Истанбул [тема 54]

• 57 471
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
Гюнайдън, Роже! ❤️
Направи ми деня по-хубав!
Чакаме всичко от тебе и Крис- снимки, репортажи!
Хайде, гюле, гюле! ❤️

# 421
Благодаря Роже за предадената емоция и на нас. Обожавам го този Истанбул ❤ Винаги ще си остане все така прекрасен

# 422
Роже, напълниха ми се очите и душата. Прекрасни снимки. Много благодаря! Да си изкарате страхотно.
 Ще чакам да споделиш повече. Надявам се помниш какво ми обеща😊😊😊😜
Размечтах се. Красота е! Това едното джамията и площада в Ортакьой ли е? Планувала съм там традиционна турска закуска. И отсега съм се загрижила как да стигна до там. Направих скрийншотове на обясненията от темата, да си ги имам. ММ мрънка, той смята, че трудно ще се оправим и не иска да търси и да върви много, но аз си настоявам за "сериалската гледка " и няма да се примиря докато не отида там.
Хайде весело да ви е! И пийте едно силно турско кафе и за мен!

# 423
Азиатската част наистина е по-хубава, дори от брега се забелязва, както и от минималната ми разходка в нея.

# 424
  • София
Роже, напълниха ми се очите и душата. Прекрасни снимки. Много благодаря! Да си изкарате страхотно.
 Ще чакам да споделиш повече. Надявам се помниш какво ми обеща😊😊😊😜
Размечтах се. Красота е! Това едното джамията и площада в Ортакьой ли е? Планувала съм там традиционна турска закуска. И отсега съм се загрижила как да стигна до там. Направих скрийншотове на обясненията от темата, да си ги имам. ММ мрънка, той смята, че трудно ще се оправим и не иска да търси и да върви много, но аз си настоявам за "сериалската гледка " и няма да се примиря докато не отида там.
Хайде весело да ви е! И пийте едно силно турско кафе и за мен!
До Ортакьой е страшно лесно да се стигне - дето се вика, една права линия е. Grinning Има и ферибот точно на джамията, ако искате по Босфора. Въобще няма нищо сложно.

Рожееее, пу-пу, да не те хващат уроки! Супер да си изкарате. И чакам разкази и снимки, най-вече от Кулата - тя ми е мечта сега. Simple Smile Revolving Hearts

# 425
  • Някъде в Европа...
Роже, осмисли ми деня! Сега ще ми е едно такова мечтателно. Вземи и заради нас всичко от най-прекрасния град!

# 426
  • Варна и...духом на Босфора
Роже,да си жив и эдрав майка!
И Регенбогенче има,ей тъй да се эарадвам,чи мий тъжнУ ощи майка эа Рафата..
И многУ ли Яамур ви валя..тюю,тоэ
студен фронт и лятоска вечИ  иДи...
Голям таур туй чудУ,ама де да энам,како има вътрИ -ресторантчета ли,кафе ли,вънка то е ясно..Ади бакалъм,приятна почивка и много слънце и усмивки!

# 427
Хехе, Роже, да знаеш, че в момента си най-вървежният мъж.
Само не зная дали те обичаме или ти завиждаме. 😀 😀 😀
Ама благородно, де, мнооого благородно някак. 😀

# 428
  • София
Роже,да си жив и эдрав майка!
И Регенбогенче има,ей тъй да се эарадвам,чи мий тъжнУ ощи майка эа Рафата..
И многУ ли Яамур ви валя..тюю,тоэ
студен фронт и лятоска вечИ  иДи...
Голям таур туй чудУ,ама де да энам,како има вътрИ -ресторантчета ли,кафе ли,вънка то е ясно..Ади бакалъм,приятна почивка и много слънце и усмивки!
Редеми, майка и мен още ма е яд ама многууу многууу за Рафата, че ми и стана мъчно и за Мария Изабел, горката кат плачии, че и са зачервят чокк чокк гюзел очите майка.
Иначеее многууу , майка валя. И голям студ фанайме по Босфора, катт задууаа едни ми ти ветровеее...
И дъждд много валя майка, ама пъкк Стамбул и тъй си е убаввв. И сокаците му убави, и коткитеее едни такива се са галятт, и манджите, уфффф, майка що манджа изядооме, шъ изплискамиии морету майка кат идем.
Ади, Редемии майка жива и  здрава да си
Хехе, Роже, да знаеш, че в момента си най-вървежният мъж.
Само не зная дали те обичаме или ти завиждаме. 😀 😀 😀
Ама благородно, де, мнооого благородно някак. 😀
пепелче, ашкъмм ашкъмм. Аз си ви обичам цялата група Simple Smile.
По-хубава и добра от тази група в цялата бг мама няма.
В другите все се карат, все делят нещо, пък тук всички обичат Истанбул.
Даже и Истанбул знае че групата от Бг мама го обича.
И сега специално за теб едни снимки, които направихме днес. Ти ще познаеш коя е къщата и кой е филма.  Извадихме голям късмет. Входната врата беше отворена от охраната и ни пуснаха да влезем десетина метра вътре в двора да снемем къщата.

