STAR WARS Universe: A Long Time Ago in a Galaxy Far, Far Away

• 32 242
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Гледай втори епизод, за да видиш женска хътянка (пак изглежда като гигантски тлъст плужек, но се държи някак по-превзето, сигурно защото е дама).
Изпуснали са възможност за либерална пропаганда - доколкото знам, охлювите по принцип са небинарни.

# 571
Scream Joy Петя,въобще не възбуждаш любопитството ми с
Гледай втори епизод, за да видиш женска хътянка (пак изглежда като гигантски тлъст плужек, но се държи някак по-превзето, сигурно защото е дама).
Аз си мислех,че като съм видяла Джаба няма нужда да видя други от неговия вид,но като са казали,че трябва - трябва. Представям си я като Роуз герой от Monsters Inc.
Скрит текст:

# 572

Изпуснали са възможност за либерална пропаганда - доколкото знам, охлювите по принцип са небинарни.
Още не е късно, до колкото си спомням в анимациите и имало хътянин-гей или поне е имало спекулации, някакъв дето ставал лилав от време на време:laughing:

https://starwars.fandom.com/wiki/Ziro_Desilijic_Tiure

Иначе за пола, Хътяните не са хермафродити според канона
As of 2014, Filoni's remarks on Hutt biology no longer apply to Ziro and other Hutts. The species has separate sexes in the new canon continuity, according to statements by Lucasfilm Story Group's Pablo Hidalgo at Celebration Anaheim, unlike Hutts in Legends.[

# 573
На мен 2 епизод ми беше скучен. Нищо интригуващо не показаха. Единствено не разбрах ролята на гущерчето, което бръкна в мозъка на Боба Фет каква точно беше. Дори влака си беше обикновен влак. А останалото типичен уестърн и двата охлюва на поднос не променят това впечатление. На фона на 1 епизод съм разочарована.

# 574
Има такъв индиански ритуал с гущер - идеята е да получиш видения.
В случая Боба си направи специална тояга  и видя някакви неща.
Скрит текст:
А самият ритуал (за който съм чела в Учението на дон Хуан, но Кастанеда може и да си го е измислил и да няма нищо общо с индианските традиции), включва два гущера - единият е със зашити очи, другият - със зашита уста (не помня защо - имаше причина, но не искам да си я припомням). Единият гущер стои при шамана, а другият "тръгва по света" и предава телепатично информация на първия, който я предава на шамана. Шаманът е под влиянието на вълшебна трева (която се изсушава, смесва с разни неща и пуши в лула; може и да бяха гъби, но все едно - пак се пушат). Не помня повече подробности, защото още първия път, когато го четох, ми се видя отвратително да се зашиват очите и други части на живи гущери. Надявам се да е само измислица и Кастанеда да не е правил такива неща.

Карлос Кастанеда е станал доктор по антропология заради проучванията, описани в книгата Учението на дон Хуан (всъщност не е литература, а нещо като домашно - после той решава да я публикува и печели милиони Hug ), докторската титла впоследствие му е отнета, след като се доказва, че книгата е свободно съчинение. Години по-късно! (което би трябвало да ви подскаже нещо за качеството на университетското образование по света и у нас.

# 575
pppqqq изключително интересно, мерси че сподели Simple Smile

# 576
  • София
Гущерчето беше като вземане на опиум (пушене на лулата, пълна с дрога при индианците и изпадането в транс).

# 577
  • София
Ако трябва да сме точни, то втория епизод е с много взаимствани елементи от Танцуващият с вълци, Аватар, Чужденецът, където странникът се приобщава към племето и печели тяхното доверие.

Аз нямам забележки и ми допадна много. Чакаме появата на Дин Джарин. Дано не е някое камео в последния епизод.

# 578
  • София
Много силен втори епизод за Боба! Simple Smile

The Book of Boba Fett
Chapter 2: The Tribes of Tattooine

https://www.imdb.com/title/tt14525192/

--> Има спойлери <--, така че четете на своя отговорност.

Явно препратките към древността със заглавията на епизодите продължават... Сега имахме намигване към, Дванайсетте израилски племена. 🙂
Отново микс от спагети уестърн и самурайски мотиви + дежурните препратки (или отдаване на почит, едно и също е) към Дюн (цялата планета Татуин + пясъчните хора като фремените), но забелязах прилика и с Лорънс Арабски (атаката към влака и опита (уви, без успех) да се обединят племената) и Терминатор 2 (къде точно, по-надолу в ревюто ми).

