Пролетни надежди, летни планове. Мечтателна немска тема - 215

• 20 462
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • Berlin
Аз пък напротив, доволна съм от леглата на децата с чекмеджета отдолу (Brimnes/IKEA). Дрехите им са там, заемат по едно чекмедже, в другото държим чаршафи и неща, които по-рядко вадим. Те сами си прибират и вадят дрехи оттам. Проблемът е, че не си прибират играчките. Стаята също е малка, ще сложа една  етажерка за книги, че започват да се трупат, имат един модул Trofast с четири кутии за играчки (IKEA). Едно дунапренено кресло, което става на легло, чакам, за пренощуване на приятелче.
Засега учат на масата в кухнята или на нашите бюра.

# 271
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Абс, а прах събира ли се отдолу?
В чекмеджета, под самото легло?

Вкъщи е ужас с този прах. В петък чистих, днес беше вече трагично положението, пак чистих 😱

У нас не са играчки, по-зле е! В хола под масата имаме машина за пушек, пуска се през вечер за мини диско. Кабели и удължители - всякакви и навсякъде 🙈
Лампи, пистолет за топъл силикон и неща за upcycling (за боклука),  книги... 🤮
Това е в хола!!!!
 В неговата стая е легото, бастелн неща за училище: бои, моливи, лепила, хартия, магнити (днес ги прибрах), настолни игри, електроника (дребни части разни).
Полудявам вече!!!!

А и малката кара колело вътре, бута количка, рита топка 🤪
Тя поне “чете” книги.

Да не говорим, че една стая съм завзела с моите интереси (подобен ред като при сина 🙈) и мъжът ми е просто в ступор!

# 272
  • Berlin
В самите чекмеджета не се задържа прах, но дрехите са постоянно в движение, а и аз си взех специално ръчна прахосмукачка и минавам чат-пат. По-скоро под тях се задържа повече, а и е по-трудно достъпно, но леглата са с тънки матраци все още и ми е Ок да ги повдигна и да обера с прахосмукачката. Като цяло обаче не е прашна изобщо стаята, а знам колко е гадно постоянно да се събира прах.
Холът ни е като вашия, ама машина за пушек ни липсва.😂 Ние сме на мноооого Лего, Плеймобил човечета и коли и карти за игра (към 3-4 тестета са пръснати навсякъде).

# 273
Ние също имаме Halbhochbett (с пързалка даже) и наистина се събира много прах под него. Имам чувството, че под нормално високо легло не е толкова много. Нашето може да се преобразува в нормално и това и ще направим някой ден, когато пързалката вече не се използва. Детето само си чисти под леглото, чаршафи сменя половинката, защото на мен също ми е трудно на тази височина (е, не чак толкова, но се глезя).

И у нас се пишат домашни на пода, аз даже насърчавам тази дейност. Wink

Хич не следя политиката напоследък. Най-много да гледаме някой документален филм след вечеря и това е. Но решихме, че вече ще ходим на кратка разходка след ядене. Новини не съм гледала от години.

# 274
Това не е малко помещение. Подобна по размер е стаята на малкия. Съществено е за идеите колко голям е прозореца, къде е вратата, една ли е тн. Синът ми има двуетажно легло с чекмеджета, библиотека, скрин, 3крилен гардероб и бюро. Има огромен прозорец и 2 врати.

# 275
  • Немция
На двете Бибитчета леглата са с нормална височина, но и аз се оплаквам от количеството прах, който се образува.
Не само под леглата- навсякъде. Не знам откъде извира това нещо, но няма край!

Под леглата на децата има чекмеджетата, практични са ни, там събират дребни играчки, техни "съкровища". Събира се прах обаче, в нашия случай не бих съхранявала дрехи там.

Ася, така е с играчките. При нас големият беше играчкоман, събираше, но и играеше с тях. На 10-11 започна да намалява интереса му към играчки, но събира други вещи, свързани с интересите му. Grinning

Бюрото на големия се ползва повече покрай хоумскулинга. Иначе и той пише домашни на пода. Малкият - не.
Обаче на бюрото си оставят много учебни материали, вещи, не е съвсем без полза, дори и да не пишат домашни на него. Под него също става склад. Stuck Out Tongue Winking Eye

Високи легла не са ми по вкуса. Големият сомнамбулства понякога, заварвала го съм в невероятни позиции и държа леглото да е на нормална височина.
Страх ме е да не вземе падне и да се нарани.

