Пролетни надежди, летни планове. Мечтателна немска тема - 215

• 20 466
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
С анонимните тестве ми се вижда и на мен добра идея. Повече прах имаме където има повече неща и повече тъкани. Колкото по-празно , толкова по-малко прах ми се вижда.

# 286
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
DS, пробвай да питаш във фейса, тук повечето сме от доста време и заедно.

Бела, аз килими нямам, прах се стели даже по стълбището на вълма!
И не само у нас е така и другите съседи споделят същото. Една съседка се изнесе, построиха си къща. Насред Neubau Gebiet, т.е нямаше пътища, градините не бяха оправени, строеше се и каза, че не чисти толкова често, колкото преди.
Незнам защо при нас е така. Децата влачат много пясък, но и много прах има.

# 287
У нас също е прашно и се събират валма, но ние ползваме вълнени одеяла, имаме 2 килима (памучен и вълнен) и аз с моите текстилни хобита (шиене, плетене) също доста допринасям.
Като написах плетене... кой се "хвалеше/оплакваше", че е изплел много шалове?! Simple Smile И аз така. И не знам какво да ги правя, а ме сърбят ръчичките да започвам пак нов. Laughing

# 288
Аз. Последно и два пуловера изплетох, страхотни станаха. Вече обаче ми се ходи на море! 😂

Вълмата не са от прах, а от влакна или пух от козината на домашни любимци. Който ползва сушилня, няма вълма от тъкани. Тези с домашните любимци чистим всеки ден. Прахосмукачките обикновено са конструирани така, че да могат да чистят и под мебели.

# 289
През последните няколко години климатът стана доста сух тук и затова се засили наличието на прах. Аз помня как бършех прах веднъж годишно тук, а сега всяка седмица е нужно. Наличието на много автомобили също е причина. Преди 20 г трафикът беше различен. Доста са факторите са повече прах през последните години. За съжаление.

# 290
  • Немция
И аз мисля като Вечка, че други са факторите за праха.
Като дете вкъщи и много текстилни покрития имахме, и котки, и вещи, но такъв прах като тук не е било. Вярно, тупахме килими Grin, но няма да е само до това.
Подозирам ламината като неизгоден тип настилка, всичко се плъзга по него.

Оказа се, че съм в 3та фаза за ваксиниране. Обадих се на личния лекар и излезе, че има голям наплив и дълги списъци от много народ. Направо ме отказаха да се записвам, другата седмица дори не очаквали ваксини.
Погледнах как стоят нещата в нашия Импфцентър. В момента всички термини били изчерпани и при нови доставки щели да пуснат онлайн-портала отново.

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 23:38 от Бибит

# 291
Аз мисля , че и електроуредите събират някак си. Монитори, кабели ... някак ми се струва , че хващат прах .
за ламината и аз го подозирам. 
За ваксината която ме очуди за варицелата се оказа някакво недоразумение. Добре че не се съгласихме веднага. Първо попитах какво точно искат да му сложат, после се обадих на детските лекари и ги попитах има ли я и те казаха че я има и че му е пълна ваксината. И се обадих обратно да се разберем да им занеса да погледнат пак. Нещо не си разчитат добре нещата един на друг ми се струва. Въпреки че това са някакви лепенки с надписи и пр. Не знам защо. И препоръчаха някаква незадължителна за момчета срещу рак на гърлото доколкото разбрах. Не схванах добре по телефона , ще говорим па кда ми обяснят. Не знам дали да я слагам или сега като обновиха тетануса и като правим 3 те приема за кърлежи да не му дойде много. Да почакам догодина да говорим ... Ще мисля.

# 292
  • Берлин
Няма прах вкъщи, откакто купихме сушилнята. В добавка Хелга /роботът/ и нямам чистене никакво. По мебелите мога и веднъж месечно да минавам за прах. Не знам по каква причина, но единствено стъклената етажерка в банята е винаги прашна. Там прозорецът е почти винаги отворен.

# 293
Аз плета летни шалове в момента... от лен беше последният (мъжете рекоха, че съм изплела мрежа за риба Laughing), а сега се каня на една копринена прежда.
Иначе и аз искам на море. Много искам. Дано успеем и тази година да отидем. Къш вирус, къш, къш!

bella_ciao, Sweat Smile. Сигурно става въпрос за HPV-Impfung.

# 294
Изплитам по 2 големи трудни шала на месец,  напоследък много ми върви куката.

Ваксината против папилома вирус вероятно е тази , която са предложили за рака на гърлото. Сложихме я и на тримата, понесоха я без каквото и да е неразположение.

# 295
Аз не знам да не стане много. Преди седмица сложиха опреснение за тетанус и първата фсме. Много дълго го боля и не беше особено фит. Според мен избърза с освежаването на тетануса с 1 г. Затова стана така, но аз не го очаквах и не бях пресметнала предварително. Нищо. Друг път ще гледам предварително.  Следват още 2 х фсме през 3м. 
Мсиля за една година стига. Тази последната ще изчака една година мисля. Но се разбрахме все пак да говорим като идем на втората фсме да се разберем. Да ми обяснят нещата.
Не разбирам как ви стига времето за това толкова детайлно творчество . Иска се търпение, спокойствие, организираност ... пускам си за по-лесно едно скандинавско крими. Много ги обичам.

# 296
Всички ваксини сме ги оставили да ги прави само един лекар - педиатърката ни, включително и нашите. Така не стават обърквания при прехвърляне на инфо между праксиси, а и тя е с доста адекватна преценка.
FSME ваксината беше най-трудно понесената ваксина от всички ни. Месеци наред влачихме главоболие.

# 297
  • Германия
Ау, Рейна, недей слага светла подова настилка! Вижда се всеки боклук, косъм и прашинка, някакъв ужас е! За петна пък да не говорим. Ние сме с много светъл ламинат, не мога да ти опиша за какъв кошмар става дума.

# 298
Хм, странно. При мен пък няма проблеми със светлата настилка, но аз прахосмуча и мия всеки ден.

# 299
Аз съм със светъл ламинат eiche мисля, никакъв проблем няма, а не прахосмуча и не мия всеки ден Simple Smile нищо не се вижда

Общи условия

Активация на акаунт