Рожееее, пу-пу, да не те хващат уроки! Супер да си изкарате. И чакам разкази и снимки, най-вече от Кулата - тя ми е мечта сега. Simple Smile Revolving Hearts

Тинчето, кулата е страхотна.
Макар, че е отворена само от две седмици, мисля, че скоро ще бъде една от най-големите атракции на Истанбул.
Всичко е направено много професионално. Има страхотни панорами, много хора. Работят и кафе на 39 етаж, и ресторант на 40 етаж.
Влизането в тях става само с предварителна резервация, направена или онлайн, или на място като отидеш, но не в заведенията, а на панорамната площадка.
До заведенията, което са 5 етажа над наблюдателната площадка пускат само ако имаш резервация.
Ние направихме резервация за кафето. Беше приятно. Можеш да пийнеш, включително и коктейли. Има и леки закуски, омлети, пици, тортички.
При влизането в куллата ти искат хес код. Входа е 120 лири на човек.
Най-лесно до кулата се стига от Юскадар с метрото М5 в посока Чекмекьой (Çekmeköy). Слиза се на четвъртата спирка Късъклъ (Kısıklı). Като излезете от метро станцията пресичате сфетофара и тръгвате наляво. На първото кърстовище завивате вдясно и следвате указателните табели за Кулата. Преминава се покрай парка. Можете да минете и през парка, но от него няма как директно да стигнете до кулата, трябва пак да излезете на пътя, да заобиколите целия парк и да стигнете до Кулата.
И нещо любопитно накрая.
В  официалната Инстаграм страница на Кулата - camlica.kule има поместени две снимки, направени от тях за уникалната вчерашна дъга. На втората снимка са хванали нас като снимаме дъгата.
Ето и линк към публикацията:
https://www.instagram.com/p/CQJZjWDJzoa/

Ами засега това е всичко от Истанбул, ако някой има въпроси аз съм на линия Simple Smile

# 429
  • Варна
Snow_White5
Обаче, моят съвет е също и Чамлъджа да видите - и джамията, и кулата. Заслужава си (без да съм виждала кулата още, естествено, те тъкмо я откриха - ама джамията е страхотна, там имам уникална история, някой път мога да я разкажа Grinning ).
За тази джамия ли става въпрос?

Ще ми е интересно  (вероятно и на други) да разкажете тази уникална (?) история. Rolling Eyes
Но, определено си заслужава да се отделят 2 часа за нея.
 Някой посещавал ли е вече Кулата? И ако да- моля, да сподели впечатления/снимки..

# 430
  • Някъде в Европа...
Имам едно въпросче:
При влизане от Турция в България без тест през КА, съответно поставяне в карантина, впоследствие изпращане на отрицателен тест до 24 ч на РЗИ - Хасково, как се случва падането на карантината? Връщат мейл ли, обаждат ли ти се? Как разбираш, че не си в карантина? Моля, минали по този път да споделят...

# 431
От РЗИ Хасково нищо не получих, като отговор на отрицателните тестове. Изпратих на РЗИ София от там ми отговориха, че нямат отношение по предписанията за карантина да се обърна, към тези, които са я наложили. И така си карам, без карантина 😁

# 432
  • Някъде в Европа...
От РЗИ Хасково нищо не получих, като отговор на отрицателните тестове. Изпратих на РЗИ София от там ми отговориха, че нямат отношение по предписанията за карантина да се обърна, към тези, които са я наложили. И така си карам, без карантина 😁
А как сте сигурна, че не сте в карантина; т.е как сте сигурна, че не си стоите регистрирана в системите под карантина?

# 433
А как сте сигурна, че не сте в карантина; т.е как сте сигурна, че не си стоите регистрирана в системите под карантина?

Не съм сигурна за нищо! Изпълнила съм всички законови предписания да не съм под карантина. Каквото казаха на границата при влизане в БГ го направих. Това, че РЗИ Хасково не благоволиха да ми отговорят, няма да се затворя в къщи.

# 434
Snow_White5
Обаче, моят съвет е също и Чамлъджа да видите - и джамията, и кулата. Заслужава си (без да съм виждала кулата още, естествено, те тъкмо я откриха - ама джамията е страхотна, там имам уникална история, някой път мога да я разкажа Grinning ).
За тази джамия ли става въпрос?

Ще ми е интересно  (вероятно и на други) да разкажете тази уникална (?) история. Rolling Eyes
Но, определено си заслужава да се отделят 2 часа за нея.
 Някой посещавал ли е вече Кулата? И ако да- моля, да сподели впечатления/снимки..
Бих искала да я видя с удоволствие новата джамия. Обаче не знам дали ще се разбера с мъжо. Каза ми, че ме може да видя всички джамии. И без това имам 3 в списъка. 😀
 Преди известно време му показах снимка на тази, огромна е, уникална изхлежда. Така ме изгледа, че сега не смея да я спомена😀
Ще опипвам почвата обаче.
При мен въпроса е там, че аз обожавам джамии. Просто съм визхитена от тях, не мога да кажа защо и не мога да го опиша.
Въпреки, че е различна религия, толкова са монументални и величествени(особено Одринската, да се чудиш как човешка ръка я е създала) , а арабския стил в изкуството е толкова красив.
Самото им смирение, силна вяра и почит към Бог на мен ми правят голямо впечатление. Може би това допринася за моето възхищение към джамиите.
Възхищавам се на вярата им. Колкото и да са фанатични.
А тази  Чамълджа изглежда феноменално.!

Общи условия

Активация на акаунт