STAR WARS Universe: A Long Time Ago in a Galaxy Far, Far Away

• 32 245
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Хах, майтап е естествено, много добре им се получи Grinning

Логично, Анакин/Дарт Вейдър е на 1 място. Simple Smile

# 556
Хах, майтап е естествено, много добре им се получи Grinning

Логично, Анакин/Дарт Вейдър е на 1 място. Simple Smile
мда, предположих и го догледах хахха

# 557
От няколко дни гледам анимацията (нормалната) за войната на клонираните. Горещо препоръчвам на тези, които още не са я гледали. Ние с тинейджъра сме луди фенове на трите дроида - Ар2, Трипио и Чопър и много искаме сериал в който да ги съберат и да са основните герои на сериала.
В моята лична класация Анакин и Люк са заедно на първа позиция. Никой от двамата не е завършен образ без другия. Лея ми идва малко излишна като член на това семейство, но иначе я харесвам и двете с Амидала са ми на една позиция в личната класация. Но втората позиция не е само за тях. Само Анакин/Дарт Вейдър и Люк са категорично  номер 1, а останалите в т. ч и трите дроида са значими много  за сагата и не е нужно да бъдат разпределени от 2 до 20. За мен е важно да подчертая, че от трилогията на Дисни приемам само Пол и Кайло Рен. Рей би трябвало да е новия любим джедай, но на мен ми е много антипатична. Не актрисата, а точно Рей. От злодеите не мога да не спомена Палпатин и адмирал Траун и след тях Мол.

# 558
  • София
Аз класация не мога да направя, сложно ми е и няма да съм докрай искрен и точен, но съм съгласен с първото място. Нататък вече е сложно.
НО, Рей няма място в топ 20, Кайло Рен що годе може, но с уговорки. Все пак беше най-доброто от сикуър трилогията. То добре, че не са вкарали още герои от тези три филма. Иначе за мен е скандална липсата на Падме Амидала (тя трябваше да е на 17 място вместо Рей например) и граф Дуку. Липсват още много тежки имена, но то просто няма къде да ги сложиш...

# 559
А класацията от клипа има ли я някъде написана, да се прочете?

# 560
  • София
Не, няма я.

Пуснах я класацията, защото това е един от най-тачените и следени американски ютюб канали. Често не съм съгласен с класациите им, но влияят яко на общественото мнение... Американците по принцип лесно се моделират.

Уф, ето я класацията на Моджото:

20. Мейс Уинду
19. Куай-Гон Джин
18. Рекс
17. Рей ?!
16. Грогу (в момента е сигурно в топ 3 по популярност зад океана, но по принцип го приемат като детенце още, рано му е още, но ако развият историята му 50 години напред във времето ще стане икона, стига да развият както трябва героя му)
15. Дарт Мол
14. Ландо
13. Боба Фет
12. Бен Соло / Кайло Рен
11. Арту / Трипио (и как решиха да ги сложат заедно? R2D2 е мега любимец и трябва да е в топ 5 по принцип)
10. Чубака
9. Дарт Сидиъс
8. Дин Джарин (май е прекалено много напред, но аз нямам нищо против, много добре написан герой)
7. Асока Тано
6. Лея (като малък бях влюбен в нея, то всички бяхме, ама образа и в сикуъла развали всички, жалко)
5. Оби-Уан Кеноби (абсурд, той трябва да е твърдо в топ 3)
4. Йода
3. Люк
2. Хан Соло (амиииии, ОК, амааа НЕ, предпочитам Индиана Джоунс ; в смисъл топ 5 с уговорки, ама не и топ 3)
1. Анакин / Дарт Вейдър

Абе сложно е да направиш подобна класация. Или да речем, хайде да класираме супергероите? Какво правим тогава? Абсурд...

все пак ще се пробвам

1. Ани
2. Люк
3. Оби
4. Йода
5. пффф започнаха мъките вече, четворката иначе ми е бетон
отказвам се, хах

добре де, айде

5. Арту
6. Хан
7. Асока
8. Падме (просто ми е любимка и съм пристрастен)
9. Мол
10. Палпи
11. Дин
12. Гроги
13. Чуи
14. Трипио
15. Куай Гон
16. Дуку
17. Кайло
18. Рекс
19. Боба
20. Ландо

и какво излезе няма място за Мейс ли?
Ето защо са обединили Арту с Трипио гадовете...
Ама аз вкарах Падме и Дуку вместо Рей и Мейс.
Амаа Мейс не може да го няма. Еееее, кофти малко се получава.

