За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 91

• 22 749
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
  • София
За вкъщи сме взели на Кикабу 3 в 1. Таблата е малко малка, но е лек и бързо се мести. После става на стол и масичка отделно.
При едните баба и дядо има Лорели, който е почти 1 към 1 с този на Икеа, но нямам мнение още за него, защото не е ползван. При другите баба и дядо има пак Лорели, купуван преди почти 5г и не е мръднал. Най-обикновен, пластмасов, сгъваем. Таблата е доста голяма и удобна. Наскоро племенницата реши да го ползва от детска ревност, че братовчедчето й ще яде в него, тя е 20+ кила и преспокойно я издържа.

# 76
  • Германия
Здравейте момичета. Бихте ли споделили, когато храните по-големите бебета, давате ли предястие, основно и десерт? Или, като мен само един вид... Ако да, споделете от кога. Аз доста ограничавам детето, заради вече качените килограми. Не смея да и давам десерти. Всеки ден се чудя, за вечеря най-вече, какво да и готвя, че да го яде без хляб.

# 77
Ами то всяка храна може да се яде без хляб.
Десерти и аз не ям всеки ден, не намирам за необходимо.
Правете здравословна храна за цялото семейство.

# 78
  • Германия
По-редките супи не я засищат, слагам по едно сухарче или половин филия хляб, това имах предвид. Точно това, че ние десерти не харесваме и не правя. Не ми е важен десерта, но примерно в детската кухня готвят три неща за обяд. Супа, манджа и десерт. Аз ги давам самостоятелно.

# 79
Моето яде малко количество храна,а е на година и половина.Няма как да изяде трите яденета от кухнята.В повечето случаи не успява дори едното да изяде цялото.Десерти не яде никакви,не защото не й давам,а защото не харесва.Аз самата не съм по десертите,ММ също рядко яде сладко.Слабичка е и й давам каквото пожелае.Яде детска кухня и всичко от нашата храна.Например не яде някаква храна за закуска,като филийки,юфка,максрони и подобни,а си хапва супа със сухар,някаква манджа от кухнята или каквото си хареса от хладилника.Днес например закусва кюфтета 😂

# 80
И моето дете е на кухня, на 1 год и 5 месеца е. Сутрин закусва различни неща - макарони, корнфлейкс с прясно мляко и банан, палачинки, филийки с яйце и сирене и т.н. Като междинна закуска му давам плод -  примерно ябълка, банан, портокал. На обяд яде основното от кухнята - 250 гр. Десерта от кухнята е за СЗ, а супата за вечеря - винаги със сухар. Всичко от кухнята е 250 гр. Но той е момченце и слабичък, ген.
Пие 180 мл АМ вечер преди сън.

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 19:02 от toni1189

# 81
  • Германия
Никога не съм давала предястие, основно и десерт. Ние също не ядем така. Супи вкъщи се ядат изключително рядко. Децата ядат това, което и ние ядем - паста, яхнии, месо с гарнитура, такива неща. Евентуално ако дъщеря ми след вечеря още е гладна (защото не е яла като хората) може да ѝ предложа плод или кисело мляко. Но по принцип десерт като част от обяд или вечеря вкъщи няма, не и както беше едно време като бях малка и за десерт имаше почти винаги компот 🙄

# 82
Когато вземам кухня, давам супата с малко сухар и основното. Десерта- за следобедна закуска.

# 83
Да се хапнат и 3те е абсурд, аз лично десерт не й давам , само 2те взимам от кухнята.Правя й различни закуски за сутрин и за следобед, не ми допадат на кухнята.Любимо й е овес.ядки, банан и лъжичка лешников тахан.На 1г 2м

# 84
Аз смятам да запиша на кухня следващия месец на 11+.
Майките с по-големи дечица около мен, карат по схемата на обяд дават основното, следобедна закуска десерта, а за вечеря супата.
И аз мисля, ако се харесат нещата, така да ги давам. С тази разлика, че малкият ляга рано и не знам дали ще мога да му вместя супата за вечеря. Засега си хапва АМ, което в един момент сигурно ще сменя с кисело мляко. Simple Smile

# 85
Не мога да вместя супата.Сутрин я яде за закуска с два сухара.

# 86
Аз понякога ги давах отделно ама като почне да се цупи и смесвах основно +супа + сухар и това му беше обяда на големия.
За закуска сега давам или кус кус, овесени ядки, попара, каша. Още не дъвче и нямам никакви идеи Sad все отлагам въвеждането на жълтък и мляко... Съвсем го занемарих това захранване Sad

# 87
  • София
Има време Пийк,иде Великден,ще почнете жълтък.
И аз давах супата на вечеря  плюс шише мляко.

# 88
Това е, че идва време за кухнята, а аз съм наникъде Sad какво се отплеснах толкова...може би защото няма разнообразие и от плодове/ зеленчуци и основно купешки давах.

# 89
  • София
Не се впрягай,на малката кухня не съм давала пък оцелява де.
Наместо чакрите първо Heart

Общи условия

Активация на акаунт