STAR WARS Universe: A Long Time Ago in a Galaxy Far, Far Away

• 32 223
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Имам чувството, че този сериал само запълва дупката, докато започне следващият сезон на Мандалореца и няма собствена тежест (за съжаление).
Някой е забелязъл кадър с грешка - на 33-тата минута на епизода се виждало, че една от сградите е само макет. Аз обаче не можах да го намеря - ако може снимка?
В Мандалорецът имало пък човек от екипа, който е влязъл в кадър, но ни него не го помня, ако се е коментирал в темата.

# 631
  • София
Уф, доредих се...

The Book of Boba Fett
Chapter 4: The Gathering Storm

https://www.imdb.com/title/tt14525202/

Много добър епизод! Може би за някои най-добрия, за мен една идея по-слаб от любимия ми засега епизод 2. Но това няма чак такова значение. Сериалът се развива добре и ми допада, но за моя жалост не малка част от феновете, включително и критиката не са особено радушни спрямо шоуто. Явно и самия Боба се оказа не чак толкова обичан и популярен герой за колкото се смяташе и всяка една грешка се наказва от толкова трудната за угаждане публика на Стар Уорс...

Край с ретроспекциите. Боба е напълно излекуван, хареса ми как го направиха. Но все още се надявам жената воин и детето да са живи и може би ще ги видим години по-късно в настоящето... За изненада и на самия Боба.

Кръстосаха на няколко пъти Мандо и Боба Фет. Не само с музикалните мотиви в началото и края, но и със спасяването на Фенек от Боба и как и сложиха дроидски част в коремната кухина.

Малката шпионска джаджа, приличаща на Звездата на смъртта беше готин дребен детайл. Това е шпионския ‘око дрон’ от Епизод 1, на Дарт Мол.

Сцените с дроидите в двореца на Джаба също бяха готини. Видяхме EV-9D9 от епизод 3, който сега беше нещо като шеф в кухнята на Биб Фортуна. Видяхме и препратка към генерал Грийвъс, с дроида, който режеше разни неща. Него го виждаме за втори път след Епизод 2. А малкото и сладко дроидче, което се гонеше с Боба е от анимациите, ''Войната на клонираните'' Беше яка сцена, типична за Стар Уорс. Накрая дроида беше стресиран и засрамен и се самоизключи, хаха.

Зловещия Сарлак най-накрая беше унищожен. Боба получи своето първо възмездие. Сеизмичния снаряд с най-якив звук беше култов момент и як фен сървис. Препратка към Джанго и Епизод 2, както и към Мандалорецът. Този Сарлак, който видяхме тук е от специалното издание на Лукас от 1997 г. (по случай 20 год. юбилей на Войните).
Боба според мен не си спомняше, че джавасите са му взели бронята, защото тогава беше като в делирум и шок и едва ли помни каквото и да било.
Разбра се, че Боба е прекарал месеци (той каза години) в утробата на звяра. Тук нещо не ми стана много ясно какво беше всичко това и как така е оцелял без храна и вода за толкова дълъг период от време. Или просто самият Боба е броял дните като години... Едно е ясно, бронята от Бескар го е спасила от киселините на звяра. Така или иначе после е бил поне 4 години (от 2 до 5) с тусканския клан. Това също се подразбира. За да се изравнят времевите линии с настоящето.

Последва друга мега култова сцена. Как Боба си уреди сметките с Никтос. Боба като 'Бад ас' отвсякъде, яко! Беше зловещо и велико. Това беше 100% предишния гимик на Боба, неумолим към враговете си!
НО, писах за това и в предното си ревю, а сега и Фенек намекна. Никтос да надвият тусканските ездачи??? Мхмхм... Определено Пайкс имат участие в това и вярвам, че отмъщението на Боба ще застигне и тях...

Друг запомнящ се момент от епизода беше пейзажа с трите луни на Татуин. Честно казано не си спомням досега да са ни показвали луните???

Пореден култов момент в епизода беше с Черния Крсанта. Велика уестърн сцена. Лошия каубой се напива и предизвиква сбиване. В случая сбиване нямаше, защото Крсанта размята трандошъните като листове хартия. Враждата между тях е огромна, защото се знае, че трандошианците ловуват уукитата като спорт, а също така и ги предават в робство. Откъснатата ръка на единия трандошън беше намигване към Епизод 4 и приказките на Хан Соло как уукитата обичат да откъсват ръцете на своите противници/врагове.
Апропо има такъв момент и в Епизод 7, но е изрязан при монтажа, защото явно не се връзва с благия като цяло карактер на Чуи, а и знаем, че филмите са насочени и към детска аудитория.

Сцената със съвета на Боба, с най-видните представители на трите клана владеещи Мос Еспа си беше директна препратка към Кръстникът и Боба като дон Вито Корлеоне.

В края преди посткредитите чухме мелодията от Мандо, хех, яко. Значи ще видим Дин в следващия епизод или със сигурност в някой епизод до края на сезона.

Но ето защо винаги гледам надписите до техния край. Малко преди края на кредитите се чу и музиката от Соло с Кира и от смъртта на Мол в Бунтовници, т.е. явна препратка към най-могъщата престъпна организация - ''Пурпурната зора'' Така че явно и те ще се появят, но според мен ще е чак в последния епизод. Нали изтече инфо, че ще видим и Хан Соло, който явно ще се появи с Кирето.

Още веднъж, много добър епизод, много съм доволен!
-
8.5

Галерия от епизода:
Скрит текст:

Ето и видеото за което споменах.
Изтритата сцена от Епизод 7: Силата се пробужда.
Чуи откъсва ръка пред шокираната Рей. Но са го изтрили, че ще стресира дечицата...

# 632
Гледайте 5-ти епизод - най-добрият е, само дето изобщо не е за Боба Wink

# 633
  • София
Добре! Довечера тегля. Няма да спойлваме, докато повечко народ не го изгледаме Simple Smile

# 634
Мисля, че току-що изгледахме епизод 1 от сезон 3 на Мандо. А след седмица ни предстои среща с Грогу. По принцип за кога е обявен сезон 3? Детето казва, че е предвидено да се слеят 4 сериала, но как ще стане като на Боба остават 2 серии, а останалите дори не са почнали?

# 635
RocketScreamЖесток е този епизод, умрях от кеф, хора Satisfied Обаче имам ужасно много въпроси Simple Smile

Скрит текст:
Какво беше това място, на което се развиваше действието в началото, май не сме го виждали преди, беше като космическа станция? The Armourer казва, че кланът им е оцелял като са се отлъчили на луната Конкордиа, не бяха ли там базирани The death watch и всъщност май накрая ще се окаже, че те са запазили традициите на Мадалор? Какви са тези пречистващи извори в мините на Мандалор? Очевидно Дин вече ще има причина да отиде там и да разбираме ли , че Мандо не се класира за ruler на Мандалор, докато не се пречисти в тия извори, защото си е свалил шлема. Какво изкова тя на Грогу, тези отворени халки ли, които дадоха за малко, ако да  за какво служат? Грогу май наистина ще бъде вторият мандалорианец джедай както са тръгнали нещата...и какво изобщо ще видим другата седмица? Според мен няма да намери Грогу или ако го видим, ще е за малко...още по-голям въпрос, ще видим ли Люк отново? В сцената с двата X-wings единият пилот беше Макс Лойд Джоунс, който използваха за Люк, вероятно това е ролята за която са го извикали първоначално, само че сцените от епизод 16 са запланувани още през 2019 година, преди първия сезон на Мандо, значи ли това, че още от тогава има план за всичко? И още, новият кораб на Мандо (това беше изтекло между другото предварително , че ще е с N-1 Naboo старфайтър) и ремонта му бяха едно от най-яките неща, които съм гледала до момента в SW (аз работя в ремонтна база за самолети и направо откачих Laughing винаги съм обичала ремонтите по Сокола и по другите кораби, така че това ми беше специален бонус...Airplane
BTW крайно време беше някой да се контузи сам с тези мечове, изглеждаше много реалистично , като знам аз колко синини имам от моя.

# 636
Много хубав епизод на Боба Фет,но без Боба Фет.Нищо,то си е като прелюдия към Мандо.

# 637
  • София
Велик епизод!
Скрит текст:
Толкова много дежа вю от Епизод I и Eпизод IV на Сагата. Наистина беше наслада как Мандо ремонтираше новият си изтребител. Не знам дали ще видим Грогу тук. Все пак Боба има война да води и шоуто е за него. Любопитен съм да видя какво сглобиха за него.

Нямам търпение за следващите серии.

п.п. Чакам ревюто на Diavolo.

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 07:00 от Mandalorian

# 638
  • София
The Book of Boba Fett
Chapter 5: Return of the Mandalorian

https://www.imdb.com/title/tt14526270/

Много се забавих, но тази седмица ми беше адски важна и натоварена...
Вчера и днес понаваксах доста.
И така за Мандо, пардон Боба... Или Мандо... Хъх? 😃

Ами дойде Дин и открадна шоуто на Боба!
Каква каша забъркаха екипа на Боба не знам, ама... Лошо няма де, аз като фен съм доволен.
Епизодът беше деветка+ отвсякъде. Прекрасна режисура на Брайс Далас Хауърд, прекрасен сценарий. Просто друга бира както се казва!
Не знам защо се получава така, но оставам с усещането, че всичко свързано с Дин Джарин и неговата история е някаква отделна класа и вселена, толкова е по-добър и различен от всичко останало свързано със Стар Уорс от новото хилядолетие...
Надявам се все пак, че в следващия епизод ще видим Боба, защото иначе какво по дяволите гледаме всъщност? Книгата на Боба Фет или Книгата на Дин Джарин?

Още с началото епизода изкърти. Как Дин изкла само тези клатонианци, уау! 😮
Все едно не гледах шоу на Дисни+ Да, нямаше кръв, но по дяволите, Каба Баиз буквално беше разполовен на две и да, не видяхме главата му, но беше ясно за всички какво държи в торбата, Дин.
Ето това липсва на хард феновете за Боба. Искат Боба да е това което е Дин, а не този нов негов образ. Аз обаче съм на по-различно мнение, но за това друг път, че ще стане прекалено дълго.

Космическата станция на която Мандо занесе 'трофея' за да получи информация, къде се крият последните оцелели от неговия клан (стана ясно, че са само трима оцелелите - той, Паз Висла и Армъра) беше спираща дъха. Това не сме го виждали досега и според мен е нещо ново от света на Стар Уорс канона. Препратка към така популярната настолна игра ''Halo'' но трябва да се отбележи, че началото идва от НФ романа, "Пръстенов свят" на Лари Нивън. Много ми хареса как на пръстена се виждаше къде е настъпил денят и къде се спуска нощта... Визуално спираща дъха сцена!

Изкефих се на макс, когато 'Броненосецът' разказа за легендата (и как само свързаха разширената вселена или легендите с канона, хех красота) за: 'Песните от древните еони и как те пеели и вещаели възхода на Мутозаврите, които да въведат нова ера в Мандалор – тези стряскащи същества владеели Мандалор преди да бъдат унищожени от бъдещите мандалорци – а мутозавъра е и герб на бронята на Боба Фет!

Много хубаво се спомена и че мандалорската стомана се използва за броня, а не за оръжия. И за това копието от бескар подарък от Асока бе претопено в подарък за Грогу! А какъв ли ще е подаръка за Грогу? Верижка от Бескар? Стрелям в бъдещето с една прогноза, че този подарък ще спаси живота на Грогу срещу полуделия Кайло Рен... 🙂 Много яко беше опаковал подаръка, точно като лицето и ушичките на самия Грогу.
Хареса ми как Дин контрира 'шефката си' с думите, че ''Пътят е осеян с лоялност и солидарност'' когато тя му каза, че трябва да остави Грогу и да не мисли за него.
Според мен обаче няма да видим Грогу в епизод 6, защото ще ни го оставят като дразнещо очакване и тръпка за сезон 3 на Мандо. А Дин ще видим отново чак в края на сезона, за финалната схватка с Пайкс, а посещението на Дин при Грогу и Люк ще видим в епизод 1 на сезон 3 на Мандалорецът! Още един въпрос имам, дали ще видим как Люк ще понаучи Дин на няколко движения с меча? Защото ясно се видя, че 'Тъмния меч не е тежък само за Сабин Рен'... 😉
Иначе основния акцент на сезон 3 ще е Мандалор и неговата история и бъдеще. Очаквам да видим как Дин ще търси извора на бескара в срутените мини (в тези води за първи път е открит/намерен, ‘Бескара’), за сблъсъка му с Бо-Катан (тук нищо чудно да видим и дуел между Бо-Катан и Броненосецът, защото последната очевадно не може да я понася).