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 11:04 от Diavolo

# 561
  • София
Изгледах първи епизод! Страхотно начало на сериала.

п.п. Не знаех, че Горо идва от Татуин Simple Smile

# 562
  • София
Изгледах епизод 2. Като цяло много по-добре от първия

Скрит текст:
Явно ще гледаме само миналото на Боба и тук-там може да пускат някакво развитие около хъйтяните, но се съмнявам, че ще е кой знае колко (образът на сестрата беше наистина велик). Най-вероятно ще има развитие - от спасяването на Боба до убийството на Джаба. Може би ще видим времето между загубата на бронята и след намирането й и в някой епизод ще се появят Грогу и Мандо, както се говореше.
Не разбрах защо кметът изпрати Боба в кръчмата. В крайна сметка там не получи кой знае колко информация.

Образът на Фенек е не второстепен, а епизодичен.

Хареса ми идеята как Боба заслужи уважението на пясъчните хора, които до момента смятахме за много гадни и зли, а всъщност са съвсем нормални. Израбоването на собствено оръжие беше силен момент.
Според мен сериалът губи, защото няма развиваща се история. Може би и затова е усещането, че върви малко мудно

Книгата на Боба Фет няма да бъде моят сериал, но е хубаво отново да вляза във вселената на Войните.

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 17:01 от Yellow_girl

# 563
  • София
Днес изгледах много насъбрани ютюб видеа от епизод 1, най-интересното е, че са включили актуалните и нашумели роботи от Бостън Дайнамикс. Simple Smile
Това е сцената в която Боба и Фенек се разхождат из улиците на Мос Еспа.

Епизод 2 ще го гледам по-късно тази нощ.

# 564
Вторият епизод много дръпна като цяло
Скрит текст:
Появиха се братчедите на Джаба, Black Krrsantan черното уки (мисля, че беше от комиксите за др. Афра,  имаше го в The Screaming citadel и още един комикс, където май беше изпратен да убие чичо Оуен, което ме навежда на мисълта, че може да го видим и в Кеноби, точно случката от комикса и също така да видим Др. Афра тук или в някой от следващите сериали. Друго The Pykes, синдикатът , който търгува с подправка и самата подправка...това до момента не го бяхме виждали еми евала блестящ прашец точно като в Dune. Още приятелите на Люк и Тоши станцията и накрая трайбъл танц, който според мен има нещо общо с корените на Темуера.

# 565
  • София
Много силен епизод. Както отбеляза mos_pelgo, братовчедите на Джаба, ууки наемен убиец и всичките ритуали към приобщаване на племето. Разбира се, чудех се откъде ми е позната подправката. Дано продължават в същия дух следващите епизоди.

9.0/10.0

# 566
Сега видях, че двата епизода са качени и с много по-ниско качество (идеалното за моя компютър) - днес ще ги изгледам най-после Simple Smile

# 567
Гледам Боба; то си е уестърн с малко японски елементи за екзотика.
До сега винаги съм възприемала пясъчните хора като нещо подобно на бербери, а ни ги представят като индианци. Не им симпатизирам и не смятам, че Боба постъпва правилно, като ги обучава. Още не съм до края на епизода (може неговото племе да измре, за по-драматично - пиша без да знам какво ще стане). Не само, че не одобрявам моралния аспект, а мисля, че постъпва глупаво.

# 568
Аз мисля, че това си е насоката на сериалите на Дисни, че няма черно и бяло, а по-скоро е сиво...т.е. Тусканците са различни племена, някои са варвари и убийци, други не. Тези са представени като по-човечни някакси. И да те са смес от много елементи индианци, бербери, маори...хореографията на танците мисля, че е хака, самият Темуера е потомък на маори и е обучаван да танцува хака, техният боен танц.

# 569
Гледах само епизод 1 на Боба Фет сякаш съм 50 на 50 дали ми харесва или не.
Съгласна съм,че прилича на  "уестърн с малко японски елементи за екзотика" +завидни занимания с паркур и лозунги от тип "Той управлява с диктатура,но аз с уважение" и това се изплати много бързо.
Предполагам,че с показването на миналото на Боба се цели да се изгради по-плътен образ на героя.Да видим как се развива, изкупление,ново начало и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт