Истанбул [тема 54]

• 57 531
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
  • София
...
              И да попитам: Заслужава ли си паричките това удоволствие?
19.30ч.-Нощен круиз на кораб по Босфора с програма, вечеря и местни напитки без ограничение | 40€ (78лв)
Никой не можа да каже дали на Вас ще ви допадне.
Разгледайте клипчета и си решете.
Това, което аз мога да кажа е, че цената е същата и сами да си организирате нощна разходка с вечеря по Босфора. Та ако ви допаа - включете се.
Лично за мен е недценена тази разходка, защото докато ядеш, танцуваш и се веселиш, пропускаш красотите наоколо.
Имаше преди вечерен редовен круиз по Босфора и беше много по-добър избор на прилична цена.

# 241
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Съгласно съобщение на Областния управител на град Одрин, Р. Турция,  от 28 май, българските граждани, желаещи да посетят Турция, вече ще могат да влизат на територията на страната освен с документ за отрицателен резултат от PCR тест за COVID-19 и със сертификат за имунитет или за поставена ваксина срещу COVID-19, издадени от компетентните български власти. Документът за ваксинация следва да удостоверява, че са изминали най-малко 14 дни след поставянето на втората доза. Българските граждани, които не са ваксинирани поради възрастта си (под 18 години), ще бъдат освободени от тестване и карантина съгласно горните правила, ако пътуват със семействата си, които имат сертификат за ваксина.

Пълен текст:
https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/turkey

# 242
  • София
Съгласно съобщение на Областния управител на град Одрин, Р. Турция,  от 28 май, българските граждани, желаещи да посетят Турция, вече ще могат да влизат на територията на страната освен с документ за отрицателен резултат от PCR тест за COVID-19 и със сертификат за имунитет или за поставена ваксина срещу COVID-19, издадени от компетентните български власти. Документът за ваксинация следва да удостоверява, че са изминали най-малко 14 дни след поставянето на втората доза. Българските граждани, които не са ваксинирани поради възрастта си (под 18 години), ще бъдат освободени от тестване и карантина съгласно горните правила, ако пътуват със семействата си, които имат сертификат за ваксина.

Пълен текст:
https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/turkey
Супер!!! 
Това съобщение на Валията на Одрин,  за съжаление все още не е утвърдено официално. Сигурно ще се случи след 1 юни, но който ще пътува дотогава да се съобрази, че все още действат старите правила за влизане в Турция.
Така е написано и в сайта на Мвнр, дори са  болднали текста да не би някой да се заблуди, че вече е в сила и да тръгне без тест.
"Изискването за представяне на отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2 като условие за преминаване през сухопътните, морски и летищни ГКПП на Република Турция ще бъде в сила до 31.05.2021 г."

# 243
Няма ли линк към официална заповед или публикувана информация на съответното министерство на държавата на влизане, не им вярвам.
И на МВнР не вярвам на 100%, доста окъсняват с актуализациите. На преводни статии също не вярвам, защото заради работата ми знам как често протича този процес едно към гьотере.
За България следя заповедите тук. За Европа чета reopen.eu, за Турция – техните официални източници, засега там няма нищо такова.
Не ме грее пряко тази промяна, по́ ми е интересно какво значи „сертификат за имунитет, издаден от компетентните български власти“... Щото само такова животно не се е раждало в последните месеци из новинарското блато.

# 244
  • Някъде в Европа...

Не ме грее пряко тази промяна, по́ ми е интересно какво значи „сертификат за имунитет, издаден от компетентните български власти“... Щото само такова животно не се е раждало в последните месеци из новинарското блато.
И мен, и мен 😀. Поне докато имам антитела, да ходя да си вадя 😁. Казвайте къде и как се издава, че и аз за пръв път чувам 🤣

# 245
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Новият европейски сертификат има 3 варианта, един от тях е въпросният:

Сертификатът за преболедуване включва информация за датата на първия положителен тест за COVID-19 и валидността на сертификата. Важно е да се отбележи, че според изискванията на ЕК валидността на сертификата за преболедуване е не повече от 180 дни след първия положителен тест.