Стана ми много тъжно като гледах как Империята унищожава Мандалор. За първи път виждаме ‘’Нощта на хилядите сълзи’’ Това атомни бомби ли бяха? Досега не си спомням да е имало атомни бомби в Стар Уорс вселената, но тези гъби над взривовете, мхмх. И не случайно не са изпращали хора, а роботи, явно заради радиацията... Иначе сцената с K-2So и опустошението рязко ми напомни за култовия момент от ''Терминатор 2: Денят на страшния съд'' (един от най, най-любимите ми филми за всички времена).
Този купол, който беше взривен всъщност е ''Мандалор'' Това е тяхната столица/град, Сандари. Град-държава-планета. Нещо като все едно цяла Северна Америка да е под пашкул. Това е така, защото самия Мандалор в голяма степен е превърнат в пустош/пустиня от множеството граждански войни между отделните войнствени фракции през годините...

Хареса ми цялата тази част от историята. Разказът за 'Тъмния меч' и за Мандалор. За първи път ни разкриват толкова много в 'лайв-акшън' сериал. Иначе историята я знаем от ''Бунтовници'' и ''Войната на клонираните'' но тези анимации са гледани само от баш феновете, а не от широката база гледащи и за това беше важно да ни се разкаже. Накратко - мечът е създаден от Тар Висла преди 1000 г. - първият мандалорец джедай (сезон 3 на ''Бунтовници'').
Легендата:
''Един воин ще срази 20, а още стотици ще падат в краката му ако обаче е взет не в битка, то целият му народ ще бъде прокълнат'' Мандалор ще бъде унищожен, всичките му жители ще се разпръснат.''
Реално става точно така, заради това, че открадания от Сабин Рен тъмен меч на Мол беше даден като подарък на Бо-Катан, без последната да го е заслужила в дуел и проклятието над Мандалор се стовари под меча на Империята... По тази логика, Бо-Катан носи вина и за смъртта на сестра си, убита от Мол, може би за това толкова много иска да си го върне в битка и да обедини народа на Мандалор, но за това трябва да мине през Мандо... Което обаче е абсурдно да стане (и дано не направят подобна мега глупост).

Хареса ми двубоя между Дин и Паз Висла, хубава хореография. Не съм се и съмнявал, че Дин ще спечели и после, че ще си признае, че си е показвал лицето. А тази жена е прекалено консервативна, това нейното си е секта и то от най-лошите, пфф. Хмм, интересна е тази история и няма да се учудя и на изненади тук. В смисъл, защо не Армъра да е била човек на Мол??? Има нещо тъмно и недоизказано в нея...  Стана ясно и как се спасили малцината мандалорци. Били са на луната спътник, Конкордия, където губернатор е бил При Визла (създателя на 'Дед уоч') и хич не се е харесвал със Сатин (сестрата на Бо-Катан), която е била от пацифистите и реално управляваше Мандалор в тези черни дни... Вече споменах, че очаквам конфликт и схватка между Армъра и Бо-Катан. Армъра за пореден път захапа Бо-Катан с думите: ''Тя е от могъщ род, който загубил поглед от Пътя. Управлението и завърши трагично. Те загубиха Пътя, а ние – дома си.''

И когато се чудиш, че от това по-добре не може да има и дойдоха сцените с новия (и вече култов) кораб на Дин.
Модифицирания класически N-1 🙂
Старфайтерът от клас N-1 е ръчно изработен за кралската гвардия и поръчан лично от кралицата на Набу!
И понеже е преди времето на Империята, скенерите не го ловят! И прави хиперскок от място Абе класика!
Пели Мото (нейната поява също беше ефектна, защото имахме хубава сцена с намигване към Джурасик парк) каза, че много трудно се намират оригинални части, защото кораба е от времето на Галактическата република. И тогава всичко е правено ръчно, а не от дроиди... Естествено тук се намесиха джавасите. Беше много яко как Пели заговори на техния странен език. И даже е излизала с джава и че били много космати (брр, бляк).
Моментът в който Дин и Пели поправяха и ъпгрейдваха/тунингираха кораба беше много як. Напомни за Топ Гън и други подобни сцени с коли и самолети. Имаше и толкова препратки към Епизод 1 и малкия Ани, който управляваше същия клас кораб в състезанието което спечели и откъдето тръгна цялата история.

А какво да кажем за култовото и толкова любимо на феновете дроидче, BD-1 от JEDI: Fallen Order? Ех, дали ще видим някога и Кал Кестис?

Родианското дете беше препратка към Грогу и колко много липсва на Дин.

