Образователен Говорилник - 15-та следизборна

• 22 072
  • 789
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Не бе, аз казвам какво на мен ми се иска - а дали ще стана така - Божа работа.

# 646
  • Пловдив
Ами аз това имам предвид. Ние, като родители, малко или много насочваме мислите на детето към чужбина.

Ние от съвсем малки им вменяваме на децата, че са родени и живеят в най-хубавата държава. Успяха да я заобичат, да заобичат историята и да я четат.

Далече сме от университети. Естествено, че ще ги подкрепя, ако изберат чужбина, но тайно се надявам да предпочетат бг университет. А чужбински - само за стаж, специализация и да се върнат тук.

# 647
  • в страната на чудесата
Аз пък искам момчетата (и семействата им някой ден) да са наоколо. Искам внучета, куче, село... и много искам у дома, тук... дано не се наложи да се евакуираме, че не знам къде..

# 648
Смятам, че към 18-тата си година, "децата" следва да са достатъчно образовани, за да могат самостоятелно да решат въпроса къде искат да учат. (май се повтарям)

Да споделя радост от днеска. Много полезна и смислена книга - препоръчвам горещо:

Аз пък искам момчетата (и семействата им някой ден) да са наоколо. Искам внучета, куче, село... и много искам у дома, тук... дано не се наложи да се евакуираме, че не знам къде..

За внучетата​ пътя минава през намирането на снахи. Joy
С кучето е по-лесно.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 20:27 от Ezhko

# 649
  • София
Нищо не сме им вменявали на тема патриотизъм и държава и това да влияе на решенията им за бъдещето. Житейските решения са извън идеологическите постановки. Те са българи, имат българско самосъзнание, но животът си е живот и ако утре решат, могат и на другия край на света да заминат.

# 650
  • София
Леле, Ежко - това ли е кученцето! Ма то цяло куче!!! Каква е породата?

# 651
  • София
Аз съм като Ежко по отношение на живота след пълнолетие, само съм по-отстъпчива по отношение на точната дата на изнасяне от родителското гнездо - чакам да мине абитуриентската, не ги “гоня” на 18-тия рожден ден. В България или не - у нас се живее докато се ходи на училище, оттам нататък аз не пера, не готвя, не гледам. Иначе никога няма да порастнат.

...
кане корсо

# 652
  • София
Красавец!

# 653
# 654
  • в страната на чудесата
Ежко, жени НЕма да им търся.
Да се оправят 😂😂😂😂

# 655
Ежко, жени НЕма да им търся.
Да се оправят 😂😂😂😂

Туй жените сте подли създания. Първо ни оставяте да решаваме сами проблема, а после ни намирате кусури на решението...
😂😂😂😂

# 656
  • София
Ау, ама госпожица куче е много хубава!

# 657
  • София
Извинете! Много сте красиви!

# 658
Това верно ли е кане корсо?

# 659
Това верно ли е кане корсо?
Да. Тези също: