Пролетни надежди, летни планове. Мечтателна немска тема - 215

• 20 457
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Аз имам лекарски атест. На него пише:
Bei o.g. Patient liegt eine Erkrankung im Sinne von Paragraf 4 Ziffer 2 der Impfverordnung vor.
Нищо повече. Т.е. погледнете в този Impfverordnung.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 19:11 от мама-ени

# 241
Папурче, кой ти изпрати поканата? Ти предприемала ли си някакви стъпки, за да я получиш?

# 242
  • Берлин
Писах на здравната каса с въпроса кога ще бъда ваксинирана, след като съм с тромбофилия от 96-та,  2 беледробни емболии , ежедневен прием на ксарелто и доказан тук през 2016/17 Фактор V. Отговориха ми учтиво, че те НЕ отговарят за процеса на ваксинация. Няколко дни по-късно получих писмото с кода. Не мога да кача снимки, но говори с джи пи то си. Там са длъжни да те приоритизират.

# 243
Pipelot, в нашата провинция (RP) може да се регистрираш онлайн за ваксиниране, и един от начините е с лекарски атест със същия тест като на Мама-Ени, просто се избира в дългия списък с изброени възможни приоритети. Моята колежка вече се ваксинира с първа игла с Модерна точно с такъв атест, представила го е на място в Impfzentrum  на датата на термина, не са й искали епикризи или други документи.

# 244
Аз вече притръпнах и не ме притесняват нито ваксините, нито вирусът. Една година вторачена в тях живея, сякаш около мен няма живи хора или от друго не можем да се разболее или умрем.

# 245
  • Берлин
Аз съм много разстроена. Тъпият фб ми припомни този ден преди 2 години- пълна къща, детето, нашите, племеникът ми. И си поревах. Уж държа фронта, но вече ми писна. Нашите идваха често, племеникът ми задължително поне веднъж с тях, пътувахме постоянно и където ни хрумне, събирахме се с големи компании, кино, концерти, театър, изложби, мързеливо кафенце след дълга разходка... Чак не се сещам за всички неща, които даваха живот в живота ни. Малко ми остава и почвам да буквам пътувания и да хвърля маската. Наистина не мага да повярвам в какво се превърна животът ни за 1 година. И няма светлина в тунела. Някога се славех като луд оптимист и щур авантюрист. Сега съм някаква уморена стандартна женица и не се харесвам.

# 246
Ама аз вече буквам пътувания. Маската е за където е задължителна, не ми се разправя с полицаи.

# 247
И аз съм уморена и се опитвам да си върна живота - не виждам как без ваксини. Всъщност, аз съм в БГ. Разпитвам за едната си дъщеря, която е в Германия - надявам се да я видя това лято - нея, внуците, но я искам имунизирана преди да тръгне. Тук  в момента е страшно -девер ми е с корона в болница, едва му намериха място, в стая с лежащо болни, смесени мъже и жени /За София става дума!/. Семейството на другата ми дъщеря също е извън БГ, бременна е- въобще не мислят за пътуване. Преди пандемията се виждахме по 3-4 пъти годишно - пътувахме и ние и те. Сега лелята не е виждала на живо малкия си племенник, а той отдавна проходи. Изолирали сме се тотално от приятели - съпругът ми е много рисков, майка -хептен. За групови занимания по танци и йога съм забравила много преди да ги затворят официално. За СПА, кръчми и екскурзии въобще не мисля. Покрай нас бая народ го изкара - някои сравнително леко и сега си свиркат, но други - с много тежки трайни последствия, включително и един 50-годишен здрав спортен тип мъж, който не можа да се пребори. Така че  - продължаваме да се пазим, дебна РНК-ваксините  и се надявам на що-годе нормално лято.

# 248
Аз утре заемам учителската си длъжност...ставам агресивна вече на тази тема. Как нашето у-ще ни направи на луди и прехвърли цялата отговорност на нас. И с цялата си наглост ги карат да  пишат тестове и ги оценяват. Много ме е яд, много. Класния си взема заплатата за да качи по 1 видео на седмица и да напише един имейл. Хайде в случая 20 имейла с по 3 изречения. Сега тази седмица обаче щял да е в нотбетройунг. Подозирам, че много деца ще бъдат пратени на у-ще. В случай, че останем на ДО още, съм си принтирала формуляра и ще пращам и моето дете на у-ще.

# 249
#Reina първата седмица при нас няма избор. Всички са ДО. Аз сега се захващам да разпечатвам материали. Снощи късно дойдоха и то големи количества. Толкова много хартия ...
pipelot по това което написаха вчера, аз лично бих питала пак личната лекарка с тази информация и ако продължи да е на същото мнение бих проблава просто при друг лекар и ако се наложи при друг. А и не бих пропуснала да попитам касата за всеки случай. Успех.
Soft Click и Папурче няма май да се оттървем лесно и бързо и да хвърлим скоро маските. Натиска и истерията в момента е за лечението и за препълване на интензивните легла. А не съм чула за ни една нова клиника за ковид лечение с новоназначен и новообучен или новопреквалифициран персонал. Вече над година. 
Но като гледам тук какво пише за тежки случаи и пр. и както пише по новините, че голям % интензивни случаи са на хора с миграционен произход които така си живеят , че локдаун със затваряне по къщите ми се вижда ще има обратен ефект при тях ... остават ваксините. И ако няма достатъчно и ако не подготвят навреме опреснителните за мутациите за есента ... според мен може да си откараме още поне една година с маски и останалите екстри.
С това К фраге униона поред мен такава реклама си прави ... толкова новини се въртят само около тях , голям театър , голям вербунг ...  Другите партии ми се губят в новините.

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 07:12 от bella_ciao

# 250
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
При нас не се знае още, ваканция е. Да видим какво ще измислят.

Аз новини много не гледам (не успявам), но вчера хванах за Лашет и Зьодер. Поне се радвам, че Шпан е зает и не реши и той да се кандидатира. 😆

# 251
Вие имате още една седмица ваканция, а при нас е една седмица задължително ДО. Тъкмо получихме , че ще се проведат някои класни работи през тази седмица и разбира се хвърлям аз поглед в наредбата ... за класни, изпитвания и пр. лайстунг прюфунг ... тест няма да е задължителен. Само за презенунтерр. и за нотбетр. Сега започвам да се чудя за всички класове ли важи или само за някои класове.

Нямат си двамата достатъчно работа да гледат хотспот ите в провинциите си . Не знам защо партията се спира точно на тези двама кандидати. Те имат и други свестни политици.

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 10:35 от bella_ciao

# 252
И аз рязко да сменя темата: искаме да реновираме стаята на сина. Обаче е малка.
Сега има Halbhochbett, отдолу едно стелажче надълго, стоят игри.
Sideboard, гардероб и бюро.
Под леглото се събира повече прах, отколкото да са подредени игрите. Трудно ми е да сменям чаршафа.
Сега търсим друга комбинация.
Легло, бюро (само плот), гардероб/ шкафове трябва да има. Също е важно да няма отворени пространства, под мебелите да не влиза прах.
Някой обзавеждал ли е малка стая да покаже или да сподели идеи?
Бюджетът също не е голям.

# 253
Най-добре ще е да дадеш размери - 3 на 4 ли е, 2 на 5 ли е, 3,5 на 3 ли е...

В момента всички мебелни магазини, включително и сайтове продаващи мебели, имат големи намаления, щото нали пандемия, локдауни и тн. (не че по принцип нямат, но сега са на много повече артикули).

# 254
2,60х4

Общи условия

Активация на акаунт