Пролетни надежди, летни планове. Мечтателна немска тема - 215

• 20 422
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
При нас синът от вторник с 2 теста в училище, дъщерята остава вкъщи. Да видим през май, как ще е.

# 496
Аз помня Вечката как се разправяше с някакви глоби от някакъв блитцер, който не бил поставен както трябва и им беше писала как да си поставят блитцера. Май се отказаха накрая да и искат глобите Simple Smile
Само не ni даде шаблон по който да процедираме .
Това беше една тъпа история много отдавна и съм забравила подробности.
Но аз си имам редовно вземане даване с политесите, защото преди 7-8 г, когато на големия му бяха счупили чейнето, аз бях паркирала пред бърза помощ на първото ми попаднало място, без да погледна, че е за инвалиди.
Пратиха ми честитка за 35 евро, аз им отговорих, че такава и такава е била ситуацията и от паниката съм била с Tunnelblick и ми ги опростиха.
После още веднъж в наше село - платих за половин час, обаче при детския се мотахме поне час и отгоре и пак честитка. Поисках бележка от доктора, че сме били по това време при него и пак ми я опростиха.

При нас тестовете уж щяха да се от 19 задължителни, но тази седмица бяха също. Тестването е чиста проформа.
От другата седмица ще се тестват сами - в носа. Надали някое от децата ще си бръкне надълбоко, както трябва, за да е читав резултата.
Мерки на кило - мижи да те лажим...

# 497
Синьо аз освен за битовизми на този етап направо не знам за какво друго да пиша...вкъщи съм си..тръпна за място за ясла, но никой не ме търси. А ако короната продължава не знам как ще съчетавам работа и ясла. Вече не знам кое е по-добре..
А може би вече всички са улегнали, поостаряли в темата..шегувам се да не се засегне някой, но и аз преди 15 год какви истории имах...

# 498
  • в сърцето на един мъж...
Ох, какви спомени имам от преди 15 години Simple Smile Но голяма част се преместиха във фейса. Не са се променили, все същите колорити са си Simple Smile

# 499
  • Berlin
Аз съм от скоро (и за малко 😂).

# 500
Знам че не е готварската тема, но понеже сме под ежедневие у дома ще питам как разнообразявате готвенето. На мен отдавна много ми е писнало. Въпреки че преди ми веше много интересно да направя нещо вкусно, сега така ме дразни всичкото измисляне и правене на неща. При нас се правят бързи и различни неща за почти всяко ядене, защото само мъжа ми доизяжда нещо и то с недоволство.

Но редувам горе долу нудели, картофи, ориз, леща, гноки, пица , боб, супа, зеленчуци с нещо , понякога сърмички, зелен боб, зеле с месо и грах и други неща, но по-рядко другите. Горе долу това.
И колкото и много да изглеждат вече юг. готвене и ми писна страхотно и ми се струва еднообразно .
Снощи зелен боб със свинско, днес гнокита с пфеферзосе, за вечеря обаче ще им взема по 1 дюнер и ще направя пичивка. Дюнер не върви повече от 1хседмично. Не го искат. Затова го пазя за петък вечер, когато най-ме мързи.
Кажете как се справяте , че да има някакво разнообразие и да не стоите нон стоп над тигана с пържене на лук и пр ... екстри ?

Сега се замислих, че отдавна не сме имали фишщебхен.
Нещо откакто прочетох че японците изсипват водата от атомната централа в морето съм много недоверчива към рибоците .
Дайте идеи за справяне с кризата в кухнята. На мен самата ми писна да ям в къщи . Ще взема да залинея.

