За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 91

• 23 092
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Моята се роди почти без коса,след 2 години започнах с фризьор,сега правим прически с мъниста,плитки,чудо е
Синът ми го бръснех гола глава до преди година.Сега са перчеми,пяна слага .

# 601
Голямото го подстригахме за първия му рожден ден. Така като гледам, и малкото ще е тогава. Сега му стърчи коса над ушите ама ще я преглътна. Ще му дам още малко време да порасне

# 602
Синът се роди с коса и в момента му е много дълга, с няма и 6 месеца. Всички му се подиграват на бакенбардите, че са много дълги. След годината ще го подмдрижа.
Като казахте кръшенка, свекърите ме застреляха с въпроса кога ще го кръщаваме. Изобщо не съм имала и намерение да го кръщавам. Аз се кръстих на 18 години ама като цяло сега си мисля, ще беше тъпо, заради изпитите. И двамата не сме религиозни и като цяло хич не разбирам тая мания да се кръщават бебета при все че е проформа и никой не е наистина християнин. Така де отплеснах се

# 603
  • Пловдив
Оооо и на мен свекървата ми намекна с някаква статия тип какво е необходимо за кръщенка, изобщо не я отворих. Самата аз още не съм кръстена, вярвам в нещо, влизам в манастири и църква, но не мога да открия кой да ми е кръстник.
Със сигурност няма да съчетавам кръщенка с рожден ден и няма да е скоро, предупредила съм таткото, че желая детето да е по-голямо и горе-долу да схваща идеята, а и най-правилно е за мен всеки сам да избира каква вяра да следва. И определено днескашните кръщенки не ги разбирам /малки сватби, та чак и с подаръчета за гостите/, кръщаването е отдаване и следване на бога...но разводнихме темата.

# 604
  • София
Синът ми подстригахме на 1г. Имаше много къдрава коса и се потеше много през нощта.

Дъщеря ми подстригахме в детската градина. Тя беше решила сама да се подстриже и беше успяла да си отреже всички къдрици покрай ушите. Та я водих на фризьор да оформи остатъците коса Simple Smile

# 605
Здравейте,
Бебчо е на 2 седмици,яде АМ от шише.Сложила съм биберон за 0+,но ми се струва,че му е бавна струйката и се изморява много бързо.През деня в повечето случаи си изяжда всичко,но нощем е голяма борба.Понякога се ядосва,рита,сгъва се,очевидно нещо не му е комфортно докато се храни,следователно му остават 20мл.,които не изяжда.Буди се след 2 часа отново гладен.Къде е възможно да греша?Да сложа ли следващия размер биберон или е още рано?

# 606
Юриаж има промо пакет в ремедиум в момента, кой и включва слънцезащитен крем, без химически филтри и тн..аз купих от негою
Днес  рано сутринта точно от него поръчах. 👍

# 607
Здравейте,
Бебчо е на 2 седмици,яде АМ от шише.Сложила съм биберон за 0+,но ми се струва,че му е бавна струйката и се изморява много бързо.През деня в повечето случаи си изяжда всичко,но нощем е голяма борба.Понякога се ядосва,рита,сгъва се,очевидно нещо не му е комфортно докато се храни,следователно му остават 20мл.,които не изяжда.Буди се след 2 часа отново гладен.Къде е възможно да греша?Да сложа ли следващия размер биберон или е още рано?
Бебето може да се сгъва и да рита от газове и колики. На две седмици е нормално да яде малко и сравнително често. Не мисля, че бъркате някъде.

# 608
И аз така мисля.Не очаквайте да спи 10 часа или айде 4 часа, то си определя.

# 609
Момичета, дайте съвет, какво може да се случва с кожата на бебо.
Притеснявам се, че може да сме с атопичен дерматит, но сега с тези празници не мога да отида на дерматолог. Писах на личната, но и тя иска да ни види първо, защото на снимка не може да се хване добре проблемът.

Преди седмица, на бузката на малкия се появи нещо като гнойна пъпчица, която намазах с цинков крем.
На следващия ден вече беше засъхнала, но кожата там остана релефна и леко зачервена, все едно е суха.
Тези дни, в жегите, започна и на другата бузка да става така. На пипане кожата е суха и покрита с много малки пъпчици, а като се доближа виждам, че е са нещо като червени точици.
Днес варихме яйцата за Великден и в стаята стана страшно топло, а бузите на малкия веднага пламнаха. Успокоиха се чак след като преместих в неговата стая и включих климатика, за да се разхлади.
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?

Веднага след празниците ще се видим с дерамтолог, защото се притеснявам от атопичен дерматит, но сега мира не ми дава това. Днес даже не посмях да излезна, понеже в Стара Загора беше близо 28 градуса през деня и много слънчево. Утре сигурно пак ще сме в нас на хладно.

# 610
Рокет, пусни тук снимка. По принцип АД-то наистина се характеризира със суха, грапава кожа, която може да е зачервена, но и друго може да е.

# 611
Рокет, пусни тук снимка. По принцип АД-то наистина се характеризира със суха, грапава кожа, която може да е зачервена, но и друго може да е.

Ще пробвам да покажа, но наистина на снимката нищо не се вижда. Sad
А не мога да го накарам да стои мирен, за да фокусирам добре.
Около крайчетата на устичката, по брадичката и по бузките се виждам леко по-кафеникави участъци. Просто така са излезнали. Реално са леко зачервени като раздразнена кожа.

ПС: Всичко това започна със затоплянето на времето. Зимата го нямахме този проблем.

# 612
Не се вижда много на снимката наистина. Да не му растат зъбки? Захранвала ли си с нещо ново или нещо киселинно (домати, ягоди, т.н.)?

# 613
Hydra, расте му едно горно зъбче, даже днес видях, че е почнало да пробива.
За захранването, последно с пъстърва го захраних, но обривът се появи след няколко дена. От тогава не съм давала нищо ново.
Сега го мажа със SebaMed вечер преди лягане и сякаш го успокоява. Сутрин е добре, докато не стане топло в стаята. Според личната, щом не се вижда на снимката, не е нищо притеснително и може да почака до след празниците. А мен ми е свито, защото от страна на мъжът ми почити всички са с някакви кожни проблеми - себореен дерматит, екземи, псориазис и тнт.

# 614
Чеша ли се?

Общи условия

Активация на акаунт