# 276
И аз очаквам да измъкнат някой от ръкава зад целия театър, но не мога да си предствя кой . Имат нужда.
Играчките при нас са в отделна стая с играчки, сега са по-голями и играчките са вече дрон, списания , каталози за птици и всякакви други неща които си имат и с които се занимават и много , много лего. По стаите освен легло, гардероб, бюро и собствените книги на стелажи друго няма.

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 15:51 от bella_ciao

# 277
Стана ми интересно какви са тези легла дето събират прах пък трудни за почистване. Ние имаме Släkt, чудесно се изчиства под него, но мисля да вземем и долното легло. Тогава ще ми е трудно, ще трябва да го издърпвам всеки път.
Ние имаме огромни количества прах. И точно затова от два дни съм отново на фаза купуване на робот и гледам модели. Този който бях харесала май не го продават вече. Мисля, че този път ще поръчам. Искаме да сменяме и подовата настилка. Този път искам светла. Преди години решихме да сложим тъмна, хем знаех че всеки боклук се вижда.
За книги използваме Billy с врати пак за да не се прашат. Аз съм страшно подредена, мисля че повече няма накъде. Всяка карфица си има място вкъщи. Много се изнервям ако нещо не се прибере веднага. Мръсно мога да погледам известно време, но разхвърляно ме изкарва извън равновесие.

# 278
  • Berlin
Тъкмо сега гледам приложението на WestwingNow. Имат предложение да ти направят дизайн, 119 евро на стая, пращаш скица, отговаряш на въпроси и т.н. и после ти пращат готов дизайн, заедно с предложения за мебели, естествено от сайта.

# 279
Синьо, и нашето е с пързалка. Значи и нашето може да стане “нормално”. Ще разпитам мъжа ми.
Може да измисля за отдолу нещо.

Абс, аз също исках ръчна прахосмукачка за караваната, но не искам да чистя с нея под леглото 🤪

Рейна, кажи кой робот си избрала. Ние сме с плочки и светъл ламинат. Пак се вижда всичко.

# 280
В Икеа това е безплатно. Има инструмент на сайта, с който можеш сам да си го направиш, а може и на място с помощта на служител.

# 281
  • Berlin
Soft click, аз ако можех сама, нямаше да ни стои полупразен апартаментът.😂 Само че го има и това, че тук не го чувствам като дом, а по-скоро като временно жилище и затова не сме отделяли много време по обзавеждането и сега не ми е много готино и ми се иска промяна. Поне детската малко трябва да се пипне от някой, който разбира.

asyalein, тя е от най-малките, портативна. 🙂

# 282
Ася пак ли се вижда прах по светъл под? Робота ще е Роборок нов модел, но кой не знам още. От тях има най-много доволни каквото съм чела последните 2 год. Ще изровя и темата тук да попитам. Искам да може да му се изключва уйфи-то и пак да си чисти без.
Сега имаме инфо от у-щето. Уж ще почват другата седмица пак по 2 дни. Ще имат Lolli тестове. Имали някакъв вкус, ще чета с какво са напоени тези тестове. Тестовете се затваряли в обща кутия и пращат на лабораторията. От там ако има позитивен резултат всички деца от групата остават вкъщи и се тестват на същия ден вкъщи. Даже и тези които не са се тествали в у-ще нямат право да го посещават. С една дума официално не се знае кое дете е излязло позитивно.
Аз сега съм в чуденка кога да взимам билет за БГ...явно трябва да не е непосредствено преди ваканцията защото ако някой от групата излезе позитивен или моето дете трябва карантина..тоест 14 дни трява да минат или? Или 5 и после тест?  Хич не съм наясно.
Днес като ходихме до у-ще за листи имаше на двора само над 20 деца.

# 283
Ламинатът ни е светъл и се вижда като падне светлината под определен ъгъл.

Решението за анонимизирани тестове ми харесва. При нас няма да е така.

# 284
  • някъде
Здравейте и се извинявам, че нахлувам във вашата темичка Blush Ще се радвам, ако някой има желание да ми помогне. Става въпрос за получаване на детски надбавки, когато един от семейството работи от скоро в Германия. Ако някоя от вас има желание и би могла да помогне с информация, моля да ми пише на лично.
Хубав ден ви пожелавам Flowers HibiscusHug

Общи условия

Активация на акаунт