Пролетни надежди, летни планове. Мечтателна немска тема - 215

• 20 460
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
asyalein,

Скрит текст:
Има много готини бюра във wayfair - мънинки, достатъчни за лаптоп и тетрадка, на около 100 евро, на Sale сигурно има и по 70-80. Едно боксспринг легло можете да му вземете, в otto и baur (то са едно и също, само че в baur има някакъв код за нови потребители - беше 20% от всичко, дали още го има трябва да видите), с място за багаж отдолу, което си е цял гардероб. И вече спроед бюджета и пространството можете да решите гардероб или щендер, като аз си купих много "луксозен" и стабилен щендер за коридора за 50-60 евро от амазон, предлагат го и в отто, но на завишена цена - много по-добре изглежда (при мен поне), отколкото гардероб да сложа. Очаквах да се прашат якетата, но не. Иначе щендери има и по 20-25 евро, икеа и подобни.

# 256
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Благодаря.

Скрит текст:
Не искам щендери, защото много се разсейва, затова трябва всичко да е зад врати. Отделно нито той, нито аз поддържаме кой знае какъв ред, никога, ама никога няма да си слага дрехите на закачалки. Цяла зима си хвърля якето на количката на сестра си. Затова и искам нещо затворено, като влезна в стаята да не се отчайвам колко е разхвърляно.

Тези Boxspringbett нагоре ли се вдигат, за да се прибере багажа?
Aз си мислех за легло, което има отдолу чекмеджета (ако се вдига нагоре ще е umständig и ще хвърля дрехите по пода) Rolling Eyes

За бюрото си мисля или малка, изчистена маса, която лесно да се мести, или закрепена на стената, която е klappbar.
Това зависи от мястото, където ще стои, обещах му да може да ползва биймъра. Т.е. това най-накрая ще решавам.

# 257
  • Deutschland/HE
Ася, в Икеа има такива бюра, които са само плот, вчера ги гледах в сайта им. Децата имат легла от там, с две големи джекмеджета (едното е за завивката, а другото за игри), като леглото може и да се разтяга (удобно е при гости). Може за библиотека да видиш Били серията, тя е доста бюджетна и събира доста книги, друг вариант е Kalax може да слагаш вратички или да оставиш отворено. Както си личи, ние сме фенове на Икеа и двете детски са обзаведени от там.

# 258
Ася имаме детско легло с дърпащи се чекмеджета . За мен това е много непрактично за съхранение на детски неща . Първо е много трудно да се поддържа подредба, второ дълбочината е непрактична , недостъпни места се затрупват неща и се крият, трето дърпане бутане чупи, пречи и ... Ползваме ги за гащи и чорапи, но са много непрактични, губят се нещата вътре, забутват се назад ... изобщо не ги харесвам.
По - практично би било за чаршафите за дтетската стая, одеала и възглавници , където не се дърпа ежедневно. Но пък ние имаме общо помещение за всички такива текстилни неща и ютии и не ни трябва в детската стая.
Ако помага нещо.

# 259
Скрит текст:
Единичните не знам какви опции имат - големият размер се вдига или настрани, или нагоре, като аз взех тези настрани, защото ми се струва далеч по-удобно и имам достъп до всеки ъгъл, макар и да клякам - ако се отваря нагоре, трябва да "влизаш" в леглото, за да стигнеш до края). Тези с чекмеджетата според мен са непрактични (а, бела вече е казала).

Гардероби с плъзгащи врати можеш да намериш постоянно за под 150 евро. (така няма нужда да се отварят и да планираш свободно място, за да отвориш - с повече късмет ще се побере зад вратата (на мен ми стигна мястото на стая със същата ширина, да набутам гардероб зад вратата. Grinning Дори остана сантиметър-два.

Аз бих посъветвал да огледате каквото и където прецените, и след това да хвърлите едно око на baur, заради 20те процента отстъпка за нови потребители.