Видяхме отново и капитан Карсън Тева, но до него беше не кой да е, а лейтенант Рийд, изигран от Макс Лойд Джоунс - дубльорът на Марк Хамил за култовите сцени от края на сезон 2 на 'Мандалорецът'

И отново як момент от посткредите, гледайте ги, изпускате много... Ами дадоха култовия кораба на Мол, 'Scimitar' - поредна препратка към ''Пурпурната зора'' според мен. Вече имаме тяхната музикална тема, а сега и кораба на техния основател. Да видим дали ще видим Кира в края на епизод 7 (а може и в посткредит сцена) или просто ни пускат по пързалката...

В заключение, епизодът кърти и беше истинска наслада за всички сетива! 🙂

-
9.0 / 9.0+

Галерия от епизода

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 22:11 от Diavolo

# 639
Ако позволите малко лирическо отклонение, но по темата, искам да споделя с вас нещо интересно. Вдъхновен от музикалните намигвания в епизод 4 тинейджъра си поигра с музиките на Мандо, Боба Фет, Лошата партида и различни мотиви от гениалната старуорс музика на Джон Уилямс. Невероятно ефектни и вълнуващи комбинации се получиха.
Дяволо, прав си. Сабин наистина сякаш се сля с меча. Може би накрая, когато се слеят сериалите чрез сериала за Асока ще видим порастналата Сабин, която според мен може да получи меча и без да се бие
за него (да се окаже, че е нещо като "избраният" за Мандалор лидер) и тя, и Мандо да поставят ново начало на Мандалорската раса не като двойка, а като велики воини. Мандо не е роден мандалорец, но е такъв по душа, а Сабин е уникална натурална мандалорка. Идеална комбинация от качества и характер, които с общи усилия могат да възстановят Мандалор и да обединят оцелелите.
И ние смятаме, че Мандо има спешна нужда от уроци за използването на меча. И кой друг най-добре може да го научи освен някой от наличните джедаи - Люк, Асока или може би самият Грогу преминал някакъв етап на обучение и овладял собствените си сили. Ние с детето допускаме, че е възможно покрай Грогу и срещата му с Мандо да се запознаем с детската версия на Бен Соло. От новите персонажи в 7-9 епизоди само той ми е интересен като евентуално присъстващ в текущите старуорс истории. Иска ми се ако може чрез него да извъртят нещата така сякаш 7- 9 са нещо като негов сън или паралелна вселена като следствие от избор който е направил и идвайки на себе си да направи верния избор и да заличи паралелната вселена 7- 9.

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 09:54 от Рори72

# 640
Някакви спекулации за тази седмица? Дали ще видим Люк и Грогу или само ще ни подразнят и изпързалят Филони и Фавро? Аз лично ще се разочаровам ако стане така...забелязвам, че до момента това, което тийзнат като цяло го правят веднага, без всякакви заобиколки. Както беше и с появата на Мандо в петия епизод. Още от първия кадър.

# 641
Марк Хамил е пуснал една снимка на кафе Старбъкс в профила си и пише, че е улика. За мен това значи, че ще видим Люк и Бо Катан (защото Кейти Сакхоф е Старбък в БЗГ), но ще разберем.

На Оръжейничката последно как ще й казваме на български? Simple Smile Тя реално е ковач (ка), но и това не звучи добре.

# 642
  • София
Аде? 😮
Армъра е английското звучене, не е ок, ама понякога в бързината така го пиша. Ми няма точен превод на Бг или звучи грозно. Ето защо понякога имената трябва да си се изписват на латиница, както са им оригиналните.

Grinning

# 643
Марк Хамил е пуснал една снимка на кафе Старбъкс в профила си и пише, че е улика. За мен това значи, че ще видим Люк и Бо Катан (защото Кейти Сакхоф е Старбък в БЗГ), но ще разберем.

На Оръжейничката последно как ще й казваме на български? Simple Smile Тя реално е ковач (ка), но и това не звучи добре.

Има и още снимки, един облак , който прилича на главата на Грогу и два камъка, като тези дето повдигаше на Дагоба...ама беше казал, че е за предстоящ проект...та не знам какво значат. Иначе Старбъкса го разкриха, че е в Прага мисля, защото чашките били от Прага Laughing Голям е дразнител....

# 644
RocketScreamЖесток е този епизод, умрях от кеф, хора Satisfied Обаче имам ужасно много въпроси Simple Smile

Скрит текст:
Какво беше това място, на което се развиваше действието в началото, май не сме го виждали преди, беше като космическа станция?
За мястото да кажа.
Това е Пръстенов свят.
Велик роман от Лари Нивън.
Е, съвсем по друг начин са го изобразили.
Но се вижда какво са имали впредвид.

Общи условия

Активация на акаунт