Образователен Говорилник - 15-та следизборна

• 22 170
  • 789
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Викаш, убиват, но с една такава доброта и романтичност, че драго да ти стане. Joy

# 316
  • София
Агата Кристи е класика и е благодатна за четене и за екранизация. От нейните книги започна интересът ми към кримките още от детските ми години. Да, леко наивен, но интелигентен подход, интелигентни герои.

# 317
  • София
Викаш, убиват, но с една такава доброта и романтичност, че драго да ти стане. Joy
Именно, Санака, именно. Joy

Липсва преекспонирането на насилието сякаш, което е характерно за много по-нови автори. Личи си, че жената е имала класа. Иначе, то и в Червената шапчица има убийство (На вълка. Даже му разпорват корема и го пълнят с камъни), ама никой не го е приел за кой знае какво насилие Joy

# 318
Да цитираме по въпроса Д-р Уотсън:
"Холмс, спомням си добрите стари времена и онези убийци, душегубци и изкормвачи, които ловяхте през миналия век, ми се струват невинни бебета ..., наивни овчици ... до вълците, които срещнахме наскоро. Можеш да откраднеш милион или да убиеш богат чичо ... Разбирам това ... Но как да разбера някой високопоставен злодей, който заради частната печалба тласка народа си към война?!"

# 319
  • София
Не само Червената шапчица, ако се вгледаш в приказките, повечето са същински филми на ужасите. Joy Но децата ги възприемат по друг начин.

# 320
На Андерсен приказките​?

# 321
  • София
Аз на "Ние врабчетата" много се смях. Там имаше нещо в смисъл, че ако искаш някой да разбере от дума трябва да ги треснеш по главата Joy Направо не знам защо го дават на първокласниците Joy

# 322
  • София
О, там е толкова депресивно всичко, ама и той си е бил депресар, какво друго да очакваме! Нали негова беше Малката кибритопродавачка? Буквално не я понасях тази приказка, само се ядосвах как може да оставят едно дете в студа и никой да не го погледне, докато умре.

Ние врабчетата я разбрах на стари години, когато я четох заради децата. А драматизацията  в продукция на БНТ с Кръстю Лафазанов ме плени. Също и постановката с Мая Бежанска.

# 323
  • София
На мен магрето ми се получи супер. Вместо портокал малко зехтин д трюфели и картофено пюре.
Еркюл Поаро се отрази добре на домашните Simple Smile
Ежко, къде е това?
Браво за магрето! Другият път може да пробваш и този начин, много е лесно (сос няма, аз слагам сладко от боровинки и е достатъчно):
https://www.youtube.com/watch?v=qAfmfCArUgA

Sadlady, много смешно го описа, но факт, че и на мен Агата Кристи ми действа страшно успокояващо, с всичките й убийства. Joy

# 324
  • София
На Андерсен приказките​?
Неговите не толкова, въпреки че Снежната царица си е страховита. Но братя Грим, например, бррр. Хензел и Гретел си е чиста проба ужасия. Joy

# 325
  • София
При това много поучителна любовна история. Често срещан сценарий в реалния живот - едно стъкълце в окото и сърцето се вледенява. Обаче любовта рядко разтопява и предизвиква сълзи да излезе стъкълцето.

# 326
  • София
Санака, абсолютно за Хензел и Гретел. Най-ужасното ми е как родителите са решили да се отърват от децата. Scream А това изобщо не е единствената приказка с подобно обяснение деца да се размотават сами някъде. Joy

# 327
  • София
Да не говорим, че във всяка втора приказка майката умира и идва мащехата, която стъжнява живота на детето.

# 328
Да не говорим, че във всяка втора приказка майката умира и идва мащехата, която стъжнява живота на детето.
Поне са с щастлив край.

# 329
  • в страната на чудесата
Да, това е покъртително!
Аз не съм чела на малкия тези приказки, нито съм му давала да ги чете. Започна с ноди, backyardigans, postman pat...
едно лято в бритиш кансъл срещна Шекспир - има фантастични адаптации за деца.
Чете Андерсен вече пораснал и беше потресен.

Общи условия

Активация на акаунт