STAR WARS Universe: A Long Time Ago in a Galaxy Far, Far Away

• 32 195
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Иновативен прочит на историята. За тези 2 епизода има няколко секунди от Боба Фет - Фенек даде кинти на Мандо и събирането на цялата банда за подготовка на войната. Грогу, Люк, мечът на Йода, тренировките, Асока нямаха нищо общо с Боба Фет. 

# 661
  • София
Със сигурност сценаристите не са имали никакви намерения да ни разказват за Боба, но напълно логично феновете се вързаха на кукичката. Може би е било ясно (предполагам са правени проучвания), че след Мандо 2, ако веднага бяха пуснали Мандо 3 нямаше да има такъв голям успех. Затова са тръгнали по друга пътечка, давайки на феновете Боба, който сам по себе си изобщо не е чак толкова важен герой дори във филмите и след това малко Грогу, Мандо, Люк, Асока...
Пък за младежите с шарените скутери - може би е само проба как ще реагират феновете, но ми се струва, че няма да има повече точно този тип изцепки в другите сериали. Дори младите фенове харесват повече вида на Войните, какъвто си е бил - прашен, каубойски, светлинен, с безумни същества и всичко модерно розово не върви.

# 662
Всъщност след Мандо 2 имаше информация, че Педро Паскал е ангажиран с друг проект, а чрез Боба Фет донякъде подгряват публиката докато се освободи и започнат снимките на Мандо 3,а и докато стартират другите проекти. А и ако им е било наредено да покрият някакви изисквания по-добре да го направят в сериал за Боба Фет в който Боба Фет не прилича на себе си, отколкото да съсипят някой от другите проекти за да изпълнят изискванията за присъствие във филмите на определени елементи и типажи.
Аз бях забравила вече, че гледаме Книгата на Боба Фет.

# 663
  • София
В Грогу и Мандо сценаристите видяха златна мина, а като вкараха и Асока и Люк нещата направо заспаха. Но супер умно не се хвърлиха веднага да продължават сериала (въпреки че феновете, включително и аз плакахме с горчиви сълзи за това), а извъртяха нещата така. Иначе едва ли някога ще стане ясно какъв е договорът на Педро Паскал с Лукас и Дисни. Говореше се, че ще се появи в Книгата на Боба Фет, но по-скоро като бледа сянка, а той за два епизода изби рибата. Мисля, че междувременно снима и друг сериал

# 664
  • София
The Book of Boba Fett
Chapter 6: From the Desert Comes a Stranger

https://www.imdb.com/title/tt14525206/

УАУ! Какво по дяволите гледахме??? Няма такъв фенсървис, този епизод сбъдна множество мечти. 🙂
Има обаче едно НО, на което ще се спра на финала, но това НО няма да намали крайната оценка, защото тя е конкретна само за този епизод и както винаги е най-вече емоционална, защото когато става въпрос за Стар Уорс емоцията винаги е водеща и определяща!

Въпреки, че се знае, аз пак да си предупредя, че има спойлери и който не е гледал епизода да не чете нататък!

Епизод, който ще се запомни и ще остане завинаги във фолклора на Стар Уорс вселената!
Може би един от най-силните Стар Уорс контенти в историята, поне от прикуъл ерата насам! Всичко беше разказано толкова добре и имаше толкова много докосващи сърцето моменти. Най-вече по оста Дин-Грогу-Люк + Арту + Асока + култовата поява на зловещия Кад Бейн. Уникум!

Всичко започна с очакваната от мнозина поява на Коб Вант, за пореден път изигран блестящо от Тимъти Олифант. Хареса ми как шерифа на Мос Пелго (пардон, вече Свободния град) изхвърли скъпата дрога сред пясъка... Искрено се надявам, че героят му е само ранен и ще го видим отново в следващия последен епизод или може би в сезон 2 на 'Книгата на Боба Фет'

