STAR WARS Universe: A Long Time Ago in a Galaxy Far, Far Away

• 32 249
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Вещерът не можах да гледам с по-хубаво качество. Свалих тези епизоди дето са по 500 мб Grinning Само те тръгнаха. На Hawkeye същите не успяха. Свалях ги един по един с качество 720р.

# 541
Вещерът не можах да гледам с по-хубаво качество. Свалих тези епизоди дето са по 500 мб Grinning Само те тръгнаха. На Hawkeye същите не успяха. Свалях ги един по един с качество 720р.
във Filmisub е качен еп 1

# 542
и аз съм така с някои филми/сериали - не вървят на ТВ-то, но с един hdmi кабел ми се случват нещата. Но няма смисъл - качеството не е същото. Телвизорът е стар, няма и загатната HD.

# 543
  • София
Уф, Пете, явно гледаш с флашка към телевизора. Някои тръгват, някои не, общо взето е шанс...
Имаш ли HDMI изход? Да свържеш директно компа с телевизора с този кабел, така според мен няма да имаш проблем.

Аз още не съм гледал Боба. Просто ми се струпаха доста неща и тъй като изтървах в сряда си го оставих за десерт за Новата година. 🙂

Въпросче,
Кой е този джедай?  😉

# 544
  • София
Ха, не знаех, че капитан Крюшо е джадай 😀

# 545
Едно време гледах с кабел, но го забутах някъде и не ми се търси.

# 546
  • София
ЧНГ, джедаи! 🙂

Бъдете здрави и щастливи!

Изгледах днес Боба Фет, дойде ми екстра след тежката нощ. Simple Smile
Момичета, това не е къщата на Люк. Просто показаха как бивши бандити от организацията на Джаба налагат данък над водата и че тя е много скъпо удоволствие на Татуин.

The Book of Boba Fett
Chapter 1: Stranger in a Strange Land

https://www.imdb.com/title/tt13669028/

В ревюто ми има --> спойлери <--, така че ако не сте гледали епизода по-добре не четете, освен ако това не ви пречи.

Хареса ми! Солиден старт. Майсторство си е в само 35 минути да се побере толкова много материал. Беше динамично, но в никакъв случай не се създаде усещането за бясно темпо или претупване.
Но няма и как да е иначе, когато сценарист е Джон Фавро, а режисьор Робърт Родригес.
Гледахме нещо средно между филм за самураи и спагети уестърн. Това работи и браво, че не е променяно.

Заглавието води препратки към Мойсей и епизода беше пропит също така от митологията на древния Египет.
Заглавието е същото и като култовия роман на великия Робърт Хайнлайн!
Имаше и почит към Серджо Леоне и спагети уестърните, в частност Добрият, лошият и злият.

Най-голямата ми критика за епизода е, че бе твърде кратък. Явно повтарят формулата на Мандо. И по всичко изглежда, че толкова ще са епизодите от Мандо вселената. Защото за Оби Уан знаем, че ще са по 1 час на епизод.

Лукас Филм не разполагат с бюджета на Марвъл, но разликата не се усеща, защото екипа зад тези сериали е много силен и се вижда колко умело е прикрито всичко това и даже е превърнато в позитив.

Видяхме спомените или по-точно кошмарите на Боба от миналото му, докато се възстановява в лечебната камера/капсула.
Беше ни отговорено как се е спасил от Сарлак. Това беше нещото, което феновете най-много искаха да видят, защото в легендите, Денгар го спасява, но вече това, което се случи в епизода ще бъде канон и така е по-добре. Спасявайки се сам. Повече му приляга, като най-прочутия ловец на глави.
Много добра хрумка с шлема на щурмовака, защото от нея Боба вдиша въздух, за да си набави кислород (иначе щеше да умре от липсата на въздух) иначе този бескар нямаше да бъде смлян от чудовището (не че това имаше особено значение) И след като вдиша кислорода разказа играта на Сарлака!

Хареса ми и по-далечния спомен за Камино и после за Джионозис и как като малък държеше шлема на убития си баща, Джанго (бтв: Мейс Уинду го обезглави). Този кадър беше по-дълъг от онзи Епизод 2: Клонираните атакуват, явно разширена версия.

Видяхме как джавасите му отмъкнаха бронята (а после знаем, че от тях Коб Вант я купува), а тусканските ездачи (а.к.а. пясъчните хора (бтв: вдъхновени от Дюн на Хърбърт) ) го плениха като роб, за да им копае вода и прислугва. Това беше явен намек към Последния самурай с Том Круз, където накрая го приеха като един от тях и го обучиха и на практика стана самурай. Очаквам същото да се случи и с Боба. Да получи същото уважение и обучение от пясъчните хора. Той реално вече направи първата и най-важна крачка, защото в последния кадър му беше подадена вода от вожда на клана, след като спаси детето и избра да се върне, а не да бяга (и къде ще бяга сам в пустинята, особено след като видя на какво са способни тези воини, щеше да е глупаво).
Също така видях препратка към Гладиатор, докато го влачеха в началото след като го плениха. По същия начин влачеха и Максимус.

