Истанбул [тема 54]

• 57 991
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Четиридневен Истанбул приключи. По-отвратително влизане в Бг скоро не съм имал / пет часа от 21.00 до 2.30.

и по чайче да почерпя

сега по въпросите по-горе:

- моят е почти на 9г и е дългуч, минава навсякъде без билет, под турникета, или заедно с мен. Само в Мармарай минава острани, през входа за работниците. Никой нищо не ми е казвал, въпреки, че наистина до 6г. е безплатният превоз.

- сега бяхме без каката, само със сина, нито турци, нито българи за никакви тестове/сертификати не са питали на границата. В моловете също минава без ХЕС код, показвам моят, минаваме и двамата.

- като алтернатива на МОЛ е ТаунХилл, модерен, с хубава фудзона, отлични тоалетни, а и лесно достъпен. От Еминьоню корабче до Кадъкьой и червената линия на метрото и сте там. Хем плувате, хем се возите. Ние го посетихме заради Батутзоната в него - джъмппарк, нали и децата трябва да се радват. Хубави батути, няма да останат разочаровани, лошото е само, че го таксуваха като възрастен, въпреки цената в сайта, ама за 20лири разлика, реших да не споря.

# 616
Здравейте!
Някой беше споменал, че за паркингите в Истанбул е необходимо да се прави резервация. Може ли да споделите къде се прави тази резервация, онлайн в някакъв сайт, на място като пристигнем ли? Благодаря предварително!

# 617
Здравейте! Някой може ли да даде повече информация относно резервация за вечеря на девическата кула и транспорта до там?

# 618
Беше затворена за посещение, отвориха ли я?

# 619
  • София
Здравейте! Някой може ли да даде повече информация относно резервация за вечеря на девическата кула и транспорта до там?
Ковид я повали.Wink
Това на шега де, а сериозно - не работят заведенията в нея.
Посещението с лодка на кулата май също е невъзможно, но скоро не съм проверявала.

# 620
Къзлар, май положението пак отива на зле. И като нищо да забранят ходенето отново, те май там пак ще са в червената зона.
Лошо ми става вече, аз загубих всякакво желание.
Екскурзията ни е потвърдена ама докога не знае.

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 19:19 от Ема Удхаус

# 621
Ковид я повали.Wink
Това на шега де, а сериозно - не работят заведенията в нея.
Посещението с лодка на кулата май също е невъзможно, но скоро не съм проверявала.

По-миналата седмица се шматкахме там - не работи, нито заведения, нито посещения.

# 622
  • Варна и...духом на Босфора
Другарке Беля,Шерефе!

# 623
  • Варна
Шерефе, шерефе, джанъм!

То как да не му се допие на човек?
През пек...

... дъжд...

... студ...

(забележете времевия и температурен марж...)
... и страх да не ги оцветят в червено, да се добереш до любимия град... Ами повод си е!... Да люснеш един айран!

Ема Удхаус, в заповедта, влизаща в сила от днес за Турция нямаше промяна. Докога... не се знае.
Градът или поне това, което видяхме вечерта (Султанахмет и около Чемберлиташ) се пука по шевовете. Отдавна не го бях виждала така. Но и отдавна не сме идвали в отпускарски летен месец.
Честно казано, ако имах избор, не бих си причинила лятно идване. Но предпочетох да използваме, докато можем.

# 624
Аз също не бих, но нямаме друг избор. ММ не може да вВма повече отпуска и успяхме само сега. Ти ме шокира с 47 градуса. На жвги не мога и да издържам. Не знам, дано не ми се провали мечтаната екскурзия  от години заради жега и корона.
Исках септември или април, ама няма.
ММ 3 убеден, че ще затворят всичко или след няколко дни или в началото на септември.

# 625
бях в чуденка дали да ходим тази седмица, но с тези думи за затваряне --взимам да букна един хотел и утре вечер палим към Истанбул. Дано в неделя да няма хора на границата.

# 626
Здравейте,
Нова съм в темата..., а и в сайта (преди доста време имах акаунт, но не помня нищо от него, затова се регистрирах наново). Предварително се извинявам, ако ви изнервя с въпросите си, но прегледах темите по диагонал поради липса на време.
Ще пътувам към Истанбул за 5 дни на 19-ти и ме мъчат няколко въпроса. Ще си правя антигенен тест (не съм ваксинирана), но срокът ще изтече преди да се прибера, затова питането ми е следното: чета на разни места, че мога да си направя PCR в България след прибиране, за да ми отпадне карантината. Това обаче не ми изглежда много достоверно. Мисля да си направя PCR в Турция...та, някой може ли да каже къде в Истанбул може да се доверя на процедурата и дали ще мине "номерът" на границата. Благодаря и се извинявам още веднъж, ако вече е обсъждано.

# 627
Може ли един спешен въпрос, че в момента пътуваме... Пълномощното ни само на български ще важи ли или искат задължително и на английски или турски??

# 628
  • Sofia
... чета на разни места, че мога да си направя PCR в България след прибиране, за да ми отпадне карантината. Това обаче не ми изглежда много достоверно...

Абсолютно достоверно е! Същото може да се направи с бърз антигенен тест, който е дори по-евтин. Мой съвет е да се тествате в Бг. Ако в Турция ви излезе положителен резултат, ще ви сложат под карантина там и става супер сложно да се приберете.

* По въпроса за пълномощното – ако е за българските гранични власти, ще ви свърши работа, ако е за турските, вероятно не.

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 15:04 от Сиена М.

# 629
  • Бургас / UK
... чета на разни места, че мога да си направя PCR в България след прибиране, за да ми отпадне карантината. Това обаче не ми изглежда много достоверно...

Абсолютно достоверно е! Същото може да се направи с бърз антигенен тест, който е дори по-евтин. Мой съвет е да се тествате в Бг. Ако в Турция ви излезе положителен резултат, ще ви сложат под карантина там и става супер сложно да се приберете.

* По въпроса за пълномощното – ако е за българските гранични власти, ще ви свърши работа, ако е за турските, вероятно не.

Божее,колко разкази имало в "новата тема" “Благодаря на всички за разказите и впечатленията...За поредно лято не се добрах до любимия ми град...добре,че поне до Одрин ходих ,но не е същото .

До 24 часа от влизането си в България трябва да си направите теста (ПСР или Антигенен) обаждате се в съответното РЗИ(или пускате имейл,те ще кажат как е) ,че е отрицателен и няма карантина,но те така или иначе ще ви сложат под карантина,защото влизате без тест в Бг и до 24 часа трябва да направите теста.Малко объркано стана ,ама това е начина .

За пълномощното,задължително на английски или турски.Моето е на английски и няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт