STAR WARS Universe: A Long Time Ago in a Galaxy Far, Far Away

• 32 236
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
В последния джедай филма ли е загатнато, че Люк е бил влюбен. Аз не си спомям нищо романтично в живота на Люк, ако не броим лекия намек в епизод 4, за симпатии към Лея, която в 5 епизод се оказа негова сестра.

# 586
Определено си падаше по Лея, но бързо му мина.

# 587
В последния джедай филма ли е загатнато, че Люк е бил влюбен. Аз не си спомям нищо романтично в живота на Люк, ако не броим лекия намек в епизод 4, за симпатии към Лея, която в 5 епизод се оказа негова сестра.
Не във филма, а в романа по филма, нали правят такива за всички филми още от едно време. Наскоро си намерих издания на първите три, които съм си купувала началото на 90те на български. Спомням си, че Джедаите го бях чела сигурно 50 пъти, тя е и най-добре написаната, но моята прилича на парцал хаха

https://www.amazon.com/Last-Jedi-Expanded-Star-Wars/dp/1524797111

А за Лея разбира чак като се връща на Дагоба в епизод 6 и Оби-Уан му казва, иначе преди това след като спасяват Хан от Джаба има една сцена дето пак се целуват. После е изрязана. Истината е, че Лукас до последно не е знаел какво да прави с тях Joy

ето тук я има тази сцена
https://www.youtube.com/watch?v=3kCpa9sotvE

И една смешка по повод последния епизод на Боба

Последна редакция: пн, 10 яну 2022, 12:16 от mos_pelgo

# 588
Изгледах трети епизод, но не ми беше много интересен.

Скрит текст:
Като показаха унищожения лагер, първо си помислих, че Анакин е минал от там Wink

А за ранкорите вече знаем, че са душички (от Бад бач).

# 589
ох и на мен нещо не ми хареса, явно очаквам прекалено много всеки път...
Скрит текст:
тази цялата cyberpunk група с веспите ми е малко too much, що да бъркаме жанровете? Оставете тия неща за Blade runner, не са за Star wars.... и сега какво the Pykes ли са антагонистите или някой стои и зад тях? А тва сега не е Мучи или е Мучи, Боба говореше за he, значи е момче?

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 19:43 от mos_pelgo

# 590
Много беше важно момичето да е най-бързо и дейно от всички.
Скрит текст:
Тези като ги гледам, бяха все либерали - от Дисни сигурно се надяват да станат култуви и да направят сериал само за тях. Според мен, не беше правилно да се насърчава кражбата - какво като продава вода - водата е стока като всяка друга, не им е рождено право, а кражбата си е кражба!? Продавачът не я е взел отнякъде безплатно.

Чичото и лелята на Люк не бяха ли фермери, които произвеждат вода? Едва ли би им харесало някой просто да дойде и да я отмъкне на смешна цена Sad

# 591

Чичото и лелята на Люк не бяха ли фермери, които произвеждат вода? Едва ли би им харесало някой просто да дойде и да я отмъкне на смешна цена Sad
да, moisture farmers, които реално произвеждат вода от изпаренията...ми да и това не беше ок, но пък може Боба да знае цената на водата и онзи да е искал повече. Но тези си бяха крадци, идеята е ясна, да дадем работа ма младото поколение , за да не краде...ама то каква работа, не е като да поливат цветята Laughing

# 592
  • София
Е не. Дани Трехо и тук ли играе....тоз пичага е навсякъде Grinning

Епизодите с малки стъпки ни подготвят за финала. Малко търпение Simple Smile

Боба Фет постоянно се обгражда с верни хора, което е и точната стратегия. Очаквам и уукито в някакъв момент да му помогне. Мандо вероятно ще се появи на финала.

# 593
Ние с тинейджъра много харесахме епизода.
Боба Фет на практика е във война и събира армия. Не само черното ууки ще се върне, но очаквам да получи подкрепа и от Мандо.
Ние мислим, че ранкора е троянски кон и евентуално е там за да убие Боба.

# 594
  • София
Уф, още в сряда вечерта го гледах, ама нямах време да пиша, а чаках и да излязат хубави снимки (все се бавят), вчера пък нямах изобщо достъп до комп и никакви възможности, та сега между многото зимни спортове, снукър и филми имам някакъв прозорец за едно бързо мнение. 🙂

The Book of Boba Fett
Chapter 3: The Streets of Mos Espa

https://www.imdb.com/title/tt14525196/

Мхм, първи по-слаб епизод. Всъщност не че е слаб, но просто определено отстъпва на първите два и то въпреки многото препратки/намигвания и въпреки ранкора + шибания Дани Трехо! Но имаше два момента, които много ме издразниха и за това ще му смъкна от крайната оценка.