Искам да похваля, Стеф Грийн за отличната режисура. Браво!
Добре, че този път ретроспекциите не се редуваха с реалните събития, защото това определено дразнеше в пилотния епизод.
Хареса ми колко хубаво беше разказан епизодът и как върху всеки един детайл беше мислено. Епизодът беше пропит с емоции, а хореографията на екшън сцените една от най-добрите изобщо.
Да добавя и страхотния птичи поглед над Мос Еспа, като тук се видя много добре това което написах за детайлите. Виждаха се спидери, оживени улици, тъли от хора, изобщо един много жив град.
Браво и че епизодът беше дългичък. Дано и останалите 5 епизода да са поне от по 45/50 мин най-малко.

Започнахме ударно с ранкор! Хех, мне, вместо това получихме радкор. 😄 Няма Мучи!
Едно плахо плъхче се появи (Трипио се страхуваше много от тях). Тук е момента да спомена, че дори и плъховете са канонизирани и за протокола, има ги само на три планети - Татуин, Корусант и Корелия.

Преди да се случи това пленения наемен убиец напсува брутално Боба със звучното, ''Ичута!'' -> Echuta. Препратка към епизод 5, когато Трипио направи плах опит да заговори друг протоколен дроид и получи същото ''удоволствие'' Грубо, да!

Запознахме се с кмета на Мос Еспа, Мок Шаиз (озвучаван от Робърт Родригес). Той беше посочен от наемника като поръчител за атентата над Боба и Фенек, но след този епизод си мисля, че зад всичко стоят хътяните (или пък може би още по-дълга и могъща ръка).

Мдам. Видяхме не един, а цели два гущера. Близнаците и братовчеди на Джаба. Много хубави ефекти и тук се бяха постарали. Женския хътянин е може би Крака дъ Хът (заради розовия оттенък на кожата си), но по-скоро това са изцяло нови герои, мхм?

Най-голямото УАУ в епизода беше появата на страховития, Black Krrsantan. И как само го бяха направили. Направо издуха всичко живо. Впечатляващ беше Санти! Санти (или черния Красантан) е бивш гладиатор и впоследствие ловец на глави, работещ за Лорд Вейдър и Джаба. Бивш приятел (по-скоро колега) с Боба Фет. От комиксите за Дарт Вейдър той дори имаше схватка със самия, Оби-Уан Кеноби и прочутия джедай бая се озори преди да го победи и изхвърли от скалите.
А дали ще видим и Д-р Афра?

Преди 5 години, Боба вече приет от племето продължи със своето обучение. Обучаващия го (наистина адски добър дуелист) може би ще излезе жена, нищо чудно да видим и някакъв романс между двамата.
Още една препратка към миналото. Видяхме, Уорт (или известен като Бубу) - жаба-куче от Епизод 6. Създанието, което беше убито от тусканските ездачи малко преди да се появи влакът.
Изкефих се като видях пайковете (Пайкс синдикатът), като най-накрая видяхме и лицата им. Тук отново имахме препратка към света на Хърбърт. Ставаше въпрос за подправката известна като 'Спайс' - много скъпа дрога – блестящ прашец, приличаща си много с тази във Вселената на Дюн.

Един от най-яките моменти беше когато Боба отиде в станция Тоши и помля 'Никтос ездачите’ (бандата, която в епизод 1 преби един жител заради водата) и после им прибра моторите. Оставаше само и едни черни цайси да сложи, хехе. Ето ви и почит към емблематичната сцена в Терминатор 2.
Преди това да се случи обаче видяхме старите приятели от Люс, Ками и Лейз (по-известен като Фиксер) от изтритата сцена от епизод 4. 🙂

Един от най-забавните моменти беше по време на обучението на пясъчните да карат спидерите. На глас съм се смял. Абе, Фавро в пълния му блясък (сценарист на епизода)!

