Покажи се ОКТОМВРИйско мъниче, момче ли си или момиче - Тема 5

• 31 219
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
М_оливия,аз не съм имала,но една приятелка е с ,,незатворена преграда" била е * и напред във времето се е затворила иначе е щяло да има малка операция,безкръвна,не мисля,че е страшно стискам палци всичко ще е наред (ДАНО НЕ СА ВИДЯЛИ  ПРАВИЛНО) ,МНОГО ЛИ НЕ Е ЗАТВОРЕНА или има някоя дупчица?

Ами казаха дупчица, честно казано доста се притесних. Докторката ми обясни, че обикновено се затваря и трябва да се проследи само от специалист. Лошият вариант означавал Даун и се препоръчвала амнио, в краен случай... Не знам просто...

# 616
Здравейте днес беше моето изследване за даун.. на кратко съм разочарована от прегледа, чаках  го с толкова нетърпение и трепет, а чух само  " егати хлапето, на това дете нищо не му е наред, имам чувството че си бременна от 10месеца вече, гледай го сега се хвана за крака, на всички ги меря на това не мога само ми мърда" единствено запомних че обиколката на главата му е 12см и не разбрах кое е 3.1 ..14с +4 д ... явно беше ядосана много че пред кабинета имаше 2бременни ромки с един куп рода и няколко пъти излизаха да им се карат заради шума който вдигаха... пол не се видя също..плаче ми се

# 617
Момичета,развалям ви темата с един въпрос.
Какъв слънцезащитен използвате?
Бях доволна от този на Авен, но забелязвам,че започвам да имам някакви петънца по лицето и изпадам в ужас...
Препоръчайте ми нещо.

Аз съм много доволна от слънцезащитните продукти на Биодерма. С много бяла кожа съм, ползвам СПФ 50 и никога не съм имала проблеми. Препоръчвам с две ръце!
Аз също искам да повдигна въпрос за козметика. Може и вече да е обсъждано, но не се сещам. Какви продукти ползвате против стрии? С първата ми бременност не помня с какво се мажех, само помня че беше много евтино и го купих от Кауфланд от бебешкия щанд. Нямах стрии, иска ми се и сега да нямам 😉

# 618
Снеж, аз от 10 г. с. използвам крема на Матернеа. Харесва ми, защото кожата ми по начало е доста суха и ми е трудно да си намирам подходяща козметика, а той хидратира страхотно. Дано помогне и за това, за което е предназначен, де Relaxed

# 619
Здравейте минах БХС в 12г.с.Правих го в клиника Надежда. През цялото време бебето беше доста активно и затрудни измерванията. Единственото, което ме притеснява е ,че доктора измери Нухална гънка 2.70mm , всичко останало беше ок. За да сме напълно сигурни направих прентален тест и чакам резултати до седмица. Има ли някой от вас , който да се е сблъсквал с това? Вярвам, че всичко ще е наред,но и съм притеснена...

# 620
Благодаря за препоръката, Снеж.
Против стрии се мажа с маслата на Wooden spoon, не са специално против стрии, но попиват и хидратират много хубаво.

# 621
Аз ползвам на Палмърс маслото против стрии, харесва ми, дано да има и ефект. От 2-3 дни се мажа и с кокосово и какаово масло, тъй като кожата ми стана много суха, особено по краката и ръцете.
За слънцезащита ползвам на Авен и Ла Рош, редувам ги, много съм доволна и от двете марки.
А сменихте ли си козметиката, която ползвате попринцип/дневен крем, околоочен, измивни, гримове/? Хем не ми се иска да прекалявам и да се вманиачавам, хем се притеснявам дали няма вредни съставки. Аз за сега ползвам същите продукти, единствено душ гела и интимния гел смених.
Иначе днес бях на ЖК, не бях ходила от 30 дни и бях изумена колко е порастнало, мърдаше и подскачаше❤ Според АГ-то всичко е ок, има предположения за пол, но утре съм на ФМ и ще видим там какво ще кажат.
Имам от 2 дни много леки пробождания, не знам и аз как да ги опиша ниско долу, по-скоро като яйчник го усещам, днес док каза, че попринцип е нормално от нарастването на матката и ако премине в спазми, тип менструални да пия но шпа.
Надявам се утре да се включа с още хубави новини, стискайте палци❤

# 622
Paldora, аз ползвам Eucerin pigment control 50+ за лицето. Всеки ден със или без слънце. Препоръчан ми е от дерматолог заради петната, които бременните са склонни да получават.

# 623
Днес бях на ранна фетална и откриха, че преграда на сърцето не е затворена. Пращат ме на кардиография след месец. Някоя мама минала през това предишна бременност? Как се развиха нещата?

Обикновено се затваря. Ако не се затвори, подлежи на корекция. Успокой се. Ако си от София, и теб съветвам да се запишеш при Маринов в Надежда за ехокардиографията. Не съм попадала на лош изход от такава ситуация, а изчетох всичко, което намерих за кардиологичните проблеми. Въоръжи се с търпение и всичко ще бъде наред Hug

# 624
Здравейте, момичета! Да ви попитам има ли някоя от вас с болки в краката  горе в ябълките и ако да мажете ли с нещо? Аз от близо 2 седмици имам страшни болки и в двата крака .

# 625
А сменихте ли си козметиката, която ползвате попринцип/дневен крем, околоочен, измивни, гримове/? Хем не ми се иска да прекалявам и да се вманиачавам, хем се притеснявам дали няма вредни съставки. Аз за сега ползвам същите продукти, единствено душ гела и интимния гел смених.

На мен ми се наложи да ги сменя, но не заради състава им, а заради промяна на кожата ми. В момента използвам продукти за мазна и проблемна кожа. Не трябва да се оставяме пъпчиви 😂🤣

# 626
  • САЩ
Единственото, което ме притеснява е ,че доктора измери Нухална гънка 2.70mm , всичко останало беше ок. За да сме напълно сигурни направих прентален тест и чакам резултати до седмица.
Мойта беше по-голяма, пренаталния тест излезе негативен. Хубаво е че си пуснала, дано бързо излязат резултатите. Стискам палци! Прегледай старите ми мнения.
Мама Софи Филчева, това е ужасно. Отиди при друг лекар тези дни ако трябва да е на частно, за твое успокоение. И моя последен ултрасаунд мина зле, едва ли не ме накараха да се чувствам виновна че бебето не е в правилната позиция. Другата седмица съм на друго място 👍

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 20:08 от Flying_HiGh

# 627
Аз също ще правя фетална ехокардиография, предната бременност също правих. До колкото съм запозната много от възможните синдроми са свързани с дефекти на сърцето и един такъв преглед си е успокоение за мен (в случай, че всичко мине наред). За мамите от Варна препоръчвам д-р Христов, така говори за камери и предсърдия, че да го слушаш с умиление.

# 628
  • омъжена
аз да ви попитам моми4ета на някои слу4вало ли се да стъпи на левия крак и да го прерязва стра6но силна болка .Даже бях в един магазин и се правех,4е разглеждам така заседнах като потунал кораб. Болката е все едно ти забиват нож в кръста направо бес6е непоносимо.

# 629
Sunhine, случваше ми се и с двете бременности. Ходих и на невролог втория път. Каза, че било нормално, прищипвали се нервчета. Моя приятелка чак не можеше да ходи от болка и и беше дал някакъв мехлем да маже и да пие нош па или бусколизин за болката. Не се притеснявай, нормално е!

Общи условия

Активация на акаунт