# 246
Това със сертификатите го обяснете на РЗИ Варна Wink .
 Вчера им звъняхме понеже мъжът ми бе с положителен тест на 30 март и искахме да ни издадат въпросният сертификат за преболедували ( както е написа във страницата на МВнР..... Уви не бяха чували за такова животно. Отговорът им бе ... ми питайте в лабораторията да ви издадат дубликат на положителното изследване и да има печат ( това което правихме март не го пазим... кой да предположи, че ще ни трябва...)

Пълен смях и трагедия са тези лелки по институциите....
Миналата година по това време на Капитан Андреево пускаха лекуващите се в Турция да влизат в БГ с бележка от болницата, а МТ и РЗИ-то им в Бургас не искаха и не се интересуваха как е в на КА,...сякаш не сме една граница Sad .

Още веднъж доказва, че мерките които се взимат ( няма значение от коя страна) са икономически/политически, но в никакъв случай не и в интерес на здравеопазването Sad ....

# 247
  • София
Днес се проведе заседанието на Министерския съвет на Турция. Накрая президентът Ердоган е направил изявление.
-През юни вечерният час ще продължи да действа в делнични дни от 22:00 до 05:00 и изцяло в неделя от 22.00ч. събота до 05.00ч. понеделник.
- Кафета, ресторанти, фитнеси, увеселителни паркове ще могат да работят от 1 юни от 07.00 до 21.00, освен в неделя, в рамките на правилата.
- Нищо не е споменато за маските.
Съдейки по оскъдната информация, трябва да изчакаме заповедта на Министерството на вътрешните работи , което ще информира по-подробно за промените. Тези заповеди не се отнасят за туристите.

# 248
# 249
# 250
  • София
Какво означава "официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували COVID-19 в рамките на последните 6 месеца"?
Дали положителен пср на английски от лабораторията, с печат и дата би свършил работа? И може и и номер на паспорт на бланката?

# 251
  • Някъде в Европа...
Какво означава "официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували COVID-19 в рамките на последните 6 месеца"?
Дали положителен пср на английски от лабораторията, с печат и дата би свършил работа? И може и и номер на паспорт на бланката?
И мен това ме интересува...въпреки, че само 8 дни ми останаха от тези 6 м 😢

# 252

И аз да се присъединя към питащите, защото съм в потрес. Току що се връщам от лабораторията в която мъжът ми бе диагностициран с Ковид ( в края на март месец )  и от там отказват да му издадат положителният резултат на английски и не искат да му впишат данните от  задграничният паспорт ( лаборатория Лина- Варна. Правели сме ПСР в лаборатория Статус там сме нямали такива проблеми Sad  )

Та не знам сега от кого да дирим тоя  "...- официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували COVID-19 в рамките на последните 6 месеца.... " цитирано от сайта на МВнР

# 253
Кris_80, ако имате положителния тест на хартия, можете да го преведете на английски в агенция за преводи.
Аз бих се свързала и с някое турско консулство по телефона, за да ми кажат дали изобщо ще се мине така.
А за лабораторията - оплакване до някой от управата, информиране, че ще подадете жалба или реална такава.
Наглеят лабораториите, наглеят. Всеизвестно е колко струват тестовете реално и колко взимат от клиенти.
Сега, през летния сезон, само пътуващите им оставаме клиенти – а бизнесът и услугите им стават по-гъвкави.
Примерно правя си пср тест в сряда сутрин, питат ме за кога да го напишем... Е, написаха ми го за четвъртък следобяд. Wink
Това съвсем лицензирана частна лаборатория, извън София, няма да кажа коя. Simple Smile

# 254
  • София
В Турция от днес може да се влиза със сертификат за ваксинация, с такъв за преболедуване, с PCR тест и новото - с антигенен(бърз) тест.

Общи условия

Активация на акаунт