Не вярвах, че ще видим Грогу, какво остава за Люк и абсурд за Асока, но ето, че получихме три в едно!
То остана ли нещо за сезона на Мандо? 😉 Въпреки, че не е изненада, тъй като имаше изтекло инфо още отпреди месеци, че ще видим със сигурност Грогу и бях писал за това тук. И все пак си мислех, че ще е прекалено и няма да ни огрее. Е, Филони и Фаври са известни с това, че не обичат да карат феновете да чакат прекалено много... Видяхме сладкия и неотразим мъпет заедно с любимия на милиони хора джедай, а за десерт и Асока Тано. УАУ! При положение, че Дейв Филони е режисьор не е изненада, че видяхме Асока. Все пак тя е негово лично творение и любимият герой. Но тук имам лека критика. От толкова години феновете се питат дали Люк и Асока са се срещали, каква ли е била реакцията при първата им среща и т.н. А тук ни сервираха ястието готово, без ордьовъра... Сега не ни остава нищо друго освен да се надяваме, че ще видим хубава ретроспекция на тяхната първа среща. Но няма да е същото...
Всичко което се случи на тази непозната планета (хм, а защо да не е Ендор? ; със сигурност не е Елфрона, нито Ах-Ту) ми е любимия момент от сезон 1 на Боба Фет и сред най-любимите изобщо във вселената. Всичко беше пропито с толкова много емоции и носталгия, че на няколко пъти се просълзих. 🙂
Обучението на Грогу си беше едно към едно препратка към обучението на Люк от Йода във великия епизод 5.
Особено когато го носеше на гърба си, едно към едно както носеше Йода.
Любим момент беше когато Люк изкопира същата сцена от епизод 5, същото движение с ръката, когато Йода повдигна неговия Екс Уинг и Люк просто не можеше да повярва. Тук вместо Екс Уинг имахме жаби, но предвид кой е ученикът му стана още по-забавно. Ако не друго ако овладее Силата, Грогу гладен няма да остане... 😄
А пък когато Люк 'кацна' на бамбука все едно гледах, ''Тигър и дракон'' Красота!
Топката дроид за обучение беше същата с когато Люк се сблъска за първи път докосвайки се до обучението си за джедай, но тогава до него беше възрастния Оби-Уан (епизод 4).
Още любими препратки:
Асока към Дин: 'Аз съм стар семеен приятел' хех, знаем, знаем...
Асока към Люк: 'Напомняш ми на баща ти' топ!
Асока към Люк: Вярвай на инстинктите си (същите думи казани от Оби-Уан към Люк в епизод 4)
Люк към Асока: Ще те видя ли отново (Ани към Шми в Епизод 1 ; т.е. Филони иска да ни подскаже, че Люк вижда в Асока майчина фигура или ментор).

Дин осъзна, че Асока е права и че на този етап трябва да остави Грогу сам, за да успее да се събере и да му е по-лесен процеса на обучение. Сцената в която отпраши с N-1 и Грогу, който го видя и усети, беше много тъжна и силна, уф.

Един от най-запомнящите се моменти беше когато Люк помогна на Грогу да си върне част от спомените (и по този начин да преодолее страха си) от 'Заповед 66'
Добре, че поне не видяхме кой го спасява, то оставаше и това да се случи в сериала за Боба Фет...
Кои бяха тези трима джедаи? Син Дролик (ученик на Йода) беше прекалено явен и очевиден, но не може да е той по дяволите, защото в епизод 3, беше убит от Анакин. Мхмхм? А другите двама трябва да са падауаните му, Уи и Бийн Мълроу? Но официално потвърждение за тримата, които по всяка вероятност защитаваха именно Грогу няма.

Алелуя, дадоха за 20 секунди Боба как се озърта и гледа към Дин, който отново намери решение на проблема и се сети за миналото си с Коб Вант в Мос Пелго. Според мен Боба трябваше да води това мини събрание, но явно на Фенек ораторството и се отдава повече. За Боба остава само да се мръщи и толкоз. Съвсем го забиха в девета глуха героя, уф.

В Свободния град дойде и другия голям WTF момент в епизода. Първото появяване на култовия ловец на глави, Кад Бейн в лайв акшън сериал. Бяха го направили брутално як. За мен най-запомнящия се кадър в епизода. Направо онемях!! Изключителна работа на екипа. Тук е момента и да ги похваля за подобрения дийп фейк с Люк. Много, много по-добре отколкото в края на глава 16 от Мандо. Явно работата на сензационно наетия ютюбър, Шамук е свършила отлична работа. Имам забележки само към аудио озвучението на Марк Хамил. Някак си не се връзва с програмата и се получава доста странно на моменти, но един ден като се овладее тази технология какви ли не неща ще можем да гледаме... Чак се плаша.

Кадъра с появата на Кад Бейн и бавното му приближаване е едно към едно с мега класиката, ''Добрият, лошият и злият на великия Серджо Леоне. По-рано в епизода имахме препратка и към най-великия му шедьовър, ''Имало едно време на запад''
Отново ще се повторя, вярвам, че Коб Вант ще е жив, ха дано. Жалко за заместника му, но без жертви няма как...

Като стана въпрос за жертви, още един неочакван ход. Пайковете взривиха заведението на Гарса Фуип с което официално обявиха война на Боба. С този ход разбрахме и че Гарса всъщност е била на страната на Боба. Според мен всички вътре умряха. Но Макс Рибо би трябвало да е жив, тъй като нарочно показаха всички работещи и посетители и него не го показаха. Явно е имал почивен ден. На Макс отново ще му се размине...

