разпределение на семейният бюджет при втори брак

• 10 871
  • 318
  •   1
Отговори
# 135
  • France
Не успях да разбера какви доходи има съпруга на авторката. Това че печели повече от нея не го прави богаташ. Ако тя взима 900 а той 2000, края на месеца вероятно е тегав особено ако се плаща издръжка. Добре би било авторката да внесе яснота по този въпрос.

# 136
  • Пловдив
На нея й остават 300 от нейните, а на него... 1800? 2700? 5400? Ок ли ти звучи това?Тя готви ли, чисти ли? Той заплаща ли й за тази работа? И да, биологичните деца са задължение на биологичните родители. С тея 300 лева, които й остават, добре ще се погрижи за тях.
Какви 5 хил заплата бълнувате? Предполагам мъжът взима повече от нея, ама 1500-1600. Да си делят наема и сметките наполовина и всеки да се простира с каквото му остава. А тя е глупава да плаща целия наем.

# 137
Едва ли авторката под „много високи доходи” има предвид 1500 лв. При всички положения наем от 600 лв. при доход от 900 лв. е брутално висок. Такъв харчлък не бих си позволила и по времето, когато бях млада и глупава, и се изхвърлях като Дени.

# 138
Да каже точно, висок доход според всеки е различно.

# 139
Като има високи доходи защо живее под наем? Да купи жилище и ще се реши въпросът.
Нещо не ми се връзва високи доходи и наем

# 140
  • София
Като има високи доходи защо живее под наем? Да купи жилище и ще се реши въпросът.
Нещо не ми се връзва високи доходи и наем
И новата му жена да живее безплатно на негов гръб?

# 141
И да има право да го наследи или имотът да се окаже СИО, Боже опази!

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 10:09 от +-123

# 142
То накрая излиза, че да си в брак няма сметка, готвиш, чистиш и безплатен секс. Пък и разходите жената да си плаща, мъж да си. То за това има много самотни мъже, нищо като не предлагат насреща.

# 143
На пича, ако живеят в София, са му спестени разходите за наема и чистачката. Айде сексът и готвенето да са по любов. Това си е хилядарка и то без да се изхвърлят. Брак с такива тънки сметки не виждам да свърши добре, но хора всякакви. В конкретния случай мъжът явно държи да поддържа висок стандарт, но жена му да е на ръба на нищетата, молейки му се един дезодорант да си купи.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 10:52 от +-123

# 144
Някои хора не могат да дават, дори и на най-близките си.

# 145
  • София
Аз познавам доста хора с високи доходи, които живеят под наем. Ние също бихме си взели по-голям апартамент под наем. Няма смисъл да купуваме, тъй като ще ни трябва за около 5 г.

# 146
На двама възрастни, които не планират деца, не им е нужно голямо жилище. Да не говорим, че в случая плащачът изнемогва.

# 147
  • София
Може да си имат собствени апартаменти за децата и да не им е зор да купуват още един.
Ох, въобще може да си предполагаме до неделя, след като авторката изчезна.

# 148
Правите една груба сметка колко са ви фиксираните разходи - сметки, храна, казваш и наем.
Споделяте си ги и от там нататък всеки си разполага с остатъка от приходите и ги  прави каквото иска.
Аз пък съм от другата страна, винаги съм имала по-високи доходи и издържах бившия, че и сина ни и накрая - развод.
Според мен е добре да намерите баланса.
Като цяло е хубаво да имате бюджет, който не ощетява никой от вас....
Ама пък нали е мъж, глава на семейството, поне да поеме сметките той.

# 149
То и аз поемам по-голямата част от общите разходи, а на моменти съм поемала и всичките, но и през ум не ми е минавало да оставя мъжа си на ръба на мизерията, защото трябва да дава пропорционално. Ако съпруга/та ти тежи, бий си камшика, та да ти олекне.

Общи условия

Активация на акаунт