# 501
С цел разнообразяване на семейното меню и след гореща препоръка от приятели, се абонирахме за HelloFresh. Рецептите им се оказаха интересни, разнообразни,  лесни за приготвяне и много вкусни. За децата беше голямо удоволствие да ги готвят, но продуктите са далеч от качеството с което сме свикнали, а и количеството опаковки, с които идват, е трудно за преглъщане, затова след няколко седмици прекратих абонамента. Но пък си набавих от различни източници доста техни рецепти и готвим по тях поне веднъж седмично.
Фишщебхен не купуваме, но риба ядем поне веднъж седмично. Обикновено на грил, но и на фурна.
Нудели обичаме много, сосове си правим разнообразни, често съвсем семпли. Ако правя класическо или зеленчуково  болонезе, го правя в голямата тенджера. Част замразявам, част за спагети и част на лазаня със сметана вместо бешамел. Хоп - 3 яденета наведнъж.
Бързи неща си готвят често децата, също можем да минем само с богата салата и домашен хляб.
Грилваме редовно, като мятаме на грила повече зеленчуци - тиквички, гъби, патладжан, чушки, лук, царевица - според сезона и пазара.
Китайски рецепти правим често напоследък - обичат ги , а и бързо стават.
Манджурляк по-рядко искат, но се случва да им се дояде класическа манджичка със сосче и мръвка - обикновено винен кебап или телешко варено. Пилаф правя поне 2 пъти месечно - с птиче месо, но и само ориз и фиде, понякога добавям и бобови микс или само нахут.
От както децата взеха да готвят, доста ми облекчиха ежедневието, признавам.

# 502
За Хелофреш набързо - от фреснапф с поръчката за котарака ми изпратиха 2 ваучера за по 50 евро - няма да ги използвам. Ако има желаещ, ще ги снимам. 25 евро от 1ва кутия, 15 от втора и от 3 и 4 по 5 евро.

# 503
Кодове ХФ за 50 евро се намират и онлайн свободно без никакъв зор.

# 504
Кодове ХФ за 50 евро се намират и онлайн свободно без никакъв зор.

Не знаех. Сори Joy

# 505
Да, много агресивно рекламират.

# 506
Цвети аз изкарах онлайн курс,поради липса на никакъв присъствен.Мина ми изпита,сега карам в ютуб курс,който много ми хареса,цената,времето и начина,по който обяснява.Той си е учител по професия и има и много безплатни уроци качени.Ако те интересува ще ти разкажа подробно.Онлайн курса в DUK Eckert го карах.Сега пак там ориентирунг курс пак онлайн карам.

# 507
Айди, от утре 21-5 вечерен час в Кьолн. Joy Мама Меркел е по-строга и от мойта мама. Оставяше ме до 21:30 да си играя навън. Joy

# 508
През седмицата готви мъжът ми, за мен остава събота и неделя. Тогава минаваме с нещо бързо като баница, салати, филийки с нещо. Вкъщи се готви разнообразно - българска кухня, типични немски рецепти, китайско, дивеч. Последно мъжът ми прави паеля с морски дарове, прие се много добре. Паста върви винаги.
Иначе във форума съм още от самото начало, прехвърлих се от Дир.бг. Ужас, колко много време е минало...

# 509
  • Berlin
Писна ми и на мен от готвене, ама няма как, готвя. Понякога, често по два пъти нещо слагам на котлона, защото моите хора не ядат едно нещо два пъти.😞 Аз редувам напоследък риба/вурстове с картофи/салата/замразен микс зеленчуци; ориз със зеленчуци, спагети Болонезе/Алфредо, супи, мусака, телешко варено, гулаш, fish chowder (вид рибена супа), чили кон карне (или като тако супа с пилешко) - това всичко Инстант пота, бургери и пица веднъж на 2 седмици, наскоро открих Glassnudeln, много бързо стават и обикновено са със зеленчуци и соев сос (stir fry). Правя и зеленчукови кюфтета, но само аз си ги ям обикновено. Сладки печени картофи харесваме, печени зеленчуци с подправки за гарнитура, къри с картофи, спанак също се одобряват. Големият гледаше по Нетфликс предаване с рецепти, на Nadiya Hussain, оттам пробвахме няколко, доста успешни се оказаха и правя понякога. Nosugar също има чудесни рецепти, но оттам гледам за сладки неща, supichka е страхотен сайт с лесни, традиционни рецепти. Общо взето гледам да помня какво се е харесало, добавям си го в списъка с рецепти и така лека полека се увеличават нещата, които готвя. Когато ме мързи, купувам и аз рибени пръчици, че и готови кюфтета чат-пат.
Сега имам идейка да си постна всички тествани от мен рецепти на едно място и да си ги имам онлайн, всичко на едно място, което е изпробвано и одобрено от нас. Хем и това ще ми е портфолиото (аз ще си правя сайта🤪).
 Готвенето ми е болна тема напоследък, особено откакто започнах работа. Преди това беше Ок. Сега от понеделник до петък съм от бюрото на печката, после към леглото и repeat.😂

Общи условия

Активация на акаунт