Вече знаете, но пак да си повторя, --> има спойлери <-- ако не сте гледали, не четете нататък!

Разбрахме защо Боба толкова лесно уби Биб Фортуна. Реално той не е имал кой знае каква власт, а е дал на всяка от трите основни банди в Мос Еспа да контролира определени участъци от града:
Трандошанците – центъра
Акуалийците – работническата зона
Клатонианците – горната част и звездното пристанище

И бързам с двата момента, които не харесах.

Единия от чисто емоционална гледна точка, но и не само...
И така този първи момент беше избития клан на тусканските ездачи, които приеха Боба за един от своите (даже му оказаха честта да обязди Банта и да отиде като техен представител в Мос Айсли).
Защооооо??? Толкова билдваха тази история, толкова ми хареса всичко и сега изведнъж хайде няма ги вече. Не ни трябваше, изиграхте си ролята... Тц, тц, не се прави така. А препратката към същата сцена с Анакин от Епизод 2 (опустошеното селище оставено след него) беше ненужна и по-скоро проява на лош вкус за мен. Дано поне детето и жената (?) са оцелели и да ги видим по-нататък. Дадоха една къса гафи тояга, но тази на детето с масифа беше по-различна, не е тази (или пък е гаф), която ни показаха. Показаха трупа на вожда, но не и на предполагаемата жена, която тренираше Боба.
Иначе в Мос Айсли много ми хареса как отново ни показаха набитите на копия шлемове на щурмоваците (както в Мандо, сезон 1) и не само това, но за миг мернах и Пели Мото и нейните дроиди (жената, която на два пъти помагаше на Дин и се привърза към Грогу).
Очаквам в следващия епизод да видим как Боба ще си отмъсти на Кинтан ездачите (Никто бандата от епизоди 1 и 2).

Втория много дразнещ момент (и основен такъв) е с новата сайбър-пънк банда. Т.нар. сууп банда (swoop gang)
Изобщо ама изобщо не ми се вписват в Стар Уорс митологията. Тези образи са за съвсем друга философия и филми/сериали. Тук нямат място. Или хубаво, ОК, решили са да измислят такива персонажи. Ама направете го на Корусант! Там са по-модерни... На Татуин е последното място за такива образи. А лъскавите им скутерчета бяха меко казано нелепи и не се вписваха в цялостната картина. На тази прашна планета и при толкова много пясък (а тези са и бедни и крадяха вода) как лъщяха не е истина, хех.
Да, имало е такова движение в Англия в края на 50-те и началото на 60-те години. За мен всичко това беше по-скоро препратка и към ''Американски графити'' на Лукас. Но изглеждаха като нелепи, Пауър рейнджъри...
Иначе мацката е Софи Тачър (Нат от Yellowjackets) и ме кефи като визия, а момчето е Джордан Болгър (от The 100 и Into the Badlands - но не е в някаква основна роля в тези култови иначе сериали). Хах, между другото много ми заприличаха на младите и наперени банди от Неапол, от сериала за камората - ''Гомор'' там подобни маневрени скутерчета са много на мода сред тесните и зигзагообразни улички.
Няма да се учудя ако тази Драш (героинята на Софи) запълни една история от легендите, а именно че Боба Фет всъщност си има жена и дъщеря (жени се за Синтас Вел и му се ражда дъщеричка - Ейлин Вел). Тук наблегнаха как той само с нея комуникираше, хареса я колко е дръзка и т.н. Та ще видим... Може да я вземе под крилото си, а не да бъде просто негов охранител и момиче за всичко.
Гонитбата в края на епизода с иконома на кмета също беше нелепа. Действието се развиваше много бавно, но явно целта беше да се покажат улиците на Мос Еспа. А видяхме и Боба най-накрая да лети (да го питаш защо не го направи веднага и да се бе приземил на седалката до иконома, хаха). Иначе готина препратка тук към ''Завръщане в бъдещето'' -> когато иконома се разби в Мелорън плодовете (които пък бяха любими на Езра в ''Бунтовници'').
Зле бяха и ефектите, толкова си личеше CGI-я, че нямаше накъде. И не само в този момент, това е една от малкото слабости на сериала.
Единственото нещо, което ми се понрави (освен Софито) от целия сегмент с напудрените младежи с дроидски части/подобрения по тях е, че моторите им бяха с основните цветове на светлинни мечове (червен ; жълт ; зелен ; син). Това според мен беше умишлено сложено, но сигурно е убягнало на мнозина.

