разпределение на семейният бюджет при втори брак

• 10 835
  • 318
  •   1
Отговори
# 75
stalia, само фактът, че чака жената, с която живее, да плати наема за общото им жилище, е показателен. И не, не е длъжна да съобразява дали да си купи боя за коса или бельо с неговото дете. Той е този, който следва да го прави. Тук нещата са много грозни. Много ми е интересно например, тя какво е подарила на децата си за Коледа и рождените им дни? Изобщо имала ли е такава възможност? Този мъж е дребна душа, стиснат, чак жалък. Какво е намерила в него, сигурно и тя не си спомня вече.

# 76
  • София
И аз бих стиснала. Където не трябва.

Кви са тия минзухари бееее, хем зряло поколение, приемственост някаква на джентълменство.....

# 77
  • София
И аз бих стиснала. Където не трябва.

Точно JoyWink

# 78
Подведох се от това, че го нарича "мъжа ми" и казва, че имат втори брак.
Ако става въпрос за авторката, да има брак. Аз говорих за моите познати, станало е недоразумение.

# 79
Това ми се е случвало само като ученичка...пред родителите.
Но да се отчитам на мъж, къде и за какво съм харчила..
Този е много хитър. Заплатата и за наема, а после в подчинение.
Унизително..

Скрит текст:
Този и без това няма топки..
Едно стискани на зъби на правилното място  ..толкова.

# 80
stalia, само фактът, че чака жената, с която живее, да плати наема за общото им жилище, е показателен. И не, не е длъжна да съобразява дали да си купи боя за коса или бельо с неговото дете. Той е този, който следва да го прави. Тук нещата са много грозни. Много ми е интересно например, тя какво е подарила на децата си за Коледа и рождените им дни? Изобщо имала ли е такава възможност? Този мъж е дребна душа, стиснат, чак жалък. Какво е намерила в него, сигурно и тя не си спомня вече.

Тя не е казала какво точно не може да си купи, може да е боя за коса за десет лв, може и да е чанта за 2000 хил, все са лични вещи. Не защитавам него, нито нападам нея, просто съм виждала едни конкретни ситуации, в които хората не се разбират за парите, не защото този с по-високите доходи е стиснат, а защото имат различна финансова култура. А това че не е длъжна да се съобразява с детето му не е така, ако той има един доход и тя го похарчи, той какво да даде на детето си?

# 81
А тя изобщо може ли поне по повод да даде на нейните? Май много удобно беше подчертано, че вече били големи... То и големите деца имат празници, или?

# 82
  • София
Скрит текст:
Тя не е казала какво точно не може да си купи, може да е боя за коса за десет лв, може и да е чанта за 2000 хил, все са лични вещи. Не защитавам него, нито нападам нея, просто съм виждала едни конкретни ситуации, в които хората не се разбират за парите, не защото този с по-високите доходи е стиснат, а защото имат различна финансова култура. А това че не е длъжна да се съобразява с детето му не е така, ако той има един доход и тя го похарчи, той какво да даде на детето си?

Говорим за мъж с високи доходи, който кара жена си да даде близо 70% от заплатата си за да плаща наем.

# 83
Едва ли жена, която търси втора работа, харчи хиляди за чанта. По скоро е за основни неща. Дори за обяд докато е на работа отиват не малко средства на месец, може би транспорт, други неща и се събира сума.

# 84
А тя изобщо може ли поне по повод да даде на нейните? Май много удобно беше подчертано, че вече били големи... То и големите деца имат празници, или?

Не знаем какво дава и какво не дава, историята може да е всякаква. Както и неговата с неговото дете. не знаем и колко са високи тия високи доходи. Ако човека просто си е стиснат, варианта на авторката е или да си го търпи или да се махне. Ако той е от спестовните, а тя от тези с широките пръсти, предвид че вероятно и двамата са около средна възраст, така ще си карат вероятно.

# 85
  • София
Жената каза, че плаща 600 наем от 900 заплата. Какво още да знаем?

# 86
Спестовен, ама на неин гръб. Да му казва, че апартаментът е твърде скъп и не може да си позволи повече да го плаща. Не ми се мисли какви тиради ще са...

# 87
  • София
Аз така и не разбрах защо заможен мъж живее под наем... Или по-скоро си живее вкъщи, а авторката плаща наем Thinking

# 88
И на мен тоя наем ми боде очите. Да плащаш 2/3 от дохода си за наем не ми изглежда ок.

# 89
600 лева наем в Русе? То ще е бая палат това...

Общи условия

Активация на акаунт