разпределение на семейният бюджет при втори брак

• 10 864
  • 318
  •   1
Отговори
# 120
На нея й остават 300 от нейните, а на него... 1800? 2700? 5400? Ок ли ти звучи това?Тя готви ли, чисти ли? Той заплаща ли й за тази работа? И да, биологичните деца са задължение на биологичните родители. С тея 300 лева, които й остават, добре ще се погрижи за тях.
Има ли значение как ми звучи на мене, след като той не иска да да си дели парите с нея? Не са на 20, за да го убеди тя да го прави, защото Иван и Петканка правели така. Ако не ѝ харесва как живеят, оставя го. А децата първо явно са големи и второ, тя да не е малка да си ги отглежда?

# 121
На нея й остават 300 от нейните, а на него... 1800? 2700? 5400? Ок ли ти звучи това?Тя готви ли, чисти ли? Той заплаща ли й за тази работа? И да, биологичните деца са задължение на биологичните родители. С тея 300 лева, които й остават, добре ще се погрижи за тях.
Има ли значение как ми звучи на мене, след като той не иска да да си дели парите с нея? Не са на 20, за да го убеди тя да го прави, защото Иван и Петканка правели така. Ако не ѝ харесва как живеят, оставя го. А децата първо явно са големи и второ, тя да не е малка да си ги отглежда?
Нормалните хора не зачеркват ей така децата си, щом са навършили 18 г. Ти деца имаш ли? Ще забравиш ли за тях, защото изпечен манипулатор е решил, че ти трябва да му плащаш наема?
Ще се осъзнае жената, дано да е по-скоро, и да ограничи щетите. И дано не е прецакала отношенията с децата си, че за техния наем пари не остават...

# 122
  • София
Баба ми казваше - от стиснат мъж бягай, бабе.
Мъдрост от 1932- ра.
Нещо по- различно да има в 2021- ва?!

# 123
  • София

Е нали ти включи с децата, пък сега били големи Smile Нещо не ти разбирам много позицията. С едно съм съгласна обаче... да го оставя.

# 124
Djaky ги включи, авторката пише че нейните са големи, а неговото малко. Какво ми е неразбираемо на позицията, ако беше обратната ситуация и тя питаше да си дели ли парите с него, при положение че той получава 1000, а тя десет хил вкупом всички щяхме да ревнем не. Бяло и черно няма в живота, те си знаят какви точно са им отношенията и кой кого използва, ако използва. Около мен има доста такива връзки и са шарени, повечето много приличат на работни отношения, ти правиш това, аз давам това и аз командвам.

# 125
Е, щом и командване има,  пиши я бегала тази връзка. После, все жените меркантилни и използвачки.

# 126
А ако той беше с 1000 лв заплата, щеше ли да дава 700 за наем и сметки примерно, и с останалите 300 лв да плаща издръжка на детето си, да се облича и обува и да му остават за джобни? Или понеже нейните деца пълнолетни, пари не й трябват? И никъде не е ставало въпрос той да си дели парите с нея.

# 127
900 лв е скапана заплата в Русе, но все е нещо.  А да плащаш 600 лв наем си е убийство отвсякъде. Под 400 лв не можеш да намериш нормален двустаен, но  600 за плащане на наем....по-разумно ми се струва ипотека. Явно господинът се разполага според неговия си стандарт, но някой друг да плаща.
Не бих приела такива условия аз, ни в първи, ни във втори брак.

# 128
  • София
Напротив, и в обратната ситуация нямаше да е ок.

Djaky ги включи, авторката пише че нейните са големи, а неговото малко. Какво ми е неразбираемо на позицията, ако беше обратната ситуация и тя питаше да си дели ли парите с него, при положение че той получава 1000, а тя десет хил вкупом всички щяхме да ревнем не. Бяло и черно няма в живота, те си знаят какви точно са им отношенията и кой кого използва, ако използва. Около мен има доста такива връзки и са шарени, повечето много приличат на работни отношения, ти правиш това, аз давам това и аз командвам.

# 129
  • София
Условия в никой брак не са удачни.

# 130
]
Около 10 пъти в темата споменах, че имах преди това 5 годишно съжителство с бивш партньор. Даже бяхме сгодени.

Т.е. 5 г. с един на квартира, 5 г. с друг в твоя апартамент и сегашният...
Всяко следващо нещо, което пишеш, противоречи на предното.
Поне помни какво пишеш.
Ако прочетеш темата по-внимателно ще забележиш, че още в началото някъде уточних, че живеехме в друг голям град под наем и се преместихме, заради жилището ми, но се разделихме после.

# 131
  • гр. Варна
900 лв са прекрасна заплата като за Русе.
Ако ще си играем на независимост, тя спокойно може да си намери хубава квартира в Русе за 300-400 лв. Обаче нали уж са семейство?
Мисля,  че действията се развиват в София.

# 132
Ами всъщност с 900 лв. и под наем (дори доста по-малък) и сама няма да живее разкошно. Пак ще ги мисли покупките, но и сама вече ще решава, че няма да си купи това или онова, защото парите не стигат. Пък тъй се отчита, ама купува (предполагам).
По-висока заплата (пък особено ако са в Русе...) може да значи 1200 лв., 200 от които са издръжка, още 200 за нужди на детето (абе дете бе - да не купи яке или учебници ли, как?), сметките, храната и - то не останало.
Авторката да каже цифрите, че да сме по-наясно.

# 133
  • София
Че той ако е толкова стиснат надали дава 200 лв. за издръжка и още 200 за други разходи.
Професионално познавам такива типове, които със зъби и нокти се борят да им присъдят минимална издръжка и я плащат, натяквайки на детето си как го отглеждат. С някакви мижави 100-тина лв.

# 134
Ужас, какво им става на тия мъже? Да дава за наема половината и не събирате общи пари, знам ли....

Общи условия

Активация на акаунт