За мен нападението на Черния Крсанта беше най-доброто в епизода (въпреки че защото сме под шапката на Дисни, а и Стар Уорс кървища няма, нито белези и сериозни рани след боя). Хареса ми хореографията на сцените. А, Крсанта го направиха точно такъв какъвто е от комикса - смъртоносен и страховит!
След като Боба го освободи, то очаквам и той в най-скоро време да мине на неговата страна в предстоящата война с пайковете.
Много фенове се жалват, че Боба не прави нищо и е много мек и отстъпчив. Аз лично тук не бих недоволствал. Точно това е идеята, че Боба вече е по-различен като мислене и поведение (видяхме го още в Мандалорецът). А и освен всичко друго, той иска да събере колкото се може повече сподвижници, които да го уважават и да не бъдат на негова страна само от страх. Това е и стара философия на самия Джордж Лукас. За силата на групата над индивидуалното начало! А и нали е Даймио. Няма да тръгне сам да се трепе наляво и надясно, ще си има хора за тази работа.

Хареса ми момента с Ранкора (твърдо не е Мучи, явно за да не показват Мучито си има причина - просто си я пазят за Омега, а и там вече има създадена връзка) и естествено с Дани Трехо като негов треньор/дресьор.
И да, в легендите наистина 'Вещиците от Датомир' ги яздят. И са страховити в битка. Ранкора е като кучето. Както го дресираш/научиш така ще се държи. Зависи много от стопанина.
Очаквам силна връзка между ранкора и Боба и естествено величествена гледка как Боба го язди и тогава вече всички в Мос Еспа ще го признаят (искат не искат, а в случая ще искат, защото ще е внушителна гледка, предразполагаща за подобен респект и дори страхопочитание).

Накрая ясно дадоха Пайкс синдиката като основния враг на Боба и силата с която последните хътяни не искат да се сблъскват (не само от страх, а и ще им излезе твърде скъпо). По-скоро хътяните са хитри и ще стоят отстрани и ще гледат как основните им съперници се избиват (Боба и Пайк) и сигурно се надяват да победят след това победителя ако той е понесъл сериозни загуби.
А дали зад пайковете не се крие вече дългата ръка на Кира и Пурпурната зора само можем да гадаем. Аз обаче се опарих вече веднъж, с теорията ми за Мефисто и УандаВижън, така че вече не се впрягам излишно, а приемам това което билдват за чиста монета, за да няма после излишни драми и разочарования. Още повече, че Боба вече си има минало с Пайкс (той и с Кира си има, ама това е друга тема) от самия сериал до тук. А аз лично няма да се учудя и ако самите пайкове стоят зад избиването на тусканския клан, а нарочно да топят Никтос.

Вярвам, че най-доброто тепърва предстои!
-
7.0

Галерия от епизода:

Скрит текст:

# 595
Видях коментар за бандата, че ако си ъпгрейднат и моторите, може евентуално да сглобят Волтрон - тъкмо ще стане още по-екзотично Joy

# 596
  • София
Лорънс Арабски vs Боба Фет
Simple Smile

Wink

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 21:26 от Diavolo

# 597
  • София
Изгледах и аз. Сигурно единственият момент, на който се изкефих е как дадоха Пели с нейните дроиди. Този сериал е като някакво недоразумение след Мандо. Боба го изкарват мекушав слабак, който една битка сам не може да спечели. Дори Фенек изглежда по-корава и силна от него. Всичко е толкова клиширано. Боба великодушно пуска своя кандидат убиец, който в някой от следващите епизоди ще му спаси живота и на раздяла ще си кимнат. Боба си намира /получава огромно чудовище за домашен любимец, което и ще язди...
А какво да кажем за четворката тийнове, които карат мега шарени и лъскави скутери и която е направо смехотворна. Докато го гледах си мислех дали не направиха грешка, че започнаха да снимат толкова сериали. Не ми се мисли, ако направят същия и Кеноби

# 598
Посланието за ненасилие е като в Шанг Чи и новия Спайдърмен - героят не трябва да убива, дори близките му да са избити и самият той да е подложен на мъчения, а лошите могат да бъдат опростени (в смисъл да получат прошка, а не да изпростеят), ако са послушни. Това, че някой е бил убит в миналото няма значение, защото това е миналото и който мисли за него е назадничав ...

Честно казано този тип пропаганда от екрана ми изглежда като сектантско промиване на мозъци.

Едва ли ще гледам втори сезон при това положение.

# 599
  • София
Аз дори не знам дали ще изгледам и този сезон. Оставя ви много ло вкус, а толкова обичам войните.

Общи условия

Активация на акаунт