За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 91

• 22 761
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, кога малките почват с по - дългият нощен сън и по-ранното лягане? Имам предвид към 20-21ч лягане без будене за храна, и ставане на сутринта? Тогава предполагам и храненията стават 4

Някои бебета спят по цяла нощ още от родилното както се казва. Други и до първи клас ще се будят, я за мляко, я за вода, я кошмар, я тоалетна и т.н.
Моят е на 5++ заспива към 7-8 и става към 7-8, това му е нощният сън, обаче се буди няколко пъти и го кърмя.
Абсолютно индивидуално е.

# 121
Аз не помня много, много ама мисля че моето дете започна да се буди само веднъж на нощ около 6 месец. Може би от 9 месечен докато не сменихме сега часът заспиваше в 19и30, 20 най-късно. До годинка и 2 месеца се будеше за мляко в 5-6 сутринта и сам го спря седмица след като ги навърши. Сега е на годинка и 5, спи от 20,20и30 до към 7,7и15.

# 122
Благодаря ви. Знам, че е индивидуално, но понеже на кутията на АМ пише, че към 5-6м храненията стават 4 се чудех кога се маха това късното ядене. Нашето е в 22ч.
Предполагам със захранването като поемат повече калории се случва. Ясно, че има изключения, но все пак.
Също моя на 3м нещо няма режим на спането. Буди се към 8ч и понякога будува до обяд, понякога заспива в 10 пак. Вечер само дремва, не спи дълбоко преди 22ч. Та така..
Рокет, а твоя на колко е?

# 123
Yan, не гледай много, много какво пише на кутията на АМ.
Някъде бяхме обсъждали, че производителите на АМ съобразяват броя хранения със захранването. Моят син е захранен на 5 месеца и реално на 6 месеца вече имаше едно заместено ядене с пюре и още 4 с АМ. Simple Smile
Та, това ядене, не че му се загуби. Просто вместо с мляко го заместихме с пюре.

# 124
Не махсш нищо,детето ще махне ако иска.И нашата ляга в 20 ,яде два,по някога и три пъти .

# 125
От личен опит казвам кога заспиват по-рано ...хаха в нашия случай когато мина само на  един  сън -на обяд

Въпрос ...кога децата се научават да ядат супа 🙄🙄🙄...смисъл моята нещо се дави ...а си отхапва и дъвче без проблем...(примерно ябълка, банан,сиренце и т.н.)

# 126
Моите супите винаги със сухар ги ядат

# 127
Моите имаха едно ядене в 23 ч до към 5-ти месец. После ми писна да ги чакам да се нахранят и тогава да си лягам и им смених режима да пият мляко към 21 ч и да заспиват. Следващото мялко беше към 5 сутринта. Така искарахме до 1г и 2м. Един ден просто спрях да ставам сутрин да им правя мляко, те не се и събудиха даже. Взех да ги нагласим като на мен ми е удобно, но те винаги много лесно са приемали промените в часовете. Сега спят от 21:00 до към 7-8 сутрин.
Супите много ни тормозят и нас. Хем е течно и искат да гълтат направо, хем като има месце или картоф се задавят. Сгъстявам ги или със сухар или с малко оризова или царевична каша.

# 128
При нас не е имало проблем със супите, ще свикнат, даже без сухар понякога мисля,че ще е по-лесно, иначе ще свикнат да е гъсто винаги.
Това със съня изобщо и да го мислиш от сега не виждам смисъл, наборчета има спят, има да не спят, има периоди да стават по 1000 пъти, няма как да знаеш, има деца лесно свикват и се нагаждат, просто няма как да знаеш, с времето ще видиш и твоето как ще е.

# 129
За броя яденета на кутията - вече гледам само общото количество. Нашия много ги накъсва. Яде малко, задреме, събуди се след 1 - 1,5 часа пак иска да яде. Мъчим се, да ги разредим, ама трудна работа. Как да го натъпчеш като не иска, как да не му дадеш като се дере. Че и ако закъснееш с млякото реве ужасно и продължава да реве като пъхаш биберона, докато усети, че му даваш може още минута да реве и да се тръшка.

# 130
Търся си люлка за използване навън (след 6м), но на подобни на тази в един сайт пише, че е подходяща след 6м,в други след 1 година. За какво да гледам, за да съм спокойна, че е подходяща за 6м?

# 131
  • Пловдив
Нашата е на 7++ и още яде веднъж или два пъти през нощта. Изобщо няма изгледи да отпадне нощното хранене скоро, аз съм се примирила Simple Smile иначе спи от 20:00 до 07:00 ( яденето е насън, даже не се буди за него, но си проплаква насън да си го търси).

# 132
Същите две люлки взех днес,много са добри,но за по-малки не стават.На десет месеца е и още не сме я сложили.Ще изчакаме,но за по-големи са супер.Цената също .

# 133
Да питам малко по-опитни майки, защото почвам да се притеснявам, че никога няма да се отървем от това нещо. Мъника се подсече. При смяна на памперсите ползваме мокри кърпи water wipes защото пълни памперсите с такава скорост че иначе трябва в банята да живеем. На 5 седмици е, и по препоръка на педиатър още като дойде на първата визита вкъщи, при смяна мажем с бебешко олио, не с крем. Като ходихме при нея на 20тия ден тя каза, че мъника не е подсечен. Обаче аз си спомням как му изглеждаше дупето в болницата първите дни и въобще не беше такова червено и леко грубо (не е точната дума, но се усеща, че кожата е различна където е зачервено). Сменихме памперсите - от пуфис сменихме на памперс, уж леко мина, но нов проблем се оформи (власинки му се лепяха по дупето и влизаха в пениса му) и ги сменихме отново с такива на лупилу, които пак сменихме защото 1ца са му много големи. Сега сме на huggies. Както и да е, пробваме с какво ли не да го мажем. С на хип крема при налично подсичане, с бепантен, с на мустела коремчето. Не става и не става, пък той и не седи с пълните памперси дълго защото веднага почва да реве за смяна. Има ли нещо друго, което може да опитаме за да помогнем на кожата да се възстанови? Имам снимка на обрива, обаче не знам дали е удачно да я кача. Но търсех в гугъл как изглежда и при нас е същото...

# 134
Судокрем може би?
И го оставяйте колкото може повече без памперс да диша кожата. И мийте дупето само с вода по възможност.

Общи условия

Активация на акаунт