За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 91

• 22 754
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
При нас часовете са горе-долу така:
08,08и30 закуска
10 плод
12 обяд
15и30 СЗ
18и30 супа
20и30 АМ преди сън Simple Smile

# 91
При нас 9.30 закуска,13 обяд,17 СЗ,19.30 мляко и в леглото.Затова няма къде да я вместя супата,не е много ящна .

# 92
  • Германия
Като гледам как се хранят дечицата ви се чудя, защо моята е така едричка и всеки месец има по някой грам отгоре. Тя яде много по-малко в сравнение с по-малки от нея дори. Мислите ли, че АМ играе роля? Преди сън и веднъж през нощта, по 240мл много ли е?

# 93
  • София
По скоро не,моята ядеше вечер при лягане толкова и два пъти нощем пиеше пак.И така до 2 и малко години.

# 94
Не мисля, че е много. Моето дете до годинка и 2 месеца пиеше сутрин и вепер мляко х 240 мл. После си спря сутрешното мляко, а от около месец намали вечерното с 60 70 мл.
Meliii, тя на колко е?

# 95
  • Германия
1г7м+

# 96
  • Пловдив
На 6 месеца
Закусва АМ
На обяд зеленчуково пюре
Следобяд плодово
Вечеря АМ
През нощта се буди АМ
Остана да го захраня с месо, глутен, млечни и ще гледам само нощното да остане АМ

# 97
Моята госпожица пиеше АМ до 1г и 4м по 2-3 пъти в денонощие по 240/270мл и никога не е била пухкава.От няколко месеца изобщо теглото й не мърда,но на височина расте.Последно беше 86см и 10.500кг.
Сега е на 1г6м.Хапва по 3-4 пъти на ден.Няма режим.Закусва около 9:00-10:00ч.Обядва към 13:00ч.Понякога яде след следобедния сън,а понякога направо вечеря.Не винаги е гладна като се събуди.
Друг път пък пропуска яденето в 13:00,но пък яде следобед след спането и после вечеря.

# 98
Мели,нашата яде около 120  преди сън и два пъти по около 210 със 7 л.АМ.Не мисля че е много.

# 99
Моя уж е дундьо ама на вдигане не ми е толкова тежък. Не мога да го премеря у дома правилно, а педиатърката е болничен до 19ти. Вече.взех да се тревожа дали го храня достатъчно. Има 4 хранения ама точен грамаж не мога да кажа...

# 100
Почти на година и три месеца миналата седмица поръчах пробно меню- частна кухня 4 лв основно,десерт и супа по 200гр всяко, харесаха й всичко изяде🥳.Другата седмица цялата ще яде от там,записах я👍
 Много удобно така не я мисля какво да й готвя.А и понякога си готвим нещо набързо примерно яйца ....и не е ок .
Не е на държавната защото частната ми е на един блок разстояние,и за мен е важно, по цял ден съм сама и ако вали ще отскочим с дъждобрана ...няма как...апък и не ми искат документи а само основни данни.

# 101
Само да ви кажа, че взех Babe pediatric шампоан за крусти. Не знам има ли ефект но главата на бебето мирише все едно не е къпана. Бяха ми дали и мистри на хидратиращо мляко и душ олио. Млякото мирише добре, олиото и то е странно. Да не говорим, че шампоана и олиото са много гъсти и се разнасят и изплакват по-бавно. Което за шавливо дете във ваната не е вариант. Взех мляко на Bioderma, малко лепне при нанасане, но пък дълго време и седи мека кожата след като попие. За подсичане Bepanten върши добра работа. За банята минавам на старото душ гелче Event. Лесно се разнася и хубаво мирише. Бях пробвала на Мустела душ гела от мостра, но и той не ми хареса. И миришеше много силно и натрапчиво. Смених ви темата, но да споделя.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 13:37 от Nana-kenchiashvii

# 102
От шампоана на дюкре за крусти съм много доволна. Маже се малко преди къпане и после къпете както обикновено. За 1-2 използвания изчисти всичко, после го дадох на приятелка и тя да го използва

# 103
Аз също имам на Биодерма бебешкия крем и мога да кажа, че лепне дразнещо, след намазване. За мен, това е показател, че съдържа много силикони. Сега мажа бебето със свинска мас, която е преварена или с кокосово масло и кожата му е добре.

# 104
С каквото олио за тяло имах вкъщи, с такова мазах крустите. Ама не съм се занимавала много много. По-скоро като маймунките й ги изчоплих, докато я кърмех. Animal Hear No Evil
Аз също не предлагам 3 ястия. Случва се като има супа, да има и още една чиния пълна със зеленчуци и плодове. Ако не иска да яде едното, да си взема от другото. Но не следвам въобще супа-основно-десерт. Както ние се храним, така и на нея. Като в някои случаи в нейната чиния има бонус неща - я броколи, я плодове, я авокадо. (Неща, които почти не ям, за да има за нея) Хаха Другото, което е, че тя не си изяжда това, което е в чинията. Камо ли да редя 3 ястия на едно ядене. Напр като ядем двете овес.ядки с кис.мляко и банан за закуска - на нея й правя половин порция (2 с.л. овес.ядки) и най-често изяжда половината купичка.

Общи условия

Активация на акаунт