За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 91

• 22 847
  • 762
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Тебешири и аз за книжарница и Джъмбо се сещам.
За яденето малкият имаше точно вчера и онзи ден някакъв епизод на отказ за зеленчукови пюрета. Сладките ядеше иначе, но другите рев, напъване, чак за малко да повърне. Днес пък с кеф ядеше на обяд. Всичко е на периоди.

# 691
Благодаря ви. Явно 4 месец е много забавно.. Скок на растежа, венци, регресия.. Заредила съм се с валериан.
А да питам в слинг или кенгуру може ли бебето да стои напред да гледа или трябва да е специален модел?

# 692
След шести месец за не повече от 30мин в раничка, не кенгуру.

# 693
На 11 месеца почти три седмици изкара само на ам...и кисело мляко и солети....зъби-кътници....

Тебешири видях в сайта на ИКЕА 😃

# 694
Yan25, от всичко което аз изчетох е, че не се препоръчва носенето напред, дори да е в подходящ модел..

"Носенето отпред с лице напред трябва да се практикува за кратки периоди, за да се избегне прекаляване със сетивната симулация. Също така, тази позиция не трябва да се използва, ако детето е уморено и ако има вероятност да заспи. Последна препоръка към всички родители: наблюдавайте детето си, съобразете позицията на носене с фазата на развитие на детето, като използвате разумът и родителската си интуиция!"

# 695
Благодаря ви. Явно 4 месец е много забавно.. Скок на растежа, венци, регресия.. Заредила съм се с валериан.
А да питам в слинг или кенгуру може ли бебето да стои напред да гледа или трябва да е специален модел?

Както са казали не се препоръчва носетето напред, особено за толкова малко бебе, евентуално след 6 месеца може. Трябва си специална раница, която да е подходяща за носене напред и не повече от 30мин на ден. Позицията на крачетата и гръбчето изобщо не е ергономична, вместо да е поседнало и сгушено във вас, детето буквално си виси на чатала.

# 696
Купихме хубави големи тебешири от Лидл, в пластмасова кутия са

# 697
  • Пловдив
На 6++ съм го носила напред в кетгуру, не мога да кажа калко време, защото бяхме на разходка и имахме пътуване с кола/преход/кола и т.н.
Но на него му харесва да гледа напред, от малък количката при спиране винаги съм я оставяла в позиция да гледа какво се случва.

# 698
От едно известно време малкият в съня си се обръща по корем и почва да реве, и това цяла нощ! Какво мога да направя? Unamused

# 699
  • София
Аз все още търся решение на това Grinning Понякога се разбужда съвсем, друг път с бибата заспива веднага. Чакам да мине периода и да започне този с изправянето.

# 700
Тъй като малката спи при мен, когато вземе да се мести, да се надупва и да става, или сама се докопва до мен и ляга на мен, или аз я взимам да я гушна както сме легнали и през цялото време я галя.

# 701
Мъника (почти на 2м вече) започна при кърмене направо да се бие с мен. Рита с крачета, замахва с ръчички та чак ме бръкна в окото вчера. Мислех си, че просто е уморен. Последните дни му се събра кръщене, малко повечко излизания  заради топлото време... Но вече пореден ден на която гърда да го сложа, рита и изпъва крачета, реве и 'скърца'. Бутам гърдата, той суче обаче продължава да се дърпа и да е недоволен. Нищо различно не съм яла. Агнешко само на Великден на 2ри, отдавна е минало в кърмата и заминало. Яйца също не понасям да ям та там беше 1/2 яйце. Иначе пълни памперсите, на поискване сме. Не знам това ли имат в предвид под кърмаческа стачка или просто е някакъв период? Рано му е да са зъбки.

Другото което е, че последно време след като успее да се наяде (поне се мисля, че се наяжда, не знам голяма борба е 😅), заспива и като си е гушнат нито съм мръдналя, нито го притискам, се събужда рязко направо с писък. Оглежда се къде е  и пак се унася, нищо че с баща му сме си изкарали акъла.

На някой случвало ли му се е това? Някаква идея какво е това?

# 702
Babymonkey, не мога да помогна със съвет, защото синът ми е на АМ, но пробвай да питаш и в тази тема - https://m.bg-mamma.com/?topic=1312421.435

Тя е специално за кърмене на децата. Simple Smile

# 703
Babymonkey, не мога да помогна със съвет, защото синът ми е на АМ, но пробвай да питаш и в тази тема - https://m.bg-mamma.com/?topic=1312421.435

Тя е специално за кърмене на децата. Simple Smile

Ох объркала съм темите 🙈 мислех, че там съм писала. От това безсъние вече не знам къде съм 😅

# 704
Случвало ли се е на някого бебо да си върне нощното хранене? Моя е на 4м и спря да яде нощем още на първия месец. Правеше си по 7,8 часа пауза. В момента според календара на скоковете на растежа е в такъв период. Почна да се буди нощем в 3ч и да пищи, вода и чай не иска само мляко. Хапва и заспива. Възможно ли е да е от скока? Какво ще правя ако му остане този навик?! Хората намаляват броя хранения и захранват вече, моя си ги увеличава. Ужас....

Общи условия

Активация на акаунт