И за финал предстои най-съдбоносния избор на Грогу. Какво ще избере, ризницата от митрил на Билбо подарена на Фродо (в случая от бескар и подарък от Асока през Дин) или светлинния меч на Йода???
И тук имам въпрос, как по дяволите това ще е меча на Йода, нали той беше унищожен/изгорен заедно с други мечове от Мас Амида в комикса за Дарт Вейдър??? Дано Филони даде разяснение за тази сцена, както и да се даде име на планетата на която бяха Люк, Арту, Асока и Грогу.
Та ризницата или меча? Според мен и двете... Очевидното е Грогу да избере ризницата, защото му е мъчно за Дин. Ако стане това, то ще си отдъхна, че няма да стане жертва на Кайло Рен (дотогава има 25-30 години).
Според мен обаче Люк иска да го изпита, за да разбере доколко е отдаден на обучението в Силата и дали наистина иска да стане Джедай. Люк преживя много и знае, че тези стари джедайски вярвания не отговарят на истината и че нещата са се променили много през столетията еволюция. Така че аз залагам на следното:
Грогу ще избере светлинния меч, а Люк в знак на благодарност и уважение ще му даде и ризницата и именно ризницата ще спаси живота на Грогу от Кайло Рен. А защо Грогу би избрал обучението пред това да се върне при татко си? Ами например за да може да му помогне в мисиите? На Мандалор и навсякъде из Вселената...
Ще видим. Очевидно е, че на мен ми се иска, Грогу да стане втория в историята мандалорец-джедай!
Той вече е мандалорец, защото Дин основа клан от двама. Той и Грогу. Тийзнаха и как на N-1 имаше малко място колкото да се побере мъника. Но дали не ни го дават нарочно, за да си мислим, че детето ще избере очевидното и после да има изненадка.
Има и друг вариант, който ми минава през главата. Грогу избира Мандо и Люк пристига на Татуин да върне Грогу на Дин, но двамата идват в най-напечения момент по време на войната между Пайкс и Боба и естествено ще помогне на нашите хора и ще наклони много везните. Впоследствие обаче така ще се извъртят нещата, че ще се разберат Люк да обучи Грогу, защото е талантлив и такъв талант не бива да се пропилява, а ризницата просто ще му остане и така.

За следващия последен епизод се чудя и за друго. Дали ще видим Боск??? Много ми се иска да видим битка между Боск и Черния Крсанта. Това би било култово просто. Естествено очаквам и дуела на дуелите - Боба срещу Кад Бейн. Интересно Фенек и Дин с кого ще се бият.

Единствената ми критика и то не точно критика е, че сякаш продуцентите и шоурънърите не са дозирали правилно нещата и сякаш се лутат и търсят формулата на успеха... Все едно не я намериха с Мандалорецът... Страх ли ги е да заложат изцяло само на Боба Фет, та трябваше да вкарват тези толкова обичани герои в епизоди 5 и 6. Да бяха ги оставили за сезон 3 на Мандо, а тук да бяха съвсем леко тийзнали щеше да е перфектния сценарий за мен. Защото сега Боба Фет осиротя в собственото си шоу?! Не е ОК това, поне за мен. Защото на кой му пука вече за Боба, да не говорим за останалите герои от основния плот? Всеки сега тръпне в очакване какъв ще е изборът на Грогу или дали е оцелял Коб Вант.
Не може главния герой в собственото си шоу, в два поредни епизода да се появява точно за 30 секунди и да няма нито една реплика?!

В заключение, като стар Стар Уорс фен съм възхитен.
Благодаря на Дейв и Джон!
-
9+

Галерия от епизода

Скрит текст:

# 665
И аз го изгледах сега, не успях по-рано.
Хареса ми, но Джина Карано ми липсва. Според мен, шерифът ще е здрав още в следващия епизод. Сигурно носи някоя ризница, като тази на Грогу.
Дяволо, не мисля, че тези комикси са канон.

# 666
  • София
Абе не са, да, ама хард феновете ги знаем тези неща...
Общо взето си правят каквото си искат. Ама лошо няма, защото им се получава. Добри са просто... Simple Smile

Малко тъжно ама факт... Grinning

# 667
Особено новият комикс (Високата република) е някакво извращение. Според него джедаите се събират от време на време, за да правят оргии. Това сигурно е фантазия на баба Кейтлин.

# 668
  • София
Малко Грогича. Ей че липсваше този сладък мъник. Simple Smile

# 669
Особено новият комикс (Високата република) е някакво извращение. Според него джедаите се събират от време на време, за да правят оргии. Това сигурно е фантазия на баба Кейтлин.
Сериозно? Толкова либерално ли чак ще дойде ?! Scream Laughing

# 670
  • София
Горкият Боба

# 671
И когато засвири Джон Уилямс, ме побиха тръпки Simple Smile

# 672
Не знам как са направили Люк този път, но в очите му имаше нещо неестествено.
А Марк Хамил какво искаше да каже с онази снимка на Старбъкс?

# 673
Не знам как са направили Люк този път, но в очите му имаше нещо неестествено.
А Марк Хамил какво искаше да каже с онази снимка на Старбъкс?
По същия начин е напревен, с дийпфейк, но го е правил според мен Шамуук, който Лукасфилм наеха след като направи подобрена версия на предишния дийпфейк. На мен лично сега ми изглеждаше доста по-реалистично. Очите му са малко по-тъмни от неговите сякаш. На тази светлина както беше според мен трябваше да са почти прозрачно сини....като цяло изглеждаше много по-добре от преди.

# 674
Точно с очите нещо не беше наред. Долната част на лицето беше добре.

Общи условия

Активация на акаунт