За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 91

• 23 182
  • 762
  •   1
Отговори
# 210
Моята има още месеци до морбили ваксината, но нашата ЛЛ не забранява къпането след ваксина, по-скоро излизането същия ден. Всеки път ми напомня веднага като се приберем да сложа свещичка Вибуркол Н. Засега проблеми с Т след ваксина не сме имали. Спазваме доколкото може това поне 12 дни да не я срещаме с много хора, малки деца. Само не съм доволна от куул пача. След две ваксини още в кабинета го слагах и после - бучка на крачето. Слагах компреси с риванол, но по един месец си стоеше бучката. Следващите пъти слагах направо само спирт и риванол, никаква бучка нямаше.

# 211
И ние слагаме Куул пач,не е ставало така.
Нашата лл разрешава и разходка и къпане но аз ще изчакам до утре 😃

# 212
При нас ваксината за морбили я сложиха в ръката.Докторката слага веднага Куул пач.Аз не слагам след това,нито пък давам нещо превантивно.Реакция никога не е имала.Не е вдигала и температура.
Не спазвам и това за къпането.Също и излизаме.Единствено преди ваксината за морбили докторката ме пита,дали в следващите 14 дни сме планували някоя почивка със СПА и т.н,защото не било хубаво да я събираме с толкова хора.Но в никакъв случай не сме стояли у дома.Виждахме се с най-близките само.

# 213
Здравейте! Бебчо е на 20тина дни и е подсечен доста около ануса. Първо мажех с Мустела, като видях, че се зачервява почнах със Судокрем и като стана като прежулено вече мажа с Фусидин по препоръка на личната. Уви, не минава, даже се увеличи червенината, а трети ден мажа с Фусидин. Детенце ака по 6,7 пъти на ден, мия всеки път с водичка само на къпането слагам душ гел на мястото и то мъничко. Засега не дава признаци да го боли, но ми е много мъчно да го гледам така. Чувала съм за промивки със смрадлика или с лайка, някой правил ли е, дали помагат? Не знам вече с какво да мажа, мисля, че нищо не помага Pensive

# 214
За мен много хора се има като идея на закрито място подобно мол,магазин, в навалици.
Ние я минахме и от споделено с др майки вече ми стана ясно,че лекарите винаги отричат реакции от ваксини и казват,че всички са леки.
Иначе рядко има веднага реакция от морбили, води се 10-21 ден горе долу, че може да се прояви температура,обрив или нещо друго, но тия двете са честите.
Нека дечицата бъдат здрави!Правим го за тяхно добро.
Да, на мен ми се стори неудобно за чистене пъзела и не го ползвах.Иначе хич не стои само на килима, но все пак съм доволна,че взехме, един пред дивана, не прекалено шарен, така се натоварват очите им и пречи да играе добре с играчките, така знам.

(Ваксината бе в ръката и повечко боли, но за 1 мин)

# 215
За мен много хора се има като идея на закрито място подобно мол,магазин, в навалици.
Ние я минахме и от споделено с др майки вече ми стана ясно,че лекарите винаги отричат реакции от ваксини и казват,че всички са леки.
Иначе рядко има веднага реакция от морбили, води се 10-21 ден горе долу, че може да се прояви температура,обрив или нещо друго, но тия двете са честите.
Нека дечицата бъдат здрави!Правим го за тяхно добро.
Да, на мен ми се стори неудобно за чистене пъзела и не го ползвах.Иначе хич не стои само на килима, но все пак съм доволна,че взехме, един пред дивана, не прекалено шарен, така се натоварват очите им и пречи да играе добре с играчките, така знам.

(Ваксината бе в ръката и повечко боли, но за 1 мин)
Ние сме на 5 месеца.
Кога се бие тази ваксина за морбили на каква възраст.

# 216
  • София
На теб са ти я сложили отдавна GrinningНа малкото след осем месеца.

# 217
# 218
  • София
Моят син беше с обрив след ваксината (морбили). Не помня колко време след ваксината изби обрива.

# 219
Моят син беше с обрив след ваксината (морбили). Не помня колко време след ваксината изби обрива.
Къде беше обрива,да знам ???

Както казах наща ревла си реве даже и за теглене и слушалка ...боцнаха морбилито в крачето при нас и веднага кул пач.Баща й я взе и забрави на момента 😃
Дано всичко е наред 😇

# 220
На теб са ти я сложили отдавна GrinningНа малкото след осем месеца.
Аз питам за ваксината  кога се поставя сина  ми е на 5 месеца не е нужно да се подигравате.
Без обиди ако обичате.

# 221
  • София
Отговорих ти след 8 месеца.

Задала си въпрос в,а именно,'ние сме на пет месеца',кои сте вие?
Разпусни малко:grinning:

# 222
На дъщеря ми беше отстрани на коремчето и по слабините обрива, сигурна съм,че е това, но и нашата лекарка и на много наборчета (за техните обриви) реагираха,че не е така и е от полазено и претоплено, познавам си детето, не е от това, отмина за 3 дни.Ще видя за снимка, имах снимано.
Иначе при поставяне каза за това и да следим и кога, а при пращане на снимка реагира,че не е от ваксината, както и температурата...тъй че...

# 223
  • Германия
Чудно ми е как може да има майки, и то не малко, които все не знаят какви ваксини се слагат на децата им, нито пък кога. А имунизационния календар сигурно нито са го виждали, нито са го чували 🙄

# 224
Когато посещавате личния лекар на детето и сте с бащата, лекарят кара ли единия от вас да стои пред кабинета?

Общи условия

Активация на акаунт