разпределение на семейният бюджет при втори брак

• 10 778
  • 318
  •   1
Отговори
# 60
  • USA
Брак=семейство в сучая. Първи, 2 брак няма значение в случая. Сключили сте брак защото е имало любов т.е той е стеб защото те обича. НО..той е знаел с каква работа разполагаш с какъв доход, бил е наясно. Не ми се връзва как така изведнъж е разочарован от дохода ти.
  Той има дете и плаща издръжка, ти имаш 2 деца ...Сядате събирате си дохода-той отделя сума за издръжка на неговото дете, ти за твойте/дори и големи не бива да има делене..на мойте твойте./
 Той е наясно , че си взема жена с деца, дори и големи, както и ти че той има.
  Махате сумата за 3 деца, отделяте за наем, сметки, джобни....иначе какво взел си е жена да му плаща наема, да му готви, да го пере, кат му се доправи секс да има с кой, вие сте като съквартиранти...няма я ОБЩАТА цел при вас.
  Седнете и поговорете, за жена с 2 брак знаеш какво те е притеснявало в 1 брак, не знам защо но понякога в страха си да не оставим сами, потъпкваме собствените си чувства и разбирания...не е правилно.
 Ако ще е семейство да е семейство-другия да приеме другия и че има разходи...не ти плати наема и внимавай за какво харчиш. Това е подигравка!

# 61
  • София
]
Около 10 пъти в темата споменах, че имах преди това 5 годишно съжителство с бивш партньор. Даже бяхме сгодени.

Т.е. 5 г. с един на квартира, 5 г. с друг в твоя апартамент и сегашният...
Всяко следващо нещо, което пишеш, противоречи на предното.
Поне помни какво пишеш.

# 62
  • София
Дени, много са ти наивни представите. Деленето 50/50 не те прави независима. Това, да можеш да се оправиш сама и без 50-те на партньора, те прави независима. Но това е необходимо, когато си сама. Да си сама във връзка е много страшно. А едно истинско партньорство не изисква счетоводни книги.

Попринцип, ако трябва нещата да са наистина справедливи, всеки трябва да дава % от заплатата си. Примерно, и двамата оставяте 30% от заплатите си за общите разходи. Ако не достига, вдигате на 40%, и така. На кой каквото остане, си преценява как да го харчи. И е напълно нормално да искаш да зарадваш половинката с нещо, не да харчиш единствено за себе си, особено когато можеш свободно да си го позволиш. Обратното вече, не говори нищо хубаво.

# 63
Всичко идва от това,че хората събирайки се да живеят заедно не си изговарят нещата.Щом стова въпрос за втори брак,нещата са по-сложни,защото има деца от първия.Колкото и да пораснт,пак са деца и майката или бащата ще искат да им купят нещо.
Щом доходите са толкова различни, и аз смятам,че трябва да се сложи % от дохода в обща сметка за домакинството.Като се има предвид,че по нашите ширини жените поемат по-голяма част от домакинската работа,даже %-та на господина трябва да е по-голям
Иначе,просто си вземете една таванска стая-в Русе сигурно са около 80 лв.и си канете приятели .

# 64
  • СИ
Разказвала съм и преди за едни мои познати. Той си купи апартамент, а тя плюс всички други сметки, му плащаше и наем. Какво им става на тия мъже?

Ами случил е човекът на куха лейка. Лейката е много влюбена и съответно загубена. Наем плащала на мъжа си...?! Като не се сеща да му иска пари, когато му пуска - нека да плаща наем...!         Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 65
  • София
Ама тя плаща сама целия ИМ наем или МУ плаща наем? Кое от двете?

# 66
Казваш на финансовия министър вкъщи, че вече не можеш да поемаш наема и да се оправя. Уж с високи доходи, един покрив над главата си не може да осигури, ама и жена намерил. Че ти ако си сама може да си наемеш нещо за 200-300 лв и пак ще си по-добре от сега. Тогава за какво ти е той? Намерил балама да го подслони, докато той си издържа децата. Внимавайте къде свършва добротата и къде започва глупостта.

# 67
Ама тя плаща сама целия ИМ наем или МУ плаща наем? Кое от двете?
Той си купи апартамент и тя му плаща наем.

# 68
  • София
Сериозно ли? И имат брак? Все още!

# 69
Това е повод за развод и търсене на нов партньор. Мани го тоя скаперник само те използва за наема .....как не се усещаш? Мъж на място не държи сметка на жена си защо си е купила гащи .... и какво му се обесняваш като малолетна ???!!!!

# 70
Сериозно ли? И имат брак? Все още!
Нямат брак, но живеят на семейни начала от 5 години.

# 71
  • София
Подведох се от това, че го нарича "мъжа ми" и казва, че имат втори брак.

# 72
Мъжът ми получава много високи доходи , моите са ниски  и се налага повечето време да използвам неговата карта, зада си купя нещо за мен , само да вметна че когато пазарувам за домакинството не казва нищо , но става проблем когато си купя нещо лично за мен, освен това иска целият наем да се плаща от моите доходи и аз буквално оставам без пари в картата си , това ни е втори брак и за двамата . Той има дете на което плаща издръжка както и всичко което и е необходимо ,а аз съм с големи самостоятелни деца.
По особено е когато е втори брак , на мен специално ми е трудно да реша как да постъпя, зада имам възможност да си купя ако ми е необходимо нещо , без да искам разрешение.

На пръв поглед мъжът звучи като скъперник, но има много но-та. Ти съобразяваш ли твоите покупки с разходите му по детето му, той спестява ли за нещо което му е важно, ти харчиш ли много над стандарта си (твоя) само защото примерно знаеш, че той има пет хилки в картата и скоро ще донесе още толкова? Харчиш ли пари за неща, които за него са глупости? И какъв е проблема да му казваш като си купуваш нещо? Знам че тук повечето ще скочат, но за мен е нормално двама души в сериозна връзка и с общ бюджет да си казват кой какво иска да си купи. И да си мърморят, когато на единия покупката му се вижда глупава или мисли, че другият много харчи за безполезни неща също не смятам за края на света, парите са общи и двамата имат право на мнение.

# 73
Вие брак имате ли сключен?
Преди това не живеехте ли заедно?

Аз бих подхванала сериозен разговор.. За смяна на апартамента, защото моите доходи не отговарят за стандарта (наема) на този апартамент. И че ми е крайно неприятно давайки всичките си пари за наем, после да ми държат сметка за личните разходи..
Ужас..Вие съквартиранти ли сте? Единия живее на широко, а другия се чуди как да оцелее и му държат сметка за разходите.

Как успяваш да му отвръщаш с любов после?

# 74
  • София
Ами така де... ако ще живеят по такава схема, трябва да се съобразяват с възможния стандарт на по-ниско платения.

Как успяваш да му отвръщаш с любов после?

Аз бих стиснала зъби Grin

Общи условия

Активация на акаунт