Друг трик, ако купуваш от сайт и ще чакаш седмици-месеци, е да купиш с рехнунг - така ще платиш едва когато пристигнат мебелите, а не предварително - аз се прецаках и платих в магазин СЕГА и чаках 9 седмици да дойдат някакви мебели, което лично за мен е дразнещо. Grinning

# 260
Бела, благодаря, точно това ми помога. както писах, не съм по реда и подобни капани ми утежняват животеца после! Ние като взехме полувисокото легло също не предполагах какво прахосъбиралище ще е отдолу и каква борба с матрака ще е. Angry

Колибри, синът не чете. Той е по технически занимания. Калах ми е една доста тромава серия, иначе вчера гледах.

Сега ще пусна снимка какво си хареса.... Трябва с някой hack да го направим:

Подозирам, че шкафовете горе няма да са ми удобни!!! Угодия няма.
Неговите дрехи сега са в sideboard-а, две чекмеджета. Мрънка, че не ставало бързо обличането, явно иска да са на едно място. В този вариант обаче няма да са ...

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 12:33 от asyalein

# 261
Тези които си показала ми се виждат симпатични и по-практични от нашите. Колкото по-малки, толкова по-добре според мен и мисля ще ти свършат работа. Изглежда ми добре.
 Текстилите отделят много влакна и се образуват вълма около и под леглото, има опасност от събиране на прах и от молци ... не бих позвала чекмеджетата под леглото склад на текстили , освен да сложиш някои неща във вакуумни торби в дъното и само предната част на шкафа да ползваш за чорапи, гащи, тениски и пр. дребни неща които не пускат моного влакна.  Но аз нашите не ги харесвам . Ползвам ги защото ги имаме. Не бих ги поръчала наново.

# 262
Щом му е харесало такъв вид, търсете einbauschrank bett, но не знам какви са им цените.

PS. Първото излязло в гугъл, без да знам сайта и да съм прочел материала, от който е направен. Поствам го за пример.

https://www.kauf-unique.de/p/ausziehbett-mit-bettbruecke-selena- … QYAiABEgKoX_D_BwE

# 263
То на него му харесва, но аз се чудя и питам дали е практично.
Горе написах аргументите....
Аз не харесвам такива монументални неща, по-скоро по-леки и мобилни, ама кой ме пита...

# 264
Аз знам, че под леглото трябва да има празно пространство, за да диша матракът. Иначе може да мухляса. Затова не бих запушила с нищо отдолу.

# 265
# 266
Ася, стаите на момчетата ни са с подобен размер.
В стаите има:
-едно легло с допълнителен матрак в чекмедже, което се издърпва при гостуване на приятел, и с чекмеджета за завивките. Ikea - Släkt
- гардероб (2 чекмеджета, 2 рафта, 1 пръчка за закачалки). Ikea - Pax
- два високи шкафа с рафтове Ikea - Billy - побират всички книги, училищни неща, игри и джунджурии,  има ги в 2 дълбочини, с и без врати.
- Плот максимално голям, за да учат спокойно и да имат място за компютри и учебници, сложен на крака с възможност за промяна на височината - IKEA- Gerton + Mittback
- Едно шкафче на колелца с чекмеджета за моливи и джунджурии,  ползвано и като нощно шкафче. Икейско, не го намирам.
Всичко е бяло, бюрото е светло дърво. Място имат за всичко, не е претрупано, има въздух и светлина.

# 267
По всичко личи, че Лашет ще е кандидатът за канцлер на коалицията. Който предвиждаше тук за Зьодер, да си бракува кристалното кълбо.

# 268
По-малкото зло е Лашет, сякаш. Бай Маркус много краен, ама пък по-силен като личност. Не знам, ще видим ко-що.

# 269
Teо, нямам толкова голяма стена, заради вратата и прозореца.

Мьос, погледнах. Леглото не е лошо, но е 90см. Сегашното е метър, а аз искам да ползвам матрака.
Иначе се чудя дали да инвестирам в голямо бюро. Той понякога пише домашни на земята по корем 😳.

Синьо, и аз така знам, но сега от прах не мога да се отърва!!!! Та, ако прахът ще е по-малко, бих рискувала.

Ни Лашет, ни Зьодер виждам в тази позиция. Уши и АКК ги разкараха, да видим кое ново зайче ще изкочи от храста. Меркел също с финт се изкатери.

Общи условия

Активация на акаунт