur/violeta-komitova/
Комитова е зам. министър и в предишното правителство на Радев. Преди това е получила 200 000 евро европейска субсидия по Програмата за развитие на селските райони, с които е построила по една вила на себе си и на дъщеря си на морето.
https://breaking.bg/novini/skandal-radevata-ministarka-komitova- … hni-rezidenciiya/

Значи Комитова е човек на ГЕРБ или на ДПС. Случайни хора няма как да получат финансиране и после ДФЗ да си затвори очите за неизпълнение на договора.

# 37 673
Сигурно аз се изразявам неясно или пък отсреща има проблем с разбирането, не мога да определя точно...
Никога не съм твърдяла, че Македонският въпрос е ЕДИНСТВЕНОТО нещо, което интересува избирателя, и че той прави избора си само на тази основа.
Никога не съм твърдяла, че доверието към Борисов се е крепяло само и единствено на позицията му по Македонския въпрос, та като не е заел твърда позиция, и то е спаднало.
Продължавам обаче да твърдя, че привидно пасивната му позиция е МОЖЕ БИ единствената възможна или поне най-малко вредна при настоящата външнополитическа обстановка.

# 37 674
  • СИ

Продължавам обаче да твърдя, че привидно пасивната му позиция е МОЖЕ БИ единствената възможна или поне най-малко вредна при настоящата външнополитическа обстановка.

Може да си подкрепиш твърденията с разяснения, защо Борисов подписа един безкрайно глупав договор с Македония? И защо Борисов спа няколко години, докато Македония най-нагло не изпълняваше договора?

# 37 675
Имам спомен, че такива непрозрачни и тихо мълком уреждания бяха един от основните упреци към предишното управление. Жалко, че тези практики си продължават, макар че не извикват същото възмущение - та чак и в Брюксел.
Заблуждаваш се. След Борисов всичко е честно, почтено и много прозрачно. Това беше като мантра. За сега май остана само "почтеност", която не е дефинирана, но определено е девалвирана. Wink

# 37 676
Тоест какво можеше да стане с външнополитическата обстановка, не разбирам? Като цяло изобщо не смятам, че СМ е чак такъв приоритет за ЕС. Ако беше така, вече щяха ако не пълноправни членове, то поне кандидати да са. ЕС е имало и ще има с или без СМ.
Просто по този въпрос Заев защитаваше интереса на държавата си като истински държавник, докато боко абсолютно абдикира.

# 37 677
Скрит текст:

... Ако един политик не може да обясни на хората на прост език за какво се бори значи не става за политик. Може да става за нещо друго, но не и за политика...

През 2009-та година Борисов обясняваше, че се бори срещу гьола Белене, срещу заменките на Тройната коалиция и за електронно управление. После се оказа, че е имал нещо друго в предвид... Борисов става ли за политик, понеже няма нещо за което да не си е сменил мнението по няколко пъти?

Сега ще ти обяснят да гледаш напред. Борисов е минало свършено.

Та да погледнем напред - годината е 2021г.
Партията е ИТН, лидерът - Станислав Трифонов. Условието да говорят на “прост език”, разбираем за всички, е изпълнено. Че даже и с аранжимент.

Преди изборите през април, ИТН обещават, че няма да работят с партиите на статуквото. Четири месеца по-късно се оказва, че имат 90% (или колкото бяха) припокриване в програмите с БСП. 🙃

Преди месец, пак ни се обяснява на прост език, че Петър Илиев е по-по-най, чист като изворна вода. Всеки, който дръзне да се съмнява - ще бъде намерен от Станислав Трифонов. АВ е лош, защото “краде интелектуална собственост”. Два месеца по-късно се оказва, че друг е плагиатствал, но ИТН пак на прост език обясняват, че още не са сигурни. Чакат Годо. 😉

Та така, за достъпния език. Яли сме я тази попара с ББ, след това със СТ. При тях положението е - слушайте ме какво говоря (на прост език), не ме гледайте какво правя (ама изобщо).
Ето още един паралел:
Когато Цветан Цветанов взима апартамент в Изток от Артекс на 600 евро на квадрат, е престъпник. Когато го взима женицата на Лозан Панов на 400 Евро, плюс го ползват за жилище, но се води на фирмата й (т.е.  отчисляват амортизации и ДДС и директно оправят печалбата на фирмата), това е добро договаряне и не трябва да се пита защо тъй 😉
По-елитарно е някак си, за отбран кръг от хора.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 12:39 от milalena

# 37 678
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Извинявам се, явно наистина Пандора пепърс още не са отворени за широката публика, но от само от досиетата Панама излизат 97 адреса от България, с трите имена на хората, някои на лични адреси, други на компаниите им и можеш дори да ги намериш с Гугъл мапс и стрийт вю

# 37 679
  • СИ

Ето още един паралел:
Когато Цветан Цветанов взима апартамент в Изток от Артекс на 600 евро на квадрат, е престъпник. Когато го взима женицата на Лозан Панов на 400 Евро, плюс го ползват за жилище, но се води на фирмата й (т.е.  отчисляват амортизации и ДДС и директно оправят печалбата на фирмата), това е добро договаряне и не трябва да се пита защо тъй 😉
По-елитарно е някак си, за отбрана кръг от хора.

Цветанов не е престъпник, защото не е осъден. Пропуснаха момента с първите апартаменти от тъщата.
Обаче се усеща, че Панов силно дразни ГЕРБ-ерите. Дразни ги повече и от Радев.

Какви са новите указания от Pi ar Sevi Boiko?        Stuck Out Tongue Closed Eyes

Общи условия

Активация на акаунт