разпределение на семейният бюджет при втори брак

• 10 858
  • 318
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Леле, 280 лв топ център, обзаведен! 😳

# 106
Този манипулатор явно е и претенциозен,  пък и нали друг плаща.

# 107
Е, тя какво ѝ пречи да обърне палачинката. Тегли кредит, купува си апартамент, с 600 лв си плаща кредита, тристата дето остават ги дава на децата си, а харчи от картата на мъжо.

# 108
И той й плаща наем😁

# 109
Е, тя какво ѝ пречи да обърне палачинката. Тегли кредит, купува си апартамент, с 600 лв си плаща кредита, тристата дето остават ги дава на децата си, а харчи от картата на мъжо.
Ти мъж ли си, жена ли си??
Явно мисълта ти е все към използвачество..

Авторката каза втори брак..
Аз мога да кажа, че няма първи, втори.. брака си е брак. Партньорство е и сте заедно, защото ви е по-хубаво заедно. Събирате се за да споделяте..

Но има и друго..
Ако при първи брак даваш шансове, защото сте мечтали, споделяли, градили и имате много общо - деца. Да, трудно е да кажеш край.
Но втори брак... при отгледани деца. С този мъж трябва да се усмихваш и да се чувстваш пълноценно, защо ти е иначе?

# 110
Според мен нямат брак. Авторката просто си е търсила някой да я издържа и понеже криво си е направила сметките, си мрънка тук. Никой никого не е длъжен да издържа.

# 111

Аз мога да кажа, че няма първи, втори.. брака си е брак. Партньорство е и сте заедно, защото ви е по-хубаво заедно. Събирате се за да споделяте..

Жена съм и мисля, че първи и втори брак са различни. Колкото до написаното за кредита беше иронично, предните ми постове бяха сериозните. А защо човек се събира с някого, ами поради много причини и понякога точно защото другият има много повече пари.
За мен ситуацията в която е авторката не е нормална, жена на средна възраст да се хваща с мъж с много по-големи доходи е глупост. Тя иска да живее със стандарта на мъжа, да, но той ѝ оставя триста лв джобни, плаща сигурно 1000 -1500 лв сметки и храна и смята, че ѝ стига.
Може да е зашото той иска да имат някой лев за старини, а тя е свикнала да профуква всичко, може да е защото тя толкова струва за него, може той да събира пари да купи нещо за детето си, всичко може. Ако си беше хванала някой с 900 лв заплата, точно такива драми нямаше да има.

# 112
И оправдаваш здрав и прав мъж, че искал да купи нещо за детето си, и по тази причина е нормално да очаква жена да му плаща наема? Нейните деца къде са в картинката?

# 113
Скрит текст:

Жена съм и мисля, че първи и втори брак са различни. Колкото до написаното за кредита беше иронично, предните ми постове бяха сериозните. А защо човек се събира с някого, ами поради много причини и понякога точно защото другият има много повече пари.
За мен ситуацията в която е авторката не е нормална, жена на средна възраст да се хваща с мъж с много по-големи доходи е глупост. Тя иска да живее със стандарта на мъжа, да, но той ѝ оставя триста лв джобни, плаща сигурно 1000 -1500 лв сметки и храна и смята, че ѝ стига.
Може да е зашото той иска да имат някой лев за старини, а тя е свикнала да профуква всичко, може да е защото тя толкова струва за него, може той да събира пари да купи нещо за детето си, всичко може. Ако си беше хванала някой с 900 лв заплата, точно такива драми нямаше да има.

Може много неща да са..
Той не е бил сляп..Напротив, добре си плете кошницата..
Коментирам постовете на авторката.
Тя има проблем

# 114
Започнат ли да се правят тънки сметки в семейството, нещата отиват на зле. Семейството е много повече от ежемесечно разделяне на бюджета. А това, че е втори брак, може би има отношение заради наличието на отделни деца и финансовите ангажименти към тях. И въпреки това, тези хора би трябвало да са партньори.

Никога не съм разбирала семействата, които живеят като съквартиранти и непрекъснато изчисляват кой колко е дал и делят всичко. И имайте предвид, че дори и според закона, приносът в едно семейство не е само финансов, а включва и домакинство, готвене, грижи за децата и т.н. Така че ако авторката му готви и чисти, той няма право да я държи толкова изкъсо за парите. Това е идеята на семейството като институция - двама души се събират и допринасят кой с каквото и както може, било то пари, грижи за семейството и т.н.

# 115
  • София
На мен ми е интересно как жена, която е с широки пръсти, или си търси богат мъж, ще си даде доброволно 2/3 от заплатата за наем. И ще обмисля търсене на втора работа. Няма такава просто.

# 116
Защо се вторачвате в този наем, ако я оставяше да купува салама къде е разликата? Тя дава 600 лв в общия бюджет, той допълва до колкото харчат там. На нея ѝ остават 300 от нейните, на него, колкото не е решил да сподели вкъщи. За какви точно харчове за нея се разправят авторката не е уточнила. А децата са по принцип задължение на биологичните родители, доведените ги гледат на добра воля.

# 117
  • София
На нея й остават 300 от нейните, а на него... 1800? 2700? 5400? Ок ли ти звучи това?Тя готви ли, чисти ли? Той заплаща ли й за тази работа? И да, биологичните деца са задължение на биологичните родители. С тея 300 лева, които й остават, добре ще се погрижи за тях.

# 118
Казваш на финансовия министър вкъщи, че вече не можеш да поемаш наема и да се оправя. Уж с високи доходи, един покрив над главата си не може да осигури, ама и жена намерил. Че ти ако си сама може да си наемеш нещо за 200-300 лв и пак ще си по-добре от сега. Тогава за какво ти е той? Намерил балама да го подслони, докато той си издържа децата. Внимавайте къде свършва добротата и къде започва глупостта.
Точно и ясно. И това ако е мъж... то по- добре без.

# 119
Хубаво де..
Мъж си, събираш се с жена. Знаеш какво получава като заплата.
И какво..??
Почваш да я мачкаш ли?
Ми като не можеш да издържаш семейство, стоиш си сам!

Общи условия

Активация на акаунт