разпределение на семейният бюджет при втори брак

• 10 777
  • 318
  •   1
Отговори
# 45
  • София
И защо трябва да делят 50/50, ако той взима 3х, а тя 900? Важи и в двете посоки коментарът ми.
Не може единият да стои без пари за кафе, а другият да си събира за Ферари. Това не е семейство.

# 46
  • София
Дени, ако си напрегнеш малко акъла с който парадираш, че разполагаш, ще вденеш, че авторката прави максимума на максимума във финансов план.

Ти, ако искаш, издържай мъж на 100%. Но твоето е всичко, но не и партньорство.
Както впрочем и ситуацията на авторката.
Тя е финансово унизена, ти си финансово разделена.

# 47
Ами, нали жените се борят за равноправие?! Или е само, когато им изнася и не включва и равни задължения.

# 48
Дени, ако си напрегнеш малко акъла с който парадираш, че разполагаш, ще вденеш, че авторката прави максимума на максимума във финансов план.

Ти, ако искаш, издържай мъж на 100%. Но твоето е всичко, но не и партньорство.
Както впрочем и ситуацията на авторката.
Тя е финансово унизена, ти си финансово разделена.

И все пак финансово разделен е по-добре от унизен. Колкото до парадирането - нищо подобно. Различното мнение не е повод за лична нападка.

# 49
  • София
50:50 делят хора със сходни доходи. Когато разликата е в пъти и двамата са решили, че ще правят семейство, разходите се делят пропорционално. Иначе единият няма пари за вафла самостоятелно, а другият ще се чуди каква обосновка да изиска, за да спонсорира с 20 лв.
Все пак не говорим за хора, хванати от улицата и набедени за съквартиранти, а за двойка, претендираща за семейство.

# 50
А кой поема домакинството и пазаруването в това образцово семейство? Какво е участието на мъжа? И как изобщо се стигна до идеята само тя да плаща наема на жилището, в което живеят?

# 51
Докато не сме изяли н на брой торби сол, за никакво семейство не може да става дума. А ако и солта си я мерим грамажно, бутайки си я в устите, никаква сол няма да се отметне. Хау.

# 52
  • София
Дени, ама как така сте живели с бившия под наем, като в темата ти твърдеше, че апартаментът е твой и гаджето ти не иска да живее при теб, защото с бившия сте живели у вас?

50:50 работи за хора със сходни доходи. Останалите е добре да седнат и да си направят някакъв бюджет, отчитайки и задължителните разходи, и общите, и личните и да прецени всеки дали го устройва разпределението. Ако не ги устройва, съжителството става трудно. Особено ако единият е като съпруга на авторката и й брои гащите и червилото за излишно харчене.
600 лв. за наем в Русе не са ли много пари?

# 53
Дени, ама как така сте живели с бившия под наем, като в темата ти твърдеше, че апартаментът е твой и гаджето ти не иска да живее при теб, защото с бившия сте живели у вас?

50:50 работи за хора със сходни доходи. Останалите е добре да седнат и да си направят някакъв бюджет, отчитайки и задължителните разходи, и общите, и личните и да прецени всеки дали го устройва разпределението. Ако не ги устройва, съжителството става трудно. Особено ако единият е като съпруга на авторката и й брои гащите и червилото за излишно харчене.
600 лв. за наем в Русе не са ли много пари?
Около 10 пъти в темата споменах, че имах преди това 5 годишно съжителство с бивш партньор. Даже бяхме сгодени.

# 54
  • София
Дени говори за бившия, преди бившо -настоящия.

Фифти- фифти разходи как стават с наем, неголеми доходи и мъж пушач, пияч, блек ангъс -ядач и любител на спа уикендите?
Дени питам.

# 55
Бихте ли ми споделили как разпределяте семейния бюджет между вас и половинката си  ?  Повечето ще отговорят че бюджета в семейството е общ и при нас е така,но на мен ми се иска обяснение за какво харча , да питам предварително преди да си купя нещо . Мъжът ми получава много високи доходи , моите са ниски  и се налага повечето време да използвам неговата карта, зада си купя нещо за мен , само да вметна че когато пазарувам за домакинството не казва нищо , но става проблем когато си купя нещо лично за мен, освен това иска целият наем да се плаща от моите доходи и аз буквално оставам без пари в картата си , това ни е втори брак и за двамата . Той има дете на което плаща издръжка както и всичко което и е необходимо ,а аз съм с големи самостоятелни деца.
По особено е когато е втори брак , на мен специално ми е трудно да реша как да постъпя, зада имам възможност да си купя ако ми е необходимо нещо , без да искам разрешение.

А той проверява банкирането ли какво пазаруваш, или следи касовите бележки - сирене 15 лева, яйца - 2 лева... общо да излезе сума Х?

Иначе нямаш много варианти. Или говориш с него и той се съгласява на друго разпределение на бюджета, или не се съгласява и се разделяте, или оставате заедно, ама страдаш, че нямаш пари за лични нужди, или отклоняваш от парите за домакинството, ако не следи подробно  какво и колко купуваш, теглейки кеш от банкомати пред хипермаркети, което пак може да доведе до раздяла и пр.

# 56
Разказвала съм и преди за едни мои познати. Той си купи апартамент, а тя плюс всички други сметки, му плащаше и наем. Какво им става на тия мъже?

# 57
Дени в другата тема изрично написа, че с бившия са живели в нейния апартамент и затова настоящият не иска да живее в това жилище. Така че пак нещо издиша.
Относно ситуацията на авторката - семейство с разделен бюджет и такава огромна разлика в приходите не се гради. Аз принципно съм твърд привърженик на финансовата независимост, но единият да се чуди дали да си купи боя "Ален мак", а другият да пие марково уиски, не може да е дългосрочно. Семейството е нормално да има общ стандарт на живот.

# 58
  • София
На мъжете нищо.
Но пък ето нагледно - има жертвоготовни дами да го правят.

Приказката с баницата, нали.

# 59
Ако ще си плащам всичко, та и повече от половината, ще си върша всичко, за какво ще ми е този мъж. То жиголото ще ми излезе по-евтино.

Общи условия

Активация на акаунт