Нападението над пустинния влак също беше топа на топовете. Една от най-хубавите бойни сцени от Рог Уан насам, да не казвам от епизод 3 насам. Браво, браво!
Дроидът машинист също беше много як. Много ми напомни на едно от създанията от класиката, ''Нещото''

Размазах се от кеф, когато Боба официално беше приет за член на племето. Преди това обаче трябваше да намери своята 'гафи пръчка' Много силен момент. Не самия гущер вкаран в ноздрата му (брр), явно като халюциноген, но самият път, който извървя. Отново видяхме непоказвани кадри от младия Боба, как видя собственото си отражение в шлема на Джанго. Двете дървета символизираха именно Боба и Джанго. Малкото дърво беше малкия Боба, а голямото Джанго. Светещите очички бяха на джавасите, които го ограбиха и му взеха бескарската броня, преживя отново поглъщането от Сарлака, а големия клон, който счупи беше и неговата гафи пръчка. Самото счупване беше метафора на това, че трябва да счупи и остави живота като ловец на глави и да се промени като начин на мислене. Разбира се всичко това беше метафора, къде дървета в пустинята... Всичко се случваше в главата му, докато е странствал около лагера под въздействието на халюциногена.

Много ми хареса как сам си издяла оръжието. Гафи тоягата (Gaderffii) е свещена за пясъчните хора. Това е дървено оръжие с шип като острие от единия край и ударен инструмент от другия. Освен като оръжие, тусканците го ползват и за да чистят зъбите на бантите.

Всичко приключи с ритуалния танц чрез който Боба беше признат за един от тях. Преди това получи своята тъмна роба, тази в която го видяхме в началото на Мандалорецът. Танцът с който свърши епизода беше маорски (отдаване на почит към самия актьор), прочутата им 'Хака'

Цялостно погледнато това беше един от най-добрите телевизионни епизоди във Вселената на Стар Уорс, като тук обединявам двата сезона на Мадалорецът и всички анимационни сериали!
-
9.0

Галерия

Скрит текст:

# 579
И аз очаквам някой от пясъчните да махне бинтовете и отдолу да се покаже ослепителна красавица, или партньорката на Боба, или нещо от този род...
 (в кръга на шегата го пиша, дано не стане така ВСЕ ПАК)

П.п. хътяните гущери ли са? Според мен са смесица между жаба и плужек.

# 580
  • София
Да, така го написах в бързината просто, не ми се редактира. Жаба/гущер/плужек, все тая. 😉 Но да, жаба е по-точното.

За изгората.
Може би ще се влюби, но ще я убият и това ще го накара да зареже живота си като тускански ездач. 🙂

Боба Фет бие Хоукай по рейтинги!

Засега Локи държи рекорда на Дисни+ с 2.5 зрители за премиерната седмица, но се очаква сериала зад Оби-Уан да мине 3 млн. (че и повече) и да постави нов рекорд. 🙂
Този висок рейтинг се дължи до голяма степен на сезон 2 на Мандалорецът, който надгради много спрямо първия си сезон и като цяло повлече крак за всичко след него. Боба се очертава като успешен и по-важното, като качествен сериал, така че бъдещето е светло. Стар Уорс е в добри ръце (Фавро и Филони).

# 581
Локи с повече зрители ли е от Мандо?!
Том Хидълстън има повече фенки от Педро Паскал, сигурно затова...

# 582
  • София
С малко, около 100 000 / 200 000 някъде.
Е, нормално. Локи беше флагмана на MCU за сериалите, а MCU е една идея по-популярно от двете най-популярни марки изобщо.
Във видеото ако не се лъжа се обяснява всичко това.
Апропо очаква се и Мандо 3 да бие тези 2.5 млн.

На тези, на които им е любопитно:
Ето видео с изрязаните кадри от Епизод 4: Нова надежда.

Приятелите на Люк, които видяхме в епизод 2 на Боба. Simple Smile

# 583
Наскоро четох новелата The last Jedi, исках да видя дали все така няма да ми хареса или дали няма пък да открия нещо ново, което видиш ли да ме спечели Laughing Както и да е, та там в началото Люк си представя как щеше да изглежда животът му ако беше останал на Татуин и се беше оженил за Камий, мацката от видеото. Не че тя някога му е обръщала особено внимание де, ама явно си я е харесвал.

# 584
Няма как да не я харесва, на тази планета няма други млади жени (които да не са му роднини).

Общи условия

Активация на акаунт