Април започна малко на шега, а на теста грейва втората черта. ~бебеправене 387~

• 31 914
  • 789
  •   1
Отговори
# 765
И като стана въпрос, ИН ВИТРО, това не е лоша дума и не трябва да се гледа на двойките като прокажени. Просто при част от нас нещата не стават като по учебник.

Ох, много ми харесва тази част - и тези, които забременяват нормално, и тези, на които е необходима малко помощ - на всички нас желанието за дете е водещото Simple Smile

И нека не се залгъваме - повечето от вас нямат репродуктивни проблеми и е въпрос на време да "хванете" яйцето и да се случат нещата. А на тези с проблеми - откриването им е половината от решението и ви стискам много много палци Heart

# 766
  • Замък сред облаците
Ох, момичета, при мен знаете, че поне до момента доказаният проблем е рисковото износване, за забременяването ще видим колко време ще отнеме вторият път. Обаче като се включат и други момичета с такава грижа и топлота да си споделят опита и да дадат кураж на всички тук, се просълзявам колко малко е нужно да протегнеш ръка на някого Heart Heart Heart Прегръдки на всички!

# 767
  • София
AAndreeva и при мен е така, самото забременяване изобщо не ме плаши, мога да чакам много и не ми пречи, но износването ми е кошмара... Просто само като си представя 9 месеца лежане... Даже съм си взела вече стойка за лаптоп за да мога поне да работя, дай боже!

# 768
Tulipa, напълно споделям мнението ти. Благодаря ти за съвета ❤️ Аз също мисля, че няма полза от инсеминации, при положение, че сме с нормозооспермия и женски фактор. Наистина като сметна парите за 4ри инсета.... то колкото едно ин витро. Ако още веднъж имам О от правилната страна и резултат няма, изобщо няма да чакам конкретен месец, а още на следващия цикък ще направя цветна снимка. Няма смисъл от толкова загубено време. Все пак ми стискайте палчета тръбата да е ок и да стане с Клостила 😊🤞🍀
ПП Анна Мария, тук за всеки има място. Както казах, написаното не беше лично към теб. Напълно те разбрах, че имаш предвид да не се вманиачаваме, а не да спираме да го мислим. Просто самата фраза... звучи... ще кажа кофти 😁

# 769
Съгласна съм с Кактусчето. Особено когато човек се опитва толкова много пъти, няма как да му кажеш не го мисли, просто се фрустрира още повече. То е ясно че ще стане когато му е времето, но всеки трябва да си извърви този път.

Относно инвитрото и асистираната репродукция като цяло и аз съм забелязала че са тема табу. Все едно е нещо срамно...не го разбирам. И аз не ходя навсякъде и да разправям че правя процедури, но ако стане на въпрос, не го крия. Имам 2 приятелки за които знам на 99% че правят процедури и са ми близки приятелки, а никога не казват абсолютно нищо. Аз също не питам, но ми е странно...

# 770
  • София
Ама то е странно, за всяка една цел в живота ти казват ооо фокусирай се, работи много върху него и ще има успех. Пък за бебеправенето аа не , не го мисли то ще стане.

Аз съм за мисленето, фокуса на бебеправенето! Grin

# 771
  • London
Аз съм пример 😅
Мислех го, работех по въпроса, ровех се за информация. Не позволявах да ми се казва “не го мисли” 🙄😬 Планирам дете, как да не го мисля ?? Това не е като да решавам какво ще ядем след 5 дни, та да не го мисля 😬

# 772
  • Замък сред облаците
Аз пак ще се повторя, че не е въпросът да не се мисли, ама да не се превръща във фикс идея и целият ни живот изведнъж да се скапе, защото до момента не се е получило.

Просто да не забравяме, че има и други неща, за които да сме благодарни и които осмислят живота ни или пък които сме постигнали сами, и с които да се гордеем:
- покрив над главите, ядене на масата, течаща вода
- човек до нас, който ни обича и подкрепя, както и ние него
- близки, които ни обичат и които ние обичаме, включително дечица (мерси Хера, че го вметна, аз нали нямам деца още и тотално изключих, че някои от момичетата вече може би имате по едничко)
- приятели, с които да споделяме радости и тъга
- професия, в която да се развиваме
- нетфликс, сладолед и пица Laughing

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 17:38 от AAndreeva

# 773
Ооо, Андреева, много ми харесват нещата, които си изброила, особено последното. Всичко изброено важи за мен, плюс дъщеричката ми, която ме радва всеки ден с усмивката си, но понякога забравям за какво трябва да съм благодарна и приемам всичко за даденост.

# 774
  • София

- нетфликс, сладолед и пица Laughing

Шъъът, тук има хора с ИР и на диета хахах

Аз не съм изтрещяла все още, макар че май става една година от началото на опитите, но просто съм друг левъл от  АЗ преди 6г. Знам че ако не стане и този месец че отивам при док, ако не стане със стимулация, инсе пък що не и ин витро. Така че винаги имам план Б за да не се сдухвам от план А

# 775
Пак ще ви досадя с моите тестове за ОВУ, в продължение на 3 дни няма промяна в наситеността на чертата, днес ми е 15 ден от Ц. Че О ще е по-късно (ако има изобщо) е ясно от фоликулометрията, но все пак нормално ли е това? Даже преди 2 дни приложението ми дава по-висок процент от вчера и днес, но аз си ги гледам, че са еднакви.

# 776
Здравейте, момичета 😊
Излязоха ми резултатите от генетичните. Честно казано много не мога да интерпретирам резултатите, но май не би трябвало да се притеснявам.

# 777
  • София
Кактусче ще се боцкаш с фракси/клексан на положителен тест и металирана ФК. Няма драма, но е хубаво да си го знаеш.

# 778
Момичета, а за ИР какво трябва да се тества?

# 779
  • София
Момичета, а за ИР какво трябва да се тества?

ОГТТ тест трикратен, инсулин + кр захар на 0-60-120 мин

Общи условия

Активация на акаунт