Истанбул [тема 54]

• 57 528
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
Мъжът ми звъня сега до РЗИ- то ни. И те същото  му казали да си го преведе на английски с преводаческа фирма. Но нямаме гаранция, че  ще минем границата.

Май ще си правим и двамата бърз антигенен тест не по-стар от 48 часа  и ще носим и този негов положителен резултат на кирилица. Ще се пробваме първо с него и ако не стане ще покажем антигеният му Sad ...

Тиа лаборатории няма начин да не се отчитан на високо държавно ниво, а ни замитат по новините с глупости, ноо да не спамя темата

Надявам се скоро да ви зарадвам с нови снимки  и инфо Simple Smile

# 256
Мъжът ми звъня сега до РЗИ- то ни. И те същото  му казали да си го преведе на английски с преводаческа фирма. Но нямаме гаранция, че  ще минем границата.

Май ще си правим и двамата бърз антигенен тест не по-стар от 48 часа  и ще носим и този негов положителен резултат на кирилица. Ще се пробваме първо с него и ако не стане ще покажем антигеният му Sad ...

Тиа лаборатории няма начин да не се отчитан на високо държавно ниво, а ни замитат по новините с глупости, ноо да не спамя темата

Надявам се скоро да ви зарадвам с нови снимки  и инфо Simple Smile

Аз бих си търсила правата с лабораторията, правила теста. Наистина подайте писмено оплакване до управител, ако трябва и до някоя контролираща институция. Ако трябва и в пресата търсете гласност. Знам, че на човек, когато отива по важни дела, хич не му е до такива наглеци, ама пък и да се оставят просто така, също не бива. И, ако някой не знае, ПСР тестовете примерно в една Италия са безплатни. Не че съм им фен, никак даже и направих всичко възможно да изчакам да паднат, но понякога се налага да действаме срещу принципите си в името на по-висша цел...

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 20:42 от ALFIETKA

# 257
  • Sofia
Не само в Италия тестовете са безплатни, в Холандия е същото. Ние сме една от малкото държави, които смъкват по три кожи за един тест от собственото си население.

# 258
Мъжът ми звъня уж на централен телефон на лабораторията, но там са се държали изключително агресивно и го пратили по дяволите. След това е писа имейл, но ако го четат лаборанки, а не някой от управата им едва ли ще ни върнат отговор...

И ние искаме да подадем сигнал, защото лабораторията е сертифицирана да издава PSR-и за чужбина, значи би трябвало да могат да издадaт въпросният положителен PSR от края на март на английски и с вкарани дани на паспорта му.

# 259
Мъжът ми звъня уж на централен телефон на лабораторията, но там са се държали изключително агресивно и го пратили по дяволите. След това е писа имейл, но ако го четат лаборанки, а не някой от управата им едва ли ще ни върнат отговор...

И ние искаме да подадем сигнал, защото лабораторията е сертифицирана да издава PSR-и за чужбина, значи би трябвало да могат да издадaт въпросният положителен PSR от края на март на английски и с вкарани дани на паспорта му.
Ами обадете се и изисквайте име и контакт на управителя/ заместника. И после директно с него. Ако трябва направо им кажете, че ще си търсите правата на по-висока инстанция или че ще огласите в медиите. На мен голяма столична болница 5 седмици не ми предоставиха предварително заявен запис на манипулация въпреки многократните ми запитвания. Докато не се докопах до името и мейла на отговорния за това господин и не му написах гневен мейл, че ще разглеждам договора за предоставената медицинска услуга като неизпълнен от тяхна страна и съответно претендирам за финансова неустойка в размер на... % от цената на манипулацията. След половин час ми се обади господинът с мазен глас и записът беше готов. Имам като компенсация безплатен пакет профилактични изследвания, от който няма да се възползвам, но просто много ме бяха издразнили. Все пак човек не ги прави тези неща за удоволствие, а защото са му необходими и небрежното и нагло отношение към клиента е абсолютно безобразие.

# 260
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Преди няколко поста написах какъв е този документ за преболедуване, но все тая.

И без да се заяждам, личните ви лекари за какво са ви? При такава ситуация се обаждате на тях, те много добре знаят кой пациент кога е тестван, както и имат достъп до единния регистър. Разпечатват ви удостоверението и толкова.

# 261
# 262
Щом ПСР теста трябва да е на латиница и с номера на паспорта, същото важи ли и за антигенния тест?

# 263
Сега по нова казаха с документ за антитела, обаче навсякъде другаде пише с официален  документ за преболедуване. Сякаш ги изравняват нещата, а изобщо не е едно и също, може да си имаш антитела и изобщо да нямаш потвърден положителен тест. Много ме дразни това, тази дезинформация.
А това с лабораторите, нямам думи просто . Но има логика да се обърнете към личния лекар. Много е тъпо, че както обикновено нещата не  са решени централизирано по определен ред, а всеки за себе си трябва да открива топлата вода и да се сблъсква с бюрокрация.
Има логика да, и за антигенния да пише номерата на паспорта, защото на границата до сега сравняваха номера на паспорта със същия, въведен в пср-а.

# 264
  • Русе
Аз да ви се похваля, че днес ми беше възстановена цялата сума за неосъществената ни екскурзия до Истанбул през април 2020 г. от ТА Аполо. Анекса, който бяхме подписали беше със срок до 22.05.2022 г., но въпреки това без уговорки ми върнаха сумата от 530 лв. Ако има и някой друг като мен - може да се възползва. В момента ТА получават евросубсидии на траншове точно с тази цел.

# 265
Малко шарени снимки.
https://www.instagram.com/p/CPlel11hzDF/?utm_medium=copy_link
Аз съм лесна, разрешени са вече и бързите тестове. Само да съм здрава, докато се организирам.

# 266
  • София
Преди няколко поста написах какъв е този документ за преболедуване, но все тая.

И без да се заяждам, личните ви лекари за какво са ви? При такава ситуация се обаждате на тях, те много добре знаят кой пациент кога е тестван, както и имат достъп до единния регистър. Разпечатват ви удостоверението и толкова.

Според моя личен лекар и няколко други на познати, не могат да издадат такъв документ за преболедуване, защото го няма установен/създаден като удостоверение/бланка в единната компютърна система, която ползват. Трябва да е "спуснат" от министерството или РЗИ и да го има в тази система както са болничен, удостоверение за работа, за училище и т.н.
Дали е така наистина, не мога да твърдя, но информацията е същата от няколко места.

# 267
# 268
Сега по нова казаха с документ за антитела, обаче навсякъде другаде пише с официален  документ за преболедуване. Сякаш ги изравняват нещата, а изобщо не е едно и също, може да си имаш антитела и изобщо да нямаш потвърден положителен тест. Много ме дразни това, тази дезинформация.
А това с лабораторите, нямам думи просто . Но има логика да се обърнете към личния лекар. Много е тъпо, че както обикновено нещата не  са решени централизирано по определен ред, а всеки за себе си трябва да открива топлата вода и да се сблъсква с бюрокрация.
Има логика да, и за антигенния да пише номерата на паспорта, защото на границата до сега сравняваха номера на паспорта със същия, въведен в пср-а.
Добре де, ако инал сертификат за ваксина не става ли с него? За какво им е друг документ? Аз сега като съм го карала декември и като ще има ваксинаи двата вида док. ли тябва да представям? Объркващо е наистина, какъв е този док., че си карал корона, за първи опът чувам за такъв. Трябва да питам личната, да съм подготвена. Най-големите ми надежди са за махане на маските навън.
Толкова ми се иска да си обикалям на воля като нормален човек. Искам и да се смимам, с маска няма как да стане. Колко хора ди ходиха натам в пандемия, ами имат снимки, явно не е чак толкова строго или е на късмет. Ще прежаля някак, свиинах вече, но това е много време с маска, ужас е. Просто за такъв документ,че си карал ковид никой не е чувал, аз не знам откъде де измисли.

# 269
Наистина изобщо не е толкова строго, аз N пъти ходих, има си и атмосфера, всичко. Аз лично под брадичката си носих маската, освен в транспорта и закрити пространства. Прекарала съм ковид и нито ще заразя някой, никой мен ще ме зарази. Масово така се носят маските.
Естествено, че ако има човек сертификат за ваксина няма да му искат документ за прекаран ковид.
Коментираме случаи с прекаран ковид, и без ваксина, тогава се налага този документ.

Общи условия

Активация на акаунт