Образователен Говорилник - 15-та следизборна

• 22 201
  • 789
  •   1
Отговори
# 210
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ами не знам, но в момента в Сандански е 10 градуса. Вчера изгорях на слънце, днес съм със зимната пухенка.

# 211
Нещо интересно (но предупреждавам - сериозно):

# 212
  • В офиса
И при нас очакваните "Не". Щатите едва ли ще са нейното място, даже и да дадат голяма стипендия и обучението да излезе почти без пари.

# 213
  • София
Тинки, а “малкият” реши ли къде ще кандидатства?

# 214
  • София
Преди да е минал този ден - Честит празник, Лейка! 🌷

# 215
  • София
Ей, наистина, то си мина денят.
 Честит празник и от мен Simple Smile

# 216
  • в страната на чудесата
Благодаря, момичета! Да си пожелаем да сме здрави, свободни и да сме заедно!

# 217
  • София
Слушам брифинга.
От понеделник връщат 1-4 клас. За големите запазват двуседмичната ротация. Започват с 7, 8 и 12 клас от 12 до 26.04. После са 5, 11 и 12 клас, които ще са три седмици в училище (реално ще са 2, заради Великденските празници и 6-ти май), и след това, от 17-ти май - 6, 10 и 7-ми клас.

# 218
  • София
Росита, а 9-ти клас къде са в схемата? Или е технически пропуск?

# 219
Слушам брифинга.
От понеделник връщат 1-4 клас. За големите запазват двуседмичната ротация. Започват с 7, 8 и 12 клас от 12 до 26.04. После са 5, 11 и 12 клас, които ще са три седмици в училище (реално ще са 2, заради Великденските празници и 6-ти май), и след това, от 17-ти май - 6, 10 и 7-ми клас.
Първо връщат 7,8 и 10 клас. След това 5, 9 и 12.
От 17.05- 6 и 11 клас и отново 7. клас.
Мисля, че ако ситуацията е към подобряване, малко заразени и т.н. ще пуснат всички присъствено през месец май.

# 220
  • София
При нас последният звънец е на 23.04, после имат файнъли. Май ще се видят на живо на церемонията за последния звънец.

# 221
Не съм ви чела, та да се изкажа по темите със закъснение.
Имам опит с Покет бук и Киндъл. Определено първият...
Честит професионален празник на Лейка!
Децата ще си намерят мястото. Тинки, Шарки... Стискам палци.
Ние обикаляме Черно море. На север. Студено, но прекрасно.

# 222
  • София
Ха, а уж слушах, не знам защо си помислих, че 11 и 5 клас пак са заедно Simple Smile

Значи за моята 11-класничка ще има само 2 седници присъствено до края на учебната година. Най-много да ги върнат за файналите през юни.

# 223
  • В офиса
Тинки, а “малкият” реши ли къде ще кандидатства?
Аш, при него е по-скоро къде ще го приемат, а не толкова къде иска.
Иначе СМГ, ПЧМГ, и ако не го приемат на тези две места честно казано не знам как ще ги къдрим желанията. Може би ще разгледаме други частни. И в АК също ще кандидатства, мислех че няма шанс, но тренира 2-3 пъти и може би при него това оказва влияние, т.е. в позната обстановка се оправя доста по-добре от в непозната. Но за там, едно на ръка, че са ни скъпи и второ, че наистина имам сериозни забележки за административния им персонал, просто не са моите хора.
Отделно и общия дух като цяло, а и сега покрай това кандидатстване, се настроих много анти-американски. При това даже не е лично, т.е. моето дете е оценено реалистично. Но не може да отрежеш супер талантливи деца, при това талантливи в много посоки Т.е. притежаващи всичко - остър ум, амбиция, трудолюбие, обществено и социално отношение и т.н.. И да приемеш деца, които са умни, добри, но на въпроса дали блестят с нещо ярко, отговорът ще е не. Това просто повдига въпроси за качеството на самите университети. Или, ако качеството е високо, на тези вторите деца ще им дойде много висока летва и напрежението да я преминат може буквално да ги лиши от личен живот за тези студентски години, или да ги откаже, при което усещането за провал може да е още по-гадно. Или просто летвата ще е такава, че да е ОК за новите стратегии за прием. Ти пита за едно, аз се отплеснах за друго. Интересно ще е на образователния пейзаж в близките 10-ина години.

За професионален празник може ли да се поздравява на патерица? Лейка, респект към всички мислещи лекари. Не сте малко. Респект към всички лекари със сърце и душа. Пак не сте малко.

# 224
  • София
Тинки, мерси за отговора и за "екстрите" Simple Smile. Определено цялата информация ще е полезна - в даден момент (дано) на всеки от нас да се наложи да мине по този път.

И да, Лейче, ЧПП на патерици!

Общи условия

Активация на акаунт