Кучето пазач на тусканците е Масиф. Видяхме го в епизод 2 (когато Анакин изкла цял клан заради майка си) и в Мандо, сезон 2, епизод 1, когато Дин много бързо погали едно такова куче, явно знаейки как да подходи...

Това огромно пясъчно чудовище е ново според мен, досега не се е появявало във вселената на Стар Уорс.
Приличаше ми много на Горо от Мортал Комбат, хах. Хм, абе май съм срещал нещо подобно в комиксите, ама забравих как се казваше. Нещо с ‘Ю’ започваше. Но нз, за канона със сигурност ще е ново.

Боба трябваше да получи почести от останалите главатари от различните банди и да бъде припознат като новия Даймио (препратка към Шогун) в Мос Еспа.
Много ми хареса трандошана, Док Щраси. Хах, пак е одрал някое ууки.
Апропо героя е озвучен от самия Родригес. Хареса ми как намигнаха тук, защото Темуера Морисън работи за Родригес един вид, хаха.
Изредиха се какви ли не, хареса ми как Боба прошепна на Фенек, че ще им трябва протоколен дроид (дали ще видим Трипио?). Вместо това си имат якия 8D8, който в епизод 6 работеше за Джаба и измъчваше.
Кмета обаче (който явно не е само кмет, а и нещо като криминален лорд в сянка или просто корумпиран тип) нещо ще се опъва и изпрати иконома си, Мок Шаиз, което е сигурен признак за липса на уважение. Даже с цялата си наглост искаха той да им плати на тях.
Според мен точно той им изпрати тези наемници с червените роби, които се опитаха да убият Боба и Фенек. Добре, че двамата гаморианци, които Боба помилва ги спасиха. Всичко беше реалистично и в нито един момент не стоеше абсурдно.

Цялостно съм доволен от хореографията на бойните сцени в епизода.

Всъщност дали тези наемници са били изпратени от кмета? Това е най-логичния отговор, но не изключвам да са изпратени и от Гарса Фуип (изиграна от Дженифър Бийлс) към която Боба не показа особено уважение. Изключвам на този етап Кийра.

Най-голямата изненада обаче беше когато видяхме култовия, Макс Рибо, (ортоланец и популярен музикант на Jizz-wailer - Max Rebo Band) който явно е оцелял след взрива и пожара. Ами логично, защо не? След като Биб Фортуна е оцелял, защо да няма и други? А до него видяхме да свири и бит, всъщност не беше ли самия Фигрин Дан от 'Modal Nodes'??? Май, май си имаме Кантина Банд 2.0, хехе. Музиката която свиреха беше като за уестърн от дивия запад, което също ми хареса много. И над това е мислено да съвпада с наритива. Така се прави!

А това ново мото на Боба, 'да управлява с уважение вместо със страх' според мен е следствие на философията която е научил от Пясъчните хора, както и след срещата му с Дин и Грогу. Това със сигурност не е стария Боба Фет, който беше безпардонен и безмилостен.

Давам висока начална оценка, защото си постлаха много добре за останалите 6 епизода. Така се прави пилотен епизод. Осмицата е солидна такава, нещо като 8+
-
8.0

Галерия

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 01 яну 2022, 18:58 от Diavolo

# 547
  • София

Последна редакция: сб, 01 яну 2022, 18:50 от Diavolo

# 548
За много години!
Постът ти се е дублирал; не го прочетох, защото още не съм гледала епизода. Видях само, че водата на Татуин е скъпа като токът в България...

# 549
  • София
Е как така се е дублирал? Това е възможно само ако е имало изтрит пост между двата. А не е имал такъв по всичко изглежда (то няма и за какво). Явно някакъв бъг в системата. :о Добре, че не съм се блокирал нещо, уф.

Едно интересно видео с топ 20 класация на най-великите персонажи от Стар Уорс вселената.
Мхмхм подобна класация е крайно трудна и субективна, но какво търси Рей в този топ 20 не знам, че даже и пред култови герои, тц тц.

# 550
Може, ако компютърът ти е бавен (или интернетът) и си цъкнал два пъти бутона "публикувай", примерно.

# 551
  • София
Интересно ми е вие какво мислите за класацията Simple Smile
Аз ще си помисля, че ми е сложно. То си е невъзможно направо...

Тц, нета ми е ултра бърз, както и компа. Не знам и аз, мистерия.
Редактирах втория пост с още една ЧНГ честитка, да не стои едно и също.

п.п. хахаха, хареса ми това за тока у нас. Ама хич не е смешно, а трагично, уви...

# 552
Аз не бих сложила персонажи от Дисни трилогията в класация. За мен е ясно, че цялата сага е за 1.Анакин/Дарт Вейдър и 2.Люк.
Всички други класирам назад; не съм луда по Хан Соло, той ще е доста назад. Нито пък по принцесата, която напира да целува всеки, който й попадне.

# 553
  • София
Хареса ми класацията. В първите 10 за мен трябва да са само от оригиналната трилогия

# 554
Jar Jar на първо място?? Надявам се, че се шегуват Laughing
Иначе в моята лична класация осъзнах, че нищо не може да бутне Luke от първото място от детството ми до момента (дори и последната трилогия не успя), колкото и интересни нови герои да измислят като Мандо и Грогу. Останалите места ми се сменят във времето.

Общи